Harmónia Centrum
Jöjjön sarka panaszmentességéért >
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Sarokfájdalom kezelése / Miért fáj a sarkam?

Fáj a sarka?

"Fáj a sarkam, ha rálépek." Önnek is többször bevillant már a fejébe ez a gondolat, amikor a sarka szúró, nyillalló fájdalma csontig hatol?

 • Egyszer-egyszer bárkinek fájhat a sarka. Önnek viszont már hosszabb ideje nem múlik el a szúró, nyilalló fájdalom?
 • Vagy időnként újra és újra előjön, és úgy érzi, mintha szöges cipőben járna?

Vajon milyen testi elváltozás vagy lelki probléma állhat panasza mögött?

A sarok sarkalatos pontunk. Járásnál mindig a sarok érintkezik először a talajjal. Erős terhelésnek tesszük ki. Sarkunk különösen akkor roskadozik a terhek alatt, ha jelentős túlsúlyt cipelünk magunkon. Testsúlyunk minden lépéskor a sarkunkra nehezedik. Sarkunk nincs könnyű helyzetben, mert sokszor cipőviseletünkkel is fájdítjuk a dolgát. A gyakori használatban könnyen sérülhet. Túlzott és helytelen használata miatt deformálódhat, begyulladhat. Ilyenkor bizony átfut az agyunkon, hogy „mitől fáj a sarkam”.

 • Sarokfájdalmának többféle oka lehet. Lássuk ezért a lehetséges válaszokat.

„Miért fáj a sarkam?”

Ha ez a kérdés foglalkoztatja éppen, akkor biztos érdekli a sarokfájás 9 lehetséges oka:

 1. fáj a sarkamA túlságosan erős, és hosszantartó edzés is okozhat sarokfájdalmat. Ha nem fokozatosan, hanem hirtelen növeli a sarkára eső terhelést, akkor könnyen lehet, hogy fájdalmát a hirtelen megnőtt terhelés okozza.
 2. Az Achilles-ín krónikus túlterhelése gyulladáshoz vezethet. Ilyenkor az Achilles-ín megvastagszik és begyullad, ez pedig kellemetlenül fáj.
 3. A fájdalmat sokszor a sarokra nehezedő súly okozza. Gyakran küzdenek gyakori sarokfájással a jelentős túlsúlyt cipelők, és terhességük alatt a kismamák. Az állandó cipekedés is okozhat sarokpanaszokat.
 4. A sarokfájdalom gyakori oka a nem megfelelő lábbeli. A magas sarkú cipők túlzott viselése gyakran okoz sarokfájást. A magas sarkúaknál jóval kényelmesebb lapos talpú cipők is okozhatnak galibát, ha nem támasztják a lábat. Az egészséges cipőnek olyan íve van, amelyik megfelelően támasztja a talpat, és segíti a lábfej megtartását. Ezért az egyenes talpú cipők viselése is panaszokat okozhat.
 5. Népbetegség a lúdtalp, ami sokszor okoz sarokfájdalmat. Ha lába teherbíró képességét jelentősen meghaladja a rá nehezedő súly, például túlsúly miatt, vagy hosszan tartó a terhelés, mert például álló munkát végez, akkor az átlagosnál jóval nagyobb arányban alakulhat ki Önnél a lúdtalp. Boltívesen még jól muzsikáló lába lesüllyed, és nem képes már olyan hatékonyan kezelni a járáskor sarkára, talpára nehezedő rázkódásokat. Egyszer csak azt veszi észre, hogy a sarka és a talpa egyre gyakrabban fáj.
  1. Ezeknek a panaszoknak a jelentős része elkerülhető, ha a talpívet jól alátámasztó, kényelmes lábbelit visel, és ha szükséges, akkor megfelelő lúdtalpbetéttel.
 6. Alulról az ellaposodó talp, felülről viszont a túlságosan görcsös, merev lábikra izom ronthatja mozgásunkat, és rakhat túlzott terhet járás közben sarkunkra. Lábikránk merevsége is okozhatja sarkunkkal kapcsolatos panaszainkat.
 7. 35 év felett fokozatosan veszítünk csonttömegünkből, és akinek nincsenek megfelelően felhalmozott tartalékai, az bizony idős korára sokszor szenved a csontritkulás káros következményeitől. Bizony lehet, hogy a csontritkulás áll sarokfájdalma mögött.
 8. Fájdalmát okozhatja a sarokcsont törése is. Ez leginkább akkor fordul elő, ha a sarkunkra esünk. Törésnél a sarok nyomásra érzékeny, és meg van duzzadva. Ha elmozdulás nélküli a törés, akkor akár műtét nélkül is gyógyítható gipszrögzítéssel vagy felpolcolással.
 9. Lelki oka is lehet sarokfájásának. Fájdalma ilyenkor arra figyelmezteti, hogy talán le kellene lassítani, miközben rohan.

Szeretné pontosan tudni, hogy mi okozhatja sarka fájdalmát?

Mit tehet sarokfájdalma kezelésére és megelőzésére?

 • A legkézenfekvőbb megoldás a pihentetés. Csökkentse sarka terhelését. Vegyen vissza, ne fusson egy ideig.
 • A gyulladás csökkentésére a jeges borogatás használ.
 • Sportolásnál sarokproblémáit is nagymértékben csökkentheti megfelelő bemelegítéssel.
 • Lábfeje kíméletes hátrafeszítésével végezzen nyújtó gyakorlatokat. Nyújtással, talpa tornáztatásával elkerülheti a túlterheléses sérülések nagy részét.
 • Sportoláskor és mindennapi viseletre is válasszon megfelelő sarkú és talpú cipőt. Ha szükséges, akkor használjon a cipőben talpára szabott talpbetétet.
 • Aszfalton, kemény talajon ne járjon mezitláb.
 • Ha túlsúlyos, akkor érdemes leadni néhány felesleges kilót.

Önnek mi okozhatja a panaszait?

 • Szerencsére fájdalma a legtöbbször magától elmúlik, de vannak esetek, amelyeket érdemes orvossal ellenőriztetni fájdalmas sarkát.
 • Ha betartja a fentebbi javaslatokat, de mégis újra és újra előjön a fájdalom, akkor érdemes ortopédus vagy sebész szakorvoshoz fordulni panaszával.
 • Zsibbadásnál, duzzanatnál mindenképp forduljon orvoshoz, mert ezek komolyabb betegségek tünetei is lehetnek.

Mitől fáj az Ön sarka?

fájó sarok kezelése lökéshullámmal a Harmónia CentrumbanTúlterhelés és gyulladás hatására kialakult sarokfájás eredményes kezelésére ad hatékony megoldást a lökéshullám terápia:

 • sarokcsont kinövésére
 • sarokcsont gyulladására
 • Achilles-ín gyulladására
 • sarokcsont sarkantyú kezelésére

A képen is látható Hargitai Gergely ortopéd szakorvos szerint a többezerszeresen bizonyított lökéshullám terápia kimagasló eredményességgel szünteti meg a sarok panaszait.

11 év sarokkezelése, és több mint 3.500 eredményes kezelés után mondhatjuk, hogy 4-6 lökéshullám kezeléssel, 10-ből 8 betegünk sarka panaszmentes lesz már a kezeléssorozat végére.

 • Az Ön sarka is 80%-os eséllyel tünetmentes lesz már a kezeléssorozat végére.
 • Fájdalmas műtét, szteroid injekciók és gyógyszerek nélkül visszakapja sarka panaszmentességét, és a fájdalommentes mozgás örömét.
 • A javulás tartós lesz, mert a kezelések fájdalma okát szüntetik meg, nem a tüneteket kezelik ideig-óráig.

Kattintson a videóra, és nézze meg sarka lökéshullámmal való kezelését!

Miért annyira hatásos a többezerszeresen bizonyított lökéshullám kezelés sarkára?

Azért, mert gyógyulása kapuját tárja szélesre fájó sarka előtt.

Természetes gyógymód Mellékhatások nélkül

4-6 kezelés  80%-os eredményességgel a mozgás szabadságát adja vissza, és az egészséges ember felszabadult mosolyát rajzolja arcára

sarokfájás kezelése lökéshullámmalvisszaadja sarka panaszmentességét. Itt még többet tudhat meg sarokfájdalma lökéshullám kezeléséről.

A 15 perces stimuláló kezelés heteken át tartó felfokozott öngyógyulást indít el sarkában.

 • Felgyorsult véráramlása az utolsó kezelést követő hetekben is felfokozott ütemben dolgozik tovább sarka gyógyításán. Nem kell bekapkodnia a fájdalomcsillapítókat egymás után, nem kell tartania a gyógyszerek mellékhatásától. Csak gyógyul a sarka.
  • Vérkeringése sokkal több oxigént és tápanyagot szállít a tápanyaghiánytól fulladozó sejtekhez, és a visszaúton pedig a salakanyagokat szállítja el eszement tempóban. Biztos lehet benne, hogy heteken, hónapokon át vérkeringése nem fog lankadni egyetlen pillanatra sem.
  • A felélénkült vérkeringés a salakanyagok felgyorsult elszállításával nagy sebességgel pusztítja el a fertőzést okozó kórokozókat.
  • Szállítja el a továbbra is ledörzsölt meszes lerakódásokat,
  • oldja tovább a gyulladásos gócokat. Persze csak akkor, ha van még mit.
 • fájó sarok kezelese lökéshullám terápiávalDr. Csokonay Péter baleseti sebész tapasztalata szerint a lökéshullám fájdalma oka ellen, a sejtek tápanyag és oxigénhiánya, valamint a gyulladás ellen veszi fel a kíméletlen harcot, és nem a tüneteit nyomja el, mint a fájdalomcsillapító gyógyszerek. Sarka lankadatlanul gyógyul tovább, így közelítve a 100%-os panaszmentesség felé.

Ha a kezelés után betartja panaszmentessége megőrzéséhez hasznos tanácsainkat, akkor sarokpanaszoktól mentes éveket, évtizedeket szerezhet magának, és a soha viszont nem látás ígéretét adjuk búcsúzóul.

 • Eljön hozzánk sarka panaszmentességéért?
 • Lépjen most, hogy minél hamarabb sarokfájása nélkül lépjen!

Sarka lökéshullám kezelése a mi életünkben 15 perc. Sarokfájdalma okának kiderítése újabb 15 perc.

 • Az Ön fájó sarkának gyógyulásában viszont hónapok felfokozott, lankadatlan öngyógyulása következik.

Szeretne újra sarokfájás nélkül lépni?

Ismerje meg sarka gyógyulásának részleteit, sarokfájdalma okának feltárását, és gyógyuljon meg a centrumunkban már többezerszeresen bizonyított lökéshullám kezeléssel!

 • Ha bármilyen kérdése van sarka gyógyulásáról, vagy szeretne bejelentkezni szakorvosi konzultációra, akkor hívjon minket munkaidőben a 06-1-346-0325-ös telefonszámon! Elmondja sarokproblémáját, és munkatársunk részletesen tájékoztatja sarka panaszmentességének esélyeiről.
 • Ha szeretne még több információt kapni gyógyulásának lehetőségeiről, akkor töltse ki az űrlapot! Kollégáink visszahívják Önt.
 • Szeretne újra sarokfájás nélkül lépni?
 • Megtesz ennyit sarka panaszmentességéért?

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.

2. Nem kérem fájó sarkam kimagasló hatású lökéshullám kezelését. Ezzel kijelentem, hogy lemondok sarkam klinikai kutatások szerint messze legnagyobb eredményességet nyújtó kezelésről.

Teszem ezt annak tudatában, hogy panaszaim nem szűnnek meg, és sarkam továbbra is fájni fog. A lökéshullám kezelés előnyeinek megismerése után ezt felelősségem tudatában kijelentem, és vállalom döntésem következményeit.

Tudomásul veszem azt is, hogy a kezeléssorozatról való lemondással nem vagyok jogosult a 6. ingyenes kezelésre sem.