Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
(+36-1)269-2946
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Talpmasszázs

Talpmasszázs az egészségéért

talpmasszázsA talpmasszázs növeli szervezete ellenálló képességét. Csökkenti a stresszt és beindítja a méregtelenítést. Általános frissítő, feszültségoldó hatású, segíti testi, lelki egészségének megőrzését és visszaszerzését, öngyógyító erőit aktivizálva.

A talpán lévő zónák masszírozásával reflexhatást válthatunk ki (Innen ered a reflexzóna masszázs elnevezés, amely egy gyűjtő fogalom.) a szervekben, így serkentve az öngyógyító mechanizmusokat.

Talpmasszázs a leghatásosabb reflex masszázs, de nem az egyedüli

Tudta, hogy minden masszázs szervezetünk reflextevékenységére építve éri el a hatását?

A masszázs közben egy-egy pont határozott ingerlésével testünk más részén váltunk ki automatikus ingert. A talpunkon lévő reflexzónákon keresztül tudjuk a legnagyobb hatást kifejteni testünkre, ezért nevezik a talpmasszázst reflex masszázsnak is. A reflex masszázshoz tartozik még a fül- és a kézmasszázs is.

Gyógyító talpmasszázs a Harmónia Gyógyászati Centrumban

A kezelés hatásos megoldás szervi problémáira is.

 • Akkor javasoljuk Önnek, ha kedveli a természetes gyógymódokat.

A gyógyító talpmasszázs a reflexológia hatásait használja. Kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A "közvetítőcsatornák" ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők, vagy nyugtathatók a szervek. A hatásmechanizmusban szerepet játszanak az idegek és a keringés szervei is.

Hogyan gyógyít a talpmasszázs?

Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzuk, a hozzá tartozó testrégió keringése javul.

 • gyógyító talpmasszázsA talpmasszázs során a reflexológus a reflexpontokon (talpmasszázs pontokon, zónákon) a szerveknek, testrészeknek megfelelő területeken dolgozva fejt ki gyógyító, regeneráló hatást.
 • A reflexpontok masszírozásával noveli az adott ponthoz tartozó szerv vérbőségét, javítja az anyagcseréjét. Ezzel mozgósítja szervezete öngyógyító erőit.
 • Valójában egyfajta oda-visszahatás (idegen szóval feedback) történik: Ha valamelyik szervén, testrészén valamilyen elváltozás alakul ki, vagy betegség keletkezik, akkor ez a talpon lévő zónában is megjelenik. Ugyanígy a masszázs révén a szervben, testrészben is megoldódik a probléma, amikor a zónából sikerül kimasszírozni.
 • A talpmasszázs öngyógyító, regeneráló hatását az idegrendszer, a keringés, az ember biokémiai, bioenergetikai rendszereinek a segítségével éri el. Ezek szervezetünk teljesen természetes részei. Külső anyagot nem juttat a szervezetbe a természetgyógyász. A talpmasszázzsal eléri, hogy az emberi test az öngyógyító képességeit hadrendbe állítva, helyreállítsa az EGÉSZ-séget. Ezért kijelenthetjük, hogy a talpreflexológia egy természetes, szelíd, úgynevezett alternatív gyógymód. Emellett rendkívül kellemes és személyre szabott mind a kifejtett erő, mind a masszázstechnika tekintetében.

Önnek miért jó a talpmasszázs?

Benke Rita talpmasszázsMert finom – mondhatnánk laikus tömörséggel. És ez igaz is.
De komolyra fordítva azért is, mert a masszázs során fokozódik a vérkeringés, amely minden szerve számára létfontosságú, hiszen a vér szállítja a sejtekhez

 • a tápanyagokat,
 • teste építőanyagait,
 • oxigént, hormonokat, ellenanyagokat, de
 • a keletkezett salakanyagokat is elszállítja:
  • a tüdőhöz
  • májhoz,
  • veséhez, ahol lebontásra majd kiürítésre kerülnek a szükségtelen anyagok.

Ha a vérkeringés jó, akkor egészsége biztos lábakon áll, és ebben elévülhetetlen eredményeket tudhat magáénak a talpreflexológia, hiszen ebben az esetben a fentiek célzottan valósulhatnak meg. Ugyanis a reflexológus kitapintva a beteg, vagy gyenge energetikájú zónát, azt kellően megmasszírozza és a zónához tartozó – esetlegesen beteg - szervben is vérbőséget idéz elő ezzel, melynek nyomán az ott keletkezett lerakódásokat elszállítja az így már kellő sebességgel áramló vér (ahogyan a sebes hegyi patakok sem raknak le hordalékot, hanem inkább magukkal ragadnak akár köveket is).

 • Tehát minél jobb a vérellátás annál biztosabb a gyógyulás.
 • Vérkeringése javításával fokozzuk az anyagcserét, és elősegítjük a méregtelenítést.

A kezelés menete

 1. Benke Rita természetgyógyász, reflexológusEgy frissítő lábfürdőt követően Benke Rita természetgyógyász, reflexológus végigmasszírozza a talpát. Minden kezelés talpa átmasszírozásával indul.
 2. Az első masszírozásnál felméri, hogy hol érez felrakódásokat, és az Ön visszajelzése alapján hol érzékeny a talpa.
  • Talpa ezen reflexzónáihoz tartozó szerveivel érdemes kiemelt figyelemmel foglalkozni.
  • Ezeket a területeket lábtérképen jelöli be.
  • Problémája súlyosságától függően ezt a felmérést célszerű később megismételni, és összehasonlítani a korábban észlelt állapottal.
 3. Az általános masszázs után az érintett zónák masszázsa következik. Ez kellemetlen is lehet, mert az eredményességhez az szükséges, hogy a fájdalomküszöb közelében (kicsit felette) masszírozzunk, mert "akkor gyógyít, ha kellemesen fáj".
 4. A masszázs lába lesimításával fejeződik be.
 5. A kezelést általában hetente egy alkalommal javasoljuk.
  • Emellett hasznos, ha Ön is naponta masszírozza a talpát.
  • Ezt az első alkalommal megmutatja Önnek Rita.
 6. Panaszának jellege és testi-lelki állapota határozza meg, hogy hány alkalomra lehet szükség panaszmentességéhez.

Mire jó a talpmasszázs?

A talpmasszázs különösen hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, mint öngyógyító módszer.

 • Főként anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél, emésztőrendszeri problémáknál, magas vérnyomás betegség és csökkent hormontermelés helyreállításánál születtek eddig sikerek.
 • Pajzsmirigy problémák esetén sokszorosan kipróbált módszer, tartós eredményekkel.
 • Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat, vagy éppen az immunrendszert érintő elváltozásokat is.
 • Kellemes segítség idegesség, izgatottság esetén vagy a fokozottan stresszes helyzetekben.
 • Ön milyen egészségügyi problémától szenved?
 • Hívja a 06-1-269-2946-os számot, és munkatársaink válaszolnak kérdéseire.

A masszázs megrekedt energiáit ismét optimális áramlásba hozza. Fokozza szervezete védekező erejét. Lélektani, lelki hatással a masszázs szorongástól, feszült állapotokból szabadíthatja meg. Energiákat tesz szabaddá, tartása, arckifejezése megváltozik. Lelki fájdalmakban is segítséget nyújt.

Gyakran feszült, emésztési zavarai vannak?

A gyógyító talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészsége megőrzésében.

 • Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését.
 • Kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést.
 • Fokozza a méregtelenítést, ezzel segítve a salakanyagok eltávolítását.
 • Oldja az izmok feszültségét.
 • Csillapítja a fájdalmat, és csökkenti a gyulladást.
 • Csökkenti a stressz káros hatásait.

Bejelentkezne talpmasszázsra?

A talpmasszőr a masszázs során mindig az egész szervezettel - összhangban a lélekkel - foglalkozik. Bármilyen is az Ön egészségi állapota, minden alkalommal megmasszíroz egyes szerveket. Ahogy a kezelés leírásában olvashatta, betegségétől függően természetesen az adott zónákra nagyobb figyelmet fordít, de semmit sem stimulál túlzottan.

A fájdalom mértéke az Ön állapotától függ. A masszázs során egy kicsivel a fájdalomküszöb felett kell masszírozni, mert akkor gyógyít, ha „kellemesen fáj”. De a kifejtett erő mértékétől nem függ a jó hatás.

A talpmasszőrök között vannak olyanok, akik gyengédebben, mások pedig erősebben masszíroznak. Egyformán hatásos mindkettő. Benke Rita, ha az kell gyengéden masszíroz, de bizonyos esetekben nagy erőt fejt ki.

Tudnia kell, hogy az első masszírozás után 2-3 napig átmeneti állapotromlás következhet be. Ez szédülést, fejfájást, zavaros vizeletet jelenthet, és akár hasmenéssel is járhat. Ez a talpmasszázs természetes hatása. Beindítja szervezete fokozott méregtelenítő, valamint öngyógyító mechanizmusait, melynek során a múltban elfedett régi betegségek is fellángolhatnak néhány órára, hogy végleg megszabaduljon tőlük a teste.

Benke Rita természetgyógyászÖn is visszakapná az egészségét mellékhatások nélkül?

 • Beszélni szeretne Benke Rita reflexológus, természetgyógyásszal gyógyulásáról?
 • A kezelésre előzetes bejelentkezés alapján várjuk.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat. Ne halogassa a hívást! Két nap van évente, amikor semmit sem tehet: a tegnap és a holnap!
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg nevét és telefonszámát. Kollégánk visszahívja Önt.

Gyógyulásához kérjen információt most!

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.