Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Kineziológiai tapasz felhelyezése / Kineziológiai tapasz felhelyezése nyakra

Kineziológiai tapasz felragasztása nyakra

egyoldali nyaki panasz ragasztásaFájó nyak, húzódó trapéz izmok, merev vállak, zsibbadó kar.

 • Ezek közül melyik tünetet észleli dolgos hétköznapjain?

Első lépésként mindenképp orvosi vizsgálat szükséges nyakfájdalma kivizsgálására, különösen, ha a zsibbadás megjelent már.

Ha nincsen semmilyen nyaki gerincbetegség, akkor izomrelaxációs technikával alkalmazható a kineziotape a nyakon. Amennyiben van betegség, akkor terápiás elveknek megfelelően kell végezni a ragasztást.

Nyaki gerincbetegség esetén sem ellenjavallt a technika!

 • Ilyenkor fokozott óvatossággal alkalmazzuk, annak ellenére, hogy a kineziotape csak a felszínes szövetekre hat, és kárt okozni nem képes. Mégis egy már tüneteket produkáló, nyomásra érzékeny nyakcsigolyán tapadva, a fájdalmat a tape fokozni képes húzó hatása révén. Pont ezért a nyakon meggondoltan alkalmazzuk a kineziológiai tapaszt, és a ragasztott személy fokozottan figyelje ragasztás utáni napokban a teste jelzéseit.

nyak tape ragasztásaA megfelelő ragasztási felület előkészítése a nyak ragasztásánál is fontos. Nehezítés a nyaki szakasz ragasztásában a haj. Minden ember egyéni nyak hosszúsággal rendelkezik, aktuálisan eltérő lehet az izmainak kötöttsége, rövidültsége, és rá jellemző módon futnak le hajhagymái különböző mélységig a nyakon. A hajszálak, ahogy a testszőrzet más területek ragasztásánál is, nehezíti a felrögzítést, ugyanis a szálak pillanatokon belül ledobják a kinezioape-et.

Azok, akiknek tarkótájon is sok hajszáluk ered, a nyakcsigolyák közül a felső három-négy csigolyára nem is tudnak hatásos ragasztást kapni. Oldalról nézve a nyakat, a haj kevésbé akadály.

 • Ezért a hátsó csigolya nyúlványok egy része nem bevonható a kezelésbe, míg az oldalsó nyúlványok mindegyike bevonható.

A legtöbbször fájdalmat okozó felszínes nyakizmok is az alsóbb nyaki szakaszon találhatóak. A rombuszizmok csak az alsó nyaki, felső háti csigolyákkal állnak kapcsolatban, így azok is könnyen megközelíthetőek a ragasztásos technikával. Oldalról érhető el az egyik leggyakrabban panaszt okozó izom, a lapocka emelő izom. Oldalra és hátrafelé fut a szélesen tapadó trapézizom, mely szintén gyakran szorul relaxációs segítségre.

Sokan szeretnék maguk végezni otthon a kineziotape ragasztást. A szalag beszerzésére egyre több lehetőség adódik, ahogy a jó híre terjed ennek az alacsony beszerzési költségű terápiás eszköznek.

A kineziotape a bőrre helyezve fokozza a mélyebb területek keringését. Ugyanakkor a ragasztó maga a felső hámrétegen át hat, ezért ha túl erősen húzzuk meg a ragasztót, a felső hámréteg elhalni képes a feszüléstől.

Nyaki régióban bőrünk kifejezetten vékony és érzékeny. Egy túl erősen meghúzott tape csúnya hámsérülést okozhat, mely jó pár napra elronthatja megjelenésünket. Ez persze nem jeleti azt, hogy a testen máshol nem alakítható ki helytelen kineziotape alkalmazással hámsérülés.

Mik az előnyei a kinesio tape nyaki ragasztásának?

trapéz izom ragasztásaA nyak egy segédeszközzel nehezen ellátható testrész. Nincs rá hatékony rögzítő, mint mondjuk a csuklóra, térdre. Elmerevíteni Schanz-gallérral nem ajánlott csak traumás sérülések után. Kímélni pedig nagyon nehéz, mert tudatosan kell összpontosítani a mozgatás csökkentésére. Épp ezért a kineziotape egy nagyszerű megoldás ennek a területnek a terápiájában, kiegészítve a masszázzsal, stretchinggel és a nyaktornával.

 • Rendkívül hatásos lehet a feszes nyakizmok relaxációjában.
 • A meghúzódott nyak fájdalmának gyors enyhítésében.
 • Az elfeküdt, elaludt panaszok oldásában.
 • Akkor is, ha munkahelyén a monitorok helyzete miatt állandóan egy irányba kell fordulnia, és ez asszimetrikus fájdalmat okoz Önnek.

Kinesio tape szakember általi felhelyezésével csökkentené nyaki fájdalmát?

 • Eljön hozzánk nyaki fájdalma gyorsabb elmúlásáért?
 • Beszélni szeretne kinesio tape specialistánkkal nyakfájdalma gyorsabb enyhítéséről?
 • Fájdalmas nyaka kinezio tape kezelésére előzetes bejelentkezés alapján várja tape specialista gyógytornászunk fájó nyaka fájdalmának enyhítésére legalkalmasabb tapasz felragasztásával.
 • Munkaidőben hívja+36-1-269-2946-os telefonszámunkat. Munkatársunk tájékoztatja Önt.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét! Kollégánk visszahívja Önt.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.