Harmónia Centrum
Eljön válla egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Gyógytorna / Váll gyógytorna

Váll gyógytorna fájdalmas váll panaszaira

Ön is válla fájdalmától szenved?

 • váll fájdalmaÍzületi vagy izom panaszai vannak?
 • Nehezen tud a fájdalmas oldalon aludni, vagy fájdalma hátráltatja munkája, házkörüli tevékenységei végzésében?
 • Vállpanaszai miatt nehezen tud munkájában teljesíteni, kedvenc sportjában sikereket elérni?

A váll tökéletes működése kulcsfontosságú az ember életében, önmaga ellátásában, és munkája végzésében.

vállkimozgatás vállműtét utánA vállízület komplex mozgása teszi lehetővé keze tökéletes mozgatását. A vállízület megbetegedése fiataloknál, időseknél, sportolóknál és mozgáshiányos személyeknél egyaránt előfordulhat. Lényeges eltérés van azonban a panaszok kialakulásának folyamatában.

 • A sportolók közül kiemelkedően veszélyeztetettek azok, akik küzdő sportot gyakorolnak, dobómozgásokat végeznek, úsznak, súlyt emelnek.
 • Kiválthatják a panaszokat olyan hétköznapi tevékenységek is, mint a függöny felhelyezés, falfestés, kertészkedés, melyek ismétlődő és fejfeletti monoton karmozgást igényelnek.
 • Mozgáshiány és irodai munka szintén hátrányos kombináció.
 • Ezen kívül az idős korral járó szöveti elgyengülés, öregedés, illetve váratlan balesetek is hozzájárulhatnak a váll körüli terület megbetegedéséhez.

A vállfájdalom jelei lehetnek

Váll érintettségére utaló jelek a pirosság, duzzanat, melegség, zsibbadás. Legszembetűnőbb azonban a fájdalom. Fontos a fájdalom jellege és megjelenése is.

 • Hogy mely napszakokban és milyen körülmények között jelenik meg.
 • Fokozódik vagy enyhül a fájdalom: például emeléskor, éjszaka, pihenés után…stb.
 • Érintettség jele még a váll mozgásterének beszűkülése, merevsége, a bizonyos mozdulatokra érezhető mozgási blokk, vagy épp ellenkezőleg az instabilitás érzete, mintha ki akarna ugrani a válla a helyéről.
 • Továbbá a váll, kar, hát, mellizomzat gyengülése.

Előfordulhat hogy blokkoltnak vagy fájdalmasnak érzi, ha előre vagy oldalra próbálja emelni a karját.

Esetleg problémát okozhat Önnek karja kifelé forgatása, vagy háta mosása, a melltartó bekapcsolása.

A tünetek egyenként és összességükben megnehezítik Önnek a hétköznapi tevékenységek végzését. Jó tudni, mi okozza mindezeket.

A váll vállöv szerkezete

A váll-vállövi komplexum több ízületből álló rendszer. A kar kívülről látható nagymértékű elmozdulása ebben az összetett rendszerben jön létre - mely egyébként teste legnagyobb mozgásterjedelmére képes ízülete. A mozgás főként a felkarcsont elmozdulásából adódik, de a lapockacsont és kulcscsont helyzete, valamint a rajta tapadó szövetek állapota, működése erőteljesen befolyásolja a létrejött mozdulatot.

Ráadásul a gerinc csigolyái helyzete, például a hanyag tartás, vagy a gerinc menti izmai, például nyakizmai merevsége is hatással van karhasználatának minőségére.

Épp ezért ilyen sebezhető a váll rendszer.

vállízületA vállízületet két csont alkotja: a felkarcsont és a lapockacsont. A felkarcsontja gömb alakú, feje egy nála sokkal kisebb ízületi vápában forog a lapockán, ami nem egy stabil alap. A lapockacsont érdekessége, hogy testvázunkhoz csontosan szinte nem kapcsolódik, csak izmok által. (Kivéve a kulcscsont felé) Ez további instabilitást jelent.

A relatíve kis mélységű lapockacsonti árkot egy kocsonyás zselés homorú lencse (labrum) szélesíti ki. Önmagában nem elegendő, de elvesz az instabilitásból.

Az ízületet vastag zsákszerű szövet, úgynevezett ízületi tok határolja körbe. Ez további védelmet nyújt az ízületnek. Részben korlátozza az instabilitást is. Betegsége lehet a tok kóros zsugorodása, melynek tünete, hogy a kar egyre kevesebb irányban tud fájdalom mentesen mozogni. Egymás után fog nehezítetté válni a kar kifele forgatása, oldalra emelése, beforgatása és a törzs mögé nyúlás.
Az ízületi tok nem csak stabilizál, hanem ízületközti folyadékot is termel, és azt bent tartja saját falain belül. Az ízületi folyadék megkönnyíti a felkar és lapocka csontok egymáshoz képesti elmozdulását. Az ízületi felszínek könnyű és fájdalmatlan elcsúszását segíti még a csontfelszínt bevonó porcos réteg is, mely az egyébként egyenetlen csontfelszínt teszi simábbá, hogy el ne akadjon a csont mozgás közben.

Amennyiben a porcréteg kopik, lágyul, vagy nincs elég ízületi folyadék, akkor a mozgások fájdalmassá válhatnak.

 • Ezek a problémák viszik Önt a leggyakrabban a reumatológiai vagy ortopédiai orvosi rendelésre,
 • Ezek teszik szükségessé a különböző fájdalomcsillapító kezeléseket.
 • Ezek igénylik a mozgásos beszűkültség állapotból való kikecmergéshez a gyógytornát.

A beszűkült mozgásteret visszaállító folyamatot passzív és aktív mozgatások képezik. Passzív mozgatás során a gyógytornász mozgatja az Ön ellazított karját, a véghelyzetben kitartva, oldva a mozgási blokkot. A rehabilitáció következő szintjén a vezetett aktív mozgás következik, melyben Ön mozgatja már a fájdalmas kart, tornaeszközökkel vagy az ellenoldali karral segítve.

Az előzőek segítettek Önnek megérteni, miért van az, hogy a váll az emberi szervezet legmozgékonyabb, ugyanakkor csontosan leginstabilabb ízülete. Azért, hogy

 • az ízület ne ficamodjon ki, illetve
 • ne mozogjon kóros pályán, és
 • ne okozzon Önnek fájdalmas panaszokat, nagy szükség van a lágyrészek stabilizáló szerepére.

A váll-vállöv izmai

Az izmok, inak, és szalagok alaposan behálózzák az ízületet, melyek közül az izmok teremtik meg a mozgás során szükséges dinamikus stabilizációt. Szeretném hangsúlyozni itt is a mozgás szerepét, és a gyógytornát, mely megtanít arra, hogyan végezzen terhelő mozdulatokat a legideálisabban.

A rendszeresen nem megfelelő mozgáspályán zajló mozgások is ugyanúgy következményekkel járnak, mint az alulterheltség.

A rossz mozgás következményei lehetnek

 • a fokozott porckopás,
 • a csontok között súrlódó lágyrészek (izmok, inak, szalagok) gyulladása, részleges vagy teljes szakadása.
 • Sőt, akár járulékosan még a váll területén át futó idegek és erek kompressziós bántalma is előfordulhat, ami zsibbadás vagy érzéskiesés, gyengeség vagy izomsorvadás, formájában jelenik meg.

váll előlrőlIzmai egészségének megőrzése érdekében nem elég a felkarcsont elmozdulásáért felelős izmok egészségére ügyelnie.

 • Válla hibátlan működéséhez egy mindig jó helyzetbe beállított, stabil lapockára van szükség. Emellett pedig még testének vázszerkezetére, a gerinc és bordakosár helyzetére és izmaira is ügyelnie kell.
 • A váll körüli izom-ízületi rendszer komplex kezelése ezért a helyes tartás megtanulását, a felületes (lapocka pozíciójáért felelős) és mély (tartásért felelős) hátizmok edzését is tartalmazza.

Számos izom húzódik a törzsről illetve lapockáról a felkarra, annak minden irányú elmozdulását lehetővé téve.

 • Az izmai edzésekor ügyelnie kell arra, hogy a különböző irányból erőt kifejtő izmokat egyformán terhelje és nyújtsa.
 • Az is fontos, hogy a kialakult féloldalasságot megszüntesse, mert így nyerheti vissza izmai ideális egyensúlyát.

váll hátulrólA váll izmai közé tartozik a delta izom, a nyakról lapockához húzódó trapéz izom és mély lapocka stabilizáló és mozgató izmok, a kar kifelé és befelé forgatásáért felelős izomcsoport (Rotátor köpeny). A kétfejű karizom (Bicepsz izom) egyik ága is közel fut a vállízülethez, valamint a mellizmok feszessége is károsan hat a vállövi tér szűkülésére.

Izmait nemcsak megőriznie kell az optimális állapotban, hanem használnia is megfelelően kell.

 • A váll elmozdulásait mindig előzze meg a törzs és lapocka stabilizálása. Erre irányuló gyakorlatokat a kezelés részben olvashat, illetve gyógytornászaink a kezelés során segítenek megéreztetni Önnel az optimális helyzetet.
 • A kar vállsík fölé emelésekor koncentráljon a megfelelő kifelé fordításra, hogy elkerülje a két csont ütközését, valamint kerülje el vállai felhúzását. Ezekre is odafigyelnek szakértőink az egyéni gyógytorna foglalkozáson, és megfelelő ismétlés mellett hamarosan Ön is automatikusan ügyelni fog ezekre az egyszerű, de nagyon fontos karmozdulatokra, szabályokra.

Miből áll az izomzat karban tartása?

Erősítésből és nyújtásból:

 • Erősíti külön-külön izmait, speciális torna eszközök segítségével. Erősíti kombináltan minden izmát, egy funkcionális feladat megfelelő kivitelezésével.
 • Megtanulja az agya, melyik pillanatban melyik izomnak küldjön utasítást, amivel a legstabilabban és legnagyobb hatékonysággal tudja kivitelezni a kívánt mozdulatot.
 • Ellazítja, és nyújtja a megdolgoztatott, feszes izmokat, inakat, izmos bőnyéket, hogy elkerülje a zsugorodásból eredő eseteges fájdalmakat, gyulladásokat, és sérüléseket.
 • Az izomnyújtás ahhoz is hozzájárul, hogy izmai a következő igénybevételkor is teljes értékű munkát tudjanak végezni.

Az erősítés és nyújtás ideális kombinációja képes a kialakuló féloldaliságot megszűntetni. A féloldaliság előbb utóbb mindig fájdalmat eredményez valahol a szervezetben. Féloldaliság lehet például, hogy az egyik válla alaphelyzetben magasabban áll, mert feszesebb ott a csuklyás izma, de féloldali lehet akkor is, ha egyik karjával több súlyt képes megemelni.

A váll-vállöv betegségei

vállövA váll környékén található bármelyik - korábban ismertetésre került - szövet betegsége okozhat Önnek elégtelen, fájdalmas karhasználatot.

 • Vannak az akut panaszok, mint a huzatot kapott váll gyulladás, vagy a traumás sérülések. Például a ráesés következtében eltörő kulcscsont vagy felkarcsont, a ránduló vagy ficamodó váll; akár a váll szalagjainak megnyúlása, vagy a labrum sérülése.
 • Gyakoriak az elhúzódó, krónikus hátterű betegségek, melyeket sokáig nem is észlelünk. A degeneratív elváltozások elsősorban az időskorban gyakoriak, de valamilyen monoton fizikai munkavégzés fiataloknál, középkorúaknál is lehetővé teszi ezeket a tüneteket. Ilyen például a rotátor köpeny izmok elégtelensége, és gyulladása. A meszesedés a vállizmok inaiban. A befagyott váll szindróma,   és a csontokat fedő porcréteg kopása, az artrózis.
 • Illetve vállfájdalma lehet az Ön lelki és szellemi túlterheltségének következménye, mely fájdalmas testi tüneteket produkál. Vállunk szimbolizálja a teherbírási képességünket. Nem véletlenül mondjuk: sok terhet/felelősséget cipel a vállán. Érdemes végiggondolnia, állhat-e akár lelki ok is vállfájdalma hátterében. Adunk hozzá egy kis segítséget:
  • Úgy érzi több dolgot szeretne vagy kellene megtennie, mint amennyit bír? Vannak olyan feladatai, teendői, amelyeket hosszabb ideje halogat? Kollégái gyakran igénylik az Ön segítségét? Vagy inkább hátráltatják az Ön körül lévők?
  • Sikeres feladatvégzéskor hagy időt magának a megérdemelt pihenésre; legyen az egy finom tea, vagy egy perc hátradőlés a székben? Vagy a teendők áradata miatt a szórakozást és feltöltődést is háttérbe szorítja? Gondolja, hogy kikapcsolódás nélkül is lehet ugyan olyan hatékony?
  • Aggódik valamely Önhöz közel álló személy közeli jövője miatt? Úgy érzi, családja boldogulása nagy mértékben múlik Önön?
  • Egy-egy döntéshozatal után gyakran mereng azon, milyen negatív hatásai lehetnek ezeknek a jövőre nézve?

Mi az Ön aggodalmainak indoka?

 • Ha vállai felemásan fájnak, érdemes végiggondolni azt is, az aggodalma milyen jellegű problémából ered dominánsabban. Az ismert férfi-női agyfélteke sémájára épülve a testben is megjelenik a racionális és érzelmi dominancia, csak pont ellenkezően. A bal test fél, így a bal váll is az érzelmi élet feszültségét tükrözi, a jobb oldal pedig a racionális test fél, így például anyagi gondok terhelhetnek a jobb oldalra erősebben.
 • Akár olyan súlyos panasz hátterében is, mint a vállcsontok törése, állhat megbúvó lelki ok: egy képességeit meghaladó kihívás, vagy elmérgesedett konfliktus Ön és más személy között.
 • A fizikai tüneteket az orvostudomány, egészségügyi szakértők tudják Önnek enyhíteni, de amíg a háttérben álló lelki okot nem sikerül rendeznie, addig a fájdalom bármikor ismét felbukkanhat, és nem csak a váll területén, hanem ez kihathat például a karja mozgására, vagy más testrészein is megjelenhetnek tünetek.

Akár lelki, akár testi okok gerjesztik és tartják fenn a tüneteket, kötelessége figyelni rájuk, és elindítani a szervezetét segítő úton.

Lába fájdalmát Ön is nehezebben viseli?

 • Mások is így vannak ezzel.

A kar és a váll sérüléseivel talán Ön is hajlamosabb később orvoshoz fordulni, mivel nem hordozza a testsúlyát. 

 • Ha fáj a válla, akkor ezt még el lehet viselni, mert nem okoz gondot a közlekedésben, és az önellátás is sokáig megoldható a kisebb-nagyobb panaszok mellett. Sportolóknál kiemelten gyakori a vállproblémák elbagatellizálása, hiszen nem szeretnének kimaradni edzésről, és lemaradni meccsről. Ez azonban felettébb kockázatos hozzáállás, mert a panaszok kései kezelése hosszabb ideig tartó és fájdalmasabb gyógyulást jelenthet.

Vizsgálat során mi történik nálunk:

 • Amennyiben van valamilyen korábbi orvosi vizsgálati anyag, képalkotó vizsgálati eredmény (röntgen, CT, MRI, ultrahang,…) azt feltétlenül hozza magával a sikeresebb fizioterápiás diagnózis érdekében.
 • Első alkalommal járva nálunk, egy általános fizioterápiás betegvizsgálatot végzünk. Ez áll egyrészt egy kis beszélgetésből, mely során felelevenítjük, milyen esemény váltotta ki panaszát. Körbejárjuk a fájdalom paramétereit, befolyásoló tényezőit és kiterjedését. Például, hogy
  • milyen rég óta áll fenn a fájdalom,
  • milyen a kiterjedése, erőssége, jellege, és
  • ezek mikor mire változnak meg.
  • Megbeszéljük, milyen egyéb panasz társul a fájdalomhoz, például zsibbadás,
 • Az adott fájdalmas területen, amennyiben szükség van rá, megtekintjük a mozgásokat, annak mértékét és minőségét. Megkeressük a fájdalmas pontokat. Esetleg ideg vizsgálati tesztet végzünk, például zsibbadást okozó kisugárzó alagút szindrómák esetében. Ehhez az adott testrészen a ruhanemű eltávolítása szükséges lehet.

Mi az ÖN célja a gyógyulásban?

A vizsgálat és a kezelés között nagyon fontos az Ön gyógyulással kapcsolatos céljának megismerése is:

 • A kezelést mindig befolyásolják az egészségügyi protokollok mellett az Ön által elmondott célkitűzések is. A terapeutának már beszálmolt arról, mik a legfőbb panaszai, mik azok, amik leginkább megkeserítik hétköznapjait.
 • Azt azonban még nem tisztázták,
  • melyiktől akar a leghamarabb megszabadulni, és
  • melyik az, amit el tud viselni egyébként.
 • Fontos együtt átbeszélniük a kezelés megtervezésekor, hogy Ön mire számít, időben mikor fognak bekövetkezni a változások. Vannak folyamatok a gyógyulásban, melyeket nem lehet sürgetni. Ezekről tájékoztatást kell kapjon a szakembertől, hogy ne tápláljon hiú reményeket egyes panaszainak villámcsapás szerű eltűnése iránt. Ugyanakkor vannak meggyorsítható gyógyfolyamatok is, melyek sikerélménnyel tartanák Önben a lelkesedést a rehabilitációs időszakban.
 • Önnek tehát mi a célja a váll gyógyulásban?
  • Csak szeretne végre egy jót aludni, fájdalom nélkül?
  • Szeretne újra sportolni járni?
  • Netán szeretne olyan ismeretekkel gazdagodni, amellyel megvédhetné magát a későbbi vállfájdalmak kialakulásától?
 • Mit hajlandó megtenni ezekért a célokért?
  • Az otthoni rendszeres torna, gyakorlás mértéke, az a plusz energia amit Ön hozzátesz a gyógytornásza által nyújtott kezeléshez, kamatozni fog Önnek.

Az általános vállkezelés során mi történik nálunk:

 • Kezdetben a terápiás javaslat csupán a fájdalom enyhítése és a gyulladás csökkentése, illetve pihentetés. Ekkor még a kifejezett gyógytorna nem kezdhető el, tehát a kezelésre nem szükséges váltóruházatot sem hozni.
  • Mi már ebben a fázisban is tudunk Önnek olyan szolgáltatást nyújtani, mely fájdalma enyhítésére, gyulladása csökkentésére irányul, segít oldani az ízületi duzzanatot, javítja az adott terület keringését, és támogatja a gyógyulási folyamatot.
  • Ezt elsősorban lökéshullám kezeléssel (ESWT készülékkel), és/vagy kineziológiai tapasszal támogathatjuk, lehetőség szerint mindkettővel. A kineziológiai tapasz a lökéshullám lassú és tartós hatáskifejtéséhez képest azonnali, de csupán átmeneti eredményt hoz a fájdalomcsillapításban. Nagy előnye azonban, hogy az izomzat működését is támogatja: feszülését oldani képes, vagy épp a rögzítésben segíti azt.
 • Később, amennyiben a fájdalom és a gyulladás oldódott, a diagnózis alapján választjuk ki a további kezeléseket. A gyógytorna során végezhetünk passzív ízületi mozgatást, izomnyújtást, ideg mobilizációt, erősítő vagy stabilizációt segítő tornát, javaslat alapján. Ezekre az alkalmakra már mindenképp szükséges egy kényelmes váltó ruházatot hozni.

A 2-3 leggyakoribb vállbetegség kezelése

Milyen betegség esetén milyen gyógytorna feladatok lehetnek javasoltak?

 1. Instabilitás esetén kezdetben külső rögzítés segédeszközzel, és vagy kineziológiai tapasszal, közben megkezdve a célzott izomerősítést, az izomegyensúly visszaállítását. A ficamot kiváltó mozgások elkerülését szolgáló mozgásminta megtanítását is végezzük.
 2. Ízületi felszín kopása (artrózis) esetén a könnyed, nagy mozgásterjedelmű, de ellenállást, súlyt nem tartalmazó mozgások a kellemesek, hiszen általa az ízületközti kenőanyag termelése fokozódik, és eloszlatása zajlik. Tudni érdemes, hogy a kopásos folyamat nem visszafordítható. A megfelelő izmok erősítésével és stabilitás biztosításával némi teher levehető az ízület mozgás közbeni súrlódásából.
 3. Mozgásbeszűkülés, (pl: befagyott váll) esetén passzív mozgatással (gyógytornász által, relaxált helyzetben végzett karmozgatás), és betanított otthoni izom nyújtással igyekszünk vissza növelni a mozgáspályák mértékét.
 4. Izom ín tapadás irritációja esetén (például rotátor köpeny szindróma, m.supraspinatus tendinitis) a gyulladást lökéshullámmal csökkentjük, miközben az izomról próbáljuk levenni a terhet kinezilógiai tapasszal vagy külső rögzítő segítségével, kíméléssel, valamint masszázzsal. A gyulladás oldódásával párhuzamosan a kialakító okot, a zsugorodást vagy izomgyengeséget is fokozatosan kezelésbe vesszük, az erősítő és nyújtó gyakorlatokat megfelelő arányban tartalmazó gyógytornával. Krónikus panaszai csökkentésére mindenképp érdemes fájdalmát csökkentő személyre szabott gyakorlatokat rendszeresen végezni. 
 5. Bármilyen műtétet követő rehabilitációs gyógytorna esetén az adott sebészi beavatkozás esetén előírt műtéti védelmi fázisok keretein belül kezdjük meg a kezelést. A gyógytorna foglalkozás sorozat alatt óvatosan a passzív majd aktív mozgásokkal nyitunk, először a mozgásterjedelmet fokozatosan növelve, majd az erősítésre helyezve a hangsúlyt.

passzív karemelésJánosi Katalin és Igaz Antal válla már jobban mozog

"Kedves Eszter és csoport!
Ez nagyon komoly! A gyógytorna már egy-két alkalom után jelentős javulást hozott a vállamnál. Az is lehet, hogy a lökéshullám. Vagy mindkettő, de ez mindegy is. Nem hittem volna, hogy valaha felgyógyulok. Igazán profi a szakértelmed, és hatásos a kezelés.
Köszönettel:
Igaz Antal - 2018.06.22"

A váll mozgásterének növelésére lökéshullám kezelést és váll gyógytornát használtunk.

 1. A váll gyógytornája során előbb passzív gyakorlatokkal mozgattuk a fájdalmas vállat és a felkart. A váll mozgásterjedelmét növelnünk kell, ugyanakkor fontos a türelem is, hogy a lehető legkevesebb fájdalmat okozzuk. Mindez azért szükséges, hogy a vendég bízhasson a gyógytornászban, azt követően pedig a kezelés eredményességében. Ugyanis ekkor tesz meg ő maga is minden tőle telhetőt gyógyulása érdekében.
 2. Később a megfelelő pontokon a vállízületet rögzítve tréningeltetjük a vállizmokat.
 3. A vállízület rögzítését fokozatosan lehet csökkenteni.
 4. A váll mozgásterének növelése során egyre több aktív váll torna gyakorlatot végzünk.

"Használhatatlan, fájó kézzel és vállal érkeztem a Harmónia Centrumba. Öt hét után, minimális gyógyszer és a sok gyógytorna gyakorlat eredményeképpen használható és erős kézzel és vállal mehetek el. Köszönet érte Dr. Szeles Flórián doktor úrnak és Heizler-Himes Eszter gyógytornásznak. Kedvesség, profizmus, hatékonyság! Köszönöm!
Jánosi Katalin - 2018.09.05"

Nyári Hajnal válla már fájdalommentes

"Tisztelt Harmónia Centrum!
Nagyon örülök, hogy megtaláltam Önöket a neten!
Pósa Ágihoz járok válltornára, valami zseniális varázslással segítette egy könnyed állapotba a vállamat. A gyakorlatai is nagyon változatosak, pedig már több éve gyógytornáztam eddig is, de nála sokkal többféle gyakorlattal találkoztam.
Nagyon köszönöm
Nyári Hajnal" - 2019.11.07.

Eljön hozzánk a Harmónia Centrumba válla panaszmentességéért?

60 perc gyógyító figyelem várja válla állapotának felmérésén.

 • Heizler-Hímes Eszter gyógytornászBeszélni szeretne Heizler-Himes Eszter, vállspecialista gyógytornászunkkal fájdalmas vállpanaszai megszüntetéséről? Tanácsot szeretne kérni egy vállspecialista szakembertől?
 • Előzetes bejelentkezés alapján Eszter várja Önt.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt!
 • Az állapotfelmérő konzultáción Eszterrel töviről-hegyire megbeszélik vállfájdalmát okozó panaszait, és válla tornáztatásával elérendő célját. Ez alapján vállspecialistánk fájdalmát enyhítő, kitűzött célja elérését segítő gyakorlatsort állít össze Önnek.
 • A vállfájdalmát enyhítő gyakorlatsor még pontosabb összeállításához kérjük, hozza magával korábbi leleteit is.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.