Harmónia Centrum
Eljön panaszmentes hátáért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Gyógymasszázs / Hátmasszázs, derékmasszázs

Hátmasszázs, derékmasszázs Budapest belvárosában

Fáj a háta? Úgy érzi, hogy a derekával nincs minden rendben?

Mi okozhat hátfájást?

 • hátfájásIrodai munkát végez?
 • Helytelen a testtartása?
 • Sokat cipekedik?

Mert bizony ezek bármelyike hosszabb-rövidebb távon kisebb-nagyobb hátfájáshoz vezethet.

Testünk bizonyos izmai rövidülésre, mások pedig nyúlásra hajlamosak. Ha nem használja őket megfelelően, vagyis nem mozog eleget – és ez alatt nem a napi busz utáni futást, vagy a heti ételmennyiség egyszerre való hazacipelését értjük -, illetve nem figyel a tartására, akkor ez a fájdalmas folyamat óhatatlanul és eleinte észrevehetetlenül elkezdődik.

Kezdetben még nincsenek a nem megfelelő irodaszéken való ücsörgésnek vagy a helytelen testtartásnak komoly következményei. Ha azonban nem megfelelő munkakörnyezetben dolgozik, vagy nem figyel oda a helyes testtartásra, akkor előbb-utóbb egyenes út vezet a különböző irányú és mértékű gerincferdülésekhez, és fájdalmakhoz.

Miért veszélyes a helytelen testtartás vagy az egészségtelen ülés?

A befeszült izmokban fájdalmas csomók alakulhatnak ki. A mélyebb izomrétegek merevsége pedig a feszesebb oldal felé húzza a vele egy magasságban lévő csigolyát.

Efféle elmozdulások az ágyéki szakaszon (hétköznapi nevén a deréktájon) is előfordulhatnak, ezért kezelésüket érdemes együtt tárgyalni. Az izmok feszülése által okozott fájdalmak jelentősen csökkenthetők vagy akár meg is szüntethetők az érintett izmok megfelelő ellazításával, ami a hát alapos átgyúrásával és nyújtásával érhető el. A hát masszázsa kilazítja a befeszült izmokat.

Mivel a masszázs egy kényelmes matracon, a földön történik, erre különösen jó lehetőség adódik, hiszem a kezelő finoman tudja szabályozni, hogy testsúlyát milyen mértékben vigye bele a mozdulatokba. Ezzel a technikával - testsúlya masszírozó erejének felhasználásával - egy kisebb testsúllyal rendelkező, átlagos erőnlétű személy is képes átmozgatni egy nála jóval nagyobb termetű embert.

Hogyan történik a derék és hátmasszázs?

hát lazításaA gerincoszloppal párhuzamos, két oldali tenyérnyomásokkal kezdve hátrafelé a szükségesnél jobban kiálló csigolyák finom ropogások közepette a helyükre kerülnek, legalábbis ami a hát görbületét illeti.

Ezután következhetnek a gerinc melletti izmok teljes hosszát érintő, oldalirányú nyújtások. Itt mélyebb, határozott mozdulatok váltogatják egymást finom, ringató fogásokkal. A hátmasszázs során ezeket természetesen mindkét oldalon elvégezzük.

A csigolyák tövisnyúlványától induló, tenyérgyökkel végzett félkörös nyomások-tolások még tovább lazítják a mély hátizmokat, majd jöhetnek az azonos oldali és keresztirányú nyújtások a törzs teljes hosszában. Ezeket a mozdulatokat megismételhetjük a deréktájékot kihangsúlyozva.

gerinc melletti izmok lazításaTovábbi kellemes lazulást lehet elérni a csigolyák tövisnyúlványai között harántujjakkal végzett finom, apró körkörös mozdulatokkal történő masszázsával. Általa felélénkül ennek a ritkán kezelt, de annál fontosabb területnek vérkeringése, fokozva a porckorongok anyagcseréjét, hozzájárulva rugalmasságuk megőrzéséhez, visszanyeréséhez.

A hát, illetve derékmasszázs fontos részét képezi a területen található akupunktúrás pontok végignyomása. Segítségükkel az izmok ellazításán túl jóval messzemenőbb hatásokat is elérhetünk. A gerinc két oldalán, a csigolyák oldalnyúlványai között helyezkednek el ugyanis a háti diagnosztikus pontok, azaz a shu pontok, amelyek végignyomásával az egyes belső szervek energiaállapotáról tájékozódhatunk.

Hiányos vagy merev/feszült az az adott pont?

 • Ez azt jelenti, hogy valamilyen tevékenységünkkel vagy érzelmi állapotunkkal lemerítjük a hozzá tartozó szerv energiáit, melynek következtében az nem lesz képes tökéletesen ellátni a funkcióját. Ez még nem feltétlenül jár együtt a laborértékek normálistól való eltérésével, ám ha nem kezeljük a fennálló energiahiányos helyzetet, előbb-utóbb komolyabb tünet is megjelenhet.
 • Ugyanez igaz a túlságosan feszült pontok esetén is, mivel itt arról van szó, hogy egy blokk miatt az energia nem tud rendesen végigáramlani az adott energiapályán vagy meridiánon, hanem “feltorlódik” az adott pontban, hiányt okozva ezzel máshol a szervezetben. A teljes testkezelés célja ezeknek a különbségeknek (az energiahiányoknak és többleteknek) a kiegyenlítése, az egyensúly helyreállítása.

Hány kezelésre van szükség?

Az akár évek óta túlfeszített/merev állapotban lévő izmok tartós lazulásának eléréséhez több alkalmas kezelésre van szükség, mivel a test már alkalmazkodott a hosszabb ideje állandósult negatív hatások ellensúlyozásához.

hát lazítása nyújtássalAmi évek alatt elromlik a szervezetben, azt nem lehet egyetlen kezeléssel meg nem történtté tenni. Az évek alatt felgyülemlet feszültségek hatására túlfeszített izmok csak fokozatosan, lépésről lépésre, több kezelés hatására képesek tartósan ellazulni.

Tehát ezek az elmozdulások, energia megrekedések természetes reakciónak számítanak az esetleges túl- vagy féloldalas terhelésre, illetve a mozgáshiány hatására meginduló folyamatokra. Azonban az okok meglétét nem szabad természetesnek tekinteni.

Érdemes felismerni, hogy rendszeres mozgással és a helyes testtartás kialakításával sokat tehet egészsége megőrzéséért. Ha viszont már érzi, hogy fáj a háta vagy a dereka, akkor várom szeretettel egy fél vagy egyórás derék és hátmasszázsra.

Kezdődő hát és derékfájdalmától szeretne megszabadulni?

 • Varga Noémi gyógymasszőrHát és derékfájdalmát kimasszíroztatná izmaiból?
 • Varga Noémi gyógymasszőrünk előzetes bejelentkezés alapján várja Önt, és a kezelések hatására megszabadítja hát és derékfájdalmától.
 • Ha viszont úgy látja, hogy komolyabb hát és derékpanaszai vannak, amelyet például porckorongsérv, az ízületi porcok kopása (artrózis) vagy csontritkulás okoz, akkor reumatológus szakorvoshoz irányítja Önt.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat. Munkatársunk válaszol kérdéseire.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt!
 • Gyógymasszőr kollégánk megkeresi Önnek a fájdalmára leghatásosabb masszázst vagy terápiát.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.