Harmónia Centrum
Térde egészségéért
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Gyógytorna / Térd gyógytorna / Térdprotézis műtét utáni gyógytorna

Térdprotézis műtét utáni gyógytorna Budapest központjában

Nem sikerült elkerülni a bajt, és megműtötték térdét? Protézist kapott, térdprotézis műtét után gyógytornára írták ki?

Általában az idős, rossz csontszerkezetű, csontritkulásos, instabil térdű és túlsúlyos embereknél válik szükségessé a térdprotézis műtét, és a térdprotézis műtét utáni lábadozás.

A térdprotézis gyógytorna protokoll két fő fázisból áll

  • Az első szakasz általában kórházban, bennfekvés mellett kezdődik, és az otthonában folytatódik.
  • A második szakasz az önállóságba visszatérés és a megerősödés.

Az operáció másnapján kímélt testhelyzetben kezdik meg a térdprotézis gyógytornát. A térdprotézis műtét utáni rehabilitációs tornafeladatok célja az, hogy a protézis csontos rögzüléséig fenntartsák az ízület mozgásterét, és megőrizzék az izmok aktivitását.

Ez a torna szinte megegyezik a megelőző térdkímélő tornával. Elveik és gyakorlataik hasonlóak. Kiemelten fontos azonban, hogy fokozottan ügyeljen szervezetének fájdalom szignáljaira.

térdprotézis műtét utánTérdprotézis beültetés utáni rehabilitáció során néhány hétig nem fog tudni ráterhelni (ráállni) a lábára. A járáshoz járókeretre vagy könyökmankóra lesz szüksége. Az is előfordul, hogy műtét után az ödéma és a fájdalom miatt kezdetben beszűkül a mozgásterjedelem a térdében. Nem kell tőle megijedni, a kezelő utasítása szerinti mértékben kell végezni a tornát.

  • Láthatja a képen is, hogy a térdprotézis műtét utáni hetekben védeni kell térdét a túlzott terheléstől. A képen mankóval teszi ezt a műtét után lábadozó.

Amikor a csontgyógyulás a protézis körül lezárul, és a szakorvos engedélyezi az intenzívebb terhelést, a térdprotézis rehabilitáció jellege új formát ölt. A torna már inkább a stabilizáló térdtornához lesz hasonló.

A csontosodás lezárulta után ugyanis a térd csontszerkezete stabil, és terhelhető, azonban az elhúzódó pihenésben a stabilizáló izmok funkciója erősen megromlott. Ezt vissza kell állítani. Lesznek azonban olyan mozdulatok, amelyekre már nem lesz képes a műtét után. Ilyen például a mélyre ülés és a térdelés. Ezekre tekintettel kell módosítani a stabilizáló tornát is.

Akár megelőzni szeretné, a térd porcfelszínének sérülését, és a sebészi beavatkozást, akár térdprotézis műtét utáni gyógytornára van szüksége, hozzánk bizalommal fordulhat

Eljön hozzánk térprotézis műtét utáni gyógytornára?

  • Bognár Dia gyógytornászBeszélni szeretne Tanos-Bognár Diána térdspecialista gyógytornászunkkal térde protézis műtét utáni rehabilitációjáról, tehermentesítéséről?
  • Dia várja Önt műtét utáni rehabilitációjára előzetes bejelentkezés után.
  • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat.
  • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt!
  • A konzultáción megbeszélik térdpanaszait, a térd tornával kapcsolatos elérendő célját, és gyógytornászunk tehermentesítő, kitűzött célja elérését segítő gyakorlatsort javasol Önnek.
  • A tehermentesítő gyakorlatsor még pontosabb összeállításához kérjük, hozza magával leleteit is.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.