Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Tibeti hangtál terápia

Hangterápia tibeti hangtálakkal

A hang, akár a torkunkon gurgulázik fel, akár „síppal, dobbal, nádi hegedűvel” keletkezik, elkíséri az embert egész életén át. Biztos lehet benne, hogy Ön sem kivétel a hangterápia gyógyító hatása alól. A hang gyógyító ereje már megszületése pillanatától kezdve Ön mellett van.

 • Gondoljon csak a kisbabákra, akik megszületnek és apró ajkaik között máris felhangzik a nemzetközi oááá hangja.
 • Aztán ott van a befogadott hang, hiszen a bébiket a legtöbb esetben megnyugtatja az édesanyjuk hangja. Sőt már a méhen belül hat rájuk a szívhangja, vérének susogása, majd csendes dalolgatása, ritmusos dúdolása.
 • Talán Ön is elő tud hozni az emlékei közül egy-egy – sokszor gyógyító - dalocskát.
 • Végül pedig az utolsó szívdobbanásunk, végső sóhajunk is hang.

Mit tudunk a hangterápia gyógyító erejéről?

tibeti hangtálakMár az egészen korai ember is használt sípot, dobot és más, a történelmi múlt homályába vesző eszközöket hangszerként, hangközvetítésre: ijesztésre, udvarláshoz, bánat/gyász és öröm kifejezésére, együttműködéshez, művészi önkifejezéshez, jókedvében és így tovább.

Nepálban és Indiában él az a hit, hogy minden hangból keletkezett, a kozmosz, az istenek és az emberek.

Hogy is van a Bibliában? – „Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige… Az Ige testté lett…” (János ev.)

A vallásokhoz aztán rengeteg emberi és eszköz által keltett hang kötődik. De ugyanígy ismerjük a különféle gyógyító célú kántálásokat a természeti népeknél. Sámánok, táltosok éltek, élnek vele anélkül, hogy tudnák, hogy a hang tulajdonképpen egy sajátos energiával rendelkező hullám, amely a fülünkön túl egész lényünkre, minden sejtünkre hatással van.

Ezt a hullám-tulajdonságot használja ki az ember, amikor a tibeti hangtálakat hívja segítségül, ha az egészséges egyensúly felborul akár fizikai/testi, akár mentális, szellemi vagy energetikai szinten a szervezetében.

Íme, egy csodálatos és egyben holisztikus lehetőség, amellyel egész lényét harmonizálhatja, egyensúlyba (a jin-jang elv is erről szól) hozhatja, támogathatja, gyógyíthatja ezekkel a gyönyörűséges eszközökkel. Ugyanis a hangtálak által keltett rezgések végigáramolnak az egész testen. Valahogy olyan hullám formájában, mint amikor a vízbe kavicsot dob és az így keltett hullámok egyre nagyobb körökké, egyúttal sekélyebbekké válva, érintik az egész vizet és végül beleolvadnak a tó partjába (vagyis az univerzum természetes rezgésébe).

Az emberi testnek is nagyjából a kétharmada valamilyen folyadék (vér, sejtplazma, könny…), amely mint tudjuk, jó hangvezető. Így könnyű elképzelni, amint ezek a csodás hangok/rezgések/hullámok, eljutva minden pontra, minden sejthez, olyan állapotba hozzák a teste öngyógyító képességeit, hogy végül elmúlnak a bajok, kisimulnak a lélek ráncai, megnyugszik a szellem.

A tálakból előhívott hang- és rezgésáramlás hatására kellemes ellazulás keletkezik, és a kezelések egyre intenzívebben segítenek megtapasztalni a lélek békéjét, harmóniáját, végső soron energiát adva a hétköznapokra, a mindennapokra.

Zenei nyelvre lefordítva, a karmester-hangtál megadja a hangot, melyet átvesz a kórus-teste, hogy harmonikus melódia csendülhessen fel – a betegség kakofóniája helyett. Ez a hangolás pedig az egész energetikai rendszerét rendezni képes. Végül extra jutalom, hogy a keletkezett kellemes ellazultság, meditatív állapot egy boldog, békés érzést indít el az emberben, amely sok egyéb mellett még az immunrendszerét is képes gyógyítani és erősíteni.

A hangtálas kezelés úgy segít az okot, amely a betegséget szüli, rendezni, hogy azért mellette még a tüneteket is kezeli, ezért szinte azonnal érezhető a kellemes hatása.

A tibeti hangtál terápiát milyen bajok esetén vegye igénybe?

 • tibet hangtál terápiahát és derékfájás kezelése
 • nyak és vállfájás
 • fejfájás
 • emésztés harmonizálás
 • lélegzés harmonizálás
 • vérkeringés harmonizálás
 • alvászavarok
 • öngyógyító, regenerációs képességének aktiválása az immunrendszer erősítésével
 • tartós stressz, feszültség
  • gyermekeknél a tanulási nehézségek
  • hiperaktivitás
  • koncentrációs nehézségek
  • aura, csakra rendezés
  • de a fentieken túl, mindig, amikor túlhajszolt, feszült, amikor az idegrendszere pengeélen táncol
 • amikor szükséges egy kis „énidő” a sorok rendezéséhez.

Milyen bajok esetén NE alkalmazza a hangtálas kezelést?

Vagyis kontraindikált!

 • epilepszia
 • szívritmus szabályozó
 • akut gyulladásos folyamat
 • az áldott állapot első 3 hónapja
 • nem tanácsos újszülött mellett vagy kicsi csecsemők közelében sem – az intenzív hangzás megzavarhatja, megijesztheti őket.

Milyen a praktikus viselet a tibeti hangtál kezelés során?

A hangtálas kezelés során (persze egyébként is ez a legjobb) a természetes anyagokból készült ruházat a legmegfelelőbb. Jó ilyenkor nem viselni cipőt, szemüveget, vegyes fémeket, műanyag ékszereket, inkább csak a kristályok és nemesfémek maradjanak. Természetes, hogy telefon ne érintkezzen a testtel. Legjobb, ha kikapcsolja, oldja meg a gallért, távolítsa el a szoros nadrágszíjat

Miből van, hogyan készül a hangtál?

Általában több fém ötvözetéből készülnek a hangtálak, de hagyományosnak csak a 7 fémből, kézzel készültek nevezhetőek. A nemesfémeket összekapcsolhatjuk a bolygókkal és bizonyos mentális, szellemi fogalmakkal.

Hatásukat felerősítik kézzel készült belevésett mantrákkal, szent szövegekkel.

 • arany: az életenergia, a tudat jelképe, bolygója a Nap. Naprendszerünkben minden és mindenki tőle kapja a fényét fizikailag és szellemi értelemben is. Örömtelivé lesz tőle az élet.
 • ezüst: jelképezi az időt, az előrehaladást, bolygója a Hold. Befolyásolja a lelki energiákat, a természeti és emberi ciklusokat.
 • higany: a szellem és test kapcsolatának jelképe, bolygója a Merkúr, kommunikáció, tudás, gondolkodás – szellemiség. Kommunikációjával összehoz, összekapcsol (isten-ember, élet-halál, stb).
 • ón: univerzális tudás. bolygója a Jupiter. Befolyásolja a misztikus kapcsolatokat, kozmikus látást.
 • ólom: az anyag, a matéria jelképe, bolygója a Szaturnusz, az összehúzódásra hat.
 • réz: a személyes szeretet, az egyéni vonzerő, bolygója a Vénusz, hatására az élőlények vonzzák a másik nemet.
 • vas: a lendületbe hozott energia szimbóluma, ami az egyén szándékától függően lehet teremtő és romboló is. Bolygója a Mars, hatására háború, harc keletkezik,de idetartozik a férfi nemzőerő is. A hódításhoz szükséges energiát adja.

Melyik tálnak milyen hangja van?

A kisebb tálaknak általában magasabb a hangjuk, míg a nagyobb tálaké mélyebbek. A kisebb tálak csengése rövidebb ideig tart, míg a nagyobbak hosszabban szólnak/rezegnek.
Csakraterápia esetén a legmélyebb hangú tál kerül az első és a legmagasabb a hetedik csakrához.

Mi történik a hangtál kezelés során?

hangtál terápiaA kezelésben résztvevő kényelmes ruhában, betakarózva pihen, átadva magát a hanghullámok kellemes rezgéseinek, békéjének, harmóniájának, levetkőzve és kint hagyva a világ rohanását, zaj- és egyéb környezeti szennyezését. E csodálatos búgó hangok mély relaxációt hoznak létre, melynek során a szellem lecsendesül, a lélek megbékél és a fizikai sejtekben pedig gyógyulási folyamatok indulnak be, létrehozva e szent hármas egészséges egyensúlyi helyzetét – egyszóval harmóniába kerül önmagával, miután semlegesítődnek a káros méretűvé duzzadt, a már szinte megbetegítő stresszhormonok a szervezetében.

Andrea már megismerte a hangtál kezelés hatását

"Nagy meglepetés volt számomra a hangtál kezelés. Semmi különöset nem vártam tőle, mégis nagyon sokat adott. Benke Rita személyisége, nyíltsága. átható kedvessége elfelejtette velem a problémákat. Különleges élmény volt. Hálás vagyok érte.
Köszönettel: Berregi Andrea" - 2018. 04. 12.

Érdekességek a hangtálakról

(Bálint Györgyi Tibeti hangtálak és egészségmegőrzés című könyvéből, részlet)

„Régi nepáli szokás: mielőtt a kisgyermekek betöltötték volna az első életévüket, szertartás keretében hangtálakat helyeztek a szemükre. Ez a hagyomány a szellemi látás képességének megszerzését is célozta.

Régmúlt idők vándorkovácsainak elegendő volt megszagolniuk és megízlelniük a földet ahhoz, hogy tudják, milyen fémes anyagokat tartalmaz, s alkalmas alapanyag-e hangtálak készítéséhez.

Az egykor élt kovácsok csak akkor készítettek hangtálakat, ha munkavégzés közben a feleségük is jelen volt. Ez azon felfogáson alapult, hogy az univerzumban a két őserő a jin és a jang egymást kiegészítő energiája jelenti a teljességet.”

Ön is megnyugtatná lelkét, és visszakapná az egészségét tibeti hangtálak gyógyító erejével?

 • Benke Rita természetgyógyászBeszélni szeretne Benke Rita természetgyógyász, reflexológussal egészségéről?
 • A természetgyógyász és hangtál kezelésre előzetes bejelentkezés alapján várjuk.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat. Ne halogassa a hívást! Két nap van évente, amikor semmit sem tehet egészségéért és lelki békéjéért: a tegnap és a holnap!
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.