Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...

Matlák Orsolya gyógytornász

Gyógytornász, fizioterapeuta

Matlák Orsolya gyógytornászMár fiatalon tudtam, hogy olyan hivatást szeretnék, amellyel embereken segíthetek. Ezért is jelentkeztem a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karára, ahol 2010-ben gyógytornász – fizioterapeuta diplomát szereztem.

Ezután egy terápiás lábbelikkel foglalkozó szaküzletben helyezkedtem el szaktanácsadó gyógytornászként. Itt sok tapasztalatot szereztem, és rengeteg mozgásszervi panasszal küzdő emberrel találkoztam.

Úgy éreztem, hogy ennél többet  is tehetek, 2011-től a Harmónia Centrumban kezdtem el dolgozni, ahol csoportos és egyéni gyógytornákat kezdtem tartani.

Humánkineziológus

Az új tapasztalatok arra ösztönöztek, hogy tudásomat és látókörömet tovább bővítsem. Még ebben az évben felvételt nyertem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karára, ahol 2013-ban humánkineziológusként végeztem. Itt egy olyan szemlélettel gazdagodtam, amely remekül kombinálja  a rehabilitáció és sporttudomány ismeretanyagát

A sporthoz közelebb kerülve 2012-ben találkoztam a VitaKid Sportegyesülettel, amelynek törekvéseit egyéni és csoportos gyógytorna tartásával segítettem.

Speedfitness rehabilitációs edző

2012-ben ismerkedtem meg a Speedfitness révén az elektromos izomstimulációval történő tréninggel. Edzőként ennek a módszernek a használatával sok egészséges és rehabilitációra szoruló embernek segítettem a célja elérésében. A rehabilitáció és az élsport témájú továbbképzések elvégzésével Gold okleveles Speedfitness edző fokozatot szereztem.

Gyógytornász egészsége helyreállításáért és megőrzéséért

2014-ben aztán visszatértem a kezdőponthoz, a Harmónia Centrumhoz, hogy teljes erőbedobással a gyógytornának szentelhessem az életemet.

  • csoportos órákon elsősorban a törzs (has és hát) izmainak erősítésére törekszünk, ezután következnek a nyújtó gyakorlatok. A foglalkozásokat általában relaxációs tréninggel zárjuk, hogy a test mellett a pszichénket is kondícióban tartsuk.
  • Az egyéni gyógytorna különböző eszközökkel, teljesen személyre szabottan történik. Problémától függően összeköthető gravitációs-állvány kezeléssel is.
  • A különböző terápiák között mindenki megtalálhatja a számára legideálisabbat. Hiszem, hogy a megfelelő mozgásprogram segítségével mindenkinek segíthetünk, bármi is legyen az igény:
    • megelőzés,
    • gyógyítás vagy
    • rehabilitáció.

Gyógytornászt keres?

Segíthetek Önnek is?

Eljön hozzám egészsége megőrzéséért vagy a helyreállításáért?