Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Gyógymasszázs / Olajos gyógymasszazs

Olajos gyógymasszázs Budapest belvárosában, az V. kerületben

A masszázs a terápia egyik legrégebbi formája, a kezek gyógyító hatású mechanikai manipulációja, amely hatással van az egész szervezetre.

A terápiás, gyógyító masszázs több mint simogatás és törlés. A masszázs nagyon személyes, nagyon intim. Ezért még fontosabb a helyes döntés meghozatala a masszázs során használt technikák kiválasztásában, és azok sorrendjének eldöntésében. A szlogenem - "A legjobb kezekben tetőtől talpig"

lapocka és hát olajos masszázsRakovits Viktor gyógymasszőr vagyok. Gyógymasszőrként az emberi lény egészére kell gondolnom ahhoz, hogy panaszai gyökereihez jussak. Ez azért fontos, hogy ne csak a tünetek kezelésére fókuszáljak. A tünetek kezelésére fókuszálás gyakran előfordul a masszázs során, és ez bizony hibás megközelítés. A panasz okára fókuszálás mellett az empátia, a saját psziché ismerete és a kiváló anatómiai tudás alapvető követelmény még a jó terápiához, a gyógyító masszázshoz.

A masszázs hatása átfogó. Az izmok lazítását, fájdalomcsillapítást, a szövetek regenerálódását és a gyorsuló gyógyulási folyamatokat is mind magába foglalja.

Olajos masszázs során milyen olajat használunk?

A masszázs szakértő nagy jelentőséget tulajdonít a tisztán növényi termékeknek adalékanyagok nélkül. A legtöbb masszázsolaj hideg sajtolásból származik és ökológiai minőségű. Természetesen az általunk használt minden masszázsolaj megfelel a kozmetikai szabályoknak és a bőrgyógyászati ​​vizsgálatoknak.

Az olajos gyógymasszázs során olajat használunk, amely egyfajta kenőanyagként szolgál, így a masszázs hatásait fokozni tudja. A masszázsolaj segítségével a kezek harmonikus masszázsmozgásai hozhatók létre. A masszázs pedig biztosítja, hogy mélyebb szövetek közé is eljusson az olaj, így a bőrnek és az alatta lévő kötőszövetes rétegnek fontos tápanyagokat és vitaminokat biztosít. Ezzel állapotukat - az úgynevezett turgorukat - és felszínüket is egészségesebbé teszi, mivel az olaj bőrápoló tulajdonságokkal is rendelkezik. Ezenkívül a bársonyosan puha bőr érzését nyújtja.

Milyen esetekben ajánljuk Önnek az olajos gyógymasszázst?

 • lapocka olajos masszázskrónikus fájdalmak kezelésére
 • deréktáji panaszok, fájdalmak
 • háti fájdalom
 • ha kikapcsolódni, lazítani, relaxálni vágyik
 • izomlazítás, sérülések megelőzésére
 • gyakran visszatérő fejfájás esetén
 • sérülések, műtétek után
 • mozgásszervi panaszok kezelésére
 • beszűkült mozgások mozgásterjedelmének növelésére

Mit kell figyelembe vennie az olajos masszázs után?

Milyen időközt kell fenntartani két masszázs között?

A klasszikus gyógymasszázsban feltétlenül ajánlott egy pihenőnapot tartani a két terápia között, mivel az izmoknak az új impulzusokhoz való alkalmazkodást is lehetővé kell tenniük. Ezért a következő napon végzett masszázs nem lenne túl kellemes.

Masszázs és edzés együtt?

Ha sportolást is végez, akkor mindkettő elvégezhető ugyanazon a napon. Nem ajánlott azonban egy nehéz, például egy kemény izomerősítést végezni, mivel a klasszikus masszázs lazítja az izomzatot, és az intenzív edzés csökkenti a kezelés sikereit.

Milyen hatásai vannak az olajos gyógymasszázsnak?

 • fájdalom csillapító hatása
 • mind a kötött, mind a gyenge izmokat újra megfelelő tónusba hozza
 • javítják a friss vér beáramlását a kezelt területeken, és ezáltal növelik a helyi keringést
 • feloldhatják a hegeket és a kötőszöveti letapadásokat
 • nyugtató, relaxáló hatása van, a rendszeres masszázs enyhítheti a szorongást, feszültséget
 • nagyobb vitalitást eredményez
 • javuló véráramlás és a stressz hormonok csökkentése befolyásolja a sebgyógyulást
 • a megfelelő izmok átmasszírozásával, lazításával a beszűkült mozgások visszatérnek a fiziológiás mozgáshatárokhoz

Leghatékonyabban úgy tudunk segíteni, ha gyógytornával kombináljuk a kezelést. Egészségcentrumunkban több gyógytornász kolléga tud segíteni panaszai enyhítésében.

Miért van fájdalomcsillapító hatása az olajos gyógymasszázsnak?

A masszázs során tapintási inger segítségével bezárhatjuk egy bizonyos ideig az úgynevezett „fájdalom kaput”. Ez ösztönös az embernél: ha megsértjük magunkat ösztönösen odanyúlunk az érintett területre, és dörzsöljük vagy éppen nyomást gyakorlunk a fájdalmas helyre.

Emellett a masszázs vérerek kitágításával vérbőséget okoz. A vérbőség a károsanyagok elszállítását segíti, és az új tápanyagok megfelelő sejtekhez való szállítását biztosítva csökkenti a fájdalmat.

A masszázs nem csak helyileg, hanem az egész testre is jótékony hatást fejt ki. Nem csak az anyagcserére és keringési rendszerre, hanem az immunrendszerre, az egész autonóm idegrendszerre és a testi-lelki pszichére is hat.

Ha nem tudja eldönteni, hogy melyik masszázsunkat válassza, akkor sincs baj. Gyógymasszőrünk az állapotfelmérés során segít megtervezni kezelésének lépéseit.

Olajos masszázs várja a Harmóniában fájdalma enyhítéséért

Eljön hozzánk Rakovits Viktor gyógymasszőrhöz krónikus fájdalma enyhítéséért?

 • Rakovits Viktor gyógymasszőrKimasszíroztatná fájdalmát fáradt izmaiból és ízületeiből?
 • Felfrissülne?
 • Nagy tapasztalattal rendelkező gyógymasszőrünk előzetes bejelentkezés után várja Önt.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os számunkat. Munkatársunk válaszol kérdéseire.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt!
 • Az állapotfelmérés során gyógymasszőr kollégánk kitapintással felméri izmai és ízületei állapotát, és segít megtervezni kezelésének lépéseit.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.