Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Talpmasszázs

Talpmasszázs az egészségéért

talpmasszázsA talpmasszázs növeli szervezete ellenálló képességét. Csökkenti a stresszt és beindítja a méregtelenítést. Általános frissítő, feszültségoldó hatású, segíti testi, lelki egészségének megőrzését és visszaszerzését, öngyógyító erőit aktivizálva.

A talpán lévő zónák masszírozásával reflexhatást válthatunk ki (Innen ered a reflexzóna masszázs elnevezés, amely egy gyűjtő fogalom.) a szervekben, így serkentve az öngyógyító mechanizmusokat.

Talpmasszázs a leghatásosabb reflex masszázs, de nem az egyedüli

Tudta, hogy minden masszázs szervezetünk reflextevékenységére építve éri el a hatását?

A masszázs közben egy-egy pont határozott ingerlésével testünk más részén váltunk ki automatikus ingert. A talpunkon lévő reflexzónákon keresztül tudjuk a legnagyobb hatást kifejteni testünkre, ezért nevezik a talpmasszázst reflex masszázsnak is. A reflex masszázshoz tartozik még a fül- és a kézmasszázs is.

Gyógyító talpmasszázs a Harmónia Gyógyászati Centrumban

Evarics Judit reflexológus talpmasszázs közbenA kezelés hatásos megoldás szervi problémáira is.

 • Akkor javasoljuk Önnek, ha kedveli a mellékhatások nélküli, természetes gyógymódokat.

A gyógyító talpmasszázs a reflexológia hatásait használja. Kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A "közvetítőcsatornák" ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők, vagy nyugtathatók a szervek. A hatásmechanizmusban szerepet játszanak az idegek és a keringés szervei is.

Hogyan gyógyít a talpmasszázs?

Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzuk, a hozzá tartozó testrégió keringése javul.

 • gyógyító talpmasszázsA talpmasszázs során a reflexológus a reflexpontokon (talpmasszázs pontokon, zónákon) a szerveknek, testrészeknek megfelelő területeken dolgozva fejt ki gyógyító, regeneráló hatást.
 • A reflexpontok masszírozásával növeli az adott ponthoz tartozó szerv vérbőségét, javítja az anyagcseréjét. Ezzel mozgósítja szervezete öngyógyító erőit.
 • Valójában egyfajta oda-visszahatás (idegen szóval feedback) történik: Ha valamelyik szervén, testrészén valamilyen elváltozás alakul ki, vagy betegség keletkezik, akkor ez a talpon lévő zónában is megjelenik. Ugyanígy a masszázs révén a szervben, testrészben is megoldódik a probléma, amikor a zónából sikerül kimasszírozni.
 • A talpmasszázs öngyógyító, regeneráló hatását az idegrendszer, a keringés, az ember biokémiai, bioenergetikai rendszereinek a segítségével éri el. Ezek szervezetünk teljesen természetes részei. Külső anyagot nem juttat a szervezetbe a természetgyógyász. A talpmasszázzsal eléri, hogy az emberi test az öngyógyító képességeit hadrendbe állítva, helyreállítsa az EGÉSZ-séget. Ezért kijelenthetjük, hogy a talpreflexológia egy természetes, szelíd, úgynevezett alternatív gyógymód. Emellett rendkívül kellemes és személyre szabott mind a kifejtett erő, mind a masszázstechnika tekintetében.

Önnek miért jó a talpmasszázs?

Benke Rita talpmasszázsMert finom – mondhatnánk laikus tömörséggel. És ez igaz is.
De komolyra fordítva azért is, mert a masszázs során fokozódik a vérkeringés, amely minden szerve számára létfontosságú, hiszen a vér szállítja a sejtekhez

 • a tápanyagokat,
 • teste építőanyagait,
 • oxigént, hormonokat, ellenanyagokat, de
 • a keletkezett salakanyagokat is elszállítja:
  • a tüdőhöz
  • májhoz,
  • veséhez, ahol lebontásra majd kiürítésre kerülnek a szükségtelen anyagok.

Ha vérkeringése jó, akkor egészsége biztos lábakon áll, és ebben elévülhetetlen eredményeket tudhat magáénak a talpreflexológia, hiszen ebben az esetben a fentiek célzottan valósulhatnak meg. Ugyanis a reflexológus kitapintva a beteg, vagy gyenge energetikájú zónát, azt kellően megmasszírozza és a zónához tartozó – esetlegesen beteg - szervben is vérbőséget idéz elő ezzel, melynek nyomán az ott keletkezett lerakódásokat elszállítja az így már kellő sebességgel áramló vér. Képzelje ez azt, ahogyan a sebes hegyi patakok sem raknak le hordalékot, hanem inkább magukkal ragadnak akár köveket is. Pontosan így fejti ki kedvező hatását a masszázs hatására felélénkült vérkeringése is.

 • Tehát minél jobb a vérellátás annál biztosabb a gyógyulás.
 • Vérkeringése javításával fokozzuk az anyagcserét, és elősegítjük a méregtelenítést.

A kezelés menete

 1. Benke Rita természetgyógyász, reflexológusEgy frissítő lábfürdőt követően Benke Rita természetgyógyász, reflexológus végigmasszírozza a talpát. Minden kezelés talpa átmasszírozásával indul.
 2. Az első masszírozásnál felméri, hogy hol érez felrakódásokat, és az Ön visszajelzése alapján hol érzékeny a talpa.
  • Talpa ezen reflexzónáihoz tartozó szerveivel érdemes kiemelt figyelemmel foglalkozni.
  • Ezeket a területeket lábtérképen jelöli be.
  • Problémája súlyosságától függően ezt a felmérést célszerű később megismételni, és összehasonlítani a korábban észlelt állapottal.
 3. Az általános masszázs után az érintett és kezelni kívánt zónák masszázsa következik. Ez kellemetlen is lehet, mert az eredményességhez az szükséges, hogy a fájdalomküszöb közelében (kicsit felette) masszírozzunk, mert "akkor gyógyít, ha kellemesen fáj".
 4. A masszázs lába lesimításával fejeződik be.
 5. A kezelést általában hetente egy alkalommal javasoljuk.
  • Emellett hasznos, ha Ön is naponta masszírozza a talpát.
  • Ezt az első alkalommal megmutatja Önnek Rita.
 6. Panaszának jellege és testi-lelki állapota határozza meg, hogy hány alkalomra lehet szükség panaszmentessége eléréséhez.

Mire jó a talpmasszázs?

Evarics Judit talpmasszázs közbenA talpmasszázs különösen hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, mint öngyógyító módszer.

 • Főként anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél, emésztőrendszeri problémáknál, magas vérnyomás betegség és csökkent hormontermelés helyreállításánál születtek eddig kimagasló sikerek.
 • Pajzsmirigy problémák esetén sokszorosan kipróbált módszer, tartós eredményekkel.
 • Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is.
 • Kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat, vagy éppen az immunrendszert érintő elváltozásokat is.
 • Kellemes segítség idegesség, izgatottság esetén vagy a fokozottan stresszes helyzetekben.
 • Ön milyen egészségügyi problémától szenved? Milyen panaszára keres mellékhatások nélküli megoldást?
 • A megoldás felé vezető útja első lépéseként hívja a 06-1-269-2946-os számot, és munkatársaink válaszolnak kérdéseire.

A masszázs megrekedt energiáit ismét optimális áramlásba hozza. Fokozza szervezete védekező erejét. Lélektani, lelki hatással a masszázs szorongástól, feszült állapotokból szabadíthatja meg. Energiákat tesz szabaddá, tartása, arckifejezése megváltozik. Lelki fájdalmakban is segítséget nyújt.

Gyakran feszült, emésztési zavarai vannak?

A gyógyító talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészsége megőrzésében.

 • Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését.
 • Kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést.
 • Fokozza a méregtelenítést, ezzel segítve a salakanyagok eltávolítását.
 • Oldja az izmok feszültségét.
 • Csillapítja a fájdalmat, és csökkenti a gyulladást.
 • Csökkenti a stressz káros hatásait.

Bejelentkezne talpmasszázsra?

A talpmasszőr a masszázs során mindig az egész szervezettel - összhangban a lélekkel - foglalkozik. Bármilyen is az Ön egészségi állapota, minden alkalommal megmasszíroz egyes szerveket. Ahogy a kezelés leírásában olvashatta, betegségétől függően természetesen az adott zónákra nagyobb figyelmet fordít, de semmit sem stimulál túlzottan.

A fájdalom mértéke az Ön állapotától függ. A masszázs során egy kicsivel a fájdalomküszöb felett kell masszírozni, mert akkor gyógyít, ha „kellemesen fáj”. De a kifejtett erő mértékétől nem függ a jó hatás.

A talpmasszőrök között vannak olyanok, akik gyengédebben, mások pedig erősebben masszíroznak. Egyformán hatásos mindkettő.

 • Benke Rita és Evarics Judit a masszázs közben, ha az kell gyengéden masszíroz, de bizonyos esetekben nagy erőt fejt ki.

Tudnia kell, hogy az első masszírozás után 2-3 napig átmeneti állapotromlás következhet be. Ez szédülést, fejfájást, zavaros vizeletet jelenthet, és akár hasmenéssel is járhat. Ez a talpmasszázs természetes hatása. Beindítja szervezete fokozott méregtelenítő, valamint öngyógyító mechanizmusait, melynek során a múltban elfedett régi betegségek is fellángolhatnak néhány órára, hogy végleg megszabaduljon tőlük a teste.

Benke Rita természetgyógyászÖn is visszakapná az egészségét mellékhatások nélkül?

 • Beszélni szeretne Benke Rita reflexológus, természetgyógyásszal vagy Evarics Judit reflexológussal gyógyulásáról?
 • A kezelésre előzetes bejelentkezés alapján várjuk.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat. Ne halogassa a hívást! Két nap van évente, amikor semmit sem tehet: a tegnap és a holnap. Ne halogassa mellékhatások nélküli gyógyulását.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg nevét és telefonszámát. Kollégánk visszahívja Önt.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.