Harmónia Centrum
Eljön talpa egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Ortopédia / Lúdtalp kezelése / Talpvizsgálat / Lúdtalpbetét készítés

Lúdtalpbetét készítés számítógépes talpvizsgálat alapján

Estére már állandóan fáj a lába, és lúdtalpbetét kellene már?
Vagy van már talpbetéte, de bizony érzi, hogy újra van szüksége?

A jó lúdtalpbetét milyen legyen?

 • jantó betétA jó talpbetét olyan tartást ad a talpának, mintha világéletében füves mezőkön sétált volna mezitláb, és talpát állandóan formában tartotta volna az egyenetlen talaj masszírozó simogatása. Ebből is láthatja, hogy aszfaltozott betonúton és szobája parkettaborításán flangáló, és divatosnak mondott szűk cipőibe kényszerített lábával bőven lesz dolga a talpbetétnek.
 • Hogy mást ne mondjunk, úgy kell alátámasztani lábfeje lesüllyedt hosszanti boltozatát, hogy visszaadja az egészséges, íves talpán való járás fájdalommentességét. Nem semmi dolga lesz lúdtalpbetétjének, elhiheti nekem.
 • A jó lúdtalpbetét tehát visszaadja lábfeje hosszanti boltozatának a megsüllyedés előtti egyensúlyát.
 • Emellett pedig még kifelé vagy befelé dőlő bokája tartáshibáját is korrigálja.
 • Vagyis a jó lúdtalpbetét olyan talpi kisegítő eszköze lesz divatosnak mondott cipője és talpa között, ami korrigálja, meg nem történtté teszi talpa fájdalmas deformálódását. Egyetlen feladata lesz. Mégpedig az, hogy évtizedek alatt fájdalmasan eldeformálódott talpának olyan alátámasztást adjon, hogy estére se fájjon a lába.

Milyen lúdtalpbetét lesz képes biztosítani fájdalommentes járását?

Semmiképpen sem olyan, amelyen továbbra is fájdalmas lesz a járása estére. Mikor fordulhat ez elő?

 • Akkor ha a talpbetét nem pontosan az Ön lábára készült.

Ha hosszanti boltozata süllyedése miatt talpfájdalommal küzd, akkor biztos tudja, hogy lehet vásárolni a gyógyászati segédeszköz boltokban előre gyártott talpbetéteket. De vajon tényleg jók ezek a talpbetétek?

 • Kétségtelen, hogy az előre gyártott, konfekcionált  talpbetétek ma már kiváló minőségű anyagokból készülnek. Nagyot javult az anyaguk minősége, és ezzel már semmi gond nincs.
 • Mindössze egyetlen apró dolog zavarhat be fájdalommentes járásának az ígéretébe. Vajon mi lehet ez?
 • Ez az egyetlen dolog pedig nem más, mint az az eléggé el nem hanyagolható körülmény, hogy az Ön fájdalmas talpa a közelben sem volt, amikor ezeket a talpbetéteket megtervezték, és úgy készültek el, hogy nem az Ön lesüllyedt talpára faragták ki, hanem a legáltalánosabb lúdtalp fájdalommal küzdő emberek számára.
 • Gondoljon csak bele! Minden ember ujjlenyomata más. Ha pedig ez így van, akkor vajon talpa lenyomata egyforma lesz?
 • Biztos lehet benne, hogy nem. Ha pedig ez így van, akkor a konfekcióban megvásárolható lúdtalpbetét ugyan alá fogja támasztani talpa lesüllyedt boltozatát, de nem biztos hogy, pontosan ott, ahol a talpának arra szüksége van. Hanem ott, ahol kiszámolták azt a statisztikák alapján. Abban tehát reménykedhet, hogy talpbetét nélküli cipőjéhez képest csökkenni fog a fájdalma. De arra azért ne tegyen nagy tétet, hogy teljes mértékben meg fognak szünni talpi fájdalmai.

Mi bizonyítja ezt a leginkább?

 • Talán a legkézenfekvőbb dolog. Mégpedig az, hogy még az Ön talpára szabott betét is pontatlanná válhat fél év, egy év múlva. Ennek pedig két oka van.
 • Egyrészt az, hogy az Ön fájdalmas lába sem egy kiöntött vasdarab vagy kifaragott fadarab, ami úgy marad, ahogy elkészítették. Járása közben talpa állása, hosszboltozata, valamint a talpi szalagok állása lassan ugyan, de folyamatosan változik. Ezért van az, hogy a most elkészülő egyedi lúdtalpbetétje sem biztos, hogy olyan lesz, mint ami egy év múlva készülne el a lábára.
 • Másrészt pedig azért, mert az Ön járásának, lépéseinek bizony súlya van, és ez a súly állandóan hordott betéteire nehezedik. Ezért aztán a betét használódik, kitaposódik, deformálódik.

Az egyedi lúdtalpbetét miért jobb a konfekcióssal szemben?

ortopéd gyógybetétA választ a talpbetét neve adja meg. Pontosan azért jobb, mert egyedi.

Azért jobb, mert ez a betét pont az Ön lábára készült, és pont ott fogja alátámasztani megsüllyedt talpát, ahol Önnek arra szüksége van fájdalommentessége eléréséhez, és nem ott, ahol a legtöbb embernek problémája szokott lenni talpa hosszanti boltozatával. És még egy fontos dolog talpa fájdalommentességéhez.

 • Az egyedi betét pontosan olyan mértékben fogja alátámasztani lesüllyedt talpát, amilyen mértékben az Ön talpának most szüksége van az alátámasztásra.
 • Tehát ott fog alátámasztani, ahol kell, és olyan mértékben, amilyen mértékben talpának szüksége van rá.

nyomásponti kép készítés talpvizsgálatkorEz pedig akkor lehetséges, ha talpbetéte egyedileg, az Ön talpának vizsgálata alapján terveződik meg, és készül el. Ezért a számítógépes talpvizsgálattal pontosan az Ön talpára tervezett és elkészített lúdtalpbetét fogja a legnagyobb eséllyel tökéletesen korrigálni talpa deformálódását.

 • Talpa vizsgálatakor felmérjük talpát, hosszboltozata állását.
 • Emellett pedig felmérjük még bokája be- és kidőlését is. Ez azért fontos, mert az ebből adódó korrekciót is figyelembe vesszük a talpbetét megtervezésekor és elkészítésekor.

Így olyan lúdtalpbetét készíthető a talpára, amely fájdalommentes járást biztosíthat Önnek rendszeres viseléssel.

 • Ezzel a talpbetéttel nemcsak talpi fájdalmai szünhetnek meg, hanem lába rossz tartásából származó egyéb panaszai is. Miről is van itt szó?
 • Itt bizony az esetleges csípő és térdfájdalmának megelőzéséről beszélünk. Ugyanis lúdtalpassága miatt olyan kényszeres tartást vehet fel a talpa, ami idővel csípő és térdfájdalmakat is okozhat. Egy talpa deformitását korrigáló egyedi betéttel ezektől sem kell tartania.

Mennyi lesz az egyedi lúdtalpbetét ára?

Többféle lúdtalpbetét készülhet el talpa állásától és a viselés módjától függően.

Speciális extrák áron belül kérhetőek
(sport, diabétesz, sarkantyú puhításos)

Kényelmi vagy ortopéd talpbetét: 16.000,- Ft./ pár
Speciális extrák áron belül kérhetőek:
(sport, diabétesz, sarokcsontos)
   
3/4-es talpbetét: 14.000,- Ft./ pár
Gyermek talpbetét 34-es méretig: 12.000,- Ft./ pár
Szállítási költség: 1.500,-Ft/ 1 db Belföldi csomag

Nem fáj még annyira, ezért ráér még a talpbetét készítéssel?

Lehet, hogy ezt gondolja, de megváltozott statikájú lábfeje miatt a járása is változik, és emiatt egész mozgási rendszere egészségével játszik.

Hosszboltozata lesüllyedésével ugyanis lába boltozatos szerkezete eltűnik. Például rendszeres állómunkája, vagy túl nagy terhek cipelése miatt vagy terhessége idején a talpa boltozatait tartó szalagok és izmok már nem lesznek képesek deformálódás nélkül tartani a talpában futó csontokat. A túlterhelés miatt megnyúlnak, és a boltozatok íve laposodik. Ezzel pedig talpboltozatának magassága csökken. Nem tartják már olyan feszesen, stabilan a szalagok, és hamarabb elfárad a lába. Hamarab fájni kezd.

Ha ez a deformitás, talpa egyensúlyának megbomlása hosszú ideje fennáll már, akkor nemcsak talpa lúdtalpasodik egyre jobban, hanem egész lábának a tartása és a járása is megváltozik. Talpa fájdalmának többféle oka is lehet.

Fájdalmát ugyanis igyekszik kompenzálni, amennyire lehet, és talpa helyett a térdére, csípőjére helyez nagyobb súlyt. Igen ám, csakhogy fájdalmas talpa kímélésével pedig éppen eddig még nem fájó térdének és csípőjének okoz olyan többletterheket, amelynek hatására azok is elkezdhetnek fájni. Előbb csak kicsit, utána pedig egyre jobban.

Vagyis fájó talpa miatt helytelen testtartást vesz fel, ami térde és csípője kezdődő fájdalmán túl még a helytelen testtartás révén gerincferdülést is okozhat. Elhanyagolt kezdődő talpfájdalmából tehát előbb-utóbb elég nagy galibák származhatnak. Kell ez Önnek?

 • Jó, ha tudja. Minél jobban lesüllyed a talpa, annál nagyobb a fájdalma.
 • Előzze meg ezeket talpára szabott lúdtalpbetét használatával, és rendszeresen végzett talptorna gyakorlatokkal!

Mit érdemes még tudnia elkészülő egyedi talpbetétéről?

A talpára készített betétet hordhatja cipőben, csizmában vagy papucsban is. A betét beépítése nem csökkenti a lábbeli méretét.

Az elkészülő lúdtalpbetét többnyire már az első használatakor alátámasztja lábát. Előfordulhat azonban az is, hogy a megváltozott terhelés, a megváltozott nyomáspontok miatt kezdetben kényelmetlenséget okoznak.

 • Ilyenkor fokozatosan szoktassa hozzá lábát az új betéthez.
 • Érdemes a betétet előbb csak rövid ideig a cipőjébe tenni. Utána fokozatosan növelje ezt az időt egészen addig, amíg lába megszokja az új betétet.

Önnek Jantó rendszerű lúdtalpbetét készül

egyedi lúdtalpbetét készítésTalpbetétje 3-4 különböző keménységű rugalmas anyagból fog elkészülni. A betét bevonata mikropórusos, lélegző műbőr. Ez természetes járásához igazodik. A betétet nedves, enyhén mosószeres ruhával könnyen tisztíthatja. A tisztítás után szárítsa meg a betétet.

Éjszaka vegye ki a cipőből, mert így levegőzni fog, és érdemes a lábszagot csökkentő készítménnyel is kezelni időnként.

Kérésére valódi bőrből is elkészítjük talpbetétjét.

Talpbetéte hordásához 2,5 – 5 centiméteres sarkú cipőt javasolunk

 • Magasabb sarkú cipőbe a 3/4–es betét, vagy a beépítés javasolt.
 • Állómunkához laposabb, míg járáshoz a magasabb sarkú cipő lesz a jobb.
 • Ne hordjon teljesen lapos (sarok nélküli) cipőt, papucsot, mert ezek túlterhelik a lábát, főleg a boka- és saroktájékon. Egyszerűen azért, mert nem támasztják alá a sarkát.

Új talpbetétét – az igénybevételtől függően – egy-két évig tudja hordani. Utána érdemes – egy újabb vizsgálat alapján – új betétet készíttetni.

Rendeltetésszerű használat mellett egy év teljes körű garanciát vállal talpbetétének készítője:

 • Jantó Zoltán László

Hogyan szerezheti vissza fájó talpa és sajgó lábfeje fájdalommentességét?

 • elkészült nyomástérkép ellenőrzéseFelhív bennünket telefonon a +36-1-269-2946-os számon, vagy kitölti az itt lévő űrlapot, és időpontot egyeztet velünk talpa számítógépes vizsgálatára.
 • Az egyeztetett időpontban eljön hozzánk, és feltérképezzük talpa állapotát, hossz- és harántboltozatát, bokái állását.
 • A számítógépes talpvizsgálat eredményeként egy egyedi mintát, egy talpnyomatot készítünk a talpáról.
 • A felmérés eredményeként javasolunk Önnek talpbetét típust, amely nagy biztonsággal biztosítani fogja talpa tökéletes alátámasztását, és lehetővé teszi fájdalommentes járását.
 • A minta alapján pár hét alatt elkészül személyre szabott Jantó talpbetétje.
 • A megbeszélt időpontban eljön elkészült betétjéért, és fel is próbálhatja azt a cipőjébe. Vagy pedig, ha Önnek megfelelőbb a csomagkénti kiszállítás, akkor házhoz szállíttatjuk Önnek személyre szabott lúdtalpbetétjét.
 

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.