Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Kranioszakrális terápia

Kranioszakrális terápia egészsége helyreállításáért

A kranioszakrális terápia segít Önnek a gyógyulásban. Ez azért lehetséges, mert teste bizonyos határok között képes meggyógyítani magát. Erre erősítünk rá ezzel  a kifinomult kézmozdulatokkal dolgozó speciális masszázssal. 
 
A kranioszakrális masszázs során a koponya belső felületétől kezdve a keresztcsontig végigjárjuk a membránútvonalat, a központi idegrendszer burkát alkotó agy és gerincvelő hártyákat, csatornákat. Ezzel a mikromozgásokat stimuláló masszázzsal indítjuk be illetve erősítjük fel teste öngyógyító mechanizmusait.

Szeretné megismerni a kranioszakrális terápia gyógyító hátterét?

A terápia a kranioszakrális rendszerrel dolgozik, amely magában foglalja

 • a koponyát (cranium), a gerincoszlopot, és a keresztcsontot (os sacrum),
 • a központi idegrendszer burkát alkotó agy- és gerincvelőhártyákat,
 • valamint az agyi-gerincvelői folyadékot (liquor cerebrospinalis).

A kranioszakrális kezelések során ezeket az elemeket közvetlen vagy közvetett módon ellazítom, és az esetleges blokkokat feloldom. Így csökkenthető a stressz, és jótékonyan befolyásolható a mozgásrendszer, a vérkeringés, a test méregtelenítésében fontos szerepet játszó nyirokkeringés, valamint a hormonrendszer.

 • A kezelés az öngyógyító folyamatok felerősítésével,
 • és a blokkok finom feloldásával segíti egészsége helyreállítását és megőrzését.

A kranioszakrális masszázst személyesen Daniel Agustoni terapeutától tanultam, aki Svájcban Kranioszakrális Intézetet működtet, Magyarországon is megjelent könyve, Kranioszakrális öngyógyítás címmel.

A "Kranioszakrális áramlat® - craniosacral_flow®"  egy gyengéd, mélyre ható kezelés, mely Önnek is megoldást nyújthat problémáira.

Megismerné még részletesebben a kranioszakrális terápiát?

A kranioszakrális rendszer magába foglalja

 • kívülről a koponyát (Cranium), a gerincoszlopot és a keresztcsontot (Sacrum) - innen a «kranioszakrális» elnevezés.
 • Belülről a központi idegrendszer burkát, valamint a ritmikusan hullámzó agyi- és gerincvelői folyadékot (Liquor cerebrospinalis).

A kranioszakrális ritmus az élet-lélek kifejeződése. A test minden pontján érezhető a maga körülbelül 6-12 ciklusával - tehát lassabb a lélegzésünk ritmusánál is. A kranioszakrális-, valamint a többi lassú ritmus kiegyenlítettsége és szabad áramlása kellemes ellazultságot eredményez. Az élet-lélek («Breath of Life») szabad kifejeződése. A ritmus a maga erejével és intelligenciájával finoman harmonizálja a különböző testi rendszereket. Az önszabályozó folyamatokat támogató hatását egészen a sejtek szintjén fejti ki.

Ezzel a finom kezeléssel, amely a kötőszöveteket, a koponyacsontokat, az agyi- és gerincvelői hártyát érinti, felerősítjük az öngyógyító erőket. A lassú testi ritmus, valamint a folyadék-hullámzások harmonizálják a test működését. Speciális technikákkal és lehelet finom feji érintésekkel serkentjük az önszabályozó és regeneráló folyamatok működését.

A craniosacral flow® magában foglalja a kranioszakrális traumák gyógyítását, valamint a «szociális idegrendszer»-rel kapcsolatos ismereteket is. Segítségükkel régi traumák és krónikus sérülések emlékei is spontán törlődhetnek a sejtemlékezetből (legyen szó elesésről vagy más ütődésről, balesetről, netán műtétről vagy szülésről).

A kezelés erőforrás- és megoldásközpontú. Ennek köszönhető, hogy egyszersmind kifinomult érzékelési gyakorlat is a terapeuta számára, a páciensben pedig fokozott test-tudatosságot fejleszt ki. Az egyes kezelések között az ember otthon, önmagán is elvégezheti a megfelelő kisegítő-kezeléseket, megtámogatva így a saját öngyógyítását.

A kranioszakrális kezelés menete:

 1. Ön ruhában lefekszik a masszázsasztalon, és átadja magát a kellemes testet-lelket -szellemet ellazító  gyengéd érintésnek. 
 2. A finom érintések, mikro mozgások-mozgatások hatására az izmokban, inakban, szalagokban tárolt stressz, trauma oldódik.
 3. A szövetekben felgyülemlett feszültség eloszlik, az agy megnyugszik, a keringés, a vér és nyirok áramlása kiegyensúlyozódik.
 4. A kezelés végére - melynek időtartama 1 óra – Ön a felszabadultság, a nyugalom, bizalom és boldogság érzését élheti meg.  

A hatékonyság fenntartásának érdekében otthonában Ön is végezheti az általam megtanított mozdulatokat, így támogatva a gyógyulásának folyamatát.

Jöjjön el, szeretettel várom, hogy megtapasztalhassa Ön is ezt az élményt.

A kezelés javasolt gyakorisága

Az első hónapban hetente egy kezelés javasolt, majd - eredménytől függően - fokozatosan ritkíthatóak az alkalmak.

A leggyakoribb problémák, amikor segít a módszer:

 • Alvászavar
 • Asztma
 • Depresszió
 • Emésztési zavarok
 • Fejfájás, migrén
 • Fog - és állkapocsproblémák, fogcsikorgatás
 • Görcs
 • Hallászavarok (pl. fülcsengés)
 • Hiperaktivitás
 • Hormonzavarok
 • Krónikus fáradtság
 • Légzési panaszok
 • Magas vérnyomás
 • Motoros - és érzékelési zavarok
 • Összpontosítási - és tanulási nehézségek
 • Porckorong betegség, isiászpanaszok
 • Stressz
 • Hasznos továbbá a terhesség ideje alatt, és azt követően, a gyermekek fejlődési periódusai során, valamint hospice ellátásnál is.

A craniosacral_flow®-t kezelést fizioterapeuták, masszőrök, test-terapeuták, természetgyógyászok, gyógypedagógusok, szülésznők, ápolók és számos más, gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt foglalkozó professzionális gyógyítók alkalmazzák. «Test-szellem-lélek» harmonizálásához és az egészség megőrzéséhez éppúgy ideális ez a finom testterápia, ahogy a pszichoszomatikus panaszok megelőzéséhez is. A maga széleskörű alkalmazhatóságának köszönhetően kiegyenlíti a legkülönbözőbb testi rendszereket. Az öngyógyító erők serkentésével elősegíti a «belülről fakadó gyógyulást» és az ellazulást is.

Ez a mélységes ellazulás és belső regenerálódás pedig, amellett, hogy a fiatalság valódi forrásaként működik, emeli test-tudatosságát, hozzásegítve így ahhoz is, hogy megtanuljon tiszteletteljesebben bánni önmagával.

1900 és 1954 között fedezte fel W.G. Sutherland oszteopata, majd fejlesztette tovább R.E. Becker és mások közreműködésével.

A nagyközönségnek a kranioszakrális terápiát körülbelül 25 évvel ezelőtt mutatta be J.E. Upledger, más szakemberekkel együtt. A kranioszakrális terápia pedig azóta is folyamatosan fejlődik, és egyre kifinomultabbá válik.

Mivel a betegség bennünk keletkezik, ezért a kulcs a gyógyuláshoz is bennünk van.  A kranioszakrális kezelés segít megtalálni a kulcsot, ami nyitja a gyógyulás felé vezető ajtót. A kezelés serkenti az öngyógyító folyamatok beindítását, konkrét betegségek problémák esetén is megoldást nyújthat.

Kada Anna kineziológus, természetgyógyászA kezeléssel visszaállítaná az egészségét?

 • Kérdése van egészségi állapotáról?
 • Beszélni szeretne Kada Anna kineziológus, természetgyógyásszal egészségi állapotáról?
 • Természetgyógyász kineziológusunk a kezelésre előzetes bejelentkezés után várja Önt.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat, és munkatársunk tájékoztatja Önt.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.