Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...

Egészségmegőrző ételek Benke Ritától

Természetgyógyászunk, Benke Rita tolla (vagy talán inkább a szövegszerkesztője :)) elindult útjára, és meg sem állt addig, amíg az Egészségmegőrző ételek című könyv ki nem kerekedett belőle.

Benke Rita: Egészségmegőrző ételekRita azt mondja, hogy az Egészségmegőrző ételek természetgyógyász és életmód tanácsadó tapasztalatainak összegzése. Egy olyan könyv, amely segít abban, hogy egészségesen is lehet finoman és élvezetesen étkezni. Nem ördöngösség ez, csak egy kis odafigyelés kell hozzá, és némi tapasztalat, amit megoszt Rita az olvasóval.

A könyvből megismerheti, hogy…

  • Mi mire jó (például egy fűszer, egy ételalapanyag alkalmazási lehetőségei, hatóanyagai - vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, flavonoidok, stb - gyógyászati tapasztalatokkal gazdagon fűszerezve)
  • Mit mivel helyettesíthetünk (tej helyett növényi tejek, húspótlékok)
  • Vízhajtók,
  • 100 kcal körüli ételek jegyzéke.

Egészségesen és finoman étkezni

Van egy tévhit az egészséges táplálkozásról. Eszerint az egészséges táplálkozás egyet jelent a koplalással és a gyötrelmes diétákkal.

Van egy másik tévhit is, mégpedig az, hogy dögunalmas és többnyire íztelen. Ezek egyike sem igaz, de hitekkel, még ha tévhitek is nehéz ám harcolni.

Pedig csupán egy kis találékonyság és némi fantázia kérdése, hogy miként tesszük élvezetessé az egészségünket erősítő és megőrző ételeinket anélkül, hogy ezt valamiféle áldozatvállalásként vagy lemondásként kellene megélnünk.

Éppen ennek bebizonyítására is íródott meg Benke Rita természetgyógyásznak, a Harmónia Életmód Centrum munkatársának, Egészségőrző ételek című könyve.

Benke RitaRita munkájában kiemelt szerepet tulajdonít az életmód megváltoztatásának, ezen belül pedig az egészséges táplálkozásnak. Az életmódváltáshoz szükséges különböző receptekből született meg több évi munkával ez az összegzés.

A kötetben olvasható vegetárius ételek nem csupán „elméletben” léteznek, Rita szinte valamennyit maga is elkészítette, és – miután az étkek a családjában is sikeresen kiállták a próbát – jogot nyertek arra, hogy helyet kapjanak a mindennapi családi étrendben és ebben a különleges szakácskönyvben.

A kötet különleges eleme az ételleírásokat követő függelék. Ebben útmutatást találhat az olvasó,

  • ha fogyni szeretne,
  • ha hús helyett alternatív megoldásokra kíváncsi,
  • ha gyógyszer helyett természetes vízhajtást és „zsírégetést” akar elérni.
  • Mindezeken túl választ kaphat arra is, hogy melyek az élelmiszerek legfontosabb hatóanyagai, alkalmazási lehetőségei és a legismertebb gyógyhatásai.

Benke Rita Egészségőrző ételek című könyve az Underground Kiadó gondozásában jelent meg.