Harmónia Centrum
30 perc gyógyító figyelem
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Reumatológia

Reumatológia magánrendelés

A reumatológia a mozgásszervi betegségek felismerésével és műtét nélküli kezelésével foglalkozó orvosi szakterület. Ön milyen mozgásszervi betegségtől szenved?

 • reumatológiai panaszFáj a lába, a keze, a háta vagy talán a válla?
 • Vannak olyan napok vagy napszakok, amikor egyszerre sajog minden ízülete?
 • Talán már le kellett mondania régen megszokott napi tevékenységei egy részéről?
 • Nem tud sportolni, mert akadályozza a fájdalom?

A mozgásszervi betegségek Magyarországon népbetegségnek számítanak. Hazánk lakosságának több mint 20%-a szenved valamilyen mozgásszervi betegségtől. Alig van azonban olyan ember, akinek ne fájt volna legalább egyszer életében a háta, dereka, válla, térde, bokája vagy a kézízületei. Ön is szenved a kellemetlen tünetektől?

Ha ezt az oldalt olvassa, akkor Ön sem tartozik azon ritka szerencsések közé, akik ízületi betegség okozta fájdalom nélkül élnek.

Reuma, az ízületeit érintő fájdalom

Melyik reumás fájdalomtól szenved?

reumás betegségek

Ha nem tudja, hogy konkrétan mi a panasza, akkor nagy gondban van, mert több száz reumás megbetegedés van, és száznál is több betegséget sorolunk a reumatológiai betegségek közé.

 • Ezeknek a panaszoknak a közös jellemzője az ízületeket sújtó fájdalom a képen pirossal jelzett területeken.
 • Fájdalmát a reumás betegségek közül okozhatja valamelyik.

Reumás fájdalmak nemcsak az időseket súlytják

Közkeletű feltételezés szerint az ízületek fájdalmától az idősek szenvednek. Ezt a tévhitet azonban el kell oszlatnunk, ugyanis az ízületek fájdalmából nem tudják kivonni magukat a fiatalok sem. Ha a 20-as éveiben jár, és éppen reumatológiai magánrendelést keres, akkor ezt meg tudja erősíteni.

 • Abban természetesen van igazság, hogy az ízületek elhasználódásából származó kopásos panaszok elsősorban idősebb korban jelentkeznek. De még ezek a panaszok is „csak” elsősorban, és nem kizárólagosan az idősebb embereket fenyegetik. Valamilyen törés, sérülés után ugyanis a deformálódott ízületek bizony rohamosan kophatnak.
 • A korral jelentkező ízületi fájdalmak mellett azonban a
  • túlterhelés hatására,
  • különféle sérülések hatására jelentkező ízületi fájdalmak, valamint
  • az autoimmun eredetű ízületi betegségek nem kerülik el a 20-as éveikben járó fiatalokat sem.
  • Az ifjúság bizony nem kap alanyi jogon felmentést a reumatológiai betegségek fenyegetettsége alól.

A reuma milyen tüneteket okozhat Önnek?

ízületi gyulladás vizsgálata a kéz ízületeinA reuma szóval összefoglalt reumatológiai betegségek a mozgási szervrendszert támadják meg olyan kopásos vagy gyulladásos folyamatok vagy pedig elszenvedett sérülések következményeként, amelyek az ízületek fájdalmán, deformációján át a mozgás korlátozásához, beszűküléséhez vezetnek.

 1. Az ízületi fájdalmak egy vagy akár több ízületben vagy környékén jelentkeznek. A fájdalom az adott ízület mozgatásakor jelentkezik.
 2. A fájdalomban érintett ízületek merevvé válnak, mozgásuk beszűkül, különösen akkor, ha nem mozgatják.
 3. Ezek a fájdalmas ízületek általában az érintésre is érzékenyek.
 4. Megfigyelhető az is, hogy a jelentkező panaszok bizonyos fokú mozgással csökkennek, a túlzott terhelésre viszont erősödnek.
 5. A tünetek súlyosságát legtöbbször az időjárás is befolyásolja, pl. a levegő magas páratartalma vagy a légnyomás csökkenése felerősíti a fájdalmas panaszokat.

A jelentkező reumás ízületi panaszok konzervatív, tehát műtét nélküli kezelésével a reumatológusok foglalkoznak. Amikor viszont már a panaszok súlyossága műtéti beavatkozást igényelhet, akkor ezeket a panaszokat már az ortopédusok vagy pedig sérülés esetén a baleseti sebészek látják el.

Melyik reumatológiai betegségtől szenved?

Artrózis vagy porckopás

Elsősorban a láb, de a kéz ízületeinek és a gerinc kisízületeinek a betegsége, valamint a csontok fejét borító porcnak a kopása. Az ízületi porckopás az egyik leggyakoribb ízületi betegség.

 • Különösen az 50 év felettieket fenyegeti a térd, a csípő valamint az ujjak artrózisa, porckopása.

Reumatoid artritisz

Az ízületek autoimmun gyulladásos megbetegedése, amelynek során az immunrendszer hibás reakciója során saját sejtjeit, a csontok fejét alkotó porcokat támadja meg az immunrendszer.

 • A porckopással szemben a sokízületi gyulladás már a 20-as éveikben járó fiataloknál is jelentkezik. Az immunrendszer téves reakciójának kialakulásában szerepe lehet például a túlhajszolt, stresszes életmódnak, a dohányzásnak vagy a fogámzásgátló tabletták szedésének is.

Köszvény

köszvény ellenKöszvényes tüneteknél a vér húgysavszintje emelkedik meg olyan mértékben, amely már a nátrium-urát kristályok kicsapódását okozza a szervezet hideg ízületeiben, különösen a nagylábujj ízületében. A köszvényes roham azonban a nagylábujj mellett ritkábban a térd, a boka, a csukló vagy a könyök ízületeiben is jelentkezhet.

A jelentkező rohamok elmúlnak néhány nap alatt, azonban bármikor megjelenhetnek újra a vér magas húgysavszíntjét okozó étrend és életmód következtében.

 • A leggyakrabban 40 éves kor felett jelentkeznek a panaszok.
 • A férfiaknál körülbelül háromszor gyakrabban jelentkeznek a köszvényes rohamok, mint a nőknél, akiknél a változókor után lehet számítani nagyobb valószínűséggel a rohamok jelentkezésére.

Reumatológiai vizsgálat várja panaszai enyhítéséért

Életünk későbbi szakaszaiban egyre gyakrabban okoznak panaszt, illetve egyre súlyosabb formában jelennek meg az ízületi, porc- csont- és izompanaszok. Ezek lehetnek gyulladásos és kopásos eredetűek is. 50 éves kor fölött sok panaszt okoz a csontritkulás is.

Reumás fájdalmak kiváltó oka lehet Önnél is

Mit gondol, az Ön reumatológiai panaszainak kialakulását mi okozhatta?

Szinte biztos, hogy jól válaszolt a kérdésre, mert  az itt felsorolt okok valamelyikét biztos, hogy említette. A reumás betegségek és ízületi panaszok kialakulásában jelentős szerepet játszik a

 1. mozgásszegény életmód, az
 2. ülőmunka, vagy épp ellenkezőleg: az
 3. ízületek sportolásból adódó túlterhelése, az
 4. elhízás, a helytelen táplálkozás, a
 5. dohányzás, a
 6. túlzott alkoholfogyasztás.

Az is közismert, hogy a reumás betegségek kialakulásához hosszú évek egészségtelen életmódja vezethet. A tünetek megjelenéséhez hozzájárulhatnak azonban az életkori valamint a családi öröklött tényezők is. A kialakult mozgásszervi elváltozások a legtöbb esetben nem visszafordíthatók. A további romlás azonban megállítható, a panaszok enyhíthetők.

 • A reumatológiai magánrendelés ebben tud Önnek segíteni.
 • Fontos az Ön mozgásfunkciói eltéréseinek mielőbbi felismerése, kezelése és korrigálása annak érdekében, hogy az ízületek, a csontok, a vázrendszer egészsége minél tovább megőrizhető legyen.

Keresse fel reumatológiai magánrendelésünket, ha…

 • ha fiatal, és testtartással kapcsolatos problémái vannak (iskolás kortól hanyag tartás, gerincferdülés szűrése, kezelése).
 • ha tanácsot szeretne kapni életmódbeli, sportolási szokásainak kialakításához, a helyes testtartáshoz.
 • ha irodai munkát végez, és ülő életmódot folytat.
 • ha ugyan még panaszmentes, de szeretné megelőzni a mozgásszervi problémák kialakulását (pl. meszesedés, kopás, gerincpanaszok)
 • ha mozgásszervi panaszokkal küzd: fájdalom, duzzanat, beszűkült mozgás, gyulladás, kopás, meszesedés, izomcsomók
 • ha éppen balesetből épült fel, ízületi sérülése vagy mozgásszervi műtétje volt.
 • ha bármilyen mozgásszervi betegséggel küzd, és fontos az egészsége, de nem szeretne elveszni az állami egészségügy útvesztőiben. Színvonalas ellátást szeretne, és azt, hogy meghallgassák és megbeszéljék Önnel a problémáit. Fontos, hogy feltehesse egy szakembernek a kérdéseit, és azokra meggyőző válaszokat is kapjon. Reumatológusunk segít panaszai enyhítésében.

A Harmónia Gyógyászati Centrum reumatológia magánrendelésén Dr. Szeles Flórián reumatológus szakorvos várja Önt panasza enyhítésével.

 • Dr. Szeles Flórián reumatológusÍzületekkel kapcsolatos lágyrész panaszainak sikeres kezelésére a legjobb eredményeket a modern és igen hatékony lökéshullám terápia biztosíthatja. A lökéshullám kezelés előnye, hogy gyógyszerszedés, injekció és műtét nélkül van lehetőség akár régóta fennálló krónikus fájdalmai kezelésére is. Mindezt mellékhatások nélkül érjük el.
 • A Svájcban kifejlesztett terápia hatékonyságát jelzi az is, hogy világszerte számos országban a biztosítók elismerik az eljárást, és támogatják a lökéshullám terápiás kezelések költségeit. A Harmónia Centrum Magyarországon az egyetlen, amelyik immár 11 éve ezzel az eljárással gyógyítja a hozzá forduló betegeket, 80%-os eredményességgel.
 • A Swiss DolorClast lökéshullám terápiás készülék által előállított nagy energiájú, hallható-akusztikus hullámok beindítják szervezete öngyógyító mechanizmusát, élénkítik az anyagcseréjét és a vérkeringését. A kezeléssorozat a fájdalom tényleges okát szünteti meg, ezáltal elkerülhető a sebészeti beavatkozás, és további gyógyszeres terápia nélkül javítható életminősége. Visszanyerheti a mozgás szabadságát. Ez a terápia - jelenlegi ismereteink szerint - a leghatékonyabb módja a talp- és sarokfájdalmak (sarokcsont kinövés, saroksarkantyú, Achilles fájdalom, Haglund-sarok, stb.) kezelésének. Egyéb ízületi fájdalmak (golfkönyök, teniszkönyök, ugrótérd, vállfájdalom, egyes csípőtáji és deréktáji fájdalmak, egyéb sportsérülések) kezelésére is számos esetben hatékonyan alkalmazható ez a már többezerszeresen bizonyított kezelés.

Melyik panaszára vár enyhülést a reumatológia magánrendelés után?

 • Ne halogassa tovább fájdalma enyhítését, mert megfelelő kezelés nélkül súlyosbodhatnak panaszai.
 • Gyógyulása felé vezető útja első lépéseként hívja munkatársainkat a 06-1-269-2946-os számon!
 • Segítenek Önnek, és tájékoztatják gyógyulása lehetőségeiről.

Reumatológia magánrendelés miben segít Önnek?

A diagnózis a testére van írva, és a gyakorlott reumatológus olvassa a jeleket

reumatológia magánrendelésSzeretné, ha végre egy nagy tudású reumatológus a kórelőzmény felvétele, a fizikai vizsgálat, és ha szükséges, akkor akár laboratóriumi és képalkotó vizsgálat (röntgen, ultrahang, MRI) eredménye alapján részletesen elmagyarázná Önnek:

 • mi az Ön Ízületi problémája,
 • milyen kezelés szükséges panaszai enyhítésére, megszüntetésére,
 • miért érdemes egy bizonyos kezelést választani,
 • milyen kezelések, terápiák között választhat (gyógyszeres, fizioterápiás kezelés, természetgyógyászat)
 • miért pont azt javasolt választani

A Harmóniában van idő feltenni kérdéseit, és reumatológusunktól megkapja azokat a válaszokat panasza enyhítéséhez, amelyeket talán már évek óta vár.

Magán reumatológia szakrendelésén 30 perces gyógyító figyelem várja

 1. nyak mozgások vizsgálataÖn elmondja fájdalmas ízületi panaszait. Mit érez?
  • Az alsó vagy a felső végtagjaival, vagy a gerincével van problémája?
  • A reumatológus a teljes embert holisztikus egészként vizsgálja, de fokozott figyelmet fordít a panaszos testrészre.
 2. Ha vannak leletei, akkor kérjük, hozza magával. A vizsgálat részeként együtt átnézik a leleteken lévő információkat, melyek segíteni fogják a gyógyulásában. 
 3. Mindezek ismeretében Dr. Szeles Flórián reumatológus szakorvos kérdéseivel minden lehetséges tünetet körül jár.
 4. A kórtörténet felvétele után a fizikai vizsgálat következik. A szakorvos ízületi mozgásterjedelmet, érzéskieséseket, reflexeket és izomerőt is vizsgál.
  • Önnek kopásos vagy gyulladásos panaszai vannak?
  • Ön tisztában van vele, hogy melyik eredet milyen tünetekben mutatkozik meg a testén?
 5. Az alapos vizsgálat során nemcsak a nyilvánvaló dolgokat veszi észre a hozzáértő reumatológus, hanem az apró részleteket is, az elszíneződéseket, csomókat, duzzanatokat, minden más, a normálistól eltérő apró jelet.
  • Jöjjön el akkor is, ha még abban a szerencsés helyzetben van, hogy csak kicsit fáj.
  • Előzze meg a bajt, mert könnyen lehet, hogy súlyosabb tünetek előjeleit tapasztalja.
 6. Az alapos fizikai vizsgálat és leleteinek átnézése milyen eredményt mutat?
  • Ha gyulladásos eredetű a panasza, akkor a konzervatív (gyógytorna) vagy a biológiai terápia (injekciós kezelés) lesz a hatásosabb gyógymód?
  • Ha kopásos panasza van, akkor milyen komplex fizioterápiás kezelés lesz eredményes?
 7. Reumatológusunk segít Önnek panasza enyhítésében. A leghatásosabb terápiát javasolja Önnek panasza megszüntetéséhez, és megbeszélik a gyógyító terápiát.

Eljön hozzánk reumás panaszai enyhüléséért?

 • Dr. Szeles Flórián reumatológusKérdése van, és érdeklődni szeretne munkatársunktól?
 • 30 perces gyógyító figyelem várja. Beszélni szeretne reumatológus szakorvosunkkal gyógyulásáról?
 • A rendelésre előzetes bejelentkezés alapján várja Dr. Szeles Flórián reumatológus szakorvos.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt!
 • A konzultáción reumatológus szakorvosunk megvizsgálja, és teljes körűen tájékoztatja Önt reumás fájdalma jelenlegi állapotáról. A vizsgálat alapján panaszait enyhítő személyre szabott kezelést és fizioterápiás (gyógyszer nélküli természetes kezelési módot, pl. gyógytornát, gyógyvizet) megoldásokat javasol.
 • Reumatológusunkkal közösen döntenek a kiválasztott kezelési megoldásról.
 • Reumás panaszait enyhítő megoldás még pontosabb meghatározásához kérjük, hozza magával leleteit is.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.