Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Sarokfájdalom kezelése / Achilles-ín gyulladás kezelése / Haglund sarok kezelése

Haglund sarok eredményes kezelése lökéshullámmal Budapest belvárosában

„Mi az a Haglund sarok?”

„Nekem az Achillesemmel van gondom, érdekel ez engem?” gondolhatja joggal.

 • Remélem, hogy nem érdekli, mert Achilles gyulladását időben kezelteti, és a Haglund sarok kialakulásának veszélye Önt nem fenyegeti. Ha viszont nem kezelteti időben ín gyulladását, akkor bizony tartania kell a Haglund sarok kínjaitól.

Tehát akkor mi is az a Haglund sarok?

 • haglund sarokEgy csontlerakódás a sarkán, a sarokcsont hátsó felső peremén, Achilles-ina sarokcsonthoz való kapcsolódásánál és fentebb az ín alatt. Achilles-ín gyulladásánál az Achillese feszül, ezért gyullad be. Az ín azonban feszíti a csatlakozási pontján a sarokcsontján lévő csonthártyát is, ami szintén begyullad. Ha a sarokcsontján lévő csonthártya gyulladását nem kezelteti, és a gyulladás elhúzódik, akkor az elhúzódó csonthártya gyulladás sarokcsontja hátsó felső részén csontlerakódást fog okozni. Ez a csontlerakódás a Haglund sarok.
 • Ez a hátsó sarkantyú cipőben tud borzasztó kellemetlen lenni, mert a cipő kérge nyomja ezt a csontos lerakódást.

A kezeletlen Achilles-ín gyulladás Haglund sarok kialakulásához vezethet. Ne kockáztasson!

 • A Haglund sarok kezelése hosszadalmas és bizonytalan kimenetelű. A kezelés során a meszes lerakódást sokkal nehezebb feloldani a sarkáról, mint megszüntetni a gyulladást. Ráadásul jóval kisebb arányban sikeres a kezelés, mint a gyulladás megszüntetése.
 • Ha nem szeretne a sarkán megismerkedni a Haglund sarokkal, akkor időben kezeltesse Achilles-ín gyulladását, és kerülje a csontlerakódás kialakulásának a veszélyét. Időben történő kezeléssel megelőzheti a képen is látható csontkinövést.

Szerencsére fájdalmát legtöbbször nem maga a csontkinövés, hanem a csonthártya gyulladása okozza.

 • Bármi is okozza fájdalmát, biztos tudni, szeretné, hogy mit tegyen?

A Haglund sarok eredményes kezelésére nincs jobb módszer a lökéshullámnál

Sarok csontkinövésére a lökéshullám az egyetlen olyan módszer, amely 80% eséllyel megszünteti fájdalmát. 10 sarokfájdalommal kezelt betegünkből 8 már a kezeléssorozat végére tünetmentes lesz.

Miért jobb a többezerszeresen bizonyított lökéshullám az összes többi terápiánál?

Leginkább azért, mert a többi kezelés közül egyik sem képes 80%-os eséllyel megszüntetni panaszait.

Az egyéb általánosan használt terápiák (szteroid injekció, kenőcsök, fájdalomcsillapítók) sokkal lehangolóbb eredményeket adnak. Csak hosszabb-rövidebb ideig elnyomják a tüneteket, de nem segítenek az alapvető ok, az elhúzódó, hosszan tartó sarok csonthártya gyulladás kezelésében. Velük szemben a lökéshullám terápia a fájdalom okát, a csonthártya gyulladását szünteti meg, és a lerakódásokat távolítja el.

Hogyan tünteti el fájdalmát a lökéshullám?

Figyelje meg teste jelzéseit!

Krónikus fájdalomnál a fájdalom fokozatosan jelentkezik. Először csak ritkán, alkalmanként. Később már egyre gyakrabban, és egyre hosszabb ideig eltart.

Ezzel szemben egy sérüléskorkor azonnal belehasít a fájdalom a sarokba, és a fájdalmat mindig két hullámban érzi. Először egy éles fájdalom jelentkezik. Ennek a fájdalomnak a helyét pontosan meg tudja határozni. Ezt követően azonban egy tompább, nehezen meghatározható helyű központú fájdalom érezhető. Ez utóbbit olyan idegrostok vezetik, amelyek egy ún. P-anyagot (substance P) is elválasztanak, amelynek szerepe van a fájdalom csillapodásában. Egyrészt ez a P-anyag szabadul fel a lökéshullám kezelés során.

Másrészt ilyenkor érvényesül az ún. kapuelmélet, amely Melzack és Wall nevéhez fűződik: a vastag idegrostok ingerlésével gátoljuk a vékonyabb, ingerületet lassan vezető idegrostokon érkező fájdalomingerület továbbjutását a gerincvelőből az agyba.

 • Ezt a gyógyulási módot a kényszer és hosszú hónapok tehetetlen próbálkozása eredményezte. A lényege, hogy kutyaharapást szőrével gyógyítunk. Kezeléskor a lökéshullámokkal kiváltott fájdalom-ingerrel blokkoljuk az eredeti fájdalmat, amelyet a sarokcsont kinövés okoz.
 • Tehát lehet, hogy sarka hátsó részén továbbra is ott marad a sarokkinövés, de a kezelés hatására egyszerűen nem fog fájni a sarka. Panaszmentes lesz.

Mindemellett a lökéshullámok a kezelt területen fokozzák vérkeringését. A felpezsdült vérkeringés hatására javulnak az anyagcsere folyamatok is. A felgyorsult anyagcsere gyulladáscsökkentő folyamatot indít el, és a fokozott vérkeringés segíti a káros, gyulladáskeltő anyagok elszállítását a fájdalmas területről.

Emlékezzen csak vissza.

 • Fájdalmát legtöbbször nem maga a csontkinövés, hanem a sarokcsonton lévő csonthártya gyulladása okozza. Ezt a gyulladást pedig tökéletesen eltűnteti a lökéshullám kezelés, és ezzel visszaadja sarka panaszmentességét.

Haglund sarka bármelyik utat is járja be, állapota a kezelés hatására javul. Lehet, hogy az Ön sarokcsont kinövés okozta fájdalmának a csökkentésével, közömbösítésével, vagy lehet, hogy a felgyorsult vérkeringés okozta salakanyagok és meszesedés gyorsabb elszállításával, de a csontkinövés okozta fájdalma csökkenni fog. A lökéshullám terápia elvégzi a dolgát, és kisöpri sarka fájdalmát, minden egyéb kezelésnél nagyobb, 80%-os eredményességgel a kezeléssorozat végére.

 • Ezért mondhatjuk azt, hogy a lökésterápiánál Önnek nincs nagyobb esélye csontkinövés okozta fájdalmának a megszüntetésére.

Ha Önnek van 5x15 perce, akkor 80%-os eredményességgel megszüntetjük sarok csontkinövés okozta fájdalmát?

 • Van Önnek 5x15 perce sarokfájdalma megszüntetésére?

Haglund sarok kezelés lökéshullámmal

A 80%-os eredményesség az 5 alkalmas kezeléssorozat végére önmagáért beszél.

Sarkán miért annyira hatásos a kezelés gyulladásának megszüntetésére?

Mert gyógyulása kapuját tárja szélesebbre fájó sarka előtt.

Természetes gyógymód Mellékhatások nélkül

4-6 kezelés  80%-os eredményességgel a mozgás szabadságát adja vissza, és az egészséges ember felszabadult mosolyát rajzolja arcára  
    
megszünteti gyulladását.

15 perces lökéshullám kezelések heteken át tartó felfokozott öngyógyulást indítanak el a sarkában. A lökéshullámmal generált hanghullámok megszüntetik a csonthártyagyulladást.

 • Felgyorsult vérkeringése az utolsó kezelést követő hetekben-hónapokban is felfokozott ütemben csökkenti a gyulladást.
 • A felerősödött véráramlás oldja a gyulladásos gócokat, és szállítja el a gyulladás salakanyagait. Persze csak akkor, ha van még ilyen a sarkában.
 • A kezelés nem a tüneteit nyomja el, hanem fájdalma okát, a gyulladást szünteti meg. Sarka lankadatlanul gyógyul tovább, így közelítve a 100%-os panaszmentesség felé.

Ha az általában 5x15 perces kezeléssorozat után betartja útmutatónkat, akkor a soha viszont nem látás ígéretét adjuk búcsúzóul.

 • Eljön hozzánk sarka panaszmentességéért?

Évek óta figyeli a gyógyulási statisztikákat ortopédus és reumatológus szakorvosunk. Eddig még nem csalódtak a lökésterápiában. A kezeléssorozat végére biztosított a 80%-os eredményesség. A kezelések végére persze a gyógyulásnak még nincs vége, mert az még hetekig-hónapokig zavartalanul folytatódik a felfokozott vérkeringés okozta öngyógyulás következtében.

Konzultációra sincs szüksége, ha járt már szakorvosnál, és van diagnózisa

A Markó utca 11-ben a sarkát szeretnénk meggyógyítani, és nem konzultációkat tartani.

Ha diagnózissal jön hozzánk, akkor felesleges az újabb konzultáció. Ilyenkor gyógytornász kolléganőink veszik kezelésbe fájó sarkát. Meghallgatják panaszait, és sarka fájdalmát kezelik.

Ha még mindig nem hívta a 06-1-346-0325-ös számot, akkor olvassa el 8 év alatt meggyógyult sarokfájósaink egy részének a véleményét!

Sarokfájása megszüntetésére van Önnek 5x15 perce?

 • Ha igen, akkor jöjjön el, és a leghatásosabb kezeléssel, 80%-os eredményességgel megszüntetjük fájdalmát.
 • Munkaidőben hívjon bennünket a 06-1-346-0325-ös telefonszámon, hogy részletesebben tájékoztassuk gyógyulása lehetőségeiről!
 • Vagy töltse ki az űrlapot! Kollégáink hamarosan visszahívják Önt.
 • Megtesz ennyit sarokfájdalma megszüntetéséért fájdalommentes járásáért?
 • Eljön hozzánk sarka panaszmentességéért?

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.