Harmónia Centrum
Fájdalommentes sarka várja itt >
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Sarokfájdalom kezelése / Sarok csontkinövés kezelése

Sarok csontkinövés kezelése 80%-os eredményességgel

Csontkinövés van a sarkán?

A sarkantyú kíméletes használatával a lovas ember gyorsabb futásra ösztökélheti a lovát. Ha azonban a sarokcsont sarkantyú a lábán alakul ki, akkor bizony nemhogy gyorsabban járna, hanem egyre nehezebb lesz a mozgása. A sarokcsont kinövését sarkantyúnak is nevezzük.

A csontkinövés oka lehet:

 • jelentős mértékű túlsúly,
 • a láb egyenetlen terhelése,
 • ha állómunkát végez,
 • ha alig mozog, vagy akár
 • a kemény sportolás is.
 • A rossz minőségű, lábhoz nem illő cipők is vezethetnek komoly panaszokhoz.
 • A csontkinövés leggyakoribb oka a lúdtalp.

Mi okozza az Ön panaszait? Melyik zárja sarokfájdalma börtönébe?

Más elváltozás is lehet, amely miatt a láb boltozatát tartó talpi fascia izmok meggyengülnek, és ez a sarkához tapadó izom természetestől eltérő, egyenetlen terhelését okozza. Az egyenetlen terhelésre a szövetek és a sarokcsont szétválik, és az így kialakuló területeken megindul a csontkinövés, új csont alakul ki.

A csontkinövés a sarok hátsó oldalán (ahol az Achilles-ín csatlakozik) és a talprészen, a talpi bőnye csatlakozásánál is kialakulhat. Sarokcsont fájdalmát legtöbbször nem a csontkinövés, hanem a csonthártya gyulladása, és a folyadékkal megtelő nyáktömlők gyulladása okozza. Ha ezt a gyulladást nem kezelteti, akkor ez vezet a begyulladt területen csontlerakódáshoz.

Sarok gyulladás következtében kialakuló sarokcsont kinövés

sarokcsont sarkantyúA sarokfájdalmak nagy részét a sarok csonthártya gyulladása okozza, ami erős terhelésre következik be. Ha a csonthártya gyulladását hosszú ideig nem kezeli, akkor a begyulladt területen, a csonthártya alatt megindul a csontkinövés. A csontkinövés kialakulhat a sarok talpi részén. Ezt a talpi részen keletkezett csontkinövést nevezzük sarokcsont sarkantyúnak.

A csontkinövés másik változata az Achilles-ín tapadásánál, a sarok hátsó részén keletkezik. Ez az elváltozás sokszor előfordul a huszonéves fiatal nőknél. Szeretné tudni, hogy miért?

 • A csontkinövés egyik oka az, hogy az addig általában sportcipőkben flangáló diáklányok magas sarkú cipőben járó, fiatal nővé válnak. A megváltozott terhelésre lábuk sarok és talpfájdalmakkal reagál, amely sokszor gyulladással és a fájdalmas területen bekövetkező csontosodással is együtt jár.
 • Ez a gyulladás igen fájdalmas lehet. Ha lépett már szögbe, akkor tudja, hogy mit érezhet a tűsarkút viselő, fiatal nő. Az éles fájdalom nemcsak a reggeli felkeléskor jelentkezik, hanem napközben is elkíséri a tűsarkújában. Általában egy-egy hosszabb pihenés után újra elinduláskor tudat magáról.
 • Ahogy már korábban is említettem, a fájdalmat legtöbbször nem a csontkinövés, hanem a csonthártya gyulladása okozza.

Ha Ön is ettől a fájdalomtól szenved, akkor biztosan szeretné tudni, hogy mit tegyen?

A lökéshullám terápiánál nincs jobb a sarokcsont kinövés sikeres kezelésére

Sarokcsont fájdalomra (sarokcsont sarkantyú, csontkinövés) a lökéshullám terápia az egyetlen módszer, amely 80%-os eséllyel megszünteti a fennálló fájdalmát.

 • 10 sarokcsont kinövéssel kezelt betegből 8 már a kezeléssorozat végére panaszmentes lesz.

11 éves tapasztalatunk szerint miért jobb a lökéshullám az összes többi terápiánál?

Leginkább azért, mert a többi közül egyik sem képes 80%-os eséllyel megszüntetni sarka fájdalmát.

 • A röntgen besugárzás (ne tévessze össze az általánosan használt röntgen vizsgálattal) is enyhíti a fájdalmat, de közel sincs 80%-os hatékonysága. Emellett még jelentős sugárterhelést is okoz. A lökéshullám terápiának viszont természetes gyógyító eljárásként megvan az a nagy előnye, hogy nincsenek mellékhatásai.
 • A műtétet is gyakran javasolják. A sarok műtéteknek azonban több hátulütője is van. Egyik kellemetlenebb, mint a másik. Hosszú lábadozással jár, és az eredményessége még az 50%-ot sem közelíti meg. (Ortopéd sebészek saját bevallása szerint sem.) Éppen ezért józan paraszti ésszel végiggondolva egyszerűen nem éri meg kockáztatni. A műtét kimenetele bizonytalan, és emellett még sok fájdalommal is jár. Ha aktívan dolgozik, akkor az sem mellékes, hogy hosszú munkából való kieséssel jár. Ön megengedheti magának ezt?

Az egyéb általánosan használt terápiák (szteroid injekció, kenőcsök, fájdalomcsillapítók) csak hosszabb-rövidebb ideig elnyomják a tüneteket, de nem segítenek a fájdalmat kiváltó alapvető ok, az elhúzódó, hosszan tartó gyulladás megszüntetésében. Velük szemben a lökéshullám terápia a fájdalom okát, a gyulladást szünteti meg, és a lerakódásokat távolítja el.

Talán azt gondolja, hogy a fájdalom rossz, pedig ez nincs mindig így. Kétségtelen, hogy kellemetlen, azonban jelző funkciója elengedhetetlen a túlélésünkhöz. Ha a teste fájdalommal jelez, akkor biztos, hogy abbahagyja a fájdalmat kiváltó tevékenységét. Ha viszont nem érez semmit, akkor nyugodtan folytatja tovább addigi tevékenységét. A tünetek elnyomása éppen ezt eredményezi, és ezzel a lehető legrosszabbat teszi.

Ugyanis fájdalma okának feltárása nélkül a fájdalom elnyomása kifejezetten káros. Nem érzi a fájdalmat (hisz az el van nyomva), ezért továbbra is magas sarkú cipőiben jár, vagy ugyanúgy terheli tovább a sarkait az edzésen. Pedig ha a terhelés hatására fáj a sarka, csak nem érzi, akkor a terhelés folytatását nagyon rosszul teszi. Ha a megsérült izmokat és inakat tovább terheli, akkor a sérülése nagyon könnyen súlyosbodhat, éppen azért mert tünetei elnyomásával nem érzi a fájdalmat. Ilyenkor a terhelés még izom vagy ínszalag szakadáshoz is vezethet.

10-ből 8 sarok már a kezeléssorozat végére panaszmentes lesz. Hogyan gyógyít a lökéshullám?

Figyelje meg saját magán!

 • Elhúzódó, évek alatt kialakuló fájdalomnál a fájdalom fokozatosan jelentkezik. Először csak néha-néha, alkalmanként. Később már egyre gyakrabban, és egyre hosszabb ideig is tart.
 • Sérüléskorkor viszont azonnal jelentkezik a fájdalom, és a fájdalmat mindig két hullámban érzi. Először egy éles fájdalom jelentkezik, amelynek helye jól meghatározható, majd ezt követi egy tompább, kevésbé meghatározható központú fájdalom. Ez utóbbi fájdalmat olyan idegrostok vezetik, amelyek egy ún. P-anyagot (substance P) is elválasztanak, amelynek szerepe van a fájdalom csillapodásában. Egyrészt ez a P-anyag szabadul fel a lökéshullám kezelés során.

Másrészt érvényesül az ún. kapuelmélet, amely Melzack és Wall nevéhez fűződik: a vastag idegrostok ingerlésével gátoljuk a vékonyabb, ingerületet lassan vezető idegrostokon érkező fájdalomingerület továbbjutását a gerincvelőből az agyba.

 • Egyszerűbben szólva megbolondítjuk a fájdalmat, és kutyaharapást szőrével gyógyítunk. A lökéshullámokkal kiváltott fájdalom-ingerrel blokkoljuk, felülírjuk, közömbösítjük az eredeti fájdalmat, amelyet a sarokcsont kinövés okoz.
 • Tehát lehet, hogy továbbra is megmarad a sarokcsont kinövése, de a kezelés hatására egyszerűen nem fog fájni.

sarokcsont kinövés kezelése lökéshullám terápiávalDr. Csokonay Péter sebész tapasztalata szerint a lökéshullám impulzusok a kezelt területen fokozzák a vérkeringést. A megélénkült vérkeringés hatására javulnak az anyagcsere folyamatok is. A felgyorsult anyagcsere gyulladáscsökkentő folyamatot indít el, és a fokozott vérkeringés segíti a káros, gyulladáskeltő anyagok elszállítását a fájdalmas területről.

Emlékezzen csak vissza arra, amit korábban már írtam.

 • Fájdalmát legtöbbször nem maga a csontkinövés, hanem a csonthártya gyulladása okozza. Ezt a gyulladást pedig tökéletesen eltűnteti a lökéshullám kezelés, és ezzel visszaadja sarka panaszmentességét.

Akár így, akár úgy állapota a kezelés hatására javul. Lehet, hogy az Ön sarokcsont kinövés okozta fájdalmának a csökkentésével, közömbösítésével, vagy lehet, hogy a felgyorsult vérkeringés okozta salakanyagok és meszesedés gyorsabb elszállításával, de a csontkinövés okozta fájdalma csökkenni fog. Így söpri ki fájdalmát a lökéshullám kezelés, minden egyéb kezelésnél nagyobb, 80%-os eredményességgel a kezeléssorozat végére.

 • A lökéshullámnál ezért nincs Önnek nagyobb esélye csontkinövés okozta sarokfájdalmának a megszüntetésére.

Jerney Katalinnak is a lökéshullám kezelésektől múltak el a panaszai

„Feljegyzésem a talp-sarok fájásom kezelését követő állapotomról:
Amiért felkerestem a H. Centrumot az az volt, hogy hónapok óta fájt a sarkam reggel felkeléskor, - aztán a nap folyamán „bejáródott” – jobb lett.
Olvastam a neten a lökéshullám terápiáról, és bár féltem a fájdalmas kezeléstől, de pozitívan csalódtam.
Öt kezelésből álló bérletet vásároltam, és folyamatosan jártam a kezelésekre. Az első kezelés után már jobb volt a reggeli felkeléskor, de a 3. kezelés után már határozott javulást tapasztaltam. A kúra végén tünetmentessé váltam.
Minden hasonló tünettel rendelkező sorstársnak melegen ajánlom ezt a terápiát, ami hamar meghozza a gyógyulást.
Köszönettel: Jerney Katalin” – 2014.12.10.

Katalin feljegyzése után kíváncsi még mások véleményére is?

Ha van 5x15 perce, akkor 80%-os eredményességgel Önnek is megszüntetjük sarok csontkinövés okozta fájdalmát

Van Önnek 5x15 perce sarokfájdalma megszüntetésére?

Kezelni nehezebb, mint megelőzni

Ha szeretné megelőzni a sarokkinövést, akkor az legfontosabb, hogy megfelelő méretű, és a lábához illő, kényelmes és jó minőségű cipőt hordjon. Ez persze nem valami jó tanács, hisz nyilván nyomós oka van annak, hogy magas sarkúban szeret járni. Ráadásul nemcsak a magas sarkú, hanem a sarok nélküli cipők is túlterhelik a talp izmait. Az egészséges cipőnek van egy olyan íve, amely a lábfejet megtartja és emeli. A napjainkban annyira divatos, egyenes talpú, lapos cipők sajnos nem ilyenek. A divat bizony nem segíti lába egészségének a megőrzését.

A lábfej napközbeni többszöri megtornáztatása viszont segíthet megelőzni a talp és sarokproblémákat. Érdemes körözni néhányszor a lábfejével mindkét irányban, és többször megfeszíteni, majd spiccelni a lábfejével.

Kipúposodó sarok és égő fájdalom esetén viszont a sarok kinövés megelőzésével alighanem elkésett már.

Sarokgyulladás és sarok csontkinövés kezelése

sarokcsont kezelésA csontkinövés kialakulásakor, illetve már korábban, a sarok csonthártyájának gyulladásakor forduljon orvoshoz. A lökéshullám terápia kiválóan használható fájdalma megszüntetésére.

A lökéshullám kezelés leradírozza sarokcsont kinövését

Magyarország lökéshullám terápia központjaként, több mint 3.500 eredményes kezelés gyakorlatával

 • 11 éves tapasztalatunk szerint,
 • 4-6 kezelés
 • 80%-os eredményességgel megszünteti gyulladását, és megszünteti fájdalmát a kezeléssorozat végére. Nemcsak a panaszát csökkenti, hanem tünetmentessé is teszi.
 • És hosszútávon tünetmentes is marad, ha kiderítjük sarka fájdalmának kiváltó okát, és ezt az okot megszünteti.

Már 11 éve nem titok, hogy miért annyira hatásos ez a nálunk már többezerszeresen bizonyított kezelés sarok gyulladásának és csontkinövésének megszüntetésére?

Természetes gyógymód Mellékhatások nélkül

4-6 kezelés  80%-os eredményességgel a mozgás szabadságát adja vissza, és az egészséges ember felszabadult mosolyát rajzolja arcára

megszünteti gyulladását, és fokozatosan eltünteti sarok csontkinövését.

A 15 perces lökéshullám kezelés sorozat heteken át tartó felfokozott öngyógyulást indít el a sarkában. Felszámolja a gyulladást, és megszünteti fájdalmát.

 • Felgyorsult vérkeringése az utolsó kezelést követő hetekben is felfokozott tempóban csökkenti a gyulladást.
 • Szállítja el a ledörzsölt meszes lerakódásokat, és oldja a még fájdalmat okozó gyulladásos gócokat. Persze csak akkor, ha van még ilyen a sarkában.
 • A kezelés nem a tüneteit nyomja el, hanem fájdalma okát, a gyulladást és a lerakódásokat számolja fel felgyorsult ütemben. Sarka lankadatlanul gyógyul tovább, így közelítve a 100%-os panaszmentesség felé.

Ha az 5x15 perces kezelés sorozat után betartja a panaszmentessége megőrzéséhez kapott hasznos tanácsainkat, és ezzel megszünteti fájdalma okát, akkor a soha viszont nem látás ígéretét adjuk búcsúzóul.

 • Eljön hozzánk sarka panaszmentességéért?

Magánrendelésünkön nagy gyakorlattal rendelkező ortopédus és reumatológus szakorvosaink évek óta árgus szemekkel követik gyógyulási statisztikáinkat, és nem kellett csalódniuk a lökéshullám terápiában. A kezelések végére a 80%-os eredményesség biztosított. És ekkor még ugye hetekig-hónapokig zavartalanul folytatódik a felfokozott vérkeringés okozta öngyógyulás a kezelt területen.

Ha sarokpanaszával már járt korábban szakorvosnál, és van diagnózisa, akkor még szakorvosi konzultációra sincs szüksége

sarok csontkinövés kezelése lökéshullámmalA Harmónia Centrumban a sarkát szeretnénk meggyógyítani, és nem vagyunk pénztárcája ellensége.

Ha diagnózissal keres fel bennünket, akkor felesleges az újabb szakorvosi konzultáció. Állandóan fülig érő szájú gyógytornász kolléganőink meghallgatják panaszait, és kezelik sarokfájdalmát.

Még mindig nem vette fel a telefont, és nem tárcsázta a 06-1-346-0325-ös számot?

Van Önnek 5x15 perce sarokcsont fájdalma megszüntetésére?

 • Ha igen, akkor 80%-os eredményességgel megszüntetjük sarokcsont fájdalmát.
 • Centrumunkban megfizethetetlen gyógyulás várja megfizethető áron.

Szabaduljon meg sarka fájdalmától a leghatásosabb kezeléssorozattal mellékhatások nélkül!

Sarka kezelése a mi gyógyításunkban 15 perc. Újabb 15 perc alatt pedig sarka fájdalmának okát is kiderítjük a 11 éves tapasztalatunkon alapuló kérdőív kitöltésével és kiértékelésével. Az Ön fájó sarkának gyógyulásában viszont hónapok felfokozott, lankadatlan öngyógyulása.

 • Panaszos sarkával előzetes bejelentkezésre várjuk.
 • Hívjon minket munkaidőben a 06-1-346-0325-ös telefonszámon, hogy részletesebben tájékoztassuk gyógyulása lehetőségeiről!

Sarokcsont fájdalma kezeléséről felelőssége tudatában dönt, és az alábbi 2 lehetőség közül szabadon választ

1. Bejelentkezem fájó sarokcsontom lökéshullám kezelésére. Mindezt azért, hogy hasogató, néha villámokat szóró sarkam 80%-os eséllyel már a kezeléssorozat végére panaszmentes legyen. Azt is megértettem, hogy sarkam gyógyulása a kezeléssorozatot követően is hosszú hónapokon át folytatódik még. Azért, hogy az utólagos gyógyulással együtt 90%-os gyógyulási esélyemet még tovább javítsam, igénybe veszem a 6. ingyenes lökéshullám kezelést is.

 • Kérem, hogy 11 éves tapasztalatuk alapján tájékoztassanak a részletekről.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.

2. Nem jelentkezem szúró, hasogató sarkam többezerszeresen bizonyított lökéshullám kezelésére. Kijelentem ezzel, hogy lemondok a klinikai kutatások szerint messze legnagyobb eredményességet biztosító kezelésről.

Teszem ezt még annak árán is, hogy a panaszaim nem szűnnek meg, és a sarkam továbbra is fájni fog. A lökéshullám előnyeinek megismerése után ezt felelősségem teljes tudatában kijelentem, és vállalom döntésem következményeit.

Tudomásul veszem, hogy a kezeléssorozatról való lemondással nem vagyok jogosult a 6. ingyenes kezelésre sem.