Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Ortopédia / Sportsérülések kezelése / Csonttörés gyógyulásának elősegítése / Kéztörés gyógyulása

Kéztörés gyógyulásának segítése lökéshullám kezeléssel

A kéztörés gyakran előforduló törés. Kéztörésnek nevezünk minden olyan törést, amely az ujjakat felépítő ujjperccsontokat (phalanges) vagy a tenyér kézközépcsontjait (metacarpales) érinti.

A kéz csontjai hogyan törhetnek el?

bokszoló törésLeggyakrabban valamilyen kezet ért sérüléskor törnek el a kéz csontjai. Pl. labdasportok esetén, amikor erősen dobják vagy rúgják a labdát a kéz felé. Különösen gyakran törnek el a kéz csontjai a futballkapusoknál és kosárlabdázóknál a labda megfogása közben.

Leggyakoribb törés a kézcsontok törése esetén az V. kézközépcsont (kisujj felőli kézközépcsont) törése, melyet bokszoló törésnek is nevezünk. Ebben az esetben a csont az ujjperccel alkotott ízület alatt törik el. Nevét arról kapta, hogy általában valamilyen kemény tárgyba, ököllel való beleütés okozza a sérülést.

A kéztörésnek milyen tünetei lehetnek?

 • duzzanat, véraláfutás
 • deformálódás
 • mozgatás nehézsége
 • fájdalom
 • zsibbadás az ujjakban, mely idegsérülésre utalhat
 • a törött ujj rövidebbnek tűnhet
 • a kéz ökölbe szorításánál a törött ujj keresztezheti a mellette lévő ujjat.

kézközépcsont törésHa valamilyen kézsérülést szenvedett, és valósan felmerül a kéztörés lehetősége, akkor forduljon orvoshoz, mert így előzheti meg az esetleges törés nem megfelelő gyógyulásának kellemetlen következményeit. Melyek lehetnek ezek?

 • Ha mégis eltört, de rossz helyzetben forrnak össze a törött csontvégek, akkor a gyógyult ujjperccsontok és kézközépcsontok hosszú távon tartós fájdalmat, és deformitást okozhatnak. Ez azonban még nem minden. A képen a kézközépcsont törést, és műtéti rögzítését láthatja.
 • A nem megfelelően gyógyult törött kéz merevebb maradhat, mozgásterjedelme beszűkülhet, hisz a csontokat az ízületek, inak és szalagok kötik össze.
 • Ha pedig az ízületi felszínt érintheti a törés, akkor még a fokozott porckopás veszélye is fennáll a törés elégtelen gyógyulása következtében. Előzze meg ezt a törés gyanújának kivizsgáltatásával, és szakszerű kezelésével!

Röntgen segítségével könnyen megállapítható, hogy kezében valóban eltört-e a csont, és ha igen, akkor hol. Ezáltal határozható meg, hogy milyen terápia alkalmazására lesz szükség a törött csontvégek teljes körű és gyors gyógyulásához. Az is megállapítható a felvételek alapján, hogy várhatóan mennyi időre lesz szükség a törött csontok gyógyulásához.

Hogyan gyógyulnak a kéztörések?

törött ujj sínezéseSzervezetünknek saját öngyógyító folyamata van, mellyel a gyulladások, sérülések, törések gyógyulása érhető el, akár teljes mértékben. Az öngyógyulás mellett pedig szükség lehet külső rögzítés (pl. sín az elmozdulás nélküli törések rögzítésére) vagy műtéti megoldás (pl. csavarokkal, lemezekkel való rögzítés az elmozdult töréseknél) alkalmazására.

A kéz csontjainak törése esetén általában jó gyógyhajlamról beszélhetünk. A legtöbb esetben nincsen szükség operációra, konzervatív terápiával gyógyítható a törés. Leggyakrabban gipszrögzítést vagy gipszsínt alkalmaznak a gyógyulás érdekében. Utókezelésként elengedhetetlen a gyógytorna, amely segít visszaállítani a kéz korábban megszokott mozgásait, funkcióit.

Mit tegyen, ha kéztörése makacs, lassan gyógyul?

Először is ne ijedjen meg, másodszor pedig tegyen meg mindent a kéztörés lassú gyógyulásának felgyorsításáért!

A keze létfontosságú végtagja testének. Étkezéshez, mosdáshoz és megannyi más elhagyhatatlan tevékenységhez szüksége van rá. Ne hagyja, hogy sérülése miatt hosszasan hanyagolnia kelljen megszokott tevékenységeit!

 • Sok kellemetlenséggel, lemondással jár, ha valamit nem tud megcsinálni sérült keze miatt. Térjen vissza élete minél hamarabb a rendes kerékvágásba törött keze teljes mozgásterjedelmének visszanyerésével!

Az elhúzódó, nehezen gyógyuló töréseknél gyakran előfordul, hogy végül, mikor végre valahára összeforrnak a törött csontvégek, nem megfelelően rögzülnek egymáshoz. Ez a későbbiekben is problémát fog jelenteni az Ön számára. Miért jelent ez olyan nagy gondot?

 • Azért, mert a leghétköznapibb mozdulatok elvégzésében is akadályozni fogja a törött csontvégek rossz összeforradása. Megnehezíti a mindennapi, apró, banális mozdulatokat, mint a papírlap megfogása, az írás, a számítógépen való gépelés. Előzze meg a problémát, mely akár egész életét megnehezítheti!

Amennyiben a kéztörés bekövetkezése óta eltelt már 3-4 hét, és szeretné elősegíteni a csonttörésének gyógyulását, forduljon hozzánk!

 • Tudunk segíteni Önnek a kéztörés gyógyulási idejének lerövidítésében.

Lassan gyógyuló kéztörések gyógyulásának meggyorsítása lökéshullámmal

kéz kezelése lökéshullámmalA Harmónia Centrumban lökéshullám terápia segítségével támogatjuk a szervezetet a törés összeforrasztásában, azáltal, hogy a szervezet öngyógyító folyamatát serkentjük.

 • Akár műtötték, akár nem, alkalmas lehet a lökéshullám kezelésre.

Keze teljes mozgásterjedelmének visszanyerése gyógytornával, rendszeres otthoni tornával

A töréstől és a rögzítéshez szükséges beavatkozástól függően el kell kezdeni a törött kéz mozgatását is, mert az ujjak lemerevedését az ízületek megfelelő mozgatásával tudja megelőzni.

A lökéshullám terápia mellett gyógytonászaink támogató segítségével keze visszanyerheti a teljes funkcióját.

Mikor tudunk segíteni Önnek lökéshullám kezeléssel és személyre szabott gyógytorna gyakorlatok összeállításával?

 • kézközépcsont törés,
 • törött ujj,
 • boxoló törés gyógyulási idejének lerövidítésében lökéshullám terápiával, és személyre szabott gyógytornával.

Lökéshullámmal felgyorsítaná kéztörésének gyógyulását?

 • Dr. Hargitai Gergely baleseti sebész szakorvosA törött csontvégek gyorsabb összeforradásával, a csontképződés fokozódásával várjuk a kezelésre előzetes bejelentkezés alapján.
 • A kéztörésének gyógyulását meggyorsító kezelésről érdeklődni, és bejelentkezni a +36-1-269-2946-os telefonszámon, vagy az űrlap kitöltésével tud. Adja meg elérhetőségét. Kollégáink rövidesen visszahívják Önt.
 • A konzultáción baleseti sebész szakorvosunk megvizsgálja kéztörése állapotát, és teljes körűen tájékoztatja a lökéshullám terápiáról, és a törésgyógyulást meggyorsító kezelése várható eredményéről.
 • Önnek nincs kockázata. Törésére a lökéshullám terápiát csak akkor fogja javasolni, ha kéztörése gyógyulásának elősegítésére nagy esélye van. A konzultáció után már Ön is tisztán fogja látni kéztörése gyorsabb gyógyulási lehetőségét.
 • Eljön hozzánk kéztörése gyorsabb gyógyulásáért?

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.