Harmónia Centrum
Gyógyító torna időpontot kér?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Gyógytorna

Gyógytorna Budapest V. kerületében

hátfájásFájdalmai vannak, és gyógytorna gyakorlatok végzésével makacs derékfájását, hátfájását, gerincpanaszát vagy éppen fájdalmas lúdtalpát gyógyítaná?
Sérülése utáni gyorsabb felépülését segítené?
Vagy rossz testtartását javítaná?

A rendszeres gyógytorna segíteni fog bármelyik reálisan kitűzött célja elérésében. Gyógytornászaink pedig segítenek célja elérésében.

A gyógytorna hogyan segít Önnek?

Demokratizálja az izmok működését, és könnyebbé teszi teste mozgatását

Itt aztán minden izomnak dolgoznia kell, nincs lógás. A gyógytorna olyan izmait és ízületeit is bevonja a közös terhek hordozásába, amiről eddig még talán fogalma sem volt.

Kíméletesen hatékony módon megszünteti fájdalmát, és visszaadja fájdalommentes mozgása szabadságát.

Miért jó a gyógytorna, és hogyan fog segíteni?

 1. célzott gyógytornaFájdalmat csökkent, és gyulladást csillapít.
 2. A kezelésbe bevont izmokat nyújtja és erősíti.
 3. Az ízületek mozgástartományát növeli.
 4. Testtartást javít, és egyensúlyozó képességet fejleszt.
 5. Gyorsabb felépülést biztosít sérülés után.

Nagy előnye a gyógytornának, hogy állapotának felmérését követően saját adottságaihoz és egészségi állapotához alkalmazkodik, ezért szinte bármikor és bármilyen életkorban elkezdheti. Meg lesz elégedve a gyakorlással, mert az eredményt egészségi állapotának és közérzetének a javulásában érezheti.

Mi az egyéni gyógytorna célja?

Határozza meg gyógytornával elérni kívánt célját!

Biztosan szeretné tudni, hogy mi vár Önre az egyéni gyógytornán első alkalommal, állapotfelmérő konzultációján?

 1. Konzultációja a bemutatkozás után zárójelentéseinek megbeszélésével kezdődik, és állapotának felmérésével folytatódik.
 2. Állapotának felmérése után megbeszéljük az Ön által elérni kívánt célt, kitűzött célja realitását.
 3. Ezután meghatározzuk a reálisan kitűzött célja eléréséhez szükséges gyógytorna menetét.
 4. Állapotfelmérő konzultációjáról reális alapokra helyezett, ambíciózus célja elérésére alkalmas, személyre szabott gyakorlatsorral távozik.

Mi lesz az egyéni gyógytorna menete?

Hogyan haladjon kitűzött célja felé?

Szeretné, ha minél jobban segítene Önnek a gyógytorna?

 • A következő alkalommal már a gyakorlatok pontos kivitelezését tanulhatja meg.
  • A gyakorlatok bemutatása, és közös, majd mozdulatait segítő, javító végzése állandó visszajelzés mellett történik. Azért, hogy gyógytornásza azonnali visszajelzést kapjon a gyakorlat közben tapasztalt érzéseiről, és Ön pedig minél hamarabb ráérezzen a mozdulatok tökéletes kivitelezésére.
  • A folyamatos korrekciót tartalmazó kivitelezés közben sajátítja el az állapotát javító és célja elérését segítő gyakorlatok egyre pontosabb, végül már tökéletes végzését. Ezzel tudja a legjobban segíteni fájdalma enyhülését, ízülete mozgásterjedelmének növelését, testtartása javulását.
 • A gyakorlatok rendszeres otthoni végzésével a későbbi alkalmak a folyamatos visszajelzésre, korrekcióra, pontosításra, és újabb, már haladóbb vagy eszközös gyakorlatok kidolgozására adnak lehetőséget.
  • A rendszeres otthoni torna és az eszközös gyakorlatok még jobban segítik majd kívánatos fejlődését.
  • Például még jobban növelik a megdolgozott ízület mozgástartományát, fokozzák rugalmasságát, erejét, vagy pedig még további izomcsoportokat mozgatnak meg.
  • A gyakorlatok rendszeres végzésével egyre közelebb kerül célja eléréséhez.

Ha viszont nem tapasztalható előrelépés, akkor minden bizonnyal változtatni kell.

 • Lehet, hogy a gyakorlatok menetét, ismétlésszámát.
 • Lehet hogy a célkitűzést kell módosítani.
 • Vagy az is lehet, hogy kezelést kell váltani, és áttérni egy másikra.

Ha pedig elérték a kitűzött célt, akkor a következő célt érdemes meghatározni.

 • Következő cél lehet az elért kívánatos állapot hosszú távú fenntartása.
 • Vagy pedig újabb, még ambíciózusabb célt is kitűzhetnek az előrelépés érdekében.
 • Ilyenkor már az otthoni, egyéni gyakorlás kerül előtérbe, és gyógytornásza ebben is segíteni tud, és támogatja Önt.

Hogyan határozza meg a gyógytorna célját, hogy az inspiráló, ösztönző és elérhető is legyen?

Ezt állapotának felmérése alapján, panaszának kezelésére szakosodott gyógytornászunkkal közösen tudja meghatározni.

Milyen eredményeket várhat?

Az állapotát felmérő konzultáció végén erre is kaphat forgatókönyvet gyógytornászunktól.

Pontos előrejelzést azonban az Önnek összeállított gyakorlatok rendszeres otthoni végzése, valamint a tapasztalt előrelépés és visszajelzései alapján tud felvázolni gyógytornászunk.

„Nem adom fel”, és „nem hagyom abba” hozzáállása azonban kikövezett út lehet gyógytornája sikeréhez. Nem titok, hogy gyógytornája sikeréért saját maga tehet a legtöbbet. Gyógytornászunk "csak" segíteni tudja Önt.

Kitűzött célja eléréséért támaszkodjon legfőbb szövetségeseire, és szabaduljon meg ellenségeitől.

 • Márpedig a kényelem és a lustaság lehetnek talán a legnagyobb ellenségei, és „nem hagyom abba” kitartása a legnagyobb szövetségese.
 • Támogató családtagjai is biztos támaszai lehetnek. Kérje a biztatásukat.
 • Ha pedig célja eléréséhez hosszú távon támaszkodik egy idegenvezető gyógytornászra, akkor ő a szakmai támogató segítségén túl az egészségi állapotát szem előtt tartó, emberséges motivációs tréner szerepét is be fogja tölteni közösen kitűzött céljuk eléréséért. Ha saját magát ismerve nem érez magában elég kitartást, akkor keressen szövetségest, és támogassa meg célkitűzése sikerét gyógytornászával is.

Mire jó a gyógyító torna?

Bokaproblémák kezelésére és megelőzésére

Ha Önnek megrándult, vagy netán több hétig gipszben volt a bokája, akkor az eddig kímélt ízület mozgása beszűkülhet. A kímélt ízület körül lévő izmok gyengébbek lettek, ezáltal sokkal könnyebben sérülhet újra. Ahhoz, hogy ezt az újabb sérülést megelőzze, érdemes bokatornát végeznie ízületei megerősítésére és rugalmasságának növelésére. Ezzel azt éri el, hogy visszakapja bokaízületének korábban megszokott mozgástartományát, és újra bátran használhatja a bokáját.

Bütyök és talpproblémák ellen

Ha bütyökproblémája van, vagy lúdtalp kínozza, a lábtorna (talptorna) a legjobb választás, ugyanis a célzott izomerősítés jelentősen csökkentheti a panaszait. Érdemes kitartónak lennie panaszmentessége érdekében.

Térdpanasza enyhítésére, műtét utáni rehabilitációra

Ha térdei gyengék, fájdalmasak, akkor a rendszeres térdtorna az, ami enyhítheti a panaszait.

Bármilyen térdműtéte volt, ideértve a térdprotézist is, a térdízület körüli izmok erősítésre szorulnak, hogy Ön ismét visszatérhessen a panaszmentes hétköznapokhoz. Természetesen ha ennyire nem súlyos a helyzet, tehát még nem kell műteni, akkor is érdemes rendszeresen térdtornát végeznie. Ezzel elérheti, hogy a térdkopás és az ugrótérd okozta kellemetlenségek csökkenjenek, elmúljanak, és későbbi súlyos következmények nélkül használhassa újra a térdét.

Csípőpanasza mérséklésére és megelőzésére

A kor előrehaladtával a csípőtájék panaszai is egyre gyakoribbak. Ha elmúlt már 40 éves, akkor ezt talán saját tapasztalata alapján is alátámaszthatja.

A csípőkopás, valamint az esésből adódó csípőtájék törése rendkívül gyakori az idősebb korosztály körében. A rendszeres csípő gyógytorna megfelelően kezeli a fentebb említett panaszokat, valamint megelőzésként is nagyszerű lehetőséget ad a kopásos panaszok megelőzésére.

 • A csípőkopás gyógytorna során az ízület körüli izmokat erősítjük meg, ezáltal jelentős javulást érhetünk el.
 • A csípőprotézis gyógytorna során pedig az izomerősítés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a páciensek oktatására, hiszen sok olyan hétköznapi mozgás, testhelyzet van, amit nekik beültetett csípőprotézissel kerülniük kell. Ha Önnek is protézise van, akkor ezeket mindenképp meg kell tanulnia.

Válltorna mikor segít?

Meghúzta a vállát? Nem tudja megemelni? Esetleg begyulladt valamelyik izom? Vagy egyszerűen csak hamar elfárad?

A megoldást a rendszeres válltorna jelentheti, amely amellett, hogy segít visszanyerni a teljes mozgáspályát, megerősíti az izmokat, visszaállítja az ízület egyensúlyát, ezáltal kevésbé tudja túlterhelni azt a jövőben. Válla későbbi panaszmentességébe fekteti be a válltornára fordított idejét. Tapasztalni fogja, hogy sokszorosan megtérülő befektetés lesz.

Könyökfájdalomnál

Golfkönyök? Teniszkönyök? A leggyakoribb mozgásszervi panaszok. Mindkét esetben hasznos lehet a könyök gyógytorna elsajátítása, amely hozzájárul az izomegyensúly visszaállításához. Ezzel megszűnhetnek a panaszai, valamint meg is előzheti a fájdalom, gyulladás kialakulását.

Kéz sérülései és gyulladásai ellen

A kézsérülés, ínhüvelygyulladás után is javasolt a gyógytorna. A kéz és csukló gyógytornája rendkívül fontos, mivel a hétköznapok során a legtöbben egyoldalúan használják a kezüket. Gondoljunk csak a klaviaturára, vagy az egérre. Ebből adódóan felbomlik az izomegyensúly, ami számtalan kellemetlen panasz okozója lehet.

A csuklót, ujjakat érintő alagút szindróma legjobb gyógymódja a carpal tunnel szindróma gyógytornája, amely a nyomás alá került ideget felszabadítja, és megszűnik az ujjak zsibbadása.

Hát, derékfájás és gerincpanaszok gyógyító kezelésére

Hátfájására, derékfájására talál itt gerincét gyógyító tornát.

Milyen panaszára keres gyógyító kezelést?

 • Gondolja végig, hogy milyen célt szeretne elérni, és hívja munkatársunkat munkaidőben a +36-1-269-2946-os számon.
 • Munkatársunk segít Önnek, és megbeszélik kitűzött célja elérésének első lépését.

Egyéni gyógytorna várja, ahol a torna személyre szabott

Centrumunkban személyre szabott gyógytorna foglalkozásán 60 perc gyógyító figyelem várja állapotát felmérő konzultációnkon. Ön talán aggodalmaskodik most, és nem tudja, hogy mi vár Önre, azonban nincs mitől tartania. Gyógytornászunk segít Önnek.

gyógytorna egyénre szabottanA panaszának kezelésére szakosodott gyógytornász a részletes diagnózist felvéve alakítja ki az Önnek legjobban megfelelő gyógytornát, és kezelésről kezelésre folyamatosan hozzáigazítja a gyakorlatok nehézségét és ismétlésszámát a fejlődéséhez. Ilyenkor nem csak a fájdalmas területre, hanem egész szervezetének egyensúlyára ügyelünk.

A kezelések célja a fájdalom csökkentése, és a hétköznapokban Ön számára fontos mozgásfunkció teljes értékű visszaállítása. Akár az egyensúlyozó képességének fejlesztése is lehet cél, ha a központi idegrendszer érintettségéről vagy időskori koordináció zavarról van szó.

A gyógytornának számos pozitív hatása lesz a szervezetére

 1. Első gondolatra a torna szó hallatán sokan az erősítésre gondolnak. Talán Ön is. Valóban, a gyógytorna során az egyik szempont az izmok erősítése. Erősítést mindig célzottan végzünk. Az erősítés mellett a gyakorlatok képesek növelni a flexibilitást, a szöveti rugalmasságot; és csökkentik az izmok merevségét is. A beszűkült ízületek mozgástartománya is nő.
 2. A megedzett izmok egyre nagyobb mértékben segíteni fognak a terhek cipelésében. Ezáltal pl. kisebb erő hat majd a porckorongokra és a csigolyákra. A törzsizmok rendszeres erősítése javítja a tartáshibákat, valamint megszünteti a kínzó hátfájdalmat is.
 3. A torna üdíti a teljes test keringését, és segíti a fájdalmas szövetek friss oxigénnel való ellátását.
  • Hathatunk kifejezetten a vénás vagy artériás keringésre, de az általános állóképességet is fokozhatjuk.
  • Önnek a három közül melyikre van szüksége?
  • Egyéni gyógytornán az Ön problémájára szabott gyakorlatsort állítunk össze.
 4. Javítani tudjuk általa a mozgáskoordinációt és egyensúly készséget.
 5. Adni tudunk Önnek célzott gyakorlatokat a légzőizmokra, vagy gátizomzatra.
 6. Természetesen a mozgásnak kulcsfontosságú szerepe van az ideális testsúly elérésében és megőrzésében is.
 7. Nem utolsó sorban pedig hozzájárul a jó közérzethez, a boldogság hormon, endorfin termelésének fokozásával. Könnyebb léptekkel és jobb közérzettel szeretne járni a boldogság útján?

Az egyéni gyógytorna személyre szabott gyakorlatsorának rendszeres végzése egészsége visszaadásával adja vissza egyre fájdalommentesebb mozgása szabadságát.

Mit gondol?

 • Ezek közül az előnyök közül melyik lesz a leghasznosabb Önnek?
 • Nem kell válogatnia, mert mindegyiket megkapja a gyakorlásának megfelelő mértékben. De ez még nem minden.

Szó, mi szó, a gyógytorna számos módon hat szervezetére, de a legfontosabb, hogy csökkenti fájdalomérzetét.

A felsorolt kedvező hatások különböző arányokban érvényesülnek egy-egy gyógytorna alkalmával, a probléma okának, és a kitűzött gyógyulási célnak függvényében.

 • Szükség lehet erősítésre, keringésfokozásra, vénás tornára egy baleseti sérülést, vagy műtétet követően.
 • Szükség lehet erősítésre, egyensúly és koordináció fejlesztésre, ha egy ízület instabilitásával állunk szemben.
 • Szükség lehet ízületei rugalmasságának fokozásra, és erősítésre, ha valamely testrész kóros tartásban rögzült a zsugorodott és gyengült izmok miatt, és ez fájdalmat vált ki.

A gyógytornával azonban ne várja meg valamelyik mozgásszervi betegsége kialakulását. A megelőzésben is segítségére van. Egészsége megőrzésének is hatásos eszköze lehet. A helyes testtartás, optimális testsúly, és karbantartott izomzat a legjobb befektetés életének további fájdalommentes évtizedeibe. Egészségét és fájdalommentes mozgását a gyógytornával is biztosíthatja magának.

 • Szeretne a boldogság útján fájdalommentesen járni még évtizedeken át?

A gyógytorna megelőzi a további sérülést

A torna során védjük az ízületeket, izmokat, és fejlesztjük a mozgáshoz kapcsolt idegrendszert, így kialakítunk egy erős és tudatos védelemre képes szervezetet.

Legyen szó egy fájdalmas terület kezeltetéséről, vagy egészségét szeretné megőrizni, a gyógytorna feladatokkal sikerrel járhat. Közben nem kell azon sem aggódnia, hogy más testrészeinek a kárára menne a mozgás. A tornát mindig bemelegítéssel kezdjük és nyújtással zárjuk. A feladatok során megfelelő kiinduló testhelyzet felvételével, részletes diktálással, és korrekcióval igyekszünk megtanítani Önnek a helyes mozgásokat. Nem titkoltan azért, hogy minél hamarabb ráérezzen a gyógyító és karban tartó mozdulatok finomságaira, és otthon már egyedül is megfelelő tartásban, könnyen tudja végezni a feladatokat.

A mozdulatok tökéletes kivitelezésén múlik gyógyító hatásuk

Elsőre talán majd úgy fog tűnni, lehetetlen ennyi dologra egyszerre figyelni egy olyan egyszerű mozdulat során, mint például a guggolás, vagy a kar emelés. Higgye el, az idegrendszer gyorsan tudja berögzíteni a megtanult mozgást. Sajnos a rosszat is ilyen könnyen tanulja el. Ezért lehetséges például az is, hogy a meglévő fájdalma által kialakított kóros mozgásokat a fájdalom múltán nehéz elfelejteni. A torna során ezeket is feladatunk leépíteni. Ahogy a fájdalom oldódik, fokozatosan vissza tudjuk állítani a helyes mozgásokat. Helyes mozdulatvégzés és megfelelő stabilizáló izomzat mellett pedig minimalizálható a további szöveti degeneráció vagy az újrasérülés.

Fokozatosság elve

A gyógytornász a mozgásterápiás program összeállítása során nagy hangsúlyt fektet a fokozatosság elvére. Odafigyel az ízületek védelmére, és alkalmazkodik az Ön sérüléséhez, betegségeihez.

felhúzott váll

Testtudatot ad Önnek

tükör előtti gyakorlatA gyógytornának hála felfedezhet testén izmokat és mozgásirányokat, amelyeknek jelentőségére nem is számítana. Pedig ezek megismerése, és tudatos használata az, amely segíthet Önnek abban, hogy elkerülje az ízületek kopását, inak szakadását. A testtudat segítségére van abban is, hogy külső visszajelzés, (legyen az tükör, vagy szóbeli vagy kézzel történő korrekció), nélkül képes legyen felismerni ha helytelenül tartja az adott pozíciót, és képes legyen javítani azon.


A gyógytorna követi fejlődését. Ha kell enyhe, de tud kemény is lenni!

gyógytorna időseknek, gyógytorna fiataloknak

Sokan gondolják a gyógytornáról, hogy bokakörzésből, és nyújtózásokból áll. Természetesen ez nem igaz! Igen, nagy hangsúlyt fektetünk a bemelegítésre és nyújtásra, a szövetek és ízületek védelme érdekében. Egy alkalommal sem a teljes testben szétterjedő izomláz elérése lesz a cél, de megfelelő oxigén ellátottság és nyújtás mellett nem is kell tejsavónak képződnie az alaposan megdolgoztatott izmokban. A személyre szabott gyógytornához hozzá tartozik, hogy az erősséget is ahhoz mérten adagoljuk, milyen erős a fájdalom, mennyire épek a dolgoztatott izmok, ízületek, vagy hogy mi a kezelés célja.

 • Lehet a végcél az adott testrész fájdalmatlan használata a hétköznapokban, a munkavégzés során.
 • Lehet cél visszatérni egy adott sportba, vagy fejleszteni a sportban való hatékonyságot.
 • Egy passzív kimozgatás, ahol Ön nem végez munkát, ugyanúgy kemény munka tud lenni, mint egy keringésjavító 20-30 perces vénás torna, vagy egy 60 perces koncentrációt és izommunkát igénylő Schroth terápia.

Választ ad kérdéseire

Mikor fogom érezni ezeket a kedvező élettani hatásokat, ha belekezdek?

rendszeresen végzett torna lehet hatásos. Nem oldja meg azonnal mozgásszervi problémáit, mert ez egy folyamat, amely panaszai megszüntetésének irányába viszi. A megfelelően megválasztott és rendszeresen végzett gyakorlatok kedvező hatását hamar érzékelheti majd.

Akkor most életem végéig járjak minden héten gyógytornászhoz, ha egészséges akarok maradni?

egyéni gyógytornaTermészetesen nem! A probléma megjelenését követő első alkalmak igényelnek különösen nagy rendszerességet, hiszen ekkor várható a legintenzívebb javulás. A tornák a probléma eredetétől függően lehetnek heti 1-4 napos rendszerességgel.

A tornában előforduló elemek közül párat feladunk Önnek otthoni gyakorlásra. Ezeket a feladatokat célszerű napi szinten végezni, a megtanított feltételek mellett. Az otthoni tornával hozzájárulhat kínzó tüneteinek mielőbbi megszűnéséhez. A kezeléssorozat végéhez közelítve egyre ritkább találkozásokra lesz szükség, szinte csak ellenőrző jelleggel, és a gyakorlatsor frissítése érdekében. A terápia elhagyása után is érdemes a feladatokat időnként elő-elővenni, hiszen így megelőzheti tüneteinek újbóli megjelenését, megőrizheti, sőt javíthatja izmai fittségét.

Milyen panaszai kezelésére hatásos a gyógytorna?

 • Nyak, hát, váll és gerincfájdalmak csökkentésére, gyógyítására.
 • Egyéb gerincpanaszok, gerincferdülés, gerincsérv kezelésére.
 • Csontritkulás kezelésére és megelőzésére.
 • Ízületek kopásos betegségeinek kezelésére.
 • Balesetek, sportsérülések és műtétek utáni rehabilitációra.
 • Tartáshibák és kóros járásminták javítására.
 • Kerintészavarok és alagútszindrómák oldására.
 • Egyensúly és koordinációs zavarok enyhítésére.

Önnek milyen panaszai vannak?

50%-os névnapi kedvezmény gyógytornára60 perc gyógyító figyelem várja állapotfelmérő konzultációján.

 1. Milyen gondjai vannak? Az első konzultáción részletesen felmérjük mozgásszervi állapotát.
 2. Állapotának felmérését célzott kezelés követi.
  • Gyógytornászunk javaslatai és az Ön igényei alapján közösen választják ki a legmegfelelőbb kezelési módot panaszai megszüntetéséhez.
  • Gyógytornászunk egyéni gyakorlatsort állít össze Önnek panaszai és aktuális egészségi állapota alapján.
 3. A gyakorlatok rendszeres végzésével visszakapja fájdalommentes mozgása szabadságát.

Csoportos gyógytorna 40 év fölött

A mozgás segít egészségünk megőrzésében. Életkorunk előrehaladtával azonban a testünk is egyre inkább megálljt parancsol a mindennapi aktivitásunknak. Az egyre inkább jelentkező ízületi panaszok, és a hölgyeknél gyakori csontritkulás egyre nagyobb gondok forrása lehet. Ebbe nem kell beletörődnie, mert tud segíteni magán.

csoportos gyógytorna

Kedves Hölgyolvasóm!

Ha Ön már elmúlt 40 éves, akkor különösen figyeljen oda a csontritkulás megelőzésére, mert ez minden ötödik nőt érint. Ne legyen közöttük. Rendszeres testmozgással nemcsak megfelelő formában fogja tartani magát, hanem bizonyítottan csonttömege fenntartásához is hozzájárul. A mozgás javítja izmai vérellátását, és ez segíti az ásványi anyagok beépítését a csontjaiba.

A rendszeres mozgással nemcsak terheli a csontjait, hanem a csonttömeg növelését is eléri egészen 30 éves korig. Ezt követően csonttömege nem változik, majd 60 éves kor környékén mind a nők, mind a férfiak körében csökkenni kezd. Így természetesen, ha még nem jár a 40-es éveiben, akkor is elengedhetetlen a rendszeres sportolás, valamint a megfelelő kálcium bevitel, amelyekkel megelőzheti a csontritkulás kialakulását. A későbbiek során pedig a csonttömeg fenntartása és a csökkenés lassítása a cél.

 • Az általános erőnlétet és állóképességet is javítja a rendszeres mozgás.
 • Közben erősíti a gerinc izmait, ami segíti a helyes testtartás megőrzését.

Egészségi állapotától függően azonban nem mindegy, hogy milyen mozgásformát választ az erőnléte megőrzéséhez.

 • Ezért ha ízületi kopásban szenved, vagy csontritkulásos betegséggel küzd, akkor mindenképp keresse fel a gyógytornászt, aki szakszerű segítséget nyújt panaszai enyhítéséhez.
 • Ha nem szenved a csontritkulástól és ízületei sem fájnak, akkor nem szükséges mindenképp gyógytornáznia. Egészségi állapota megőrzéséhez azonban mozogni mindenképp érdemes.

Ha mindezt elolvasta, akkor biztosan tudja már, hogy a gyógytorna a mozgást használja fel a gyógyításban. Innen ered a mozgásterápia elnevezése is. A legjobb mozgásformák lehetnek:

A mozgásterápiák közül melyiket választják gyógytornászunkkal panaszai megszüntetéséhez?

 • Szeretettel várjuk egyéni és csoportos gyógytorna foglalkozásainkon 40 év alatt és felett egyaránt.
 • Ötvenes és hatvanas éveiben is tartson velünk
  • a mozgás öröméért
  • a fájdalommentes mozgás szabadságáért.

A gyógytornával fájdalommentes mozgása szabadságát kapja vissza. Ebben segítünk.

Csoportos gyógytorna Orsival

"Kedves Harmónia Centrum és kedves Matlák Orsolya!
Tavaly decemberben kezdtem el járni az Önök csoportos gyógytornájára, mert nagyon erős derék, nyak, hát fájdalmaim voltak, orvosi vizsgálatok korai klimaxot diagnosztizáltak. Heti két alkalommal járok, kedd, csütörtök.

Első nap, amikor kezdtem a tornát Matlák Orsolya fogadott, és Ő ismertette meg velem ezt a csodálatos mozgást. Nagyon kedvesen és igen komoly szaktudással kezdte velem a foglalkozást. Az óráin mindig segítőkész, és nagyon figyel arra, hogy mindenki helyesen és kényelmesen tudja végigcsinálni a gyakorlatokat. Kifejezetten jó, hogy minden izomcsoport megmozgatása után vannak nyújtógyakorlatai, ami nagyon kellemes.

Bevallom, nekem kb. 20 évvel ezelőtt volt egy kisebb balesetem, és a jobb oldali bokámban több szalag megsérült. Azóta nem tudom behajlítani, ráülni. Amióta Orsi csoport óráin megdolgoztuk a lábakat is, a bokám sokkal rugalmasabb lett.

Orsi két hónapi munkája során teljesen elmúlt a nyak, a derék és a hátfájásom. Szeretem az erősítő tréninget is! Mióta Vele tornázok, egészségesebbnek érzem magam! A személyisége, a szakmai tudása, a segítőkészsége, a nyugodtsága mind gyógyír! Orsi kiváló motiváció számomra, és ez nem túlzás, de meggyógyított!

Hálás vagyok Neked, Orsi, hogy megismerhettelek, és hogy rendbe hoztál fizikailag, lelkileg, szellemileg is. Bármikor távozok az óráidról hihetetlen boldogság tölt el, felüdülve, felfrissülve, teljes lelki békében folytatom napjaimat. A gyermekem is észrevette, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok.

Szeretnék még nagyon sokáig a Harmónia Centrum és Orsi csoportterápiás lelkes gerinctornázója lenni! :) Nem marad más hátra, mint hogy megköszönjem Orsinak az egészségemet. Köszönöm!
Szeretettel: Sági Szilvia, Budapest XIV. kerületéből" - 2016.05.23.

Eljön hozzánk gyógytornára fájdalma megszüntetéséért?

 • Heizler-Himes Eszter gyógytornász60 perc gyógyító figyelem várja állapotfelmérő konzultációján.
 • Beszélni szeretne Turkovics Tímea gerincspecialista,
 • Előzetes bejelentkezés alapján várják Önt, és segítenek.
 • Kérjen gyógyító torna időpontot munkatársunktól! Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt!
 • A konzultáción Timivel, Eszterrel, Diával vagy Bettinával megbeszélik a panaszait. Ezután zárójelentései áttanulmányozása, valamint állapotának felmérése után meghatározzák a gyógytornával elérendő célját, és szakemberünk panaszait enyhítő és állapotát javító gyakorlatsort állít össze Önnek.
 • A panaszait enyhítő gyakorlatsor még pontosabb összeállításához kérjük, hozza magával korábbi leleteit is.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.