Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...

Pakulár Nóra csípő, térd és bokaspecialista gyógytornász

Miért lettem gyógytornász?Pakulár Nóra gyógytornász

Nagyon korán már az iskolás éveim alatt tudtam, hogy olyan hivatást szeretnék választani, amely által másoknak (akár Önnek is) tudok segíteni, és az egészséges életmód, a mozgás is szerepet kap.

Gyógytornász tanulmányaim azért, hogy segíthessek Önnek

Egyetemi tanulmányaimat 2013-ban kezdtem meg  a Babeș Bolyai Tudományegyetem Testnevelés és Sport karának a Gyógytorna szakán Kolozsváron.

Az egyetemen mester diplomát is szereztem 2018-ban. A mesterképzés alatt lehetőségem nyílt arra, hogy Erasmus ösztöndíjjal egy félévet a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi karának  Fizioterápia szakán tanulhassak.

Egyetemi tanulmányaim alatt lehetőségem nyílt több sportág közelebbi megismerésére, és  a sportsérülések rehabilitációjának elsajátítására. Az alapképzéses tanulmányaimmal párhuzamosan pedagógia diplomát is szereztem, mert gyógytorna által nem csak felnőttekkel, hanem gyermekekkel is szerettem volna foglalkozni.

Gyakorlatomat a kolozsvári Rehabilitációs klinikán, és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában szereztem.
 
Egyetemi éveim alatt a Sport-szakoszály elnöke voltam, és aktívan részt vettem az egyetemi programokon és azok megszervezésében. Több évig voltam az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián szekcióvezetője a Gyógytorna és Testnevelés- Sport karnak.

Szakdolgozatomat alapképzésen a Kétoldali csípőficam rehabilitációjáról írtam, majd a mesterképzésen az Elülső keresztszalag műtét utáni rehabilitációja volt a kiválasztott témám.

Szakmai tudásomat folyamatosan fejlesztem, és lelkesen vágok bele új módszerek és tudás elsajátításába. Számomra gyógytornásznak lenni azt jelenti, hogy egy olyan hivatást űzhetek, amivel segítek mások életének megkönnyítésében

Miben tudok Önnek segíteni a Harmónia Centrumban?

  • Csípő, térd és bokasérülés rehabilitációja
  • Megelőzés, mert fontos az izmaink optimális állapotának a fenntartása
  • Testtartása javítása
  • Sportsérülés utáni rehabilitáció
Eljön hozzám a Harmónia Centrumba sportsérülése, csípő, boka vagy térdsérülése rehabilitációjáért?