Harmónia Centrum
Fájdalommentes sarka várja itt >
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Sarokfájdalom kezelése / Calcaneus sarkantyú gyógyítása

Calcaneus sarkantyú kezelése lökéshullámmal

Calcaneus sarkantyú van a talpán?

Mi az a sarokcsont sarkantyú, amit Calcaneus sarkantyúnak is neveznek?

Calcaneus sarkantyú. „Az meg mi a szösz”? - teheti fel azonnal a kérdést.

  • „A sarkam fáj, kell nekem ezzel a Calcaneus sarkantyúval foglalkozni?” kérdezheti most joggal.

Bízunk benne, hogy nem, nem kell foglalkoznia vele. Mégpedig azért, mert sarok gyulladását időben kezelteti, és a sarokcsont sarkantyú kialakulása Önt egyáltalán nem fenyegeti.

Ha viszont valamiért elhanyagolná gyulladása kezeltetését, akkor bizony már más lenne a helyzet. Igencsak tartania kellene a Calcaneus sarkantyútól.

Akár így, akár úgy, ha már fáj a sarka, akkor nézze meg, hogy mi is ez a sarokcsont sarkantyú, amit orvosi körökben Calcaneus sarkantyú néven is emlegetnek?

  • sarok sarkantyúA sarok sarkantyú egy csontkinövés vagy mészlerakódás lehet a sarkán, sarka talpi részén. A talpi fascia szalag sarokcsonthoz kapcsolódásánál alakulhat ki.
  • A lábfejére nehezedő terhelésnél (különösen akkor, ha ezt még jelentős túlsúly is növeli) a túlzott terhelésre az íves kialakítású talpi lemezek (a talpi fascia szalag) kénytelen-kelletlen feszüléssel, lapulással reagálnak. Roskadoznak a felesleges kilók plusz terhelése alatt, de azért próbálnak nyúlni becsülettel. Már ameddig sikerül ez nekik. Nemcsak a talpi lemezek, hanem a talpon található, az izmokat a sarokcsonthoz rögzítő, rugalmatlan ín is feszül a talpi részen. Ez a feszülés irritálja (húzza) a sarokcsonton lévő csonthártyát is, ami erre úgy reagál, hogy begyullad. Ha kezelteti sarokfájdalmát, a sarok csonthártya gyulladását, akkor csökken a fájdalom, és elmúlik a gyulladás. Ha azonban nem kezelteti, akkor az elhúzódó gyulladás sarokcsont sarkantyú kialakulásához vezethet. Talpi sarkantyúnak is nevezzük ezt, ami egy meszes lerakódás a sarokcsont és a talpi fasciát a sarokcsonthoz rögzítő inak találkozásánál.

Most már tudja, hogy a kezeletlen sarok gyulladás sarka talpi részén Calcaneus sarkantyú lerakódásához vezethet. Ne kockáztasson!

  • Ha nem szeretne sarka talpi részén egy fájdalmas csontkinövést saroksarkantyú formájában, akkor időben kezeltesse sarokfájdalmát. Ezzel megelőzheti a talpi sarkantyú kialakulását.

Érdeklődjön munkatársainktól a 06-1-346-0325-ös számon, és kérjen választ kérdéseire!

  • Részletesen tájékoztatjuk sarka gyógyulásának lehetőségeiről.

A Calcaneus sarkantyú kezelésére jelenleg nincs jobb a lökéshullám terápiánál

calcaneus sarkantyú kezelése lökéshullám terápiávalDr. Csokonay Péter baleseti sebész gyakorlati tapasztalata szerint sarokcsont fájdalomra a lökéshullám terápia az egyetlen módszer, amely 80% eséllyel megszünteti fájdalmát. 10 Calcaneus sarkantyúval kezelt betegből 8 már a kezelések végére panaszmentes lesz.

Minden egyéb kezelés (szteroid injekció, fájdalomcsillapítók, kenőcsök) csak elnyomja a tüneteket, de nem segít az alapvető okok, a szalagok és inak feszülésének és a gyulladásnak a megszüntetésében. Ezekkel a kezelésekkel szemben a lökéshullám kezelés a fájdalom okát, a sarok gyulladását szünteti meg a talpi részen.

Talán meglepő első hallásra, de az ok feltárása nélkül a fájdalom elnyomása még káros is lehet. Ugyanis ha az ember nem érzi a fájdalmat, akkor tovább folytatja mindennapi megszokott tevékenységét (pl. sportol, továbbra is magas sarkú cipőben jár), és tovább terheli az amúgy a terheléstől sérült inakat, izmokat. A fájdalom elnyomása miatt viszont nem érzi a túlterhelést, így a fájdalom oka továbbra is fennáll. Ezért a sérülés súlyosbodhat, és ez akár izom vagy ínszalag szakadáshoz is vezethet.

Hogyan gyógyít a többezerszeresen bizonyított lökéshullám?

Figyelje csak meg!

A sérülést követően a fájdalmat két hullámban érzi. Először egy éles fájdalom jelentkezik, amelynek helye pontosan meghatározható. Ezt az éles fájdalmat követi egy tompább, kevésbé meghatározható helyű fájdalom. Az utóbbi fájdalmat vezető idegrostok egy ún. P-anyagot (substance P) is elválasztanak, amelynek fontos szerepe van a fájdalom csillapodásában. Egyrészt ez a P-anyag szabadul fel a lökéshullám kezeléskor.

Emellett a lökéshullámok a kezelt területen fokozzák a vérkeringést. A vérkeringéssel együtt javulnak az anyagcsere folyamatok is. A felgyorsult anyagcsere gyulladáscsökkentő folyamatot indít el, és a fokozott vérkeringés segíti a káros, gyulladáskeltő anyagok elszállítását a fájdalmas területről.

Miért olyan hatásos a kezelés gyulladása megszüntetésér?

Mert gyógyulásának kapuját tárja szélesebbre fájó sarka előtt.

Természetes gyógymód Mellékhatások nélkül

4-6 kezelés  80%-os eredményességgel a mozgás szabadságát adja vissza, és az egészséges ember felszabadult mosolyát rajzolja arcára

megszünteti sarka gyulladását.

Calcaneus sarkantyú kezelése15 perces kezelések hosszú heteken át tartó felfokozott öngyógyulást indítanak el sarka talpi részén. A kezeléskor keltett akusztikus hanghullámok vérbőséget okozva beindítják talpában az öngyógyító folyamatokat. A tápanyaghiánytól fuldokló sejtekhez szállítják az oxigén és tápanyagdús vért, a visszaúton pedig szállítják el a salakanyagokat, és ezzel megszüntetik a csonthártya gyulladását.

  • A gyorsult vérkeringés vérbőséget okozva felgyorsult ütemben csökkenti a gyulladást, és fokozott ütemben elszállítja a gyulladás salakanyagait. Mindaddig, amíg van mit.
  • Az öngyógyulás fokozásának a jelentősége abban van, hogy a felgyorsult vérkeringés nemcsak a kezelés alatt, hanem a kezelések között, sőt az utolsó kezelést követő hetekben és hónapokban is felfokozott ütemben csökkenti a sarka és talpa gyulladását.
  • A kezelés nem a tüneteit nyomja el, hanem fájdalma okát, a csonthártya és az inak és szalagok gyulladását szünteti meg. Sarka és talpa szépen gyógyul tovább, így közelítve a 100%-os panaszmentesség felé.

A kezelés során tehát nem arról van szó, hogy a sarkán lévő talpi sarkantyú eltűnik, bár arra is van esély, hogy a meszes lerakódások oldódjanak, hanem arról, hogy a csontkinövésén feszülő és begyulladt csonthártya gyulladása szűnik meg.

Ha az általában 5x15 perces kezeléssorozat után betartja javasolt tanácsainkat, akkor jó esélye van arra, hogy a soha viszont nem látás ígéretével váljunk el az utolsó kezelés után.

  • Eljön hozzánk sarka panaszmentességéért?

Válassza a legbiztosabb eredményt hozó terápiát sarka kezelésére!

Járjon újra fájdalom nélkül!

  • Hívjon bennünket munkaidőben a 06-1-346-0325-ös telefonszámon, hogy részletesebben tájékoztassuk gyógyulása lehetőségeiről!

Szabadon választhat a következő 2 lehetőség között:

1. Bejelentkezem fájó sarkam lökéshullámmal történő kezelésére azért, hogy 80%-os eséllyel már a kezeléssorozat végére panaszmentes legyen a sarkam. Megértettem azt is, hogy sarkam gyógyulása a kezeléssorozatot követően is hónapokon át folytatódik még. Azért, hogy az utógyógyulással együtt 90%-os gyógyulási esélyemet még tovább fokozzam, igénybe veszem a 6. ingyenes lökéshullám kezelést is. Kérem, hogy tájékoztassanak gyógyulásom részleteiről!

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.

2. Nem jelentkezem a lökéshullám kezelésre. Ezzel kijelentem, hogy lemondok a klinikai kutatások szerint messze legnagyobb eredményességet nyújtó kezelésről.

Teszem ezt még annak árán is, hogy a panaszaim nem szűnnek meg, és a sarkam továbbra is fájni fog. A lökéshullám előnyeinek megismerése után ezt felelősségem teljes tudatában kijelentem, és vállalom döntésem következményeit.

Tudomásul veszem, hogy a kezeléssorozatról való lemondással nem vagyok jogosult a 6. ingyenes kezelésre sem.