Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Kineziológiai tapasz felhelyezése / Kineziológiai tapasz felhelyezése törzsre / Kineziológiai tapasz felhelyezése hátra

Kineziológiai tapasz hátra fájdalma enyhítésére

Kínzó hátfájás gyötri?

Hátfájdalmak enyhítése bőrre ragasztott textil csíkokkal

Bizony lehetséges ez.

A felsőtestét, hátát kínzó panaszaira a gyógyszer hatóanyagokat tartalmazó tapaszok mellett még kétféle, hatóanyag mentes tapasz nyújthat Önnek segítséget!

Ön is a természetes gyógymódok híve, amelyek mellékhatások nélkül gyógyítanak?

 • Akkor válassza a mechanikai gyógyhatást!

Egyik lehetséges megoldás a sporttape

Ez fehér színben gyártott merev textília. Nem rugalmas, és nagyon erősen tapad. Maximum két napig érdemes a bőrön hagyni, mert rendkívül erőteljes húzó hatást gyakorol a bőrre, és a bőrön keresztül az alatta lévő szövetekre.

A sporttape hatékonyan képes Önt emlékeztetni a helyes tartásra.

A hanyagtartás ugyanis fájdalmalmas izom feszülést, ízületi kompressziót és átmenetileg oxigénhiányos izomzatot eredményez a háton, nyakon. Ha háti panaszai mögött nem találtak az orvosok porckorong, csigolya deformitást és kopást sem, csupán abból erednek, hogy hanyag tartásra hajlamos, akkor a tartáskorrekció a megoldás. Tartáskorrekciót a célzott gyógytorna , és az állandó emlékeztetés jelenthet.

Természetesen a helyes tartásra való emlékezésben számos mód lehet a segítségére.

 • Állíthat a telefonján ébresztőt,
 • ülhet instabil felszínre az irodában (ülőpárnára vagy gimnasztikai labdára), és
 • alkalmazhat fizikai emlékeztetőket: megkérheti kollégáit, hogy félóránként Ön mögött elhaladva valaki húzza ki a füleit a nyakából.

Mindezek hatékonyak, ugyanakkor ha nem szeretné, ha az egész környezete látná, és kérdezgetné azzal kapcsolatban, hogy Ön hátpanaszokkal küzd, akkor Ön valószínüleg egy diszkrétebb megoldást akar. Létezik emlékeztető hevedernek nevezett gyógyászati segédeszköz, mely szintén a vállak hátrahúzására, leengedésére, a hát kiegyenesítésére sarkallja testét, valahányszor hanyagul kezd összeomlani gerincoszlopa.

A sporttape láthatlanul megbújik ruházata alatt, és mégis kifejti azt az emlékeztető húzó hatást, ami a test gyakori tartáskorrekcióját segíti elő. Ezáltal pedig csökkenti a napi hátpanaszait.
Kép: ugyan az az ember tape-el oldalról

Másik tapasztási lehetőség a hátpanaszokra a kineziológiai tapasz

Előbb felsorolt sporttape-el ellentétben, ez egy rugalmas anyag. Nem csak emlékezteti a testet a helyes pozícióra a húzása által, hanem dinamikus hatást is kifejt. Elemeli a bőrfelszínt, így alatta a keringés fokozódik, ami segíti a fájdalmas oxigénhiányos vagy gyulladt szövetek regenerációját.

Rugalmas ellenállást biztosít a hátizmokkal ellentétes izmok, a hasizmok és mellizmok számára, amelyek egyébként a gravitáció helyettesítése miatt inaktívak. Ezen izmok ellenállással szembeni működése kivált egy idegrendszeri választ is az Ön testében: a hátizmai relaxációs szignált kapnak, ellazulhatnak a feszes izmok, és oxigénhez jutnak, a mell és hasizmok pedig működésbe lépésüknek hála nyerik vissza rugalmasságukat.

Természetesen ez a regeneráció olyan kismértékű, hogy csak az átmeneti fájdalom oldására elegendő. Hosszútávon mindenképpen szükséges az életmódjába valamilyen rendszeres mozgásforma beiktatása az izomzat karbantartása érdekében.

Köszönhetően rugalmasságának, ez a tape 6-9 napig is bőrén maradhat.

Hogyan történik a hát sport vagy kineziológiai tapasszal történő felragasztása?

Sporttape esetén a kulcscsontja külső szélétől indítva húzódik a textil hátra a lapocka alsó belső oldaláig. Fontos, hogy egyenes tartásban helyezzük fel, de ne természetellenesen korrigált helyzetben üljön a ragasztott személy.

Rugalmas kineziotape esetén a sporttappel egyező csík a végén kerül fel. Előtte a lapocka közelítő izmok, valamint a gerinc menti feszítő izmok lefutásában ragaszt fel a szakértő csíkokat.

Természetesen a hát esetében is fontos a bőr előkészítése, a tünetek előtesztelése, és ragasztás végén visszatesztelése. Ugyanúgy, ahogy a részletes anamnézis felvétel- tünet kikérdezés és a vizsgálat is. Ugyanis előfordul, hogy nem csupán az izmok egyszerű lustasága, vagy túlterheltsége állhat a fájdalom hátterében. És ha így van, nem is egyszerű tartáskorrekciós tape-re van szükség.

100%-os segítség a hátfájdalom ellen?

Mozgásszervi panaszok esetén olyan sosincs, hogy mozgás nélkül maximálisan eltűnne a panasz. A tartáskorrekciós tapasztás azért hatásos, mert a helyes izomaktivitásra sarkallja Önt. Tehát Ön is tesz érte, hogy múljon a fájdalom.

Tartsa szem előtt, hogy a mechanikai gyógymód speciális tornafeladatok nélkül akkor lehet  csak elégséges, ha nincsen súlyos elváltozás a szervezetében, és akkor is a rövidtávú panaszkezelésre irányul.

De mi van akkor, ha kimutatnak valamilyen fokú porckorong vagy csigolya kopást, elváltozást?

 • A kineziológiai tapasz felragasztása ekkor sokkal célzottabban történik, és mindig kiegészül célzott tornagyakorlatokkal is. Ezeket a gyakorlatokat kifejezetten a tape hatástartama alatt kell napi rendszerességgel végezni.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre. Amennyiben valamilyen deformitást vagy kopást észlelt szakorvos vagy képalkotó diagnoszta az Ön testén a háti területen, akkor leleteivel jöjjön el a kineziotape szakértő gyógytornászhoz.

 • Ő az érintett fájdalmi pontokat, és fájdalom vagy deformitás által érintett izmokat egyesével meg fogja vizsgálni, és külön külön ezekre az izmokra helyez fel célzottan aktiváló, vagy relaxáló kineziotape csíkokat, szükség szerint.

Végeredményben talán asszimetrikus lesz a gerinc két oldalán a ragasztás, talán a váll a mellkas, vagy a has is ragasztási területté válik, ám mindez az Ön célzott gyógyulását hivatott szolgálni.

Előfordul az is, hogy összetettebb panaszok esetén nem múlik el nyomtalanul az első hét végére a tünet. Ilyenkor kicsit módosítani kell a második, netán harmadik ragsztás során a csíkok lefutásán, hosszán, a még kedvezőbb hatás érdekében.

Megtanulható-e a hát tapelése?

Elsajátítható-e otthoni ragasztásra?

Nos, vallja be őszintén őnmagának: Eléri a háta közepét?

 • Ha nem, akkor nem próbálkoznék a lehetetlennel. És ha eléri, még akkor is gondot okoz, hogy lássa, mit és hova ragaszt. És ha megoldja, hogy elérje és lássa, nem tud olyan testhelyzetben ragasztani, amiben szükséges lenne, hiszen nem tud egyszerre domborítani és homorítani a hátával.

Kineziológiai szalag szakember általi hátra ragasztásával enyhítene hátfájásán, javítana testtartásán?

 • Eljön hozzánk hátfájása gyorsabb megszüntetéséért, testtartása javításáért?
 • Beszélni szeretne kineziológiai tapaszok ragasztását végző gyógytornászunkkal háti panasza gyorsabb enyhítéséről?
 • Fájdalmas háta kinezio tape kezelésére előzetes bejelentkezés alapján várja tape specialista gyógytornászunk a hátfájdalma enyhítésére legalkalmasabb tape felragasztásával.
 • Munkaidőben hívja+36-1-269-2946-os telefonszámunkat. Munkatársunk tájékoztatja Önt.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét! Kollégánk visszahívja Önt.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.