Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Japán masszázs / Kineziológia

A kineziológia milyen problémái megoldásában segít?

 • problémaGyakran ideges, és feszültnek érzi magát? Úgy érzi, hogy túl sok stressz éri otthon vagy a munkahelyén?
 • Nem bízik magában?
 • Gyakran fáj a feje, vagy derék- és hátfájdalmak gyötrik?
 • A gyerekének tanulási nehézségei vannak?

Vagy más testi/lelki problémájára keres gyógyszerek mellékhatása nélküli megoldást?

Hogyan segít Önnek a kineziológia?

A kineziológia téves viselkedésmintái oldásával ad lehetőséget életét előrevivő szokások felvételére. Miért lehetséges ez, és hogyan működik?

A kineziológia lelki problémáját vagy testi tüneteket produkáló betegségét lelki hátterén át közelíti meg. A kineziológiai kezelés az izomtesztelés módszerével feltárja azokat a múltbeli lelki sérüléseket, téves viselkedésmintákat, amelyek jelenbeli problémája okozói. A feltárás után pedig ezeket a múltbéli téves viselkedésmintákat kineziológiai oldással kioldja a tudatalattijából. Vagyis a múltbeli testi, lelki sérülések jelen életére vonatkozó káros hatását szünteti meg.

 • Hogyan lehetséges ez, és miért olyan hatásos problémája megoldására?

Az elme kutatása során a tudósok feltárták azt, hogy a tudatalattinkban minden olyan információt megőrzünk, ami a fogantatásunktól kezdve megtörtént velünk. Mégpedig úgy, hogy az egyes eseményekhez a tudatalattink hozzákapcsolja azt az érzelmet, amit az adott esemény kiváltott bennünk. Ez annyira így van, hogy már az agyunk kialakulása előtt is eltároljuk ezeket az információkat sejtmemória szinten. Miért van ennek olyan nagy jelentősége?

Azért, mert szokásaink, kipróbált és követett megoldásaink rabjai, vagy ha úgy tetszik, akkor haszonélvezői vagyunk. Szokásokkal egyszerűsítjük, tesszük élhetőbbé, komfortosabbá, stresszmentesebbé az életünket. Vagyis nem az adott pillanatnyi helyzetet értékelve és megoldást keresve oldjuk meg a problémát, hanem korábban kialakult mintáinkból veszünk elő gyorsan egyet, ami az adott helyzetben használhatónak tűnik.

Ezért nincs szükségünk minden helyzetben új megoldásmódra. Ez azért lehetséges, mert minden, ami történt velünk, az lenyomatot hagy a tudatalattinkban. Ezért minden olyan helyzetben, ami már korábban előfordult velünk, megtanultunk egy viselkedésmintát, és ezt a tudatalattink eltárolta. Aztán pedig minden későbbi hasonló helyzetben előveszi használható módszerként, és ezzel teszi egyszerűbbé az életünket. És ez nekünk bizony nagyon is jó minden olyan helyzetben, amikor a tudatalattinkban a megfelelő és a hatásosan működő viselkedésminta van eltárolva az adott helyzet megoldására. Ilyenkor nem kell újat kitalálnunk.

 • De mi van akkor, amikor nem megfelelő ez a korábbi viselkedésminta?

Bizony ilyenkor baj van, mert hibás mintánk alapján nem reagálunk az adott helyzetre megfelelően. Ahelyett, hogy megoldanánk a problémát, idegesek leszünk tőle. Hisz mégiscsak egy probléma, amit nem tudunk megoldani, bármennyire is szeretnénk. Vagy pedig pl. egy megerőltetés miatti gyulladást ahelyett, hogy megszüntetnénk, még inkább tetézzük a bajt.

 • De akkor van lehetőségünk ennek a téves reagálásnak a feloldására, megszüntetésére?

Igen van, és pedig ennek a tudatalattinkban korábban berögzült téves reagálási mintának a törlésével, és új minta felvételével. Erre alkalmas a kineziológiai oldás. Vagyis az izomteszteléssel felismert téves reagálású mintát felismerve feloldja, közömbösíti azt. Helyette pedig a megfelelő mintát rögzíti a tudatalattiban, és ezt teszi  a jövőre nézve követendő mintává, szokássá. Így dolgozik a kineziológia a tudatalattijában eltárolt viselkedési minták helyes mintákra cserélésében.

Az Ön által is követett viselkedésminták két részből tevődnek össze:

 • Egyrészt a szüleitől, nagyszüleitől generációkon át megőrzött, átöröklött mintákból, és
 • a saját viselkedése alapján, a saját tapasztalata alapján kialakított mintákból.

A kineziológiai kezelés során tudatosul majd, hogy hogyan is működik Ön. Felismeri, hogy milyen minták alapján reagál egyes helyzetekre a megszokott módon. Pedig talán már nem is úgy akarja, hogy működjön, de múltbéli mintái, szokásai nem engedik a váltást. Ha azonban felismeri ezt a kineziológiai kezeléskor, akkor az oldás révén lehetőséget kap, illetve lehetőséget teremt magának arra, hogy régi, berögzült, rossz szokása helyett újakat alakítson ki. Ezzel pedig gyökeresen képes lesz megváltoztatni az életét.

Tehát nem a kineziológia változtatja meg az életét, hanem a feloldott, régi eredménytelen szokása helyett kialakított új szokása, amely a jövőben már megfelelő lehetőséget, választást fog biztosítani Önnek. Berögzült, helytelen reagálást kiváltó rossz szokásai helyett kialakított új szokásai hozzák el életében a gyökeres fordulatot. Azt, hogy ezt követően már képes lesz megfelelően reagálni azokra a helyzetekre, amelyekre eddig rendre helytelen válaszokat adott.

A múltbeli, helytelen viselkedést kiváltó mintáinak a helyes reagálást és viselkedést kiváltó mintákra cserélésével és megerősítésével, begyakorlásával lesz képes gyökeresen megváltoztatni az életét.

Élete szekerének az Ön számára kedvező irányba fordításával segít ebben Önnek a kineziológiai kezelés az izomtesztelés módszerével és az oldással.

Milyen problémáinak a megoldására jó a kineziológia?

A kineziológia eredményes módszer hozzáértő kezekben, de mindenre azért nem használható.

Mindenre nem használható a kineziológia, vagyis viselkedésmintái megváltoztatása sem

 • Nem használható a kineziológia, ha már annyira előrehaladott a baj, hogy valamilyen kialakult szervi elváltozás van a testében. Amikor már visszafordíthatatlan anatómiai károsodások alakultak ki szervezetében, akkor saját öngyógyító folyamatai mellett az orvostudomány segítheti az Ön gyógyulását.
 • Nem használható a kineziológia akkor sem, amikor szervezete öngyógyító mechanizmusainak a beindítására nincs már remény. Ekkor már nem tud segíteni a kineziológia.

Más esetekben azonban segítheti gyógyulását, testi, lelki egyensúlyának visszaszerzését.

A kineziológia az alábbi problémás területeken segít Önnek

időzavarHa állandó időzavarral küzd, gyakran ideges, és emiatt még rosszul is alszik. Ha sokszor rosszkedvű. Ha problémái vannak a kapcsolatteremtésben és kapcsolatai ápolásában, vagy kevés az önbizalma.

 • Ön ezeket a helyzeteket azért nem tudja sikeresen kezelni, mert a múltban történt Önnel egy olyan esemény, amire tévesen reagált. Mivel azonban a tudatalattijában ez a téves reakció tárolódott el, ezért ezekben a helyzetekben automatikusan ezt a téves reakciót veszi elő megoldási lehetőségként.
 • Problémáinak a megoldásához tehát fel kell ismerni a múltjában azt az eseményt, ami a téves reakcióját okozza, és ennek a hatását közömbösítve, oldva már ki fog tudni alakítani egy olyan új viselkedésmintát, amit szokássá erősítve már megfelelően fog tudni reagálni ezekben a korábban problémát okozó helyzetekben.
 • Erre a kineziológiai kezelés tökéletesen alkalmas lesz Önnek.

mozgásszervi problémákSegít a kineziológia akkor is, ha krónikus vagy ismeretlen eredetű, visszatérő fájdalmai vannak. Ha izmai görcsösek, ízületei merevek, vagy ismétlődő boka, térd, könyök és váll ficamai vannak. Akkor is segít, ha gerince elferdült, elcsúsztak a csigolyái, vagy porckorong sérve van. Ha állandóan fáradtnak érzi magát, akkor is hatásos lesz.

 • Az ilyen helyzetekben a kineziológia azért tud segíteni, mert szinte biztos, hogy izmai, ízületei, térde, válla, háta, dereka, csigolyái azért fájnak, mert valamilyen múltbeli sérülés, vagy kellemetlen esemény hatására sejtmemória szinten eltárolták azt a stresszt, azt a rossz viselkedésmintát, amelyek akadályozzák Önt egészséges, könnyed mozgásában.
 • Ha a kineziológiai kezelés során a múltjába visszamenve feltárják azt az eseményt, ami ezt az elraktározódott stresszt, hibás viselkedésmintát, rossz szokást okozza Önnél, és ezt oldják, közömbösítik, akkor ki tudja alakítani azt a viselkedésmintát, amit szokássá erősítve életében már nem fogják ezek a fájdalmasnak tűnő mozgásszervi betegségek gyötörni.
 • Ehhez az életében történt múltbeli sérülés felismerésére, a hozzá kapcsolódó érzések oldására, és helyette egy most már életét előrevivő új viselkedésminta felvételére, és berögzült szokássá erősítésére van szüksége.
 • A kineziológiai kezelés eredményes és fájdalommentes módszer fájdalma enyhítésében és elmulasztásában.

Milyen testi vagy lelki problémájára keres megoldást?

A kineziológia hibás viselkedési szokásai feloldásával és új minták felvételével egyensúlyt teremt az életében

probléma megoldásSegít visszaállítani azt az egyensúlyt, azt a helyes irányba haladást, mely a múltban bármilyen ok miatt felborult. Feloldott rossz szokásai ezt követően már nem lesznek hatással jelenlegi életére, és helyettük felvett új, életét előrevivő szokásai határozzák majd meg a mindennapjait.

Hogyan dolgozik a kineziológus? Mi történik a kineziológiai kezelésen? Hogyan dolgozom Önnel együtt problémája megoldásán?

Néhány szóban elmondom Önnek mi a kineziológia, hogyan működik, és azt is, hogy, mi fog történni a kezelésén.

A kezelés elején Ön elmondja, hogy mi a problémája, és a problémával kapcsolatban egy pozitív, kijelentő mondatot fogalmaz meg, amit látni, tapasztalni szeretne a mindennapjaiban. Ennek az Ön által kívánt állapotnak az elérése lesz találkozásaink célja.

A jelent követően a múltba megyünk vissza, az Ön által meghatározott jövőbeni cél elérése érdekében. Izomteszteléssel megkeressük azt a kort, ahol a legjobban meg tudja érteni a jelenbéli probléma okát.

kineziológia izomtesztA kineziológiai oldás során (a kineziológiai kezelést hívjuk így) izomtesztelést használok. Ez adja az alapot kitűzött célja eléréséhez. Az izomtesztelés során adott reakciói alapján tudom felismerni múltban gyökerező rossz szokásait, és tudom közömbösíteni a kineziológiai oldás során.

Az izomteszteléssel a sejtjei memóriájában eltárolt múltbeli események és az ezekhez kapcsolódó érzelmi töltetek akkor is feltárhatók, ha már nem emlékszik rájuk. A sejtjei, a tudatalattija ugyanis emlékszik mindenre. Az izomtesztelés használhatóságának lényege, hogy a pozítív ingerek erősítik, a negatívok pedig gyengítik egész testét. Ezek pedig a kineziológus által érezhető izomreakciókkal járnak.

 • Vagyis izomtónusa változását kineziológusként érzékelem. Ez segít a sejtjeiben, tudatalattijában eltárolt események, sérülések felszínre hozatalában. Az általam elmondott mondatokra az agya, a sejtjei és az izmai reagálnak, és ez érezhető a tesztelt izmok tónusában. Ez az izomtesztelés az izomtónusok vizsgálata, az izom visszacsatolása, vagy talán közismertebb nevén a biofeedback.

Az izomteszteléssel nemcsak az izmok tónusát vizsgálom, hanem a jobb és a bal agyfélteke működését is koordináljuk. Vagyis egyensúlyt teremtünk.

 • Így tesztelem ki azokat a negatív gondolati mintákat, stresszeket, rossz szokásokat, amelyek problémája okát jelentik. És ezek negatív hatását oldom majd a kezelés során, és ezzel teremtek lehetőséget Önnek új, most már helyes, életét előrevivő szokásoknak a felvételére.
 • Így fogunk dolgozni az Ön problémája okának feltárásán és megoldásán is az Ön által kitűzött célja elérése érdekében.

Az izomtesztelés azért eredményes, mert:

A problémákhoz kapcsolódó információkat nem csak az agy tárolja, hanem a sejtmemóriában az egész test őrzi. Ezért az izmok is emlékeznek rá. Ennek oka a stresszreakció, amikor negatív élmény hatására az izmok megfeszülnek, felkészülnek az azonnali változásra. Ez a legősibb úgynevezett „harcolj, vagy menekülj” reakciónk. A kezelés során az izmoknak a megfeszülését világosan érzékelem.

A kezeléskor ennek az ősi reakciónknak a hatását használja ki a kineziológus, amikor a tesztelés során az izomjelzés változás jelzi, ha egy kimondott szó, esemény, életkor stb. stresszt okoz. Így kereshetőek meg azok az érzelmi állapotok, élethelyzetek is, melyek bármikor az élete során valamilyen sérülés, stressz hatására blokkolódtak.

 • Jelenbeli problémájának kiváltó okai a fogantatásig visszamenve keresendők. Ezek a problémákat okozó okok elraktározódnak és az évek során egymásra épülnek. Így alakítják ki testi és lelki betegségeit, melyek mint például allergiák, bőrproblémák, szorongások, depresszió formájában hívják fel magukra a figyelmet, és akár éveken keresztül is várják a megoldást.
 • Sok esetben előfordul, hogy a generációkból átvett negatív minták jelennek meg az életében is, és okoznak problémát. Ezek oldásával visszaállítható a felborult generációs egyensúly, és gyermekeinek már nem adja tovább ezeket a mintákat. Ennek az lesz az előnye, hogy nekik már nem kell megküzdeni velük.
 • Más esetekben pedig saját élete korábbi viselkedésmintáinak hatására cselekszik újra és újra problémás helyzetekben rosszul berögzült múltbeli szokásai alapján újra és újra tévesen. A kineziológiai kezelés során módszeresen ezeket a hibás korábbi viselkedésmintáit is feltárjuk. Erre való az izomtesztelés.

kineziológia oldás színekkelAz izomtesztelést követően a múltjában megtalált, elraktározódott eseményeket, melyek a jelen problémáit okozzák, különböző korrekciós technikákkal (fényhatások, szemmozgások, akupresszúrás pontok tartása, színek használata, légző- és vizualizációs technikák, egyszerű mozgásos gyakorlatok) oldjuk, és ezzel közömbösítjük a hozzájuk tartozó negatív érzelmi stresszt.

 • Ezeknek az a célja, hogy a sejtmemóriájában felszabaduljon a múltbeli rossz szokásai által elfoglalt hely, és Önnek lehetősége legyen, új, most már az életét előrevivő szokások felvételére. Ezeknek az új szokásoknak és új viselkedésmintáknak a felvételével és megerősítésével Ön elindulhat a konzultáció elején meghatározott pozitív célja megvalósítása felé.

Az életét előrevivő új szokások, viselkedésminták, vagyis a kialakított eredmény megerősítésére otthon is érdemes végezni néhány gyakorlatot, melyet az oldás végén kitesztelek Önnek. Mit is jelent ez?

 • Ez azt jelenti, hogy a régi hibás szokás helyetti új szokás, viselkedésminta egy alkalommal még nem biztos, hogy rögzült. Sőt szinte biztos, hogy még nem rögzült. Ha pedig rögzült is, akkor sem eléggé. Éppen ezért Önnek a kezelés végén, amennyiben szükséges megerősítő feladatot fogok adni új szokása megerősítéséhez, rögzüléséhez. A feladat elvégzése hozzá fogja segíteni Önt az elért eredmény megerősítéséhez.

Kétségei vannak még, és bizonytalan, hogy melyik kineziológushoz forduljon?

Ön, aki most soraim olvassa, a megoldást, a megfelelő szakembert keresi megoldandó problémájára. Mindig azt a hozzáértő és nagy tapasztalatú kineziológust válassza, aki Önnek szimpatikus, aki Önhöz szól.

Amennyiben engem választ, biztonságban és jó helyen van a kineziológiai kezelés alatt. Személyiségem, empátiám megadja azt a kellemes hangulatot és nyugalmat, ami a konzultációhoz szükséges, és amire  Önnek szüksége van, hogy befele tudjon figyelni, hogy önmagára tudjon hangolódni. Ez a 85 perc Önről szól. Azért jön hozzám, mert úgy érzi változtatna

De mi az, amit szeretne?

Tényleg igazán szeretné ezt? Annyira, hogy meg is teszi érte az eléréséhez szükséges lépéseket? Szeretni és akarni az első fontos lépés, de még kevés. A sikerért tenni is kell. Felkészült már arra, hogy tegyen is célja eléréséért?

 • Lehet, hogy jól érezné magát, elfogadná magát, és kiegyensúlyozott, egészséges lenne.
 • Bensőséges Emberi kapcsolatokat szeretne, vagy sikeres vállalkozást, vagy anyai, apai örömök elé nézne, vagy a boldogság érzése a célja.
 • Mindenkinek más a kitűzött célja. Az Ön célja mi pontosan?

Érdemes átgondolnia konzultáció előtt, mi az a változás, amit szeretne érezni, látni az életben.

„Ha megváltozna az életem….. ezt és ezt szeretném”. Írja le, hogy lássa, mi az, amin szeretne velem együtt dolgozni. Mikor megvan a cél, a kineziológia és a Theta Healing ® segítségével a terheket, az akadályokat képes lesz elengedni.

Sokszor nem látjuk a megoldásokat, mert a trauma, a harag, a bánat, a csalódottság  érzése eltakarja, ezért van szükségünk külső segítségre.

 • Talán Ön is éppen ezért keresi most az akadály eltüntetéséhez egy tapasztalt kineziológus segítségét?

Nézzük, mitől ijedhet meg?

Lehet az a gondolat van Önben, hogy „ Rajtam már semmi sem segít” vagy, „A barátnőmnek sem segített a módszer”  vagy „ Félek a változástól” vagy „ Újra át kell élnem a traumát” vagy „ Megrémít a változás” vagy „ Idegennek meséljem el az életem”

 • Ezek közül a sokszor megfogalmazódó kifogások közül Önt melyik aggasztja leginkább?
 • Mi okozza a legnagyobb nehézséget abban, hogy felkeressen egy tapasztalt kineziológust, és a segítségét kérje problémája megoldásában?

A kineziológiai kezelés egyik nagy biztonságot adó eleme, hogy a kezelés során nem kell újra átélnie a traumát, a stresszt, ami a múltban történt.  Önnek nem kell elmesélnie élete történéseinek a részleteit, hiszen érzésekkel dolgozunk. A múltban megélt érzéseket a kezelés során fel tudjuk oldani korrekciós gyakorlatok, elengedés-letöltés segítségével, és megkapjuk azt az érzést, amire vágyik. Mindezt a sérelmek újra átélése nélkül.

A sikernek azonban van egy feltétele is

Önnek akarnia kell a változást. El kell jutnia oda, hogy „ebből elég így”, „ez így nem mehet tovább”, „ezt meg akarom oldani”, „biztosan van rá megoldás, csak még nem látom”, „meg akarok gyógyulni”.

Vagy másként megfogalmazva „túl akarok lendülni rajta”, „ki akarok kecmeregni a bajból”, „elég volt az önsajnáltatásból, most már tennem is kell valamit”. És éppen ez az, „tennem is kell valamit”.

 • Célja eredményes eléréséhez Önnek akarnia kell célja elérését. Ténylegesen és nemcsak gépiesen kimondva a szavakat. Ezért is jó módszer céljának a leírása, mert a leírással is legalább kétszer gondolja végig azt, hogy mit szeretne elérni, hogy mi a célja. Emellett ha leírja, akkor még nyoma is van a céljának. Bármikor rápillanthat, és újra és újra felidézheti magában kitűzött célját. Egyetlen pillanat alatt, újra és újra.

Talán a kineziológiában csalódott barátnője lehet, hogy észre sem vette a változásokat az életében. Vagy nem a számára megfelelő szakembernél volt. Vagy még el kellett volna járnia néhány további kezelésre, hogy elengedje azokat a sérelmeket, amik akadályozzák a változásban.

 • Önnek mi a tapasztalata? Minden célját azonnal eléri, már akkor, amikor még csak kigondolta? Első próbálkozásra Önnek minden sikerül?
 • Vagy inkább azt tapasztalja, hogy a kitartás, a többszöri próbálkozás, a „nem adom fel” hozzáállás vezeti Önt sikerre?

Gondolt már arra, hogy minden okkal történik az életünkben (ezért a barátnője életében is), és meg kell lássuk életünk / a Teremtő / a sors / Isten (Ön melyiket követi?) tanításait.

 • Talán barátnőjének azért nem sikerült még megváltoztatni, jobbra fordítani az életét, mert még nem ismerte fel a boldogság útját, és/vagy talán nem akarja még igazán a siker adta boldogságos érzéseket. Vagy talán akarja már, de még nem képes igazán hinni benne, és tenni érte? Vagy talán már hajlandó is tenni érte, de nem voltak meg, és még talán most sincsenek meg neki a boldogság útja elérésének a megfelelő eszközei?
 • De ha Ön már eljutott tudatosságának, célja kitűzésének és tenni akarásának arra a szintjére, hogy igenis el akarja érni azt, akkor nagyobb esélye van élete megváltoztatására?
 • Ha pedig célja kitűzésének magasabb szintjével képes megtalálni az eléréséhez szükséges megfelelő eszközöket is, akkor nagyobb esélye van a boldogság útjára lépni, és elérni kitűzött célját?

A változások - a kezelés hatékonyságának köszönhetően - az életében a legjobb módon történnek meg. Nem korábban, és nem feltételek nélkül, de kényelmesen, emberileg könnyedén, nyertes-nyertes pozícióban. Van segítség, ami mindenki számára elérhető, csak kérni kell a segítséget, és akarni a változást életében.

Ugye milyen egyszerű így leírni?

 • Végigmenni az életét megváltoztató úton is ilyen egyszerű lesz, ha megfelelő segítőtársa van, és tényleg akarja a változást, célja elérését.
 • A kitartást pedig kitűzött célja elérésének akarása, és életének pozítív változása adja meg Önnek. 

Várom az Ön által kitűzött célja elérése felé vezető útjának első lépésén.

Hány alkalomra van szükség?

Sokan megkérdezik, ezért elmondom, hogy egy probléma megoldására általában 1-5 alkalom szükséges. Ez függ attól, hogy

 • mennyire van felkészülve a változásra,
 • milyen régóta áll fenn a probléma, és
 • milyen gyorsan tud változni.

Problémája megoldása függ az életkorától. Ez nem meglepő, hisz minél régebb óta ül egy megoldatlan problémahalmaz tetején, annál nehezebben fog tudni tőle megszabadulni.

A személyiségétől, nyitottságától, rugalmasságától is függ  a változás mértéke és sebessége. Attól, hogy mennyire rugalmasan, mennyire könnyen tudja elengedni berögzült régi szokásait, és milyen ütemben képes felvenni az újakat.

Az első kezeléskor már beindul az öngyógyulás folyamata. Akár azonnali változást is tapasztalhat már. Teljes biztonsággal azonban 4-5 kezelés, 4-5 oldás után tapasztalható meg igazán a jelentős változás. A kezeléseknek a gyakorisága éppen ezért az Ön életkorán és személyiségén túl a probléma súlyosságától függ. Attól, hogy milyen nagy a baj, és milyen ütemben, milyen gyorsan szeretné áthangolni, újrahangolni magát.

A változás, a gyógyulás mindenkinek a saját tempójában történik, ezért a kezelés végén kitesztelem azt is, hogy mennyi idő múlva szükséges a következő oldás, mikor áll készen arra, hogy újra foglalkozhassunk problémája megoldásával.

Tudni szeretné, hogy Önnek hány alkalomra lehet szüksége életét előrevivő új szokásainak kialakításához, és rögzüléséhez?

 • Hívja munkatársainkat a +36-1-269-2946-os számon, és segítenek Önnek.

Szeretne még többet megtudni az Önnek segítséget nyújtó kineziológiáról?

A kineziológia testi, lelki és érzelmi egyensúlya helyreállításával segítséget nyújt Önnek élete problémáinak megoldásában. Mint holisztikus szemléletű módszer az alternatív terápiák új ágához tartozik. Alapjait Dr. George Goodheart kiropraktőr orvos fektette le az 1960-as években.

Az évek során több ága, módszere alakult ki, melyek magukba szívták

 • a hagyományos orvoslás neurológiai fiziológiai élettani, mozgásfejlődési ismereteit,
 • az agykutatás és a táplálkozástudomány legújabb eredményeit,
 • a környezeti mérgek hatását az emberi testre, az integrált agyműködésre.
 • Ötvözték ezt a tudást a több ezer éves Hagyományos Kínai Orvoslás tapasztalataival, az Öt elem tanával, a meridiánok és izmok kapcsolatával, a viselkedési genetikával, virágterápiákkal és sok számos egyéb más tudással, ami az egészségünket szolgálja.

A kineziológia szó szerinti fordításban a mozgás tanát, tudományát jelenti. A mozgás végigkíséri életünket. Fogantatásunk pillanatától kezdve mozgásban vagyunk, és életünk utolsó pillanatáig mozgásban is maradunk.

Ebben számos mozgás van segítségünkre. Születéskori reflexeink segítik az életben maradásunkat. Vannak ősi mozgásmintáink, tanult és automatikus mozgásaink, melyek meghatározzák önmagunkhoz, a világhoz való kapcsolatunkat, befolyásolják és hatással vannak a közérzetünkre, energiánkra, egészségünkre.

A mozgás a kapu, amin keresztül jutunk el céljainkhoz, önmagunkhoz. Ezen keresztül fejlődünk haladunk előre, mely egy állandó folytonosságot biztosít számunkra. Ez az áramlás az, ami életünk végéig elkísér, mi pedig aktív résztvevői vagyunk ennek.

Amikor mozgásban van, akkor jól érzi magát. Felszabadult, könnyed és rugalmas. Halad előre. Céljai vannak, amiket megvalósít. A sejt szinten Önben lévő újraépítő programok aktívak, a test képes meggyógyítani önmagát.

Amikor a mozgás megreked, akkor életében is elakadások keletkeznek, melyek megtorpanásra késztetik. Ha van ereje és energiája „venni az akadályokat”, és a stressz miatt nem blokkol le, vagy menekül el a feladatok elől, akkor tudja gondolatait rendezni. Tisztán látja az Ön körül lévő eseményeket. Aktív és cselekvő, tud tovább lépni. Új utakat, kapcsolatokat, megoldásokat épít ki, és halad előre az életében céljai felé.

Mozgását az útjába kerülő akadályok, blokkok, stresszek korlátozzák. Ezek közül sokat megold saját maga, sokat megoldanak Ön helyett mások. Van úgy, hogy maguktól hárulnak el az akadályok, de számtalan esetben előfordul, hogy nem tud mit kezdeni velük.

Életünk egyik fő jellemzője az állandó változás, az új helyzetekhez, környezethez való alkalmazkodás. Amikor ennek akadályok, blokkok állják útját feszültség keletkezik, ami meg is marad, ha valami ellenáll az oldódásának. Idővel felborul az addig felépített harmónia, az egyensúly, különböző testi-lelki-szellemi-energetikai problémák jelentkeznek. Ön is kezd másképp gondolkodni. Másképp látja a világot. Megtorpan, lelassul, ami a testtartásában is megjelenik. A rögzült minták negatív hatását nem csak belső szervei jelzik, hanem idővel a mozgásában is korlátozottá válik. Gerince elferdül, ízületei deformálódnak, és szép lassan meg is betegszik.

 • Ezen jelek némelyikét tapasztalja Ön is saját magán?
 • Ennek viszont nem kellene így történnie.

Élete során folyamatosan találkozik olyan eseményekkel, amik változást hoznak életébe, és alkalmazkodást igényelnek. A születés folyamatától, a bölcsőde, óvoda, iskola kezdés, a munkahelyváltás, családalapítás, gyermekvállalás félelmein át számtalan olyan élethelyzet kerül az útjába, amik akár örömteli események is lehetnek, ha ennek megfelelően áll hozzá.

 • Ez azonban sokszor nem sikerül. Ön is küzd ezekkel a nehézségekkel?
 • Leggyakrabban sajnos ezeknek a helyzeteknek inkább a félelmét, nehézségét éli meg, mert talán nem bízik magában, hogy sikerülni fog. Nem tartja magát alkalmasnak a feladatra.
 • Bizonytalan, és inkább a veszteségeit nézi, mint azt, hogy mit adhatott volna Önnek ez a helyzet.
 • Sokszor vannak Önnek is ilyen gondolatai?

Milyen segítséget tudna kérni nehézségei megoldásához?

Mi a kineziológia alapvető feladata?

megnyugtató homlok/tarkó tartásA kineziológia alapvető feladata a test öngyógyító mechanizmusainak beindítása:

 • a felborult egyensúly visszaállítása
 • a blokkok oldása
 • a gyógyulás útjában álló stressz sejtszintű oldása

A kineziológiai kezelés lehetőségei ott érnek véget, amikor az öngyógyító mechanizmus beindítására már nincs remény, illetve visszafordíthatatlan anatómiai károsodások keletkeztek a szervezetben. A kineziológia minden más esetben Önnek is esélyt ad a gyógyulásra.

A kineziológia, mint holisztikus módszer

Az egészség feltétele az ember testi, lelki, szellemi és szociális egyensúlya, nem pedig a betegség hiánya. Ez a holisztikus szemléletmód alapja, ami a következőkből tevődik össze:

 • biológiai egészség: a szervezetünk megfelelő működése
 • lelki egészség: személyes világnézetünk, magatartásbeli alapelveink, illetve a tudat nyugalmának és az önmagunkkal szembeni békének a jele
 • mentális egészség: a tiszta és következetes gondolkodásra való képesség
 • emocionális egészség: az érzések felismerésének, illetve azok megfelelő kifejezésének a képessége
 • szociális egészség: másokkal való kapcsolatok kialakításának egészsége
 • Továbbá kiegészül még az energetikai egészség fogalmával, mely az életünk minőségét jelenti

A holisztikus szemléletmód az embert a test lélek szellem egységében kezeli, melynek alapja a test szerkezete, erre épül rá a mentális és érzelmi életünk.

 • Amikor egységben van, önmagán belül ez a három terület összhangban működik. Teste aktív és cselekvő. Mozog eleget, egészséges táplálékokat kap, tisztán gondolkodik magáról, a világról, érzelmi élete rendben van. Tudja ki Ön, és tudja hol a helye a világban. A test követi az elme utasításait, „helyén van az eszünk" és a lelkünk. Ez egy belső egységet jelent, ami hat a külvilágra is. Jó a kapcsolata családjával, embertársaival. Rokonai, barátai, munkatársai és ismerősei szívesen vannak a környezetében, és jól érzik magukat Önnel.
 • A holisztika tehát nemcsak a belső egységet jelenti, hanem a környezetéhez való kapcsolódását is.

Mikro és makro környezetében él Ön is. Környezetével oda-vissza hatnak egymásra. Folyamatos energetikai kapcsolat működik, ami erős hatással van élete minőségére, egészségére.

Energiát ad és kap, mikor többet, mikor kevesebbet

Mit is jelent ez?

Az energiának leginkább a hiányát érzi. Akkor tudatosul a létezése, amikor kevés van belőle. Ilyenkor fáradékony, ingerült, kimerült lesz. Gondolom, az Ön számára is ismerősek ezek a mondatok:

 • "nekem ehhez már nincs energiám",
 • "este már csak bezuhanok az ágyba, semmihez nincs kedvem",
 • "leszívták az energiámat".

Mit is jelentenek az itt leírt energiahiányról árulkodó gondolatok?

 • Az energia ezek szerint fogy, pedig mindig mindenkinek minden esetben 100% áll a rendelkezésére, de ebből csak a töredékét használjuk magunkra. Ön is így van ezzel.
 • Energiát hagy a múltban meg nem oldott konfliktusai miatt, energiát visz előre a jövőbe, amikor terveket szövöget. A munkahelyi stresszek is sok energiát visznek el. A mindennapi élet, a családi problémák is az energiáiból táplálkoznak. Mi marad akkor Önnek a 100%-ból?
 • Jó esetben 30-40, de sok esetben előfordul, hogy 5-10 százalékon próbálja valahogy túlélni a mindennapokat. Ebben az a rossz, hogy ez szó szerint csak a túléléshez elég, és rémisztően kevés a feltöltődéshez.

A megoldás az, hogy pótolni kell az elveszített energiát. De hogyan is tegye ezt?

Energiát tud létrehozni önmagán belül. Vannak módszerek, amivel energiát termel, és vesz fel energiát a környezetéből is.

Energiát termelő módszerek:

 • meditáció, relaxáció,
 • zene,
 • örömteli események,
 • mindenfajta mozgás, különösen a természetben végzettek,
 • energiát termelő mozgások (a tánc, jóga, csikung, tajcsi)

Önmagán belül a teste megfelelő mennyiségű víz fogyasztásával tud energiát termelni. Teste 70 százaléka víz, mely segíti a sejtek közötti kommunikációt, az idegsejtek növekedését az agyban, és segít, hogy tiszta és világos gondolatai legyenek.

A szervezet energiát akar, amit a víz adna neki, de ha Ön nem ad vizet a testének, akkor elveszi onnan, ahol talál. A vízhiány a testére különbözőképpen reagál:

 • besűrűsödik a vér,
 • az ízületi folyadék csökken,
 • a porc törékennyé válik, ízületei fokozottan kopnak,
 • székrekedése lesz,
 • gyakrabban lesz éhes, emiatt többet eszik,
 • lelassul a reakció idő, tompa és fáradékony lesz.

Környezetéből az energiát a táplálékával és a csakráin keresztül veszi fel. Nem mindegy tehát, hogy milyen minőségű ételekkel tömi meg a hasát, mert egy idő után azzá válik, amit megeszik.

A csakrái az Önt körülvevő rezgéseket veszik fel, és juttatják a testbe. Ez fogja meghatározni, hogyan érzi magát egy adott helyen, adott személyekkel. A csakráin felvett energia tölti fel a meridiánokat, amik kapcsolatban állnak izmaival, szerveivel, érzelmeivel. Ez az energia fog hatni a belső elválasztású mirigyeire, és az általuk termelt hormonokra is.

Hogyan segít a kineziológia?

Minden kineziológiai ág, módszer, más szinten segít egyensúlyt teremteni, a stresszt oldani. Feltölti és egyensúlyba hozza energetikai rendszerét, stressz mentesíti szervezetét.

Three in One Concept – Három az Egyben módszer

Segít megkeresni azokat a múltban átélt érzelmi stresszeket, amik elvezettek a jelen problémáihoz, és ezek oldásával teremt egyensúlyt Önben. A kezelések segítségével azonosítjuk a múlt traumáit, az okokat, amelyek korlátozzák jelenbeli helyzetében.

Önmagán belül is holisztikus szemléletű, a test lélek szellem egységességére törekszik, a szabad választást gátló negatív érzelmi töltés oldására összpontosít. A test összehangolt működésének érdekében különböző korrekciókat alkalmaz a blokkolt energiák elengedéséhez.

Az agy integrációjához a Viselkedési barométert használja, amely segítséget nyújt a valós vágyai és félelmei azonosítására. Alkalmazza továbbá a Szerkezet / Funkciót, mely viselkedési genetikai alapokon segíti a szellem egyesítését, és hozzájárul valós önmaga felfedezéséhez.

Szeretné tudni, hogy az Ön problémájára megoldást adhat a kineziológiai kezelés?

 • Hívja munkatársunkat munkanapokon reggel 8-tól este 8-ig a +36-1-269-2946-os számon, és válaszol a kérdéseire.

Sikerek és visszajelzések a kezelésről

korrekció tesztelése oldás után"Évek óta próbálkoztunk a párommal, miután segítséget kértem és kaptam Csillától. Az oldások hatására 2 hónapon belül megfogant a kisbabánk."

"Megszűnt a derékfájdalmam, megint életerősnek, teljesnek érzem magam.”

"Nagy fájdalmakkal kerestem meg Csillát, egy hónap múlva a javulásom szemmel látható volt, sokkal könnyebben mozogtam, és mivel nem volt állandó fájdalmam, így az életkedvem is visszatért."

"Ahogy én változtam, megváltozott a környezetem is. Sokkal nyugodtabb vagyok, az életkedvem is visszajött."

"Hónapok óta fájtak a vállaim, ami elmúlt végre, így sokkal könnyebben és vidámabban mennek a dolgaim. Azóta sokkal jobbakat alszom, nem jár az agyam a negatív dolgokon."

"Nem várt gyermek vagyok, és így élni 30 évig, hogy élni sem akarok, nincs rám szüksége senkinek, borzalmas. A szüleimtől nem kaptam meg a szeretetet, ezt éltem meg a párkapcsolataimban is. Nagyon sok negatív érzésem megszűnt, és a lényeg, hogy most az életet választom, és tudom mire, kire van szükségem ahhoz, hogy élvezzem az életet. Csodálatosak a technikák, mindenkinek ajánlani tudom Csillát."

„Megszületett a kislányom, aki több vetélés után fogant meg a kezeléseknek köszönhetően. Apás szülés volt, hihetetlen élmény mindkettőnknek. Egy csoda.”

Talán még mindig nem bízik igazán a kineziológiában?

Ön talán azért bizalmatlan a kineziológiával szemben, mert nem ismeri jól, és nem tudja, hogy mi fog történni a kezelésen?

 • Éppen ezért írtam le Önnek részletesen, hogy hogyan fog segíteni Önnek is a kineziológiai kezelés, és tájékoztattam arról is, hogy mi fog történni a kezelésen.

Az is lehetséges, hogy korábban már csalódott egy kineziológusban, és ezért talán bizalmatlan velem szemben is?

 • Szeretném megkérdezni Öntől, hogy az a kineziológus is ilyen részletesen leírta Önnek, hogy miért lehet hasznos az Ön problémájának a megoldására a kineziológia, és azt is elmondta, hogy mi fog történni a kezelésen?
 • Az a kineziológus is az Ön elérendő célját kérdezte meg a kezelés kezdetén, és az Ön céljának az elérésén dolgoztak a kezelés során?
 • Ha Ön csalódik egy szakemberben, akkor jó megoldási módszernek tartja azt, hogy ezt követően már ezeket a szakembereket elkerülve próbálja leélni az életét? Vagy lehetséges az, hogy a szakmának egy másik képviselője már nem is olyan rossz szakember, és nem is annyira lelkiismeretlen ember?
 • Talán egy kellemetlen csalódás után nem szeretné úgy leélni az életét, hogy ezután már egyetlen emberben sem bízik meg.

Szeretnék kérni Öntől egy esélyt a kineziológiának az Ön életének jobbra fordításáért. Megígérem Önnek, hogy mindent meg fogok tenni azért, hogy ne érje újabb csalódás sem a kineziológiával sem pedig a kineziológussal kapcsolatban.

 • Egyenlőre ennyit tudok tenni Önért. A többit majd személyesen az Ön által meghatározott cél elérésén dolgozva a konzultációján.

Önnek is felborult testi, lelki vagy érzelmi egyensúlya?

Milyen problémája okoz egyre nagyobb gondot?

 • Mióta vannak panaszai? Miben nyilvánul ez meg? Milyen helyzetek a kiváltói panaszának?
 • 11 év óta nagyon sok embernek segítettem. Szeretnék Önnek is adni egy esélyt a kineziológiával élete jobbra fordulásáért. 
 • Segíthetek Önnek is?

Egyenesbe hozná az életét? Megszabadulna fájdalmától a kineziológia segítségével?

Múltjában gyökerező hibás szokása helyett életét előrevivő új viselkedésmintát venne fel?

 • Gazsó Csilla kineziológusEgyensúlyt teremtene életében, és tenne is önmagáért?
 • Megoldást szeretne a felmerülő nehézségére?
 • Jó hír, hogy van megoldás. Önnek van választása. Lehetséges és biztonságos változni és változtatni.
 • Gazsó Csilla kineziológusunk segít Önnek életét előrevivő viselkedésmintája kialakításában és megerősítésében.
 • Előzetes bejelentkezés után Csilla várja Önt szeretettel.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat. Ne halogassa a hívást, mert addig is borul testi, lelki vagy érzelmi egyensúlya.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.