Harmónia Centrum
Felfekvési seb gyógyulásáért
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Lábfekélyek gyógyítása / Felfekvés kezelése

Felfekvés kezelése Budapest központjában

tartós ágyhoz kötöttségTartósan ágyban fekvő hozzátartozója van, és aggódik az állapota miatt?

Aggodalma jogos. A felfekvés kezelése, gyógyítása nehéz, nagy kitartást és folyamatos odafigyelést igényel.

 • Ugyanakkor lelkiismeretes ápolással egyáltalán nem lehetetlen feladat.
 • Járóbeteg ellátás keretén belül szívesen adunk segítséget, és gondos ellátást a felfekvési sebek kezelésében.
 • Érdeklődő és aggódó hozzátartozóként, ha nem tudja elhozni ágyban fekvő betegét, egy konzultáció keretén belül felvilágosítást is tudunk adni a felfekvés otthoni ellátásának szabályairól. Tudnia kell, hogy a speciális ellátás hiányában nem lehet ugyan olyan hatékony az otthoni ellátás, de a speciális kezelés otthoni gondoskodás nélkül sem lehet teljes értékű.

Tartós ágyhoz kötöttségnél gyakran kialakuló szövődmény a felfekvés, amit decubitus néven is ismerhet. A nyomási fekély a tartós nyomásnak kitett bőrfelületeken alakulhat ki az ágyban fekvő betegeknél. A decubitus nem egyszerűen egy bőrbetegség, hisz komoly fájdalommal jár, és súlyos fertőzést is okozhat a magatehetetlen, ágyban fekvő, mozogni is alig képes, idős embereknél.

Mi a felfekvés?

felfekvés a sarkonA felfekvés vagy dekubitusz a bőr és a bőr alatti szövetek sérülése, amely annál súlyosabb, minél mélyebbre hatol a sérülés a szövetekben.

A hosszas fekvéssel járó mozdulatlanság következtében egyes bőrfelszín alatti területek állandó nyomás alatt vannak, és emiatt a szövetek vérellátása romlik. Ez azért jelent problémát, mert a sejtek működéséhez nélkülözhetetlen tápanyagokat és oxigént a vér szállítaná, ha rendben lenne a nyomás alatti területek vérellátása. Mivel azonban az állandó nyomás miatt nincs rendben, ezért a fokozott nyomás alatti testrészeken sebek és fekélyek jelennek meg. Innen ered a dekubitusz nyomási fekély elnevezése is.

A sebesedésnek, fekélyek megjelenésének pedig a már korábban említett oka van: a mozdulatlanság miatti állandó nyomás miatt elégtelen a szövetek vérellátása.

Kiknél fordul elő a felfekvés?

 1. Ha Önnek hosszabb ideje ágyban fekvő, idős hozzátartozója van, és figyelmesen olvasta eddig az oldalt, akkor tudja is: a hosszú ideje ágyban fekvő, idős, magatehetlen embereknél fordul elő, akik magas életkoruk, valamint fizikai vagy szellemi leépülésük miatt az ágyban fekvés mellett is mozdulatlanságra vannak kárhoztatva.
 2. Emellett azonban hosszabb időre ágyhoz kötött baleseti sérülteknél fiatal korban is fennáll a sebesedés veszélye, ha a balesetük utáni kezelés megköveteli az ágyhoz kötött mozdulatlanságukat. Ilyen sérülések lehetnek a medence vagy gerincsérüléssel ágyhoz kötött, kórházi vagy otthoni ápolásban lábadozó betegek.
 3. Az agyvérzést kapott és időlegesen lebénult emberek is veszélyeztetettek.
 4. A kórosan sovány, alultáplált és emiatt legyengült embereket is fokozottan veszélyezteti a decubitus kialakulásának kockázata.
 5. A tartós láz is ágyba dönteheti úgy az embert, hogy számolni kell a dekubitusszal.
 6. Emellett még az inkontinencia, a vizelettartás problémája is melegágya a felfekvés kialakulásának. Ez nem véletlen, hisz a tartósan nedves bőr védekezőképessége csökken, ezért jóval könnyebben megtelepednek rajta a különféle kórokozók.
 7. A cukorbetegeknél is fokozottan fennáll a veszély, mert náluk is romlik a bőrfelszín alatti területek vérellátása.

Ezek után már nem is olyan nehéz összegyűjteni a felfekvés lehetséges okait.

Mik lehetnek a felfekvés okai?

Az állandó, mozdulatlan fekvéstől a test nagy nyomásnak kitett pontjainál, az ágy felülete és a kemény csont között a bőr alatti kiserek állandóan összenyomva vannak, ezért a tápanyagokat és oxigént szállító vér nem áramlik bennük a bőr és a bőr alatti területek szöveteibe. A vérellátás leállása nemcsak oxigén és tápanyaghiányt okoz, hanem a méreg és salakanyagok felszaporodását is előidézi, mert ezek sem szállítódnak el a sejtekből. A tápanyaghiányos és salakanyaggal telített, fuldokló sejtek megfelelő ápolás hiányában előbb-utóbb elhalnak, és a sejtek elhalása pedig fekélyek kialakulásához vezethet.

A tápanyaghiány és a felhalmozódot salakanyagok miatt a fuldokló anyagcseréjű szövetek nemcsak működésükben akadályozottak, és fekélyesedésre kárhoztatottak, hanem jóval sérülékenyebbek is, mint egészséges, bőséges vérhez jutó társaik. Ezért a kényszerű forgatáskor, mozgatáskor a bőr jóval könnyebben sérül meg. Ha pedig ezt még a vizeletvisszatartás problémája is súlyosbítja, akkor fokozottan fennáll a fertőzés veszélye is.

 • Éppen ezért van jelentősége annak, hogy a kórházi ápolásban dolgozó nővérek lelkiismeretesen, az otthoni ápolásban résztvevő hozzátartozók pedig megfelelő hozzáértéssel, betanítással (egyszerűen mutassák meg nekik) végezzék a forgatást, tisztába tevést.

Vannak hajlamosító tényezők, amelyek fokozzák a veszélyt?

 • Magas életkor.
 • Mozgáshiány vagy tartós mozgáskorlátozottság, pl. baleset miatti tartós ágyhozkötöttség miatt.
 • Legyengült szervezet, rossz fizikai állapot alultápláltság vagy tartós láz miatt.
 • Valamilyen protézis viselése, a kerekesszékben való állandó ülés.
 • A vérkeringés zavara, érbetegségek, szívelégtelenség.
 • Súlyos krónikus betegség.
 • Valamilyen idegsérülés, például agyvérzés vagy sclerózis multiplex.
 • Cukorbetegség.
 • Inkontinencia, a széklet és vizelettartás problémája.
 • Korábban már előfordult felfekvés is fokozza a dekubitusz veszélyét.
 • Tartós fekvésnél fokozottan irritálja bőrt a helytelen ágyazás.
 • Annál nagyobb a decubitus kialakulásának a veszélye minél több kockázati tényező előfordul az ágyhoz kötöttség miatti magatehetetlenség mellett.

Az Ön hozzátartozójánál az itt felsorolt veszélyek közül melyikkel kell számolniuk?

Idős, leromlott fizikai állapotban lévő, magatehetetlen betegeknél, ha a mozgásképtelenség még vizelettartási problémákkal is párosul, akkor nem megfelelő ápolásnál biztosan fennáll a nyomási fekély kialakulásának kockázata.

 • A kórházi ellátásban a ma általánosan jellemző nővérhiány, az otthoni ápolásban pedig a hozzátartozók felkészületlensége fokozza a veszélyt.

Hozzáértők becslése szerint a kórházi ellátásban, az ágyhoz kötött betegek 5-10%-ánál alakul ki felfekvés. Különösen idősebb korban, ha a mozgásukban is korlátozottak, például bénult személyek, gerincsérültek, szklerózis multiplexben, agyvérzésben legyengült betegek esetén.

Melyek a felfekvés tünetei?

A sebek és fekélyek megjelenése jelenti a tartós ágyban fekvés veszélyét. Az állandó nyomás alatt lévő bőrfelületeken sebek, fekélyek jelenhetnek meg.

Tartós, mozdulatlan ágyban fekvésnél előbb csak a nyomás alatt lévő bőr pirossága jelenik meg. Ezt követheti a nyomás alatt lévő terület gyulladása, hólyagosodása, amely már fájdalommal, viszketéssel jár.  Ha a viszketést vakarással próbálja megszüntetni a beteg, akkor a meggyengült bőrfelületen megjelenik a sebesedés. A vérkerintés elégtelensége miatt pedig nem vagy nehezen gyógyuló sebek előbb-utóbb elfekélyesednek. Nézze meg, hogy mit tehet a fekélyesedés ellen.

Ha pedig a sebes bőrfelület még vizelet vagy széklettartási problémákkal is társul, akkor fokozott a fertőzés veszélye.

A jelentkező tünetek súlyossága attól függ, hogy milyen mélységű és kiterjedésű sebekről van szó. A sebesedés veszélyét még tovább fokozhatja az érzékelés kiesése, a neuropátia, amelynek révén a beteg nem is érzi az egyre súlyosabb bajt, ezért nem is tudja felhívni a sebesedéssel együtt járó neuropátiás problémájára  a környezete figyelmét. Különösen fokozott veszélyt jelent az idegek érzékelésének kiesése cukorbetegek esetében.

felfekvés sarkonHol alakulhat ki a felfekvés?

Azok a testrészek veszélyeztetettek, amelyek a csont és a fekvőhely között nincsenek megfelelően izmokkal és zsírszövetekkel kipárnázva. Ilyen területek:

 • Háton fekvéskor a sarkak, a farpofák, a keresztcsont területe, a váll alatti lapockák és a könyökök. A mellékelt képen egy már gyógyulásban lévő felfekvéses saroksebet láthat centrumunkban.
 • Oldalt fekvéskor a boka, a comb felső része a csípő külső része van veszélyben.

Melyek a felfekvés stádiumai?

A bőrfelszín és a bőrfelszín alatti szövetek állapota alapján határozhatjuk meg a dekubitusz stádiumait az előbb felsorolt veszélyeztetett testtájakon.

A bőrréteg sérülését a bőr érzékenysége, szárazsága, repedezettsége is befolyásolja, azonban alapvetően a sebek mélysége, kiterjedése befolyásolja.

Nyilván minél mélyebb egy seb, annál nagyobb fájdalommal jár, feltéve persze azt, hogy az idegek érzékelése rendben működik a sebes, fekélyes területen.

A felfekvés súlyosságának 4 fokozatát különböztetjük meg:

 • 1.felfekvés 1-2 fokozat stádium
  • A tartós nyomás alatt lévő bőr elszíneződik. A nyomás alatt lévő területeken bepirosodik a bőr az elégtelen vérkeringés miatt. A bőr vörösödése ujjnyomásra sem tűnik el, vizenyőssé válik, ödéma jelenik meg, melegedik. Az elvékonyodott bőr sérülékeny és fájdalmas.
 • 2. stádium
  • A bőr már nemcsak pirosodik, hanem a felső rétegén a hámréteg sérült. Horzsolások, sebek jelennek meg, és fekélyek is kialakulhatnak. A sebek fájdalmasak, de szakszerű kezeléssel még jól gyógyíthatók. Ilyenkor érdemes beavatkozni, és gyógyítani a sebet, mert a gyógyulás még gyors lesz.
 • 3. stádium
  • felfekvés fenékenEz már veszélyes fokozat, mert a bőr teljes mértékben elhal. A fekély túlhalad a bőr hámrétegén, és az izomszövetekig hatol. Itt már az izmok, inak és a szalagok is sérülhetnek. A felület hideggé, szárazzá, üszkössé válik, feketés-barnásvörössé. Lehet azonban váladékozó, kellemetlen szagú is. Ilyenkor már a legtöbbször az idegek érzékelése is elhal. Fájdalmatlan az üszkös, sebes felület.
  • A különös veszélyt az adja, hogy a seb gyógyulási hajlama igen rossz, és csak speciális és gondos kezeléssel lehet az ilyen nem vagy nehezen gyógyuló, fekélyes sebeket gyógyítani. Ebben segít a lökéshullám terápia. A kezelés megkezdése különösen fontos, mert hiányában megindul a szövetek elhalása.
 • 4. stádium
  • Ebben a szakaszban már a nagy kiterjedésű, elhanyagolt seb roncsolódása egészen az izmokig, sőt a csontig ér. A csontvelő is begyulladhat. A csont is láthatóvá válik, és még mély sipolyok is kialakulhatnak. A szövetek elhalása már megkezdődött, és sötét, feketés színű lehet. A szakszerű kezelést már korábban el kellett volna kezdeni. Ilyenkor már csak speciális képzettséggel és gyakorlattal rendelkező sebkezelő utasításainak megfelelően szabad folytatni a seb kezelését.

Hogyan történik a felfekvés kezelése?

A kezelés célja a sérülés további terjedésének megállítása, majd visszaszorítása, és a sebesedés begyógyítása.

Hogyan kezelheti eredményesen a felfekvést?

A sikeres kezeléshez az egyik legfontosabb a bőr alatti szövetek vérellátásának a biztosítása, amit minimum kétóránkénti forgatással lehet elérni. Ennek az a lényege, hogy a fokozott nyomás alól felszabaduló bőr alatti felületek vérellátása, ezzel pedig az itt található szövetek tápanyag és oxigénellátása, valamint a salakanyagok elszállítása a vérellátás rendeződésével biztosítódik.

A fokozott nyomás alatt lévő területek kipárnázásával is lehet csökkenteni a bőrfelületet terhelő nyomást.

felfekvés elleni matracA gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzletekben lehet vásárolni olyan felfekvés elleni speciális matracot, amely egy kompresszornak és a matrac kialakításának köszönhetően biztosítja, hogy egy-egy területet ne érje hosszú ideig a fokozott nyomás. A matrac speciális kialakításának köszönhetően a kompresszor biztosítja, hogy a matracnak rendre más-más részei fúvódnak fel. Ezzel a korábban nagy nyomás alatt lévő területeken csökken a nyomás, és az adott területen megindul a vérkeringés.

A megfelelelő körülmények biztosítása azonban nem helyettesítheti a sebek gondos kezelését. A felfekvéses sebeket naponta kötözni kell. A sebet sterilen, nedves kötéssel kötözik át, ezért nem ragad bele a sebbe. A kötözés cseréje így fájdalommentes lesz, és a kötés cseréje nem szakítja fel a sebet sem.

A seb kötözésekor el kell távolítani a sebből az elhalt szöveteket, fertőtlenítik, és a sebet nedvesen tartó hidrokolloid géllel fedik le. Ezzel elősegítik a seb gyógyulását, és a fertőzésektől is megvédik. A sebkötözéshez steril, speciális sebkötöző anyagokat használnak a nagy gyakorlattal rendelkező sebkezelők.

A sebkezelésnél nem véletlen a speciális sebkötözők használata, mert a közönséges sebkötözők allergiát okozhatnak. A sebhintőporok pedig elzárnák a sebet a levegőtől, ami miatt nehezebben gyógyulna.

Az egészségügyben dolgozó növérek közül sem tud mindegyik megfelelően kezelni, fekélyes, nehezen gyógyuló sebeket, ezért az otthoni ápoláskor a kötözést végzőnek egy felkészült sebkötöző szakápolótól meg kell tanulnia a fekélyes sebek kötözésének szakszerű folyamatát.

fekélyes seb plasztikai műtétre előkészítveNagy kiterjedésű, súlyos esetekben nélkülözhetetlen lehet az elhalt szövetek műtéttel való eltávolítása, és a seb gyógyulásának elősegítése saját bőr átültetésével. Ez azonban nem mindig egyszerű beavatkozás. A bőr átültetéséhez is megfelelően elő kell készíteni a sebet.

Felfekvési sebek kezelése lökéshullámmal

A fertőzéstől megóvott, szakszerűen kezelt sebek gyógyulását lökéshullám kezeléssel lehet támogatni, meggyorsítani. Ilyenkor a radiális lökéshullámok a kezelt terület vérbőségét fokozzák, ezzel pedig felgyorsítják a sejtek regenerálódását, és új sejtek képződését is segítik.

Hogyan gyógyulnak a felfekvéses sebek a lökéshullám kezeléstől:

 1. A lökéshullám kezeléskor keltett hanghullámok a kezelt terület vérkeringésének az élénkítésével meggyorsítják a sebes terület anyagcsere folyamatait.
 2. A vérkeringés erősödése és az anyagcsere folyamatok feljavulása elősegíti a sejtek gyógyulását, és segíti a sejtképződést is.
 3. A sejtek anyagcsere folyamatainak, valamint tápanyag és oxigén ellátásának javulása, a salakanyagok felgyorsult elszállítása, valamint az új, egészséges sejtek képződése pedig felgyorsítja a seb gyógyulását.

Természetes gyógymódMellékhatások nélkül

A lökéshullám kezelés olyan mellékhatások nélküli természetes gyógymód, amely olyan mértékben képes javítani a sejtek működését, tápanyag és vérellátását, hogy még a nehezen illetve nem gyógyuló felfekvési seb fokozatos gyógyulásának is kifejezetten jó esélye van.

Sokan csak akkor fordulnak hozzánk sebük vagy hozzátartozójuk sebének gyógyítása céljából, amikor már nem tudunk segíteni.

 • Ne húzza-halassza a kezelést, és ne akkor rohanjon már fűhöz-fához, amikor talán már hozzánk is késő fordulni, mert már lökéshullámmal sem tudunk segíteni.
 • A nehezen gyógyuló, nyomási fekélyes seb kezelése nem halogatható.
 • Időben forduljon hozzánk, hogy segíthessünk Önnek vagy hozzátartozójának!
 • Munkatársunk a 06-1-269-2946-os telefonszámon minden kérdésére válaszol sebének gyógyulási lehetőségeivel, és a sebgyógyulás fázisaival kapcsolatban.

Mivel segítheti még a felfekvési sebek gyógyulását?

A vérkeringés javításához hozzájárul a rendszeres mozgás és a gyógytorna is. Ez ágyban fekvés esetén kezdetben csak passzív mozgatás lehet, de a beteg megerősödésével aktívvá is válhat.  Az izmok mozgatásával nemcsak regenerálódnak, megerősödnek az izmok, hanem a vérkeringés is javul.

A nyílt sebet a fertőződéstől is óvni kell, ami különösen nehéz azokon a területeken, ahol összeér a bőr, illetve ahol a széklet és vizelettartás esetleges problémája miatt fokozott a fertőzés veszélye.
Minél előrehaladottabb stúdiumban van a sebesedés, annál nehezebb, és annál hosszabb időbe kerül a gyógyítása. A seb gyógyítása hosszadalmas. Mindennapos kötözést igényel, és akár több hónapig is eltarthat a gyógyulás. Ez a betegtől kellő türelmet, a sebkezelést végzőtől pedig rendszeres odafigyelést és lelkismeretes kötözést igényel. Ez arra is kiterjed, hogy mindig a seb aktuális állapotának megfelelően választja meg a gyógyuláshoz vezető megoldást a seb mélységétől, kiterjedésétől, fertőzöttségétől, váladékozásától függően.

A felfekvéses sebek kezelését nem szabad elhanyagolni, mert az ágyhoz kötöttség miatti vérkeringés akadályoztatásával a sebesedés egyre súlyosabb lesz, és egyre nehezebb lesz kezelni a sebet. Magától a seb meggyógyulására csak akkor van esély, ha az ágyhoz kötöttség csak időleges, és az ágyhoz kötött beteg rövidesen felkel, és nem lesz többé ágyhoz kötve. Idős, magatehetetlen embernél az ágyhoz kötöttséggel a felfekvéses seb csak szakszerű kezeléssel és rendszeres, 2 óránként forgatással gyógyulhat meg. Másképp nincs esély a seb gyógyulására.

Mivel a gyógyulás hosszadalmas és nehéz, ezért érdemes mindent megtenni azért, hogy ne is legyen szükség a gyógyulásra. Vagyis hacsak lehet, akkor előzze meg a sebesedés megjelenését. A fontos kérdés ilyenkor pedig az hogy...

Hogyan előzheti meg a felfekvés kialakulását?

A legjobb megelőzés az, hogy ha ágyhoz kötött, krónikus beteg van a családban, akkor mindent megtudnak a felfekvésről, és tudják, hogyan előzhetik meg a kialakulását.

A felfekvés megelőzésének legfontosabb feladata a vérkeringés biztosítása az állandó fekvés által folyamatosan nyomott testtájakon. Ehhez pedig arra van szükség, hogy a fekvő beteg, amennyiben képes rá, akkor 1-2 óránként változtasson a testhelyzetén. Ha pedig ő maga erre nem képes, akkor legalább kétóránként a beteget forgatni kell.

Ne feküdjön mindig hanyatt, rendszeresen forgassa balra és jobbra is. Mégpedig úgy, hogy a forgatáskor lehetőleg a legkevésbé dörzsölődjön, súrolódjon a bőrfelület. Ne feküdjön mindig hanyatt, rendszeresen 2 óránként forgassuk jobbra és balra is. Eközben pedig a nyomott testrészt terhelő nyomás mértékét is csökkentheti a sarkak, valamint a keresztcsont alá helyezett dekubitusz párnákkal.

A 2 óránkénti forgatás pedig bizony azt jelenti, hogy állandóan, tehát éjszaka is 2 óránként forgatni kell az ágyhoz kötött, mozgásképtelen, krónikus beteget. Természetesen a mozgatást otthoni ápolásnál is mindenképp a kezelőorvos utasításainak megfelelően végezzék.

A másik fontos része a megelőzésnek a szervezet megfelelő tápanyag és vitaminellátása. Ehhez pedig megfelelő étkezezésre és a folyadék pótlására van szükség.

Ugyanilyen fontos az esetleges láz csillapítása is.

Állandó fekvés miatt az ágyneműt tisztán kell tartani, ha kell, akkor fertőtleníteni kell. A bőr dörzsölésének elkerülése miatt fontos a simára való kisimítása is, hogy még a meggyűrődött lepedő se okozhassa a bőr kidörzsölődését. A lepedő feszességét, simaságát leginkább úgy tudja biztosítani, ha csomót köt a négy sarkára, mégpedig úgy, hogy ezt a matracra felhelyezve feszüljön a lepedő.

Az ágynemű tisztán tartása mellett ugyanolyan fontos a fekvő beteg bőrének tisztán tartása, ápolása is. Ennek során az egymáshoz érő bőrfelületek legyenek mindig tiszták és szárazak. Az állandóan nyomódó bőrfelületeket hidratáló krémekkel érdemes kezelni.

Sok beteg szeret ülni, ezt azonban nem szabad túlzásba vinni, mert ebben a helyzetben is nyomódnak az érintebb bőrfelületek. A testhelyzetet rendre változtatni kell, hogy a nyomódott területek vérellátása csak rövid ideig akadályozódjon.

Fontos eleme a megelőzésnek az ágyban fekvő beteg aktivizálása, amennyire csak lehet, illetve, amennyire az állapota engedi.

További fontos feladat a széklet és vizelettartás esetleges problémájának a kezelése is, mert a vizelettől, széklettől felnedvesedett, felpállott bőr sokkal könnyebben sérül és fertőződik. Az inkontinens beteg bőrét is ugyanúgy állandóan tisztán kell tartani, mert a felnedvesedett bőr sokkal sebezhetőbb, mint a szárazon, tisztán tartott bőrfelület.

A beteg forgatását, tisztálkodását a szükséges mértéknél nem nagyobb dörzsöléssel csak két ember tudja elvégezni, főleg akkor, ha a beteg még túlsúlyos is. Ha azonban az otthoni ápoláskor erre nem mindig van lehetőség, akkor különféle segédeszközöket is igénybe vehet. Ilyen lehet például egy ágy végére felszerelt gurtni, amelybe kapaszkodva a beteg saját magának tud segíteni a mozgásban. Ezzel is el tudja kerülni azt, hogy mindig ugyanaz a bőrfelület nyomódjon. Sokat segíthet egy mennyezetre szerelt kapaszkodó is, amellyel a beteg segíteni tud a mozgatásánál.

A megelőzés fontos területe a beteg állapotának folyamatos figyelemmel követése, mert ekkor észreveszi a bőr elvörösödését, a sebek kezdeti megjelenését, és ezeknek a megfelelő kezelésével, tisztán tartásával, fertőtlenítésével és szakszerű kötözésével megelőzheti a sebesedés súlyosbodását, a fekélyesedés kialakulását. Állandó figyelem további előnye, hogy ilyenkor sokkal könnyebb, egyszerűbb és gyorsabb a kezdődő sebet kezelni, szakszerűen ellátni, és meggyógyítani.

Beszélni szeretne sebkezelés specialistánkkal idős, ágyban fekvő hozzátartozója nyomási fekélyes sebének kezeléséről, vagy a felfekvés megelőzéséről?

Sebkezelés specialistánk a konzultációra előzetes bejelentkezés után várja Önt, és hacsak lehet, akkor idős hozzátartozóját is.

 • Sebkezelés specialistánk mindenképp szeretné személyesen is megvizsgálni hozzátartozója sebeit, mert így tud szakszerű ellátást javasolni, illetve nyújtani a felfekvéses betegnek.
 • Bejelentkezni és munkatársainktól érdeklődni06-1-269-2946-os telefonszámon, vagy az űrlap kitöltésével tud. Adja meg elérhetőségét, és kollégáink visszahívják Önt!
 • Specialistánk a konzultáción megvizsgálja hozzátartozója sebeit, és teljes körűen tájékoztatja sebei állapotáról és a sebek szakszerű ápolásáról.
 • Specialistánk elmondja, és meg is mutatja Önnek, hogy mit tehet azért, hogy hozzátartozója felfekvéses sebeit gondosan ápolja, és szakszerűen kezelje, és ezzel a sebesedés állapotát a gyógyulás irányába fordítsa.
 • Amennyiben meg tudják oldani a beteg kezelésekre, kötözésekre történő szállítását, akkor pedig ő maga végzi el a kezeléseket, mindaddig, amíg begyógyulnak a sebek. Ilyenkor tanácsaival segíteni fog abban is, hogy az elkövetkező időben megelőzzék az újabb sebek kialakulását.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.