Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...

Családja egészsége az Ön kezében van?

Nőként, családanyaként, egy egészségcentrum vezetőjeként megtanultam, hogy a családtagok egészségének kulcsa a nők kezében van. Mi gondoskodunk a gyerekekről, a férfiakról, az idősebb családtagokról. Mindenkire odafigyelünk.

Boldog család létezik egészség nélkül?

Tudjuk, hogy a család fenntartóknak - ha nők, ha férfiak – sokat kell dolgozniuk a jelenlegi gazdasági körülmények között, hogy családjuk megélhetéséről is gondoskodjanak. Ehhez a megfeszített munkához azonban elengedhetetlen az egészség. Erről pedig sok, lelkiismeretesen sokat dolgozó szülő hajlamos megfeledkezni. Kérem, hogy ne tegye!

  • Ön szerint boldog ember létezik egészség nélkül?

Időnként szükség van a kikapcsolódásra is. Naponta, hétvégenként és néhány havonta hosszabb időre is. Különben a munkához szükséges erő vész el, ami szükséges családja hosszú távú megélhetéséhez.

Gondoljon az egészségére! Naponta a rendszeres mozgás beiktatásával, hétvégenként egy jó családi programmal, és néhány havonta egy hosszabb pihenéssel, amikor nem kapkod a telefon és a számítógép után. Töltődjön fel, mert Ön sem perpetum mobile! Lemerült akkuval a gépkocsi motorja sem működik. Ön pedig családja motorja. Időnként pihenjen, hogy ne kelljen leállnia hosszabb időre.

Ne várja meg, hogy fájjon!

Foglalkozzon mindennap egy kicsit az egészségével. Például úgy, hogy megpróbálja rendszeressé tenni az étkezéseket. Minden kis lépést meghálál az egészsége: egy óra sport, egy baráti beszélgetés, egy séta a parkban, játék a gyerekekkel (úgy, hogy közben nem engedi, hogy telefonon zavarják).

Következő lépés, hogy legalább évente egyszer ellenőriztesse az egészségét: vérnyomás, labor, EKG, egyéb szűrések.

Előzze meg a betegséget, mert ez jelenti igazából az egészséget!

Előbb-utóbb át kell alakítani a szemléletét. Nem fog működni az, hogy nem tesz semmit éveken át azért, hogy megmaradjon az egészsége, de amikor baj van, azonnal segítsen az „egészség”ügy. Nincs rá garancia fog tudni. Ne játsszon az egészségével szerencsejátékot.

Felelős önmagáért, többek között az egészségéért is. Ha a megelőzés, illetve egészségmegőrzés egyre nagyobb szerepet játszik az életében, akkor tovább játszhassa majd a motor szerepét.

Szeretne minél tovább egészségesen játékban maradni?
Ön szerint létezik boldog család egészség nélkül?