Harmónia Centrum
Bütyök fájdalom nélkül
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Ortopédia / Bütyök kezelése

Bütyök kezelése egyedileg műtét nélkül vagy műtéttel

A nagylábujja már évek óta hajlik a kisujj irányába?

Az így keletkezett lábbütyök pedig már tapintásra is érzékeny, és néha a bőr is begyullad rajta?

 • Milyen további problémája van még lába deformitásából?

A bütyök egy igencsak fájdalmas csontkinövés a lábunkon, a nagylábujj alapperce felett. A bütyök gyulladás még tovább növeli fájdalmát.

 • bütyök kezeléseA lábfej a nagylábujjnál, a lábujjak tövének magasságában kiszélesedik, mert a cipő nyomására és az inak más irányú húzása miatt a másik négy lábujj felé húzódik a nagylábujj.
 • Nagyon fontos a lábbütyök kialakulásának megelőzése, mert a csontkinövést előrehaladott állapotban már csak műtéttel lehet korrigálni. A hegyes orrú, szűk cipők bizony összepréselik a lábujjakat, és dörzsölik, szorítják a lábfejet. Gyakori a lábujj bütyök kialakulása hegyes orrú cipőket viselő lúdtalpas nőknél. A lábfejet terhelő súly eloszlásának a megváltozására kiszélesedik a lábfej a lábujjak tövénél. Erre reagálva az inak a megváltozott súlyeloszlás hatására a másik négy lábujj felé húzzák a nagylábujjat.

hosszboltozat magasságaMiért jelentenek olyan nagy problémát a csinos, hegyes orrú, szűk cipők?

 • Azért, mert egy szűk abroncsba zárják a lábát.
 • Az a baj, hogy a szűk cipőben az állandó nyomásra, dörzsölésre nemcsak bőrkeményedés vagy tyúkszem alakulhat ki, hanem az évek alatt csontkinövés is keletkezhet.

Azt is tudni kell azonban, hogy a bütykös láb kialakulásában a rosszul megválasztott cipőkön kívül a lúdtalpasság, és az örökletes hajlam is szerepet játszhat.

 • Nagylábujja deformitása komoly nehézségeket okoz?
 • Mit gondol? Önnél mi lehetett a csontkinövés kialakulásának az oka?
 • A szüleinek van ilyen problémája?

A bütykös láb kialakulásának megelőzése

Ha a felmenői között valaki szenved a bütyöktől, akkor valószínűleg Önnek is hajlama van a kialakulására. Figyeljen oda jobban nagylábujja deformitására!

egyedi talpbetét készítésAzt is megfigyelték, hogy a bütyök fájdalom sokszor lúdtalppal kezdődik.

 • Ha Ön lúdtalpas, akkor még jobban figyeljen oda a megfelelő, a sarkát stabilan tartó, és talpát megfelelően alátámasztó cipő viselésére.
 • A nagylábujj elfordulását megállíthatja a talpát megfelelően megemelő lúdtalpbetét viselése. Ezzel megelőzheti a csontkinövés kialakulását.
  • Bütyök elleni talpbetét viselése.
  • Készíttessen egyéni talpbetétet cipőjébe! Talpára méretezett talpbetét viselésével bütyök fájdalma jelentősen csökkenhet. Tudja, hogy milyen talpbetétre van szüksége fájdalma enyhítésére?
  • Ortopéd szakorvosunk ebben is az Ön segítségére tud lenni a konzultáció során.
 • Lábfeje problémájára szabott tornájával is javíthatja nagylábujja állását. A lábtorna nemcsak megelőzéshez hasznos, hanem a már kialakult bütyök kezelésére is. A gyógytornász lábfeje állapotának felmérésével határozza meg azokat a gyakorlatokat, amelyek alkalmasak lábfeje eredeti állapotának a visszaállítására. Az a legfontosabb, hogy nemcsak a gyulladt bütyök körüli izmokat és ízületeket, hanem az egész lábfejet meg kell mozgatni. Ezzel tudja kezelni a lábfejben kialakult deformitásokat. További előnye még a gyakorlatoknak, hogy a megtanulásuk után otthon is végezheti ezeket.

Nagylábujj bütyke kialakulásától tart, vagy már szenved is tőle?

Mit tehet a bütyök ellen?

Lábbütyök kezelése műtét nélkül

30 perces gyógyító figyelem várja bütyökszabadító konzultációnkon.

 1. Amikor találkozik ortopédusunkkal, 3 perc helyett 30 perc van a konzultációra. Ezalatt csak az Ön problémájával foglalkozik, Önre figyel.
 2. Részletesen megkérdezi panaszairól.
 3. Felteheti a kérdéseit is. Sőt ortopédusunk kifejezetten várja is ezeket, mert nyilván ezekben a kérdésekben fogalmazza meg azokat a panaszait, amelyek a legnagyobb problémáit okozzák.
 4. Megvizsgálja Önt.
 5. Együtt átnézik a meglévő leleteket, és megbeszélik a követendő terápiát.

Előzze meg a műtétet! Panaszával forduljon időben orvoshoz.

 • Megfelelő lúdtalpbetéttel meg lehet állítani a kedvezőtlen folyamatot. Hatásos bütyök ellen a talpbetét.
 • A lábtorna is sokat javít lába és lábfeje felborult egyensúlyi állapotán. Nézze meg hogyan! Erre a linkre mindenképp kattintson rá, ha a fájdalmas bütyök műtét nélkül szeretné meggyógyíttatni bütykös lábát!
 • Ha pedig már kialakult lábán a bütyök, akkor az ortopédus javaslatára olyan kényelmes cipőket, vagy talpbetéttel kényelmessé tett lábbeliket érdemes viselnie, amelyekben kíméli a fájdalmas csontkinövést. Enyhébb panasz esetén orvosunk gyógytornász segítségét is javasolhatja.

Bütyök kezelése műtéttel

Ha nincs más megoldás, akkor a csontkinövés eltávolítása műtéttel lehetséges. De tényleg csak akkor, ha nincs más megoldás. A vizsgálat után, ha szükséges a műtét, akkor azt ortopédusunk a Honvédkórházban végzi el.

 • A műtét sem tökéletes megoldás azonban, mert a bütyök keletkezésének okát, a lúdtalpasságot a műtét sem képes korrigálni. A lúdtalp kezelésére, talpbetét használatára és tornára a műtét mellett is szükség van.

Lépjen most, hogy minél hamarabb bütyök fájdalma nélkül lépjen!

Ortopédusunk iránymutatásával megszabadulna bütyök fájdalmától?

 • Dr. Hargitai Gergely ortopéd orvosDr. Hargitai Gergely ortopédus várja a rendelésre előzetes bejelentkezés alapján.
 • Munkatársainktól kérdezni, és bejelentkezni a 06-1-269-2946-os telefonszámon, vagy az űrlap kitöltésével tud. Adja meg elérhetőségét. Kollégáink rövidesen visszahívják Önt.
 • A konzultáción szakorvosunk körültekintően megvizsgálja, és teljes körűen tájékoztatja lábának deformitásáról, bütyke állapotáról, és a megfelelő megoldást javasolja problémájának orvoslására.
 • A konzultáció után már Ön is tisztán fogja látni lábának állapotát, és a lehetséges kezelési lehetőségeket. Ragadja meg bütyke gyógyulásának az esélyét!
 • Eljön hozzánk lába egészségéért?

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.