Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Gyógymasszázs / Nyakmasszázs, vállmasszázs

Nyakmasszázs, vállmasszázs Budapest belvárosában

Fáj a nyaka vagy a válla?

nyak és vállfájásNem véletlenül mondják, hogy a vállunkra vesszük a gondokat, vagy kis túlzással, hogy valaki „az egész világ baját cipeli”.

 • Ha stresszesek vagyunk, általában a vállunk feszül be.
 • Akkor is ez történik, ha félünk egy helyzettől, vagy egy nálunk erősebbnek, hatalomban fölöttünk állónak tűnő személytől: a nyakunkat/fejünket védekezésképp a vállaink közé húzzuk. Vállainkat pedig ezzel egyidőben megemeljük, befeszítjük.
 • Önbizalomhiány esetén is megmutatkozhat ez a tartás, hiszen ilyenkor az illető próbál „elbújni” mások elől.

Mindezeken kívül természetesen egyszerűen a túlterhelés vagy a féloldalas terhelés hatására is kialakulhat váll- illetve nyakfájdalom. Akár egy közepes súlyú válltáska is okozhat hónapok, évek alatt ilyen jellegű problémát.

Ha Ön is hord válltáskát, és időnként megfájdul a válla vagy a háta, akkor ezt a féloldalas terhelés okozta fájdalmat nagyon egyszerűen kiküszöbölheti egy, az ízlésének megfelelő, divatos hátizsákkal, vagy csupán azzal, hogy végig gondolja. Valóban mindenre szüksége van azok közül, amit a reggeli kapkodásban beledobált?

Milyen gyakran fájdul meg a válla?

 • Mit gondol miért fájdul meg ilyenkor a válla, a nyaka?
 • Megfigyelte ezt már?

vállfájdalomA vállfájdalom lelki oka nagyon szép példa a keleti és nyugati gondolkodás közötti párhuzamra. A lapockát behálózva a nyakon felfutva halad ugyanis a Vékonybél meridián (= energiacsatorna), melynek érzelmi-gondolati funkciója a „számomra lényeges-lényegtelen”, „fontos-nem fontos”, „kell vele foglalkoznom-nem kell vele foglalkoznom”, „én dolgom-nem az én dolgom” elkülönítése, azaz szűrése. Ahogyan a vékonybél, mint szerv fizikai szinten is szűrő funkciót lát el, hiszen a megemésztett táplálék bizonyos alkotóelemeit felszívja, másokat pedig nem.

Akinek energetikai szinten jól működik a Vékonybele, az csak azokkal a dolgokkal foglalkozik, amikkel tényleg érdemes, és kizár minden olyat, ami feleslegesen idegesítené, fárasztaná, lehúzná, mert egyszerűen nem az ő dolga azokon változtatni, így hiába próbálna, úgysem tudna.

Mai rohanó, elvárásokkal teli világunkban, valamint ebben a rettentő információáradatban azonban gyakorta nehéz eldönteni, hogy mi az, ami valóban fontos, nekünk szól, illetve nekünk van dolgunk vele.

Ahogyan egy szűrő is eldugul, ha nem tisztítják meg időnként, vagy elszakad, ha hirtelen túl nagy mennyiséget akarnak átengedni rajta, úgy a Vékonybélnek is nehéz megbirkóznia a ránk zúduló hatalmas feladat- és információhalmazzal.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a szomorú tény, hogy a húszas-harmincas korosztályban is egyre több a krónikus nyak-és vállfájdalom, valamint, ami még szembe tűnőbb, a rengeteg, kortól és nemtől független ételérzékenység vagy intolerancia, illetve az IBS (irritábilis bél szindróma), vagy a Crohn-betegség.

Mit tud tenni a krónikus nyak- és vállfájdalom ellen?

Fontos lenne ilyen helyzetben az ítélőképességét erősíteni. Ebben sokat segít, ha van hosszútávú célja, és látja azt, hogy milyen kiinduló lépések kellenek ahhoz, hogy elkezdjen haladni felé.

A többi – tapasztalat alapján - úgyis alakul az előzőkből kifolyólag.

 • Példa: szeretne egyészséges lenni és jól kinézni, tehát napi 1 órát mozgásra szentel. Vagyis azt az órát fel kell szabadítania valamilyen időrabló tevékenységtől pl: a Facebook céltalan bámulásától.
 • Vagy: szeretne több időt tölteni a családjával/barátaival, így nem fogja a panaszkodó ismerősét/kollégáját „órákig” hallgatni, amikor már tapasztalatból tudja, hogy úgysem fogadja meg a tanácsát.
 • Ez kitartásra és önfegyelemre nevel. A kitartás és önfegyelem pedig nem engednek időt az Önnek felesleges dolgokkal való foglalkozásra, így a kimerülésre.

Ahogyan a gondolati-érzelmi történések hatnak testére, úgy a testére gyakorolt hatásokkal (mozgással, masszázzsal, légzéstechnikákkal stb.) is változtathat lelki-mentális helyzetén.

Vállmasszázs, nyakmasszázs

Vállat masszírozni ülő, oldalt és háton – sőt, még hason - fekvő pozícióban is lehet. Kinek hogyan kényelmesebb, illetve, hogy milyen jellegű és mértékű lazításra van szükség.

Masszázs ülő helyzetben

Amennyiben a páciens ülve helyezkedik el, a kezelő térdének tudja támasztani a hátát. Fejét pedig homlokánál szintén a kezelő támasztja, így nagyon el tudja lazítani a kérdéses területet, a kezelő pedig szabad alkarjával jól szabályozható erősséggel végig tudja gyúrni a vállat.

A feszesnek ítélt pontokban könyökkel lassan, elmélyítve körözve, illetve hüvelykujjal rezegtetve tudja oldani a csomókat. A nyakat hüvelyk és mutatóujjunkkal C vagy U alakot formázva hátulról tudjuk teljesen átgyúrni.

Masszázs oldalt fekvő helyzetben

váll kimozgatásaOldalt fekvő helyzetben a kezelt személy mögé ülve lehetőség nyílik a szabadon lévő kar kimozgatására.

 • A nyújtott kezet a csuklónál fogva tudjuk a vállízületet finom rázogatással és körzésekkel kilazítani.
 • A behajlított kéz alatt átnyúlva, a saját kezeinket a vállon összekulcsolva tudjuk azt tovább lazítani, szintén körzésekkel, de ezek lassabbak és közben nyújtás is történik. Így növeljük a váll mozgásterjedelmét, illetve lazítjuk a nyakizmokat is.

Masszázs háton fekve

Háton fekve a nyak-váll további átgyúrása következik. Ezt követően rátérhetünk néhány kiemelten fontos akupunktúrás pont tartására. Ezek az Epehólyag 21, a Hármasmelegítő 15, a Vékonybél 12 valamint a Vastagbél 16.

 • Ezek közül a Vékonybélről már volt szó.
 • Az Epehólyag a döntésben segíti Önt. Megadja azt a kezdő lépést, ami a terv megvalósítását elindítja.
 • A Hármasmelegítő a kint-bent (külvilág-én belső világom) kapcsolatát szabályozza, a „mit engedek a világból bejönni” aspektusban.
 • A Vastagbél pedig – ahogy fizikailag is -, az elengedésért felel, vagyis azért, hogy megszabaduljunk attól, amire már nincs szükségünk, ami már nem szolgálja a fejlődésünket.

Kezdődő váll és nyakfájdalmától szeretne megszabadulni?

 • Varga Noémi gyógymasszőrNyak és vállfájdalmát kimasszíroztatná izmaiból?
 • Varga Noémi gyógymasszőrünk előzetes bejelentkezés alapján várja Önt, és a kezelések hatására megszabadítja váll és nyakfájdalmától.
 • Ha viszont úgy látja, hogy komolyabb nyak és vállpanaszai vannak, amelyet például porckorongsérv, az ízületi porcok kopása (artrózis) vagy csontritkulás okoz, akkor reumatológus szakorvoshoz irányítja Önt.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat. Munkatársunk válaszol kérdéseire.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt!
 • Gyógymasszőr kollégánk megkeresi Önnek a fájdalmára leghatásosabb masszázst vagy terápiát.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.