Harmónia Centrum
Achilles fájdalom kezelése
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Sarokfájdalom kezelése / Achilles-ín gyulladás kezelése

Achilles-ín gyulladás és Achilles fájdalom kezelése 80%-os eredményességgel

Az Achilles fájdalom gyakran előforduló sportártalom. Elsősorban futóknál alakul ki a terhelés túlzott emelésekor, vagy az edzés újrakezdésekor. De Önnél is jelentkezhet, ha megerőlteni az Achillesét. Az Achilles állandó igénybevétel miatt gyakran meg is sérül. A megerőltetésből vagy sérülésből eredő fájdalom jelentkezhet néhány centire a sarokcsonttól vagy akár közvetlenül az ín sarokcsonti tapadásánál is.

 • Ön hol érzi Achillese fájdalmát?

Ismeri az Achilles fájdalom 6 leggyakoribb okát?

 1. Achilles fájdalomA fájdalom és gyulladás talán leggyakoribb oka a túlterhelés, a megerőltetés. A járás miatti állandó igénybevétel mellett az Achillesre nagy erők hatnak a gyors helyváltoztatásoknál, és ezek állandó terhelésre, például rendszeres futásnál krónikus fájdalmat okozhatnak.
 2. Gyakran okoz krónikus fájdalmat az elhízás, a jelentős túlsúly. Gondoljon csak arra, hogy futás közben a lábunkra és az Achillesre is testsúlyunk 2,5-szöröse nehezedik. A krónikus gyulladás mellett megfelelő bemelegítés nélkül még a sérülés veszélye is igen nagy.
 3. A lúdtalp, a bokasüllyedés és a láb egyéb deformitásai is többletterhet raknak a lábra, és ezzel megváltozik a láb járás közbeni statikája. Ez pedig hatással van az Achillesre is.
 4. Sokszor szerepet játszanak a gyulladásban az örökletes tényezők is, mert a feszes, kötött vádliizom valamint a sérülékeny szalagok növelik az Achilles begyulladásának veszélyét.
 5. Túrázás, edzés, sportolás közben, vagy akár egy rossz mozdulat következtében is különféle sérülések érhetik az érzékeny Achillest. Különösen akkor nagy a veszélye ennek, ha nem vagy nem megfelelően melegít be a mozgás előtt.
 6. A kényelmetlen magas sarkú vagy sarok nélküli cipők megváltoztatják a láb természetes állását, és ha ez a megváltozott lábállás még folyamatos terheléssel is párosul, akkor ez előbb-utóbb krónikus panaszokat is okozhat. Fokozottan fennáll ennek a veszélye például a magas sarkú cipők gyakori viseletekor vagy pedig sarok nélküli, egyenes talpú papucsok, saruk állandó hordásakor.

Mit gondol? Melyik zárja Önt kínzó Achilles fájdalma börtönébe?

Melyek az Achilles-ín gyulladás tünetei?

Achilles-ín gyulladásAz Achilles-ín fájdalom általában a sarokcsonttól 4-6 cm-re jelentkezik. De kialakulhat közvetlenül a sarokcsonti tapadásnál is.

 1. Az ín, az ínburok és a sarokcsonti tömlő megvastagodhat, megduzzadhat.
 2. Ha Achilles-ín gyulladása van, akkor azt tapasztalja, hogy ébredéskor a lábszára merev, Achillese pedig érzékeny.
 3. Mozgásra szúró fájdalom jelentkezik.
 4. A járás is nehézséget okoz, de különösen a lábujjhegyre állás és a futás fájdalmas. A futás utáni fájdalomérzet is kellemetlen, főleg akkor, ha a fájdalom egyre erősebbé válik.
 5. Hosszan tartó gyulladásnál az ín megduzzad, és be is vörösödhet.  Az Achilles-ín duzzanat, az íngyulladás bizony kifejezetten fájdalmas tud lenni.

Ne terhelje fájdalmas Achillesét. A panaszok jelentkezését követően érdemes azonnal abbahagyni a mozgást, és szakorvosi kivizsgálást kérni.

Achilles-ín és vádli izomhas vizsgálataAz Achilles-ín túlerőltetése sokszor a vádli merevsége miatt következik be.

 • Ez előfordulhat akkor, ha nem melegít be megfelelően az edzés kezdetén, vagy nem végez nyújtó gyakorlatokat az edzés alatt.
 • A rossz futócipő is sok problémát okozhat.
 • Az íngyulladás kialakulásának kockázatát növeli a hirtelen túlerőltetés is.

Önnél mi lehet panaszának az oka?

Mivel az Achilles-ín közreműködik a lábfej előre és lefelé történő mozdításában, így központi szerepe van az olyan mozdulatsoroknál, mint a leülés, a felállás, a lépés és az ugrás során is. Az egészségesen működő Achilles-ín jelentős erőhatásokat képes elviselni bármiféle fájdalomérzet nélkül. A túlterhelésre begyulladó ín azonban állandó fájdalmat okozhat.

Ettől a fájdalomtól szenved éppen?

 • Gyógyíttatni szeretné Achilles-ín problémáját?

Hogyan történik az Achilles-ín gyulladás kezelése?

Kezelés legfontosabb eleme a megelőzés.

 • Az ín begyulladását legeredményesebben a mozgás előtti bemelegítéssel tudja megelőzni.
 • Másik fontos feladata a rendszeres mozgás közbeni nyújtás.

Ha lúdtalpas, akkor hordja a talpára szabott talpbetétet, mert ez fogja visszaadni lába természetes tartását, és biztosítja mozgás közbeni egészséges dinamikáját.

Mit tehet a begyulladt Achillessel?

 1. Pihentesse a túlerőltetett, begyulladt ízületet. Kerülje a fájdalmat okozó mozdulatokat mindaddig, amíg érzi a fájdalmat.
 2. Jegeléssel is csökkentheti a fájdalmat.
 3. Óvatosan, a vádli izmait nyújtó gyakorlatokkal is nyújthatja az izmait, és ezzel pedig csökkenti az Achilles-ín fájdalmas feszülését. Az Achilles-ín nyújtása során azonban legyen körültekintő, mert túlzott erőltetéskor még tovább is növelheti a gyulladást.

Az Achilles-ín gyulladás gyógyítására párját ritkítóan eredményes a lökéshullám terápia

A képre kattintva megnézheti a centrumunkban már többezerszeresen bizonyított kezelést bemutató videót


Achilles-ín gyulladás kezelése

A lökéshullám terápia használatának eredményességére több tudományos kutatást is végeztek már. A kutatások egyikén a 2009-ben, németországi klinikákon végzett kutatásban írásban kérdeztek meg 568 Swiss DolorClast lökéshullám készüléket használó orvost. A felmérésben rákérdeztek az Achilles-ín gyógyítására is.

 • Ha szeretné megismerni a kutatás eredményét, akkor kattintson a linkre!

Nem titok már 11 éve, hogy miért annyira sikeres a kezelés Achilles-ín gyulladására?

Természetes gyógymód Mellékhatások nélkül

4-6 kezelés  80%-os eredményességgel a mozgás szabadságát adja vissza, és az egészséges ember felszabadult mosolyát rajzolja arcára

Achilles-ín gyulladás kezelése lökéshullám terápiávalvisszaadja Achilles-ina panaszmentességét.

A 15 perces kezelés heteken át tartó felfokozott öngyógyulást indít el Achillesében, és felgyorsult tempóban regenerálja sérült és meghúzódott Achilles-inát.

 • A kifejezetten vérszegény Achilles-ina megnövekedett vérbősége az utolsó kezelést követő hetekben is fennmarad, és a tápanyagok és az éltető oxigén sejtekhez szállításával, valamint a salakanyagok elszállításával gyógyítja tovább Achillesét. Persze csak akkor, ha van még mit gyógyítania.
 • A kezelés nem a tüneteit nyomja el, hanem fájdalma okát, a sejtek tápanyag és oxigénhiányát, valamint a gyulladást szünteti meg. Sarka lankadatlanul regenerálódik tovább. Így közelít Achilles-ina 100%-os panaszmentessége felé.

Ha az 5x15 perces kezelés sorozat után betartja javaslatainkat, akkor Achillese fájdalommentességét őrizheti meg évekre, évtizedekre, és a soha viszont nem látás ígéretét adjuk búcsúzóul.

Ha van 5x15 perce, akkor megszabadítjuk Achilles-ín fájdalmától

 • Achilles fájdalom kezelése lökéshullámmalBudapest V. kerületében, a Markó utca 11-ben megfizethetetlen gyógyulása várja megfizethető áron. Akarja Achillese gyógyulását, és kíváncsi a gyógyulás díjára? Eljön fájdalommentes mozgásáért?
 • 06-1-269-2946-os számon érdeklődjön munkatársainktól.
 • Kérjen válaszokat kérdéseire!

Fájdalmas Achillesének lökéshullám kezelése a mi életünkben 15 perc. Fájdalma pontos okának feltárása újabb 15 percbe kerül.

 • Achillesének gyógyulásában viszont hónapok lankadatlan, felfokozott öngyógyulása következik a kezelés után.

Eljön hozzánk a Markó utca 11-be Achilles-ina fájdalommentességéért?

 • Gyulladt Achilles-inával előzetes bejelentkezés után várjuk Önt, és Achillesét gyulladás mentesen kapja vissza.
 • Bejelentkezni és munkatársainktól érdeklődni a 06-1-269-2946-os telefonszámon tud.

Achilles-ín gyulladása kezeléséről az ismeretek birtokában dönt, és az alábbi 2 lehetőség közül szabadon választ

1. Bejelentkezem fájó Achillesem lökéshullám kezelésére azért, hogy 80%-os eséllyel már a kezeléssorozat végére panaszmentes legyen az Achilles-inam. Megértettem, hogy az Achillesem gyógyulása a kezeléssorozatot követően is hónapokon át folytatódik még. Azért, hogy az utólagos gyógyulással együtt 90%-os gyógyulási esélyemet még tovább javítsam, igénybe veszem a 6. ingyenes lökéshullám kezelést is.

 • Kérem, hogy tájékoztassanak 10 éves tapasztalatukra támaszkodva az Achilles kezelés részleteiről.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.

2. Nem jelentkezem fájó és gyulladt Achillesem lökéshullám kezelésére. Ezzel kijelentem, hogy lemondok a klinikai kutatások szerint messze legjobb eredményességet biztosító kezelésről.

Teszem ezt még annak árán is, hogy a panaszaim nem szűnnek meg, és az Achillesem továbbra is fájni fog. A lökéshullám előnyeinek megismerése után ezt felelősségem teljes tudatában kijelentem, és vállalom döntésem következményeit.

Tudomásul veszem, hogy a kezeléssorozatról való lemondással nem vagyok jogosult a 6. ingyenes kezelésre sem.