Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Ortopédia / Sportsérülések kezelése / Csonttörés gyógyulásának elősegítése / Lábtörés gyógyulása / Combcsonttörés gyógyulása

Combcsonttörés gyógyulásának meggyorsítása lökéshullám kezeléssel

combcsont részeiA combcsont testünk leghosszabb és legerősebb csontja. Ezért törése nagy energiájú behatás következtében jöhet létre. Vagy idősebb korban, csontritkulás esetén, mikor már veszít ellenálló képességéből a csont, és kisebb behatás, pl. elesés hatására is könnyen eltörhet.

Leggyakrabban motorbalesetek vagy más közlekedési balesetek következtében fordul elő.

A combcsont igen hosszú, törése a csont bármely pontján bekövetkezhet. Akár több ponton is törhet a csont egyszerre. Beszélhetünk combnyak törésről, melynek felismerése és mihamarabbi kezelése elengedhetetlen, mert ezen régió rossz vérellátása, és a vele járó hosszú rehabilitáció miatt életveszélyes állapotot is eredményezhet.

Törhet még a combcsont teste is, mely lehet zárt vagy nyílt törés is. Lehet instabil, mely esetben a törtvégek egymáshoz képest elmozdulnak, amennyiben nincsen rögzítve, vagy lehet stabil, mikor a törött csontvégek egymáshoz képest nem mozdulnak el.

Összességében elmondható, hogy a combcsont törése majdnem minden esetben műtéti beavatkozást igényel a törést kísérő erős vérzés miatt. A törés gyógyulása műtéttel hamarabb elérhető.

Tünetek, melyeket combcsonttörés esetén tapasztalhat:

  • szinte azonnali erős fájdalom
  • nyílt törés esetén seb, akár a csont is látszódhat
  • deformitás
  • képtelen lehet rálépni, testsúlyt helyezni az érintett végtagra
  • a deformitás miatt rövidebbnek tűnhet a törött végtag

Fontos, hogy a feltebbi tünetek esetén orvoshoz forduljon, hogy mihamarabb megkaphassa a megfelelő ellátását. Későn megkezdett terápia, különösen időskorban életveszélyes állapothoz vezethet.

Nem megfelelően alkalmazott kezelés, késői orvoshoz fordulás emellett elégtelen csontgyógyuláshoz, nem megfelelően összeforrt csontvégekhez vezethet, amely megnehezítheti járását, így keserítve meg a mindennapjait.

Arról nem is beszélne, hogy sportolási lehetőségeit (pl. futás) is nagymértékben korlátozná.

Mire számíthat az orvosnál?

törött combcsont röntgenképElőször is a sérülés pontos körülményének felderítésével és fizikális vizsgálattal, megtekintéssel, tapintással, tesztekkel fel kell mérni a törött combcsont állapotát. A törés pontos elhelyezkedéséről, mértékéről röntgenkép segítségével lehet tájékozódni. Amennyiben bonyolultabb törésről beszélünk, szükség lehet CT kép készítésére is. Ilyenkor még pontosabb képet lehet kapni arról, hogy milyen mértékű és elhelyezkedésű sérüléssel van dolgunk, így amennyiben műtéti beavatkozásra van szükség, a CT segít annak megtervezésében.

Milyen kezelésre lehet szükség combcsonttörés esetén?

Mint már fentebb is említettük, általában szükséges a műtéti megoldás. Ritkán, főként gyerekeknél fordul elő, hogy műtét nélkül, gipsz segítségével kezeljék a törést.

Műtét esetén cél a csontvégek rögzítése. Törés típusától, elhelyezkedésétől és a törött csontrészek számától is függ, hogy pontosan milyen műtéti megoldás születik. Lehet lemezzel, csavarokkal rögzíteni az eltört csontvégeket, de bizonyos esetekben, ha az ízület is érintett, protézis beültetésére lehet szükség.

Minden esetben fontos, hogy minél hamarabb újra lábra kell állni. Először segédeszköz (pl. járókeret, mankó) segítségével kezdi meg a járást, később ez az orvos javaslata szerint elhagyható.

Rendkívül fontos, hogy felkészítse törött végtagját arra, hogy újból munkába állhasson, regenerálódjon. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő gyógytorna, hogy újra erős izomzatra és terhelhető lábra tegyen szert.

Szeretné felgyorsítani csontgyógyulását és lecsökkenteni rehabilitációs idejét?

A lökéshullám terápia vérbőséget okozva, a vérkeringés fokozásával segíti szervezete öngyógyító folyamatát. Ezáltal segíti szervezetét, hogy mihamarabb elláthassa saját feladatát, a gyógyítást. Mindezt pedig mellékhatások nélkül.

A csontok összeforrása rövidebb idő alatt elérhető, a terhelhetőség hamarabb megkezdhető, így szinte esélyt se ad annak, hogy izmai elgyengüljenek. Hamarabb visszatérhet élete a rendes kerékvágásba. Hamarabb visszatérhet a mindennapi életviteléhez, visszatérhet a sportoláshoz.

Lökéshullámmal felgyorsítaná combcsont törése gyógyulását?

  • Dr. Hargitai Gergely baleseti sebész szakorvosA törött comb csontképződésének fokozódásával várjuk a kezelésre előzetes bejelentkezés alapján.
  • A kezelésről érdeklődni, és bejelentkezni a +36-1-269-2946-os telefonszámon, vagy az űrlap kitöltésével tud. Adja meg elérhetőségét. Kollégáink rövidesen visszahívják Önt.
  • A szakorvosi konzultáción baleseti sebész szakorvosunk megvizsgálja combcsont törése állapotát, gyógyulásának ütemét, és teljes körűen tájékoztatja a lökéshullám terápiáról, és kezelése várható eredményéről.
  • Önnek nincs kockázata. A lökéshullám terápiát csak akkor fogja javasolni törött combcsontja gyógyulásának felgyorsítására, ha annak komoly esélye van. A konzultáció után már Ön is tisztán fogja látni törésének gyorsabb gyógyulási lehetőségét.
  • Eljön hozzánk törött combcsontja gyorsabb gyógyulásáért, a csontátépülés felgyorsításáért?

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.