Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Talpfájdalom kezelése / Talpi bőnye gyulladás kezelése

Talpi bőnye gyulladás eredményes kezelése lökéshullámmal

Mi okozza talpi bőnye fájdalmát?

Talpa bármilyen túlzott terhelésre begyulladhat. Leggyakrabban azonban a boltozatos lábfej szerkezet deformálódása (lúdtalp) és a túlzott terhelés (túlsúly és/vagy túlerőltetés) okozhatja talpa fájdalmát.

Járáskor a lábfeje hordja a teljes testsúlyát. Csontokból, izmokból és ízületekből felépülő, és járás, futás közben dinamikusan működő lábfeje 26 csontból és több mint 120 izomból és szalagból alkot jól működő hordozószerkezetet testének. A szalagok közül a legfontosabb a talpi bőnye. Most biztosan azt kérdezi, hogy mi is az?

Mi a talpi bőnye?

plantar fasciitisEz a plantar fascia szalag, amely a sarkától a lábujjakig húzódó erős kötőszöveti szalag. Ez a talpi ín erős támaszt ad íves szerkezetű, boltozatos talpának, és járás közben a lépéseinek súlyát elnyelő sarkától a lábujjaiig átgördülő lengéscsillapítóként működik. Nincs is a lengéscsillapítóval gond addig, amíg a talpi bőnyével megerősített lábfejének boltozatos szerkezete deformálódás nélkül elbírja a rá nehezedő terhelést. A gondok akkor kezdődnek, amikor a túlzott terhelés miatt a lábfejét tartó talpi fascia szalag már túlságosan feszül és begyullad.

 • A sarokcsontja és a lábujjai között feszülő talpi bőnye pontosan úgy működik, mint egy felajzott íj húrja. Amikor terheli a lábfejét (lépéskor, futáskor, felálláskor, leüléskor, lábujjhegyre vagy sarkára álláskor), akkor ez a talpi ín rugalmasan megfeszül a talpán. Ilyenkor jól működő biológiai lengéscsillapítóként felfogja a lábfejére eső terhelés nagy részét, és mérsékli, elnyeli talpára nehezedő testsúlya terhelő hatását. Nem minden határon túl képes azonban zavartalanul „lengéscsillapítani”. Ha pl. túlsúlya miatt túl nagy súlyt kell hordoznia, vagy hirtelen túl nagy terhelés éri (Futáskor ugyanis testsúlyunk 2,5-szerese nehezedik a talpunkra.), akkor talpában a talpi ín is feszül. Erőlködik, nem lesz képes ellátni jól lengéscsillapító feladatát, és előbb-utóbb az erőlködéstől begyullad.
 • Gondot okoz az is, hogy nemcsak a talpi bőnye gyullad be a túlzott terhelés hatására, hanem lábfeje egész lengéscsillapító szerkezete veszélyeztetve van. Ugyanis a talpi fascia talpa sarki részén csatlakozik a sarokcsontjához. Mivel a túlzott erőltetés hatására húzódik, feszül az ín, ezért a gyulladás a sarokcsontja talpi részénél is kialakulhat. Sarokcsontja talpi részén az idegvégződésekkel zsúfolt csonthártya gyulladhat be a túlzott terhelés hatására.

Miért veszélyes a talpi bőnye gyulladása?

 • Nemcsak azért, mert fájdalmas a talpát kínzó gyötrelem, hanem azért is, mert a kezeletlen gyulladásnak kellemetlen szövődménye lehet.
 • Ha nem veszi komolyan a gyulladásos tüneteket, akkor elhúzódó csonthártya és talpi fascia gyulladása odáig vezethet, hogy a folytonos feszülés hatására csontkinövés alakulhat ki sarka talpi részén. Ott, ahol a talpi ín a sarokcsontjához kapcsolódik, és folyton be volt gyulladva a csonthártya. (Ahogy a fenti képen is látja.) Ez a talpi sarkantyú lehet a kellemetlen következménye kezeletlen talpfájdalmának.

Ne halogassa a gyulladás kezelését!

A többezerszeresen bizonyított lökéshullámnál nincs jobb terápia gyulladása kezelésére

Ez az egyetlen olyan biztos kezelés, amely 80%-os eséllyel megszünteti gyulladását. 10 talpfájással kezelt betegünkből 8 panaszmentes lesz már a kezeléssorozat végére. 11 éves tapasztalatunk mellett klinikai tanulmányok is alátámasztják a lökéshullám gyulladást csökkentő hatásosságát.

Nyílt titok az is, hogy a lökéshullám miért jobb az összes többi kezelésnél

A kutatások szerint nincs olyan kezelés a lökéshullámon kívül, ami 80%-os eséllyel megszüntetné gyulladását. A kezelések persze eredménnyel járnak, de korántsem ilyen kimagasló eredményességgel.

 • A röntgen besugárzást is használják a gyulladás csökkentésére, de sikeressége közel sem jár a 80%-hoz. Sugárterheléssel is számolni kell. Ezzel szemben a lökésterápiának nincs mellékhatása.

A gyulladást csökkentő további kezelések (fájdalomcsillapító gyógyszerek, kenőcsök, szteroid injekciók) csak elnyomják a tüneteket, de nem segítenek a fájdalom alapvető okának, a gyulladásnak a megszüntetésében. Velük szemben a lökéskezelés fájdalma okát, az ínszalag gyulladását szünteti meg.

A lökéshullám gyógyító hatása

Az ESWT készülék által keltett hanghullámok a vérkeringést élénkítik, és ezzel egy láncreakciót indítanak be.

 1. Felgyorsul a sejtek anyagcseréje.
 2. A felgyorsult anyagcsere gyulladást csökkentő folyamatokat indít el a kezelt területen, és
 3. a felgyorsult vérkeringés segíti a gyulladást okozó anyagok valamint a salakanyagok gyorsabb elszállítását.

Van 5x15 perce?

 • Mert ha igen, akkor a kezelések végére 80%-os eséllyel megszűnnek a panaszai.
 • Ennél jobb ajánlatot biztos nem kapott gyulladása meggyógyítására.

11 éves gyakorlati tapasztalatunk áll a talp gyulladásos fájdalmainak eredményes kezelése mögött

Nézze meg, hogy mi történik talpa gyógyító kezelése során.

Miért olyan eredményes a lökéshullám kezelés talpi bőnye gyulladására?

Mert gyógyulása kapuját tárja szélesebbre.

Természetes gyógymód Mellékhatások nélkül

4-6 kezelés  80%-os eredményességgel a mozgás szabadságát adja vissza, és az egészséges ember felszabadult mosolyát rajzolja arcára  
    
megszünteti gyulladását.

talpi bőnye gyulladás kezelése lökéshullámmalAz  5x15 perces kezeléssorozat heteken át tartó felfokozott öngyógyulást indít be a kezelt területen. A képen is láthatja a kezelést.

Felélénkült vérkeringése az utolsó kezelés utáni hetekben is felgyorsult ütemben szállítja a sejtekhez és szövetekhez a tápanyag és oxigéndús vért, a visszaúton pedig szállítja el a salakanyagokat. Ezzel pedig

 • számolja fel a gyulladásos gócokat, és
 • szállítja el a salakanyagokat.

A kezelés fő előnye, hogy nem a tüneteit nyomja el, hanem fájdalma kiváltóját, a sejtek oxigén és tápanyaghiányos állapotát és a gyulladást szünteti meg. Az utolsó kezelést követően még messze nincs vége a gyógyulásnak, mert a felgyorsult öngyógyulás még hetekig változatlan intenzitással folytatódik tovább. A kezelés eredményessége így közelít a 100%-os panaszmentesség felé.

Ha konzultációján kiderítjük talpa gyulladásának okát, és a kezeléssorozat után is betartja tanácsainkat, akkor évekre, évtizedekre megőrizheti talpa fájdalommentességét, és a soha viszont nem látás ígéretét adjuk búcsúzóul.

Megszabadítjuk fájdalmától, ha van 5x15 perce

 • Újabb 15 perc alatt pedig kiderítjük a talpi bőnye szalag gyulladásának okát.
 • Gyulladt talpával előzetes bejelentkezés után várjuk, és gyulladástól mentesen adjuk vissza.
 • A talpa fájdalmának okát feltáró konzultációra és az első kezelésre bejelentkezni, és érdeklődni a 06-1-269-2946-os telefonszámon tud.

Talpi bőnye gyulladása kezeléséről felelőssége tudatában dönt, és a következő 2 lehetőség közül választ

1. Bejelentkezem talpi bőnye gyulladásom lökéshullám kezelésére azért, hogy 80%-os eséllyel már a kezeléssorozat végére panaszmentes legyen a talpam. Megértettem, hogy talpam gyógyulása a kezeléssorozatot követően is hónapokon át folytatódik még, és azért, hogy az utógyógyulással együtt 90%-os gyógyulási esélyemet még tovább javítsam, igénybe veszem a 6. ingyenes lökéshullám kezelést is.

 • Kérem, hogy tájékoztassanak talpi bőnye gyulladásom oki kezelésének részleteiről!

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.

2. Nem jelentkezem talpam lökéshullám kezelésére. Ezzel kijelentem, hogy lemondok a klinikai kutatások szerint messze legnagyobb eredményességet biztosító kezelésről.

Teszem ezt még annak árán is, hogy a panaszaim nem szűnnek meg, és a talpam továbbra is fájni fog. A lökéshullám előnyeinek megismerése után ezt felelősségem teljes tudatában kijelentem, és vállalom döntésem következményeit.

Tudomásul veszem, hogy a kezeléssorozatról való lemondással nem vagyok jogosult a 6. ingyenes kezelésre sem.