Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...

Kérdések a lökéshullám kezelésről. Ön melyikre keresi a választ?

 1. Milyen mozgásszervi betegségekre igazán hatásos a lökéshullám terápia?
 2. Fájdalommentes a lökéshullám kezelés?
 3. Hogyan hat a lökéshullám?
 4. Már az első kezelés gyógyulást hoz?
 5. Hány kezelésre van szükség?
 6. Biztosan meg fogok gyógyulni a lökéshullám kezeléstől?
 7. Mindegy, hogy mikor kezdem el a lökéshullám terápiát a problémámra?
 8. Hány napnak kell eltelnie két lökéshullám kezelés között?
 9. Elég lesz egyféle kezelés a panaszaim elmulasztására?
 10. Kezelhetnek-e lökéshullámmal, ha antibiotikumot szedek?

1. Milyen mozgásszervi betegségekre igazán hatásos a lökéshullám terápia?

Az eredeti svájci lökéshullám terápia, a Swiss DolorClast® módszer eredményes gyógyulást nyújt ízületi és izomfájdalmakra, sportsérülésekre:

 • sarok-, és talpfájdalmak,
 • Achilles-ín,
 • térd- és egyes csípőfájdalmak,
 • teniszkönyök, golfkönyök,
 • vállfájdalmak,
 • különféle izomgörcsök, húzódások,
 • myalgiás csomók kezelésére is alkalmas lehet.

[ Laptető ]

2. Fájdalommentes a lökéshullám kezelés?

A kezelés nem fájdalommentes. A hozzánk fordulók véleménye szerint ugyanakkor gyógyulásuk érdekében abszolút kibírható ez a néhány perces „gyógyító fájdalom”.

A lökéshullám kezelés csak akkor hatásos, ha Ön a kezelés során bizonyos mértékű fájdalmat érez. Ez fontos visszajelzés a kezelést végző orvosnak is. A kezelésen résztvevők fájdalomtűrő képessége természetesen eltérő, ezért a kezelés paramétereinek megváltoztatásával lehetőség van az érezhető fájdalom csökkentésére, a terápia személyre szabására. Célunk az életminőséget rontó fájdalom megszüntetése hosszútávra. Az ehhez szükséges 5-10 perces kezelések során – főleg a 3. alkalom után - a sok ma már gyógyult (panaszmentes) beteg szerint „szinte kellemes” a fájdalom elviselése.

[ Laptető ]

3. Hogyan hat a lökéshullám?

A kezelés közben mechanikus hullámok jutnak a szövetekbe. A lökéshullámok radiális irányban terjednek. Olyan ez, mint amikor egy kavicsot dobunk a vízbe. A szövetekben dolgozó lökéshullámok tágítják a véredényeket, serkentik a vérkeringést a kezelt területen. A helyileg keletkező vérbőség hatására felszaporodnak a gyulladást csökkentő faktorok. Ezek jelentősen mérsékelik a gyulladást, és ezzel együtt a fájdalmat is mérséklik, és jobb anyagcserét biztosítanak a szövetekben.

A lökéshullámok erős masszírozó hatásuk révén komoly izomlazító hatással bírnak, ezért kiválóan alkalmasak a stresszes életmódból következő görcsök, fájdalmas csomók feloldására, így például a vállövi és a nyaki izmokban gyakran jelentkező fájdalmak oldására is. A terápia gyakorlatilag egy alternatív gyógymód:

 • Nincs szükség gyógyszerekre,
 • ambulánsan végezhető,
 • nem szükséges sebészeti beavatkozás, és
 • a kezeléssorozat 3-5 hét alatt befejezhető.

[ Laptető ]

4. Már az első kezelés gyógyulást hoz?

Vannak olyanok, akik már az első kezeléstől is eredményt várnak. Márpedig az első néhány kezelés után a fájdalmak esetleg fel is erősödhetnek, pontosan az okozott felgyorsult véráramlás miatt. A mozgásszervi betegségek gyógyításakor is van, akinél csak hosszú hetek eltelte után érezhető a javulás, ráadásul ez egy szubjektív érzés.

Így aztán, ha Ön az első kezelés alapján akarja eldönteni, hogy folytatja-e a terápiát, akkor rossz úton jár. Ez a kezelés csak ritka esetekben hat egy alkalom után. Minden kedves vendégünket türelemre kérünk önmagával és a kezeléssel kapcsolatban is. Tudjuk, hogy a fájdalmak nem új keletűek, és tudjuk, hogy már nagyon szeretne újra élni a fájdalommentes mozgás szabadságával, de kis türelmet kérünk. A lökéshullám terápia hosszú távon hat.

[ Laptető ]

5. Hány kezelésre van szükség?

Sok évre visszanyúló tapasztalataink alapján 3-5 alkalom lehet hatásos, azonban az első 3 kezelés után még jelentkezhetnek tünetek, ezért dolgoztuk ki 5 alkalmas bérlet konstrukciónkat.

[ Laptető ]

6. Biztosan meg fogok gyógyulni a lökéshullám kezeléstől?

Az orvosi tanulmányok és saját tapasztalataink alapján is azt tudjuk mondani, hogy a panaszokkal kezelt betegek 80%-a meggyógyul, és a maradék 20%-nál is enyhülnek kisebb-nagyobb mértékben a panaszok.

100%-os garanciát senki gyógyulásáért nem tudunk vállalni, főleg nem, ha egyszer jön el. A gyógyuláshoz a beteg és a gyógyító szoros együttműködése szükséges, és az orvos vagy szakszemélyzet utasításainak fegyelmezett betartása. Ezt pedig mi nem tudjuk ellenőrizni, miután Ön elhagyta a rendelőt. Többek között ezért nincs garancia a gyógyulásra.

[ Laptető ]

7. Mindegy, hogy mikor kezdem el a lökéshullám terápiát a problémámra?

Sajnos nem, nem mindegy.

Fontos, hogy időben elkezdjük a kezelést. Ne akkor forduljon hozzánk, amikor már hetek vagy hónapok óta szenved, és a végsőkig halasztotta, hogy szakemberhez forduljon. Ha ugyanis így történik, akkor a kezelés és gyógyítás is sokkal több időt és energiát kíván, mint ha megfelelő időben orvoshoz, gyógyító szakemberhez fordult volna. Ilyenkor az eredmény is csak jóval később és nehezebben mutatkozik meg.

[ Laptető ]

8. Hány napnak kell eltelnie két lökéshullám kezelés között?

Két kezelés között legalább 2 napnak el kell telnie, de jobb ha 3 nap telik el, azaz hetente 2 kezelés ajánlott. Az sem probléma azonban, ha hetente csak 1 kezelést kap.

[ Laptető ]

9. Elég lesz egyféle kezelés a panaszaim elmulasztására?

Elég lehet magában a lökéshullám terápia is, de a kezelés hatékonyságát csak növeli a párhuzamosan végzett gyógytorna, illetve a kezelések után a speciálisan az Ön lábára készített talpbetét viselése talp- és sarokfájdalmak esetén.

Gyógytornász kolléganőnkkel néhány alkalommal megtanulhatja, milyen gyakorlatok segítenek abban, hogy a lökéshullám terápiával létrehozott fájdalom mentesség fenn is maradjon akár évekig is. Ezeket a gyakorlatokat odahaza is végezheti, ha begyakorolja őket.

[ Laptető ]

10. Kezelhetnek-e lökéshullámmal, ha antibiotikumot szedek?

Természetesen. Az antibiotikum az Ön testében lévő káros baktériumok ellen hat. A lökéshullám terápia pedig mozgásszervi gyulladását kezeli, amelynek nincs bakteriális háttere.

Talán nem kapott teljeskörű választ a kérdésére?

 • Vagy további kérdése van?
 • Munkaidőben hívja munkatársunkat a 06-1-269-2946-os telefonszámon. Részletesen válaszol Önnek minden kérdésére.
 • Vagy küldjön egy e-mailt a kérdésével, és írásban válaszolunk.

[ Laptető ]

Felhív minket mozgása szabadságáért?