Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...

Evarics Judit reflexológus, párterapeuta, meddőség kezelő

Reflexológus, párkapcsolati coach vagyok

Evarics Judit reflexológusEgészségügyi végzettséggel rendelkezem, de mindig zavart, hogy a nyugati típusú orvoslásban nincs idő az emberekre.

 • Nem tetszik az sem, hogy mindenkit betegnek tekintünk-szólítunk, attól függetlenül, hogy a foga fáj, babát vár, vagy éppen egy életmentő műtét előtt áll.
 • Zavar az is, hogy soha senkinek nem jut eszébe a nyugati orvoslásban, hogy feltegye azt a  kérdést kezelések közben vagy után, hogy hogy jutott el eddig az állapotig.

És elkezdtem figyelni még inkább. Hiszem azt, hogy minden betegségnek vannak nagyon korán mutatkozó jelei, és ezek észrevételével egy  szelíd módszerrel való kezelés is elegendő és hatásos.

Hiszem, hogy minden betegség mögött egy fel nem dolgozott probléma áll. Nagyon sok "bajunkat" eltanuljuk, hozzuk  a szüleinktől, mert eszköztelenek vagyunk a saját problémáink kezelésében. Ön szerint rendben van ez így?

 • Mert szerintem nem.

Miért lettem reflexológus?

Reflexológussá azért képeztem magam, mert a kisfiam az elengedés időszakában (2-3 éves korában) borzasztó székrekedéssel  küzdött. Kerestem valami olyan módszert, ami kíméletes, de hatásos. Így bukkantam a reflexológiára. Mikor elkezdtem kezelni őt, már az első alkalom után láttam a hatást, ami egy csoda volt, és az első kúra után pedig minden problémája megszűnt.

Miben segít Önnek is a reflexológia?

Jelmondatom szerint azért, "mert a láb mindig kéznél van". Vagyis a legfontosabb és az alapvető dolgok is orvosolhatóak reflexológia segítségével. Kézenfekvő, hogy a lábunk mindig velünk van, így különösebb felkészülés nem szükséges a panaszokkal küzdőknek. Ehhez megfelelő reflexológiai kezelések szükségesek csupán, melyek

 • általános állapotjavító,
 • immunrendszer erősítő,
 • fájdalomcsillapító,
 • méregtelenítő és
 • stresszoldó hatással bírnak.

Mit gondol? Ezek közül a kedvező hatások közül most éppen melyikre lehet a legnagyobb szüksége?

 • Jó ha tud válaszolni erre a kérdésre, mert ezzel is közelebb juthat problémája okának megtalálásához és ezzel a probléma megoldásához.
 • Választania azonban nem kell, mert a reflexológiai kezeléssel mindegyiket megkapja.
 • A különbség abban lesz, hogy problémájától és annak okától függően személyre szabott kezelése milyen arányban fog tartalmazni olyan megoldásokat, amelyek az Önnek legjobb kedvező hatást érik el.

És miben még?

A reflexológiai kezelések segíthetnek a mozgásszervi problémákon. Nagyon jó hatással bír a szív és érrendszeri betegségekre. Légzőszervi panaszok esetén is hatásos. A kiválasztó és az emésztőrendeszeri rendellenességek, problémák hátterében álló betegségekre is megoldást jelenthet ez a szelíd, mellékhatások nélküli kezelés.

 • Milyen problémájára keres megoldást? Milyen gondjára, bajára keres enyhülést?

Meddőség kezelés, fogantatás

Már nagyon fiatalon foglalkoztatott a fogantatás, a terhesség mikéntje. És itt nem a misztériumára gondolok, hanem arra, hogy látszólag egészséges, gondtalan pároknak nem akar összejönni a baba.

Elgondolkodtatott az a tény, hogy nagyon sok örökbefogadó szülőnek az örökbefogadás után hamarosan megfogan a régen vágyott magzat. Vagy az évek óta babára vágyó pár elválik, és az új kapcsolatában mindkét félnél 2 csík lesz a terhességi teszten.

 • Hogyan lehetséges ez?
 • Mi történik ilyenkor?

Beszéltem rengeteg párral. Részt vettem szülést feldolgozó tréningeken, és egyre inkább megérett bennem a gondolat, hogy a megoldást nem biztos, hogy magunkon kívül kell keresni. De ha nem magunkon kívül, akkor csak a magunkon belül marad.

Az általam megálmodott fogantatás programban mindkét fél részt vesz a terápiában, nem csak a nő.

Mikor kidolgoztam a programot, számos olyan ötletem támadt, amely előidézte, hozta magával a párkapcsolati coach-ingot. Úgy érzem, hogy a két ötlet egymást kézen fogva tud a legjobban működni. Ugyanis egy párkapcsolat fejlesztéséhez, javításához két félre van szükség.

Módszerem szerint, működésem lényege nem az, hogy elmegyünk a coachoz, ő majd megmondja mit tegyünk, és majd boldogok leszünk, hanem ez "csapatmunka". Az én szerepem coachként a vezetés. Nem fogok, nem szabad semmi olyat mondanom, hogy mit kell tenniük ahhoz, hogy jó kapcsolatban éljenek, hogy boldogabbak legyenek. Az én szerepem "csupán annyi", hogy abban segítsek, hogy jobban megismerjék egymást. Ennek során felmérjük a felek igényeit, rendezzük viszonyukat.

 • Amennyiben bármilyen problémával küzd ezek közül, kérem keressen bizalommal.

Miben segíthetek Önnek?

 • Segítek Önnek székrekedéses, puffadásos, aranyeres panaszai mérséklésében, megszüntetésében.
 • Migrénes fejfájása leküzdésében.
 • Segítem és támogatom párkapcsolati problémája párjával való megbeszésében és megoldásában.

Nagyon fontos számomra, hogy a vendég minden alkalommal elégedetten távozzon. Mit jelent ez Önnek?

 • Leginkább azt, hogy azt kapja, amit várt. Vagy kicsit még talán többet is.
 • Ez persze nem könnyű, de közösen, együttműködve sikerülhet.
 • Problémája okának feltárásával és ennek megfelelően személyre szabott kezeléssel. Csodák persze nincsenek, csodálatos dolgok azonban történhetnek bármikor.

Fontos, hogy legyen elégedett a pillanatnyi állapotával, azzal, hogy kellemes volt, ami Önnel történt. Érezze azt, hogy valóban figyeltem Önre. És a legfontosabb, hogy megszűnjenek a panaszai, amikkel hozzám érkezett.

 • Ezt tűzzük ki célul az első konzultáción, és ehhez keressük meg közösen az odavezető utat.

Önnek mi a panasza?

Segíthetek Önnek is panasza megszüntetésében, hogy újra jól érezze magát a bőrében?