Harmónia Centrum
Felszabadítaná fagyott vállát?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Vállfájdalom kezelése / Befagyott váll kezelése

Befagyott váll kezelése eredményesen lökéshullámmal

 • Nem tud fésülködni, mert egyszerűen képtelen a feje fölé emelni a karját?
 • Gondja van az öltözködéssel is, mert alig tudja a karját bebújtatni inge ujjába?

Ha nem kezelteti merevedő váll panaszát, akkor egy idő után már nyugalmi állapotban is érezhető lesz a fájdalom.

 • Ne várja meg ezt!
 • Kezeltesse befagyott váll panaszát!

Befagyott váll szindróma

Hogyan kezdődnek a reggelei?

 • befagyott vállLehet, hogy Ön is úgy kezdi már napjait, hogy reggelente először óvatosan mozdítja meg a kezét, hogy bemelegedjen. Ahogy egyre jobban bemelegszik a karja, és oldódik kötött válla merevsége, úgy lesz egyre merészebb. Később már bátrabb mozdulatokkal is megpróbálkozik?
 • Nincs egyedül ezzel. A fájdalmasan beállt vállakkal való ébredés nem ritka jelenség. A szinte mozgásképtelen karoktól egyre hosszabb idő vezet addig, amíg egyáltalán meg tudja mozdítani a karját. Az éjszakai mozdulatlanság pihentető, de megteszi a hatását, és egyáltalán nem jó értelemben. Reggel még az is időbe telik, amíg egyáltalán képes feltápászkodni az ágyból, és egyáltalán meg bírja mozdítani a karját. Ismerősek ezek a tünetek?

Mi okozhatja fagyott vállát?

A fájdalmasan merev váll kialakulását valamilyen betegség vagy sérülés, műtét és az ezzel járó hosszan tartó rögzítés váltja ki. Ezek a váll mozgásának beszűkítését okozzák, és emiatt nem lehet megfelelően mozgatni a váll ízületeit.

 • A vállízület lefagyásának elkerülésére is nagyon fontos az, hogy a váll sérüléseket követő műtéteknél az elengedhetetlenül szükséges rögzítés eltávolítása után rögtön kezdődjön meg a váll lehetőségekhez képest azonnali passzív majd aktív mozgatása. Ezzel a váll lefagyását is megelőzheti.

Egyes betegségeknél, például pajzsmirigy betegségek, Parkinson-kór vagy cukorbetegség esetén jóval nagyobb valószínűséggel alakul ki. Elgondolkodtató adat az, hogy a cukorbetegek között akár 10-szer olyan gyakran alakulhat ki, mint a nem cukorbetegeknél.

Kialakulhat azonban látszólag banális dolgok miatt is. Például amikor utazik a buszon vagy az autójában nyitott ablaknál, és a huzat, a hideg levegő közvetlenül éri a vállízületeit.

Az esetek jelentős részében azonban semmilyen kiváltó okot nem lehet meghatározni. Bármiféle konkrét ok és külső hatás nélkül jelentkeznek a befagyott váll fájdalmas tünetei.

Melyek lehetnek a fő tünetek?

Ahogy korábban is említettük már legfőbb tünete a heves fájdalom jelentkezése a váll külső, elülső részén, amely néha átterjed a felkarra is, és a mozgás egyre nagyobb beszűkülése. Egyszerűen képtelen felemelni a karját. A kar kifelé forgatása, majd az oldalra való emelés is egyre nagyobb fájdalommal jár, és később kivitelezhetetlenné is válik. A kar  vállmagasság felé emelése is lehetetlen lesz.

A fájdalom a legélesebben reggel, felkelés után érezhető, a vállízületek hosszú mozdulatlansága után.

A fájdalom később már nyugalmi állapotban is jelentkezik, a mozgásra pedig még tovább fokozódik. Emiatt is kerüli a beteg a fájdalmas váll mozgatását.

A váll érzékenységét és mozgásának a beszűkülését többféle betegség is okozhatja, és ezek 40-60 éves korban már nagy arányban jelentkeznek is.

 • Ilyen lehet a leggyakoribb ízületi betegség az ízületi porckopás (artrózis), a nem gyógyítható sokízületi gyulladás (rheumatoid arthritis), vagy a váll bursitis (nyáktömlő gyulladás) is.
 • Biztosan nem meglepő, ha elmondjuk, hogy ezeknek a betegségeknek az előfordulása a kor előrehaladtával egyre nő. Kiváltó oka lehet a karizom ínhüvelygyulladása, és a vállízületnél lévő inak és szövetek gyulladása, meszesedése, és az ízületi tok letapadása.
 • Életünk során a váll lefagyása rövid ideig tartó probléma is lehet, de idős korban már krónikussá válhat, és csak az egyik vállat, de mindkettőt is érintheti.
 • A vállmerevség legnagyobb problémáját az okozza, hogy aki ettől szenved, az felemelni is képtelen a karját, és a karjának mozgása annyira leszűkül, hogy a leghétköznapibb mozgások is kínkeservvel járnak.

A mozgáshiány mellett az egyoldalú és túl sok mozgás is növeli a "befagyott váll" kialakulásának veszélyét: a fej feletti munkát végzőknél, pl. a szobafestőknél figyelhető meg ez nagy arányban.

 • Ön is szobafestő talán?

Mikor jelentkezik a befagyott váll?

Bármilyen életkorban jelentkezhet. Néhány %-os (2-3%) az előfordulása a felnőtteknél. Megfigyelhető azonban, hogy 50 éves kor felett egyre gyakoribb, és az érintettek kétharmada nő.

A tünetek három szakaszban jelentkeznek:

 1. Az első, lefagyási szakasz a legrövidebb a három szakasz közül. A kialakuló gyulladás nagy fájdalommal jár. Válla az elején ebben az időszakban még jól mozgatható, azonban később egyre kevésbé, és egyre jobban beszűkül a mozgás. Ez a váll befagyásának az időszaka.
  • Érezhetően nagy a fájdalom, és folyamatosan szűkül a váll mozgástere.
 2. A merevség, a befagyott állapot időszaka hónapokig is eltart, de akár fél év, egy év is lehet. Ilyenkor már kisebb a fájdalom, fokozatosan csökken, de a mozgás beszűkülése tartós. Nem tudja jobban mozgatni a karját a csökkenő fájdalom ellenére sem.
  • A fájdalom fokozatosan csökken, a szakasz végére meg is szűnik, de a váll mozgástere nem nő, nem javul.
 3. Az oldódás szakasza még ennél is hosszabb, akár egy évig is eltarthat. Ebben a szakaszban a fájdalom már megszűnik, nem jelentős, az ízület merevsége is csökken, de csak nagyon lassan.
  • A fájdalom már nem jelentkezik, és a váll mozgástere nagyon lassan, de nő. Nagy valószínűséggel nem fogja elérni a korábbi mozgásteret, de újra mozgathatóvá válik a váll fájdalom nélkül. Ez alatt azonban akár két, két és fél év is eltelhet. Ez nagyon hosszú idő fájdalommal és a váll korlátozott mozgásával.
  • A kezelés és a rendszeresen végzett válltorna gyakorlatok nemcsak jelentősen lerövidíthetik ezt az időt, hanem nagyobb mozgásterjedelmet is biztosítanak.

A váll lefagyásának érdekessége, hogy sokszor a tünetek csak az egyik vállon jelentkeznek. Ezért, ha fájdalmas válla miatt az egyik kezével nem is tud megfésülködni, azért a másik, talán sutább kezével még sikerül rendbeszednie magát.

 • Azonban előfordulhat az is, hogy az egyik oldalon megjelenő, majd 2-3 év alatt elmúló fájdalom később megjelenik a másik oldalán is.

A befagyott váll kezelése

A fagyott váll az esetek döntő többségében magától is meggyógyulna 2-3 év alatt. Ez azonban a kezdeti szakasz erős fájdalmában, és a mozgásterjedelem jelentős beszűkülése miatt túlságosan hosszú idő. Másrészt ha a vállízület 2-3 évig nem mozog, akkor ott a felolvadás után sem fog visszatérni teljes terjedelmében a mozgás korábbi tartománya. Ezért az aktív életet élő embereknek egyszerűen nincs 2-3 felesleges évük befagyott válluk magától való korlátozott mozgásterjedelmet biztosító meggyógyulására.

A kezelés során cél a fájdalom csökkentése és a beszűkült vállízület mozgásterjedelmének a növelése, visszaadása a kezelés nélküli 2-3 év helyett jóval hamarabb.

A szokásos módon, gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók hatalmas tárháza vethető be kellemetlen mellékhatásaikkal együtt a fájdalom ellen inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A fájdalom gyors csillapítása után jön el a gyógytorna ideje. A szakszerű és célzott gyógytorna hatásos segítség a váll mozgáskorlátozottságának növelésére, a beszűkült vállízület óvatos és kíméletes nyújtására. Ugyanis addig, amíg a fájdalom nem mérséklődik, nagyon nehéz lelkiismeretesen, rendszeresen végezni a mozgásterjedelem visszanyerésére irányuló válltorna gyakorlatokat.

A fagyott váll felszabadítására irányuló személyre szabott gyógytorna gyakorlatok végzésénél arra is figyelni kell, hogy milyen az Ön fájdalomtűrő küszöbe, és hogyan motiválható a mozgásterjedelmet növelő gyakorlatok végzésére.

 • Sokan ugyanis hamar megunják otthon a gyakorlatok rendszeres végzését. Válla mozgásterjedelmének a visszanyeréséhez ugyanis hosszú hónapokig, akár fél évig, egy évig is rendszeresen végezni kell a gyakorlatokat.
 • A kitartóan lelkiismereteseknek pedig arra kell figyelniük, hogy a részükre személyre szabottan összeállított gyakorlatokat nem szabad a fájdalomküszöbükön túl is erőltetni. Ezzel ugyanis nemhogy meggyorsítanák válluk beszűkült mozgásterjedelmének visszanyerését, hanem még rontják is a helyzetet a túlerőltetett ízületek nem kívánt hegesedésével.

A befagyott váll diagnosztizálását ismerheti meg, és a fagyott váll kimozgatásához talál itt gyógytorna gyakorlatokat A fájdalomküszöb határán belül elvégzett, személyreszabott nyújtó gyakorlatokkal eredményesen növelhető a váll mozgásterjedelme. Talán nem véletlen, hogy a nyak és válltornákon vannak a legtöbben. Sokan küszködnek ilyen panaszokkal, és megoldást keresnek kínzó bajukra.

11 éves tapasztalatunk szerint azonban a leghatásosabb és tartós megoldást a lökéshullám terápia adja. 4-6 kezelés 80%-os eredményességgel oldja a befagyást. 10-ből 8 fagyott váll tünetmentes lesz már a kezeléssorozat végére. A kezelés javítja a kezelt területen a vérkeringést, és elősegíti az anyagcsere folyamatok felgyorsulását. Az oxigén és tápanyagellátás javításával pedig beindítja fagyott válla öngyógyító folyamatait, a befagyás és letapadás oldódását.

 • Válla panaszmentességéről, és befagyott válla gyógyulásának részleteiről érdeklődjön munkatársainktól a +36-1-269-2946-os telefonszámon.

Nem titok az, hogy miért olyan hatásos a kezelés lefagyott vállára?

Természetes gyógymód Mellékhatások nélkül

4-6 kezelés  80%-os eredményességgel a mozgás szabadságát adja vissza, és az egészséges ember felszabadult mosolyát rajzolja arcára

visszaadja válla panaszmentességét.

A 15 perces kezelés heteken át tartó felfokozott öngyógyulást indít el vállában, és oldja a lefagyást.

 • befagyott váll kezelése lökéshullám terápiával a Harmónia CentrumbanFelgyorsult vérkeringése a kezeléssorozatot követő hetekben is felgyorsult ütemben szállítja a tápanyaghiánytól fuldokló sejtekhez az éltető oxigént és tápanyagokat, a visszaúton pedig hordja el a salakanyagokat. Ezzel pedig
  • pusztítja tovább a gyulladást okozó kórokozókat,
  • oldja a befagyást,
  • lazítja a letapadásokat, és
  • a feloldott meszes lerakódásokat és salakanyagokat is felgyorsult ütemben szállítja el. Persze csak akkor, ha van még mit.
 • Fő előnye, hogy nem a tüneteket nyomja el a kezelés, hanem fájdalma okát, a sejtek tápanyaghiányos állapotát, valamint a gyulladást és a merevséget szünteti meg. Válla az utolsó kezelés utáni hetekben is lankadatlanul gyógyul tovább, és egyre jobban képes lesz felemelni a karját. Így közelít válla a 100%-os panaszmentesség felé.

Befagyást oldó kezeléssorozat válla mozgásterjedelmének visszaállításáért

Gyógyászati Centrumunkban szakorvos vizsgálja meg.

A lefagyás és a tapadás oldására alternatív gyógyászati módszerekkel is várjuk a hagyományos kezelési módok mellett:

 • A modern lökéshullám kezelés mellett
 • a gyógymasszázs,
 • gyógytorna, és
 • természetgyógyászati kezelések segítik válla mozgásterjedelmének növelését a szakorvossal való konzultáció után.

Ha van 5x15 perce, akkor visszaadjuk válla panaszmentességét

 • Újabb 15 perc alatt pedig feltárjuk válla fájdalmának kiváltó okát is.
 • Beszélni szeretne vállspecialistánkkal, szakorvosunkkal válla mozgásterjedelmének visszaállításáról?
 • A rendelésre szakorvosunk előzetes bejelentkezés alapján várja.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat.

Fagyott vállának lökéshullám kezelése a mi életünkben 15 perc. Fájdalma kiváltó okának feltárása pedig újabb 15 perc alatt már ki is fog derülni.

 • Fájdalmas vállában viszont a kezelés 2-3 hónap felfokozott, lankadatlan öngyógyulását indítja be, és viszi vállát a fájdalommentesség felé.

Befagyott válla kezeléséről felelőssége tudatában dönt, és az alábbi 2 lehetőség közül választ

1. Bejelentkezem fagyott vállam lökéshullám kezelésére. Ezt azért teszem, hogy 80%-os eséllyel már a kezeléssorozat végére panaszmentes legyen a vállam. Megértettem azt is, hogy befagyott vállam gyógyulása a kezeléssorozatot követően is hónapokon át folytatódik majd. Azért, hogy az utólagos gyógyulással együtt 90%-os gyógyulási esélyemet még tovább javítsam, igénybe veszem a 6. ingyenes lökéshullám kezelést is.

 • Kérem, hogy tájékoztassanak a befagyott váll kezelés részleteiről.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.

2. Nem jelentkezem fagyott vállam lökéshullám kezelésére. Ezzel kijelentem, hogy lemondok a klinikai kutatások szerint messze legnagyobb eredményességet biztosító kezelésről.

Teszem ezt még annak árán is, hogy a panaszaim nem szűnnek meg, és karjaimat továbbra sem fogom tudni felemelni, és vállam továbbra is fájni fog. A lökéshullám előnyeinek megismerése után ezt felelősségem tudatában kijelentem, és vállalom döntésem következményeit.

Tudomásul veszem, hogy a kezeléssorozatról való lemondással nem vagyok jogosult a 6. ingyenes kezelésre sem.