Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...

Dr. Csokonay Péter általános sebész, traumatológus

Tanulmányaim, munkahelyeim

Dr. Csokonay Péter általános sebész, traumatológus1986-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvosi szakán.

Tanulmányaim utolsó éveiben döntöttem el, hogy valamilyen sebészi szakmát szeretnék választani, így kerültem a Nyíregyházi Megyei Kórház Baleseti Sebészeti Osztályára. Itt előbb általános sebészetből, majd baleseti sebészetből szakvizsgáztam. Sajnos időközben kialakult gerincsérveim miatt a műtői tevékenységet fel kellett adnom.

A mozgásszervi problémák továbbra is érdeklődésem középpontjában maradtak. Emellett azonban nagyon érdekelt az egyre gyorsuló orvostechnológiai fejlődés, ezért régóta követem az új eszközök, új gyógyítási lehetőségek megjelenését.

Több úttörő diagnosztikai és terápiás módszer és berendezés magyarországi bevezetésének lehettem részese.

Rendszeresen járok orvostechnológiai szakmai kiállításokra, így pl. a MEDICA-ra Düssedorfba illetve az Arab Health-e Dubai-ba.

Az utóbbi években többek között az alábbi nemzetközi képzéseken vettem részt:

 • Pain Management Course - Lausanne, Svájc;
 • Gait and Postural analysis workshop - Róma, Olaszország;
 • Surgical Navigation in ENT and ortopedic surgery - Boston, Amerikai Egyesült Államok;
 • Advanced Course on Image Guided Surgery - München, Németország;
 • Low Level Laser Therapy Workshop - Lauenförde, Alsó-Szászország, Németország;

Az utóbbi években egyre inkább azon lehetőségeket keresem, amelyekkel a betegek az egészségügyi intézményekben kapott kezeléseket az otthonukban saját maguk is ki tudják egészíteni a gyorsabb és eredményesebb gyógyulás érdekében.

Hogyan tudok Önnek segíteni?

Nagyon fontosnak tartom az orvos és beteg személyes kapcsolatát. Ezért nagy hangsúlyt fektetek egészségügyi problémájának alapos és részletes megbeszélésére nyugodt körülmények között.

Konzultációmon 30 perc gyógyító figyelem várja, ahol csak az Ön mozgásszervi problémájával foglalkozom

 1. Mit érez? Talán ez a legfontosabb kérdés. Mi a panasza, milyen fájdalmai vannak? Milyen tüneteket észlel?
 2. Ezután célzott kérdésekkel számba veszünk majd minden lehetséges tünetet.
 3. Fontos, hogy ne csak én kérdezzek, hanem Ön is kérdezzen bátran. Nincs rossz kérdés, csak az, ami nem hangzik el, és ezért nem kaphat rá választ.
  • Azért, hogy ez ne forduljon elő, bátran tegye fel a kérdéseit fájdalmával, mozgásszervi problémájával kapcsolatban.
 4. Kérem, hogy hozza magával korábbi leleteit is, ha vannak.
  • Részletesen megbeszéljük ezeket is, mert ezek is segíthetnek problémája okának feltárásában, és a legjobb kezelés meghatározásában.
 5. Ezután következik a konkrét fizikai vizsgálat
  • Szakmai tapasztalatomra támaszkodva biztos lehet benne, hogy nemcsak a nyilvánvaló jeleket veszem észre, hanem az apró, látszólag jelentéktelen részleteket is. Kisebb elszíneződéseket, csomókat, duzzanatokat, elszíneződéseket. Az alapos vizsgálat során minden, az egészségestől eltérő tünet kiderül majd.
  • Azt szoktam javasolni, hogy érdemes eljönnie már akkor is, ha „még csak kicsit fáj”, ezzel könnyen lehet, hogy súlyosabb panaszokat előzhet meg, és a kezelés is jóval gyorsabb, egyszerűbb és - ami talán a legfontosabb – fájdalommentesebb lesz.
 6. Mozgásszervi problémájának megszüntetéséhez melyik lesz a leghatásosabb kezelés?
  • Ez az a kérdés, amelyikre most még nem tudok válaszolni Önnek. Ehhez van szükség a vizsgálatra.
  • Azt ígérhetem Önnek, és ebben biztos lehet, hogy az Önnek leghatásosabb kezelést fogom javasolni az Önnel való egyeztetést követően.

A mozgásszervi panaszoknak is nagyon összetett háttere lehet. Panaszainak elemzése után Centrumunkban komplex, több irányú kezelést tudunk nyújtani panaszai megszüntetésére.

Az orvosi terápiás javaslatok mellett

 • lökéshullám kezeléssel
 • masszázzsal,
 • gyógytornával,
 • fizioterápiával tudjuk mozgásszervi problémáját kezelni. Emellett pedig útmutatást adunk Önnek, hogy két találkozás között hogyan tudja otthonában elősegíteni a panasza csökkentését, a gyógyulást.

Önnel együtt, közösen fogunk dolgozni mozgásszervi panasza megszüntetésén.

Konzultációmon 30 perc gyógyító figyelemmel várom Önt.