Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Lökéshullám terápia / Lökéshullám terápia mellékhatásai

Mik lehetnek a lökéshullám terápia mellékhatásai?

sarokfájdalom lökéshullám kezeléseA lökéshullám kezelés egy természetes gyógyító eljárás. Nem juttat be idegen anyagot a szervezetbe, ezért nincsenek a gyógyszerekhez hasonló mellékhatásai.

A hanghullámok teste öngyógyító folyamatait erősítik fel, illetve indítják be, és nem kémiai hatóanyagok által gyógyítanak, mint a gyógyszerek.

Kezelés közben fájdalom jelentkezhet

Ez a fájdalom nemcsak a kezelés közben, hanem az első kezelés, kezelések után is jelentkezhet még. Ez azonban gyógyító fájdalom, és ritkán okoz jelentős megterhelést Önnek. Gondoljon csak bele!

Mozgásszervi panaszát, fájdalmát a gyulladás, a gyulladásos folyadék felszaporodása, a meszes lerakódások, a kóros letapadások, ízületi beszűkülések okozták.

 • Amikor a kezelés hatására teste öngyógyító folyamatai felerősödnek, akkor felgyorsulnak a sejtek anyagcsere folyamatai is. A felgyorsult véráramlással megnövekvő tápanyag és oxigén utánpótlás hatására elkezdenek jobban működni. Az addig nyugalomban lévő, vegetáló sejtek hirtelen elkezdenek működni.
 • A véráramlás visszafelé is felgyorsult ütemben dolgozik, és felgyorsult ütemben szállítja el a sejtektől a gyulladásos anyagokat, lerakódásokat, a sejtekben található mindenféle felesleges szemetet. Ez pedig átmenetileg fájdalmat okozhat.

Ezek a salakanyagok bekerülve a véráramba mindaddig magasabb salakanyagszintet okoznak, amíg ki nem ürülnek a szervezetből.

 • Tehát arról van szó, hogy a sejtekben, szövetekben lerakódott salakanyagok úgy-ahogy nyugalomban vannak, és kisebb fájdalmat okoznak, mint a felgyorsult véráramba bekerülve, testében áramolva a kiürülés során.
 • Ez a salakanyagok elszállítása miatti fájdalom azonban csak átmeneti. Csak addig tart, amíg a sejteknél, szöveteknél ki nem ürülnek a salakanyagraktárak, mert amint ez megtörténik, attól a pillanattól kezdve már nincs utánpótlása a vérkeringésében átmenetileg felemelkedett salakanyag szintnek, nincs utánpótlása a fájdalomnak.
 • A hónapok, talán évek alatt lerakódott, felszaporodott salakanyagok kiürülése tehát átmeneti fájdalommal jár, és akár még átmeneti fájdalomemelkedést is okozhat. Ettől azonban nem kell tartania, mert az a gyógyulás folyamatának természetes szakasza.

lökéshullám kezelés térdfájdalomnálA kezelés egyébként is akkor gyógyít, ha kissé fáj, mert  ekkor olyan erősségű, amplitudójú a kezelés, amely tényleg képes beindítani, felgyorsítani az öngyógyító folyamatokat a kezelt területen.

A  kezelést végző gyakorlati tapasztalata éppen abban nyilvánul meg, hogy az Ön fájdalomtűrő képességéhez igazodva úgy állítja be a frekvenciát, hogy az valóban beindítsa, felerősítse az öngyógyulást. Gyógyulása előrehaladásával, a salakanyagok kiürülésével a kezelés frekvenciája a fájdalom növekedése nélkül emelhető. Ezzel a gyógyulás, a salakanyagok kiürülésének üteme fokozható.

 • Tehát valójában arról van szó, hogy az Ön fájdalomtűrő képességének függvényében tudja a kezelést végző a hanghullámok amplitudójának állításával gyorsítani a gyógyulás ütemét.
 • Magasabb frekvencián kezelve ugyanis jobban stimulálódik az öngyógyulás, és ez a salakanyagok gyorsabb kiürülésével jár, ami átmenetileg nagyobb fájdalmat is okozhat.

A kezelés erősségének megválasztása nem könnyű, és nagy gyakorlati tapasztalatot igényel.

 • Minél erősebben kezelünk (természetesen a még biztonságos zónában), annál gyorsabb a gyógyulás, és kevesebb kezelésre van szükség.
 • Viszont annál nagyobb az öngyógyulás stimulálása, és annál erősebb a felhalmozott salakanyagok kiürülésének sebessége, ami átmeneti fájdalomnövekedéssel is jár.

Természetesen nem szeretnénk indokolatlanul növelni a feloldott salakanyagok kiürülésével együtt járó átmeneti fájdalmat. Viszont nem mellékes az sem, hogy hány kezelésre van szükség öngyógyulása beindításához, felerősítéséhez.

 • Ugyanis minél erősebben kezelünk, annál jobban stimuláljuk szervezete öngyógyulását. De ezzel együtt sem szabad a salakanyagok kiürülésének gyorsításával indokolatlanul túlzott fájdalmat okozni.

Természetesen nem kellemes a fájdalom, de Önnek sem mindegy, hogy hány kezelésre lesz szükség gyógyulásához.

A lökéshullám kezelés átmeneti mellékhatásai lehetnek

A kezelés után éppen az a jó, ha fáj, mert ekkor dolgoznak a felerősített öngyógyító folyamatok. Ezért a lökéshullám kezelés átmeneti mellékhatásai egyénenként változók lehetnek:

 • meleg duzzanat,
 • vörös elszíneződés,
 • vérömleny,
 • fájdalom a kezelés helyén,
 • kisebb, pontszerű bevérzések is kialakulhatnak, ezek azonban rövid időn belül általában megszűnnek.

Ha viszont nem szűnnek a panaszai, akkor forduljon a kezelést végzőhöz, mert minden bizonnyal gond lehetett a kezelés közbeni frekvencia beállításával.

Az idő szerepe fontos

A kezelés során azzal számolnia kell, hogy minél később fordul panaszával a szakemberhez, és minél később kezdődik el a lökéshullám kezelés, annál hosszabb ideig tart a gyógyulás is.

A hónapok, akár évek alatt felszaporodott gyulladás, lerakódott salakanyag nem fog kiürülni a szervezetéből hipp-hopp azonnal, mindenféle átmeneti fájdalom nélkül.

További kérdése van a lökéshullám terápiáról és a kezelés eredményességéről?

 • A leggyakoribb kérdések között is választ kaphat a kérdésére.
 • Hétköznapokon pedig reggel 8 órától este 20 óráig hívja a 06-1-269-2946-os telefonszámot, és munkatársaink segítenek Önnek.
 • Vagy töltse ki az űrlapot! Az űrlapon adja meg elérhetőségét, fogalmazza meg kérdését, és munkatársunk visszahívja Önt.
 • Válaszolnak a lökéshullám terápiával kapcsolatos kérdéseire.
 • Segítenek Önnek gyulladásos mozgásszervi panasza megszüntetésében.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.