Harmónia Centrum
Jöjjön könyökfájás nélküli életéért >
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Teniszkönyök gyógyítása

Teniszkönyök kezelése 80%-os eredményességgel

Teniszkönyök: már a szó hallatán is kiveri a veríték?

 • Fáj a könyöke a megerőltetéstől, és egyre erősebb fájdalma már a munkájában is akadályozza? Vagy éppen ezt szeretné megelőzni?
 • Könyökfájdalma a sportolásban zavarja? Szeretne még néhány évig fitt és fiatal maradni? Ehhez pedig szüksége van a rendszeres mozgásra.
 • Sokféle kezelési módot kipróbált már? Sokba kerültek a fájdalmat csillapító gyógyszerek, és az injekció is csak ideig-óráig használt?
 • A teniszkönyök kezelése során nem akar műtétet?

Szeretne többet tudni fájó könyöke gyógyulásának esélyeiről?

Mi a teniszkönyök?

teniszkönyökA legismertebb könyökfájdalom. A teniszkönyök röviden a könyök túlterhelésének fájdalma a kar külső oldalán. Teniszkönyöknél alkarja feszítő izmait terheli túl. Az alkar feszítő izmai a felkarcsont külső bütykéhez kapcsolódnak, és túlerőltetéskor a felkarcsont külső bütykén begyullad a csonthártya. A csonthártya begyulladása miatt a könyökfájdalom könyöke külső oldalán érezhető.

Mik lehetnek a teniszkönyök szövődményei?

Az alkar feszítő izmok túlerőltetésének legfontosabb szövődménye a mozgás hosszabb, rövidebb ideig tartó korlátozottsága. Mit jelent ez konkrétan?

 1. Keze sokkal ügyetlenebb lesz.
 2. A túlerőltetésből származó gyulladás okozta fájdalom miatt csökken a kar és különösen alkar mozgásterjedelme. Az égő fájdalom miatt nem tudja a korábban megszokott terjedelemben mozgatni a karját.
 3. Csökken a kéz szorítóereje.
  • A csonthártya gyulladása olyan erős lehet, hogy a kezébe fogott tárgyakat sem tudja megtartani, mert a gyulladás okozta fájdalom miatt egyszerűen kiesnek a kezéből.

Nézze meg az alábbi képeken a fájdalmas területet alkarja külső oldalán és a felkarcsont külső bütykénél!

A könyök túlerőltetésből származó fájdalmas gyulladása a férfiaknál valamivel gyakoribb, mint a nőknél, és főként a 35-55 év közöttieket érinti.

 • Ön is érintett?

Golfkönyök

A golfkönyök tünetei hasonlók a teniszkönyökhöz, egy lényeges különbség azonban van. Golfkönyöknél a megerőltetés miatt felkarcsontja belső bütyke körül alakul ki a csonthártyagyulladás, mert ilyenkor az alkari hajlító izmok túlterhelése okozza a bajt, és ezek a hajlító izmok a felkarcsont belső bütykénél kapcsolódnak a csonthoz. Ezért ilyenkor a lüktető, szúró alkar fájdalom a könyök belső oldalán érezhető. Szerencsére a golfkönyök sokkal ritkábban alakul ki, mint a teniszkönyök.

A könyökfájdalom miért ennyire fájdalmas?

A könyökfájás könnyfakasztó tud lenni. A fájdalmat nem is az alkar feszítő (teniszkönyöknél) és hajlító (golfkönyöknél) izmainak túlterhelése okozza közvetlenül, hanem a túlerőltetett alkarizmok összehúzódása miatt a csontokhoz tapadási pontján kialakuló csonthártyagyulladás. A könyök nagyon tud fájni ilyenkor, ezért joggal vetődik fel a kérdés, hogy miért tud ennyire fájdalmas lenni az izmok tapadási helyén a csonthártya begyulladása?

 • Azért ennyire kibírhatatlanul fájdalmas a csonthártyagyulladás, mert a csonthártya tele van idegvégződésekkel. Ha begyullad, akkor ezt a gyulladást ezek az idegvégződések érzékelik, és rengeteg ideg küldi tovább a fájdalom üzeneteket.
 • Emiatt könyöke annyira érzékennyé válik, hogy a karok mozgatására és a begyulladt terület megérintésére is éles, nyilalló, szúró fájdalom jelentkezik. A csonthártyában lévő idegvégződések mindegyike dolgozik, és mivel jó sok van belőlük, ezért könnyű lesz verőfényes napsütésben is csillagokat látnia. Ha ezt az oldalt olvassa, akkor valószínűleg saját tapasztalatából is alá tudja ezt támasztani.

A teniszkönyök és golfkönyök nemcsak az említett sportok profi művelőinél és amatőr szerelmeseinél alakulhat ki. Sőt még sportolni sem szükséges a fájdalom beszerzéséhez. Bárkinél kialakulhat, aki rendszeresen, visszatérő módon gyakran végez bizonyos mozdulatokat a könyökével akár a munkájával, akár szabadidős tevékenységekor.

Ha Ön is rendszeresen használja a karját emelő, kinyomó, toló és maga felé húzó mozdulatokra, akkor máris megvan az oka jelentkező könyökfájdalmának.

 • Ha fájdalma karja külső részén jelentkezik, akkor a feszítő izmait erőltette meg, és minden bizonnyal teniszkönyöke van,
 • ha pedig karja belső oldalán érez erőteljes nyilalló, szúró fájdalmat, akkor a hajlító izmait erőltette meg, és golfkönyöke van.

Még csak nem is kell erős fizikai terhelés könyökfájdalma kialakulásához, éppen elég a toló, húzó, hajlító és kinyomó mozdulatok rendszeres, monoton ismétlése. Könyökfájdalma bármilyen sporttevékenységtől vagy fizikai munkától kialakulhat, amelyik rendre igénybe veszi teniszkönyöknél a felkar külső részén a csukló és az ujjak feszítését és kiegyenesítését végző inakat, golfkönyöknél pedig a felkar belső részén a csukló és az ujjak behajlítását végző inakat:

 • Ilyen erőteljes és megterhelő fizikai munka lehet, pl. az ásás és a lapátolás.
 • Megterhelő, rendszeresen visszatérő mozdulatai miatt a számítógép vagy a mobiltelefon billentyűzetének túlzott használata, vagy
 • a zongorázás is kiválthatja a megerőltetett alkarizmok tapadási helyén a csonthártya gyulladását, ezáltal könyöke fájdalmát.

Szeretné feltárni krónikus, hosszabb ideje tartó könyökfájdalma okát 11 éves tapasztalaton alapuló kérdőívünk kitöltésével?

Hogyan történik a golfkönyök és a teniszkönyök kezelése?

 1. A felkarcsont bütykénél kialakuló csonthártyagyulladás okozza a könyökfájdalmat. A gyulladást pedig az alkar feszítő és hajlító izmainak a túlerőltetése váltja ki, ezért a legkézenfekvőbb házilagos megoldás az alkar pihentetése. Hagyja el a túlerőltetést okozó tevékenységét. Ezt a pihentetést és nyugalomba helyezést azonban olyan szinten értse, hogy a karját fel kell kötni, és még az ajtót sem ajánlott kinyitni maga előtt begyulladt könyökével.
  • Persze könnyebb ezt mondani, mint hetekig pihentetni a karját, ha pl. karja mozgatására van szüksége a munkájához.
 2. Könyökének a jegelése is hatásosan csökkenti a gyulladást.
 3. Ha pirulákat szokott szedni gyulladására, akkor könyökfájdalmánál sem kell csalódnia. Fájdalmát csillapítók sokaságát kapkodhatja be. Az már más kérdés, hogy mennyire lesznek hatásosak ezek a gyulladáscsökkentők, és milyen nem kívánt mellékhatásaik lehetnek, ha a könyökfájdalom elhúzódása miatt túl sokáig kell őket szedni.
 4. Ugyanez a kategória a fájdalmat csillapító krémek használata is. Ezek a szteroid nélküli krémek meg is szüntethetik a fájdalmát. Sokszor persze nem szüntetik meg.
 5. Ha erősebb a fájdalma, és gyorsabb enyhülésre vágyik, akkor szteroid és fájdalmát csillapító egyéb termékek állnak a rendelkezésére erősebb kivitelben, akár injekció formájában is. Az esetleges mellékhatásokkal azonban itt is érdemes lesz számolni. Ezeknek az injekcióknak a hatóideje néhány hónap. A gyulladást jó eséllyel megszüntethetik ezek az injekciók, de további terhelésre a csonthártya későbbi begyulladását megelőzni nem tudják. Éppen ezért a könyök gyulladás visszaszorítása után mindenképp hasznos a gyógytorna. Célirányos gyakorlatok rendszeres végzésével nyújthatja és megerősítheti alkarja izmait és az inakat. Az alkar fájdalom elkerülésének hatásos módja az alkar izmok nyújtással egybekötött erősítése.
 6. Ha pedig ezek a kezelések néhány hét alatt nem szorítják vissza a gyulladást, és nem hozzák meg a panaszmentességet, akkor javasolják az orvosok a műtétet. A műtét nagy előnye, hogy 100%-os eredménnyel jár. Előnye még az is, hogy nem is nagy beavatkozás, de azért mégiscsak műtét. Ennek során az alkar izmok körül található izompólyát átvágják. Teniszkönyöknél az alkari feszítő izmok közös kiindulópontját a csonthártyával együtt leválasztják és meghosszabbítják, valamint a feszítő izomzatot borító hártyát is bemetszik. Néhány hétig pihen, és bízhat benne, hogy a műtét sikeres lesz. Megszűnik a könyökfájdalma. Természetesen a műtét után arra is oda kell figyelnie, hogy ne erőltesse túl a könyökét, mert a gyulladás kiújulhat.

Vagy pedig van ezek helyett egy mellékhatások nélküli, természetes gyógyító eljárás. Szeretné megismerni?

Teniszkönyök gyógyítása lökéshullámmal

10-ből 8 könyök panaszmentes lesz már a kezeléssorozat végére

teniszkönyök kezelése lökéshullám terápiávalA könyök fájdalom kezelésére ma már rendelkezésre állnak alternatív lehetőségek is. Ilyen például a lökéshullám terápia, melynek segítségével hatékonyan és gyorsan orvosolhatóak panaszai.

 • A Harmónia Gyógyászati Centrumban orvosaink és gyógytornászaink 11 éves tapasztalattal a hátuk mögött végzik a lökéshullám kezeléseket.
 • A lökéshullámok a specialista által feltárt fájdalmas pontokon energiát továbbítanak a fájó könyök szöveteibe. A továbbított energia gyógyító és regeneráló folyamatokat indít el a kezelt területen, a csontokban és a lágyszövetekben. Szervezete öngyógyító folyamatait stimulálja, és elősegíti a gyulladás felszívódását, és az ízületekben lerakódott káros anyagok eltávolítását ismert mellékhatások nélkül.

Ha van 5x15 perce, akkor megszabadítjuk Önt is könyökfájdalmától

teniszkönyök kezelése nem kellemes„Nagyon örülök, hogy megtaláltam a Harmónia Centrum szolgáltatásait az interneten. A hagyományos orvosi kezelés (krémek, reumatológián krém + iontoforézis) nem segített a panaszaimon. A lökéshullám terápiával az injekciókúrát sikerült elkerülnöm. Nagyszerű és mellékhatás nélküli pár perces kezelések eredményeként már szinte teljesen fájdalom nélkül tudom használni a kezem.
Köszönöm a Harmónia Centrum orvosainak és dolgozóinak a segítséget! Különösen azért, hogy egy olyan gyógyítási módot felkaroltak, amit az állami egészségügy nem alkalmaz.
Köszönettel, Ughy Anna (Budapest)” – 2015.11.25.

Könyökfájdalma kezelése a mi életünkben 15 perc. Fájdalma lehetséges okának feltárása pedig újabb 15 perc

Az Ön könyökének gyógyulásában viszont ez a 15 perces vérbőséget fokozó kezelés az elkövetkező 2-3 hónap felfokozott, lankadatlan öngyógyulását indítja be.

Itt hagyja nálunk könyökfájdalmát, és hazaviszi könyöke fájdalommentes mozgásának a szabadságát?

 • Miközben a konzultációnk kiderítjük fájdalma okát kérdőívünk részletes kitöltésével, és annak szakértő elemzésével.
 • Az elmúlt években könyökfájdalmuktól szenvedők százai megkötötték már velünk ezt az üzletet. Közülük néhányan le is írták tapasztalatukat. Elolvassa őket?
 • Ön is eladja nekünk könyökfájdalmát könyöke fájdalommentes mozgásáért?
 • Hívja munkatársainkat munkaidőben a 06-1-346-0325-ös telefonon, és beszéljék meg a részleteket.

Már 11 éve szabadítjuk meg könyökük fájdalmától a Markó utca 11-ben a hozzánk fordulókat. 2008-ban még rendkívül látványos volt a 80%-os eredményesség. Ma pedig ez már egészen megszokott és természetesnek vett dolog.

Íme, ez történik, a könyökfájdalom kezelése során. Nézze meg a kezelést bemutató videót itt.

11 éve nem titok már, hogy miért olyan hatásos a kezelés könyökére?

Azért, mert gyógyulása kapuját tárja szélesre fájdalmas könyöke előtt.

Természetes gyógymód Mellékhatások nélkül

4-6 kezelés  80%-os eredményességgel a mozgás szabadságát adja vissza, és az egészséges ember felszabadult mosolyát rajzolja arcára

visszaadja könyöke panaszmentességét.

hogyan gyógyít a lökéshullám fájó könyökötA 15 perces kezelés heteken át tartó felfokozott öngyógyulást indít be könyökében, és kisöpri fájdalmát.

 • Vérkeringése az utolsó kezelés utáni hetekben is felgyorsult ütemben
  • szállítja az oxigén és tápanyagdús vért a tápanyag és oxigénhiánytól fuldokló sejtekhez, és a visszaúton pedig szállítja el a salakanyagokat. Ezzel pedig
  • oldja tovább a gyulladásos gócokat,
  • lazítja a kóros letapadásokat, és
  • szállítja el könyökéből a gyulladásos folyadékot és a feloldott meszes lerakódásokat. Persze csak akkor, ha van még mit.

teniszkönyök gyógyítása lökéshullámmalMi a kezelés legfőbb előnye?

 • Nem a tüneteit nyomja el, hanem fájdalma okát, a könyökgyulladást szünteti meg. A felgyorsult vérkeringés hatására könyöke lankadatlanul gyógyul tovább, így közelítve a 100%-os panaszmentesség felé.

Meg is őrizheti a könyök kezelés sikerességét könyöke célzott gyógytornájával. Ennek során alkarja izmainak és inainak fokozatos nyújtásával és erősítésével válik alkarja és könyök ízülete funkcionálisan fokozatosan egyre jobban és jobban terhelhetővé a gyulladás veszélye nélkül. Reszegi Bettina néhány alkalommal megtanítja Önnek azt a rendszeresen végezhető gyakorlatsort, amellyel megőrizheti könyöke panaszmentességét.

 • Ha rendszeresen végzi a gyakorlatokat, akkor könyökfájása nem tér többet vissza, könyökfájdalomtól mentes évek várnak Önre. És a soha viszont nem látás ígéretét adjuk búcsúzóul a kezeléssorozat végén.
 • Mit szól hozzá? Megszabadulhat örökre könyökfájdalmától.
 • Eljön hozzánk könyöke panaszmentességéért?

A könyökére vonatkoztatva mit is jelentenek a centrumunkban már többezerszeresen bizonyított lökéshullám kezelés számai?

Ötből négy könyökfájdalommal hozzánk forduló panaszmentesen távozik 4-6 kezelés után. Könyökspecialistánk nem varázsló, de 11 éves tapasztalata szerint azt mondja, hogy Önnek könyöke állapotának ismerete nélkül 80%-os esélye van a panaszmentességre.

Van azonban még valami, ami befolyásolja az esélyeit. Az idő múlása faragja az esélyeit. Minél hamarabb hozzánk fordul, annál nagyobb az esélye a gyógyulásra, mert könyökében

 • annál kisebb még a gyulladás,
 • annál gyengébb a kóros letapadás, és
 • annál kevesebb a meszes lerakódás.

Minél hamarabb hozzánk fordul, annál nagyobb esélye van panaszmentesnek lenni.

 • 06-1-346-0325-ös számon érdeklődjön munkatársainktól. Kérjen válaszokat kérdéseire!

Hogyan történik könyökének gyógyítása lökéshullámmal?

könyök lökéshullám kezelés menete

Könyökének kimagasló eredményességű kezelése egyszerű:

 1. A specialista kitapintással határozza meg könyökfájdalma helyét
 2. Bejelöli a kezelendő területet
 3. A kontakt gél felvitele következik
 4. A vérbőséget fokozó lökéshullámok bejuttatása gyors, kíméletes és hatékony

Évtizedes gyakorlati tapasztalatunk és gyógyult ügyfeleink visszajelzései mellett németországi klinikai vizsgálatok is bizonyítják a terápia kimagasló eredményességét.

A kutatás 2009 júliusa és augusztusa között 568 Swiss DolorClast készüléket használó orvos írásos megkérdezésével készült.

Pálos Péter paralimpiai asztalitenisz bajnok is eljött hozzánk:

"Öt hónap szenvedés teniszkönyök miatt, két hónap szenvedés csípőfájdalmak miatt. A második kezelés után már éreztem, hogy valami történik. Az ötödik kezelésnél már szinte semmi probléma. Nagyon nagy kő esett le a szívemről. A lányok szuper kedvesek csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róluk.
Köszi Orsi, Eszti
Pálos Péter paralimpiai bajnok
2016. 07.11."
Megjegyzésünk: Gratulálunk az idei, Rióban nyert bronzérméhez is :)

Budapest V. kerületében, a Markó utcában megfizethetetlen gyógyulás várja megfizethető áron.

 • Eljön érte?
 • Érdeklődjön gyógyulása részleteiről, és jelentkezzen be hozzánk szakorvosi konzultációra a 06-1-346-0325-ös telefonszámon! 

Könyökfájdalma kezeléséről felelőssége tudatában dönt, és szabadon választ a következő 2 lehetőség között

könyökfájdalom kezelése1. Bejelentkezem fájó könyököm kimagasló eredményességű lökéshullám kezelésére. Azért jelentkezem, hogy a könyököm 80%-os eséllyel már a kezeléssorozat végére panaszmentes legyen. Megértettem azt is, hogy könyököm gyógyulása a kezeléssorozatot követően is hónapokon át folytatódik még. Azért, hogy az utólagos gyógyulással együtt 90%-os gyógyulási esélyemet még tovább javítsam, igénybe veszem a 6. ingyenes lökéshullám kezelést is. Kérem, hogy tájékoztassanak a részletekről.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.

2. Nem jelentkezem könyököm lökéshullám kezelésére. Ezzel kijelentem, hogy lemondok a klinikai kutatások szerint messze legnagyobb eredményességet biztosító kezelésről.

Teszem ezt még annak árán is, hogy a panaszaim nem szűnnek meg, és a könyököm továbbra is fájni fog. A lökéshullám előnyeinek megismerése után ezt felelősségem teljes tudatában kijelentem, és vállalom döntésem következményeit.

Tudomásul veszem, hogy a kezeléssorozatról való lemondással nem vagyok jogosult a 6. ingyenes kezelésre sem.