Harmónia Centrum
Jöjjön lábfekélye gyógyulásáért >
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Lábfekélyek gyógyítása

Diabéteszes lábfekélyek gyógyítása lökéshullámmal

100%-os eredményességgel meggyógyítjuk, ha fekélyes sebe alkalmas a kezelésre.

Lábfekélye már komoly fájdalmat okoz Önnek?

 • Nehezen gyógyuló, 3 hónapnál régebbi fekélyes lábsebe van?
 • Fájdalmas a fekélyes láb kezelése? Azt tapasztalja, hogy a hagyományos sebkezelési eljárások már hosszú ideje nem hoznak javulást?
 • Talán fontos műtétet nem végeznek el Önön, mert a lábán fekély van?
 • Fekélyes sebe a mindennapi életben egyre több problémát okoz, például a tisztálkodásnál?

Meggyógyíttatná lábfekélyét?

A Svájcban kifejlesztett lökéshullám terápia begyógyítja fekélyes lába sebét

Rendkívül hatékony, mellékhatások nélküli eljárás a krónikus lábfekélyek kezelésében.

 • Tapasztalatok alapján a lökéshullám terápia gyógyulást eredményez lábfekély esetén.
 • Gyógyulásának időtartama jelentősen lecsökkenthető ezzel a németországi klinikai tanulmányokkal alátámasztott terápiával.
 • 2012 áprilisától már 500-nál több gyógyult betegünk van Magyarországon is.

Biztosan szeretné tudni, hogy az Ön fekélyes sebét begyógyítja-e a lökéshullám?

 • Érdeklődjön munkatársainktól a 06-1-269-2946-os számon, és kérjen választ lábfekélye gyógyulásával kapcsolatos kérdéseire!

Mi okozhatja lábfekélyét?

Ha diabétesztől szenved, akkor biztos figyel az étrendjére. Mindezek mellett még számos egészségügyi problémával is kénytelen számolni.

 • Ezek közül csak egy a lábfekély.
 • Idegkárosodás is veszélyezteti a cukorbetegség mellékhatásaként. Az idegek tompulása miatt egyre kevésbé érzékeli, ha valamilyen sérülést szenved, és a sérült seb könnyen fertőződhet.
 • A vérkeringés is romlik, a keletkezett sebek nehezebben gyógyulnak, és a fertőzések elkerülésére is figyelnie kell.
 • Azt is tudja, hogy a lábfekély kialakulásának veszélye a diabéteszben szenvedőknél jóval nagyobb.

Cukorbetegsége miatt Önnél az átlagosnál sajnos nagyobb a lábfekély kialakulásának kockázata. Ha ezt az oldalt nézi, akkor valószínűleg vagy Ön, vagy valamelyik hozzátartozója már szenved ettől, és most is éppen megoldást keres lábfekélye gyógyítására.

Az Önnél kialakult lábfekély milyen?

 • A lábon kialakuló fekélyes seb olyan nyitott seb, amely a talpa elülső részén, vagy a nagylábujja alatt alakulhat ki. (A lába szárán lévő fekélyt már lábszárfekélynek nevezzük.)
 • A fekély az adott területen jelentkező ismétlődő nyomásra alakul ki.
  • Piros, kráterszerű sebek lehetnek a fekélyek.
  • Nagyságuk és mélységük különböző lehet. A kisebbektől kezdve akár csontig hatoló mélységű is lehet.
 • Ön milyen fekélyes sebtől szenved?

Fekélyes láb gyógyítása 100% eredményességgel

Nincs könnyű helyzetben:

 • Nemcsak fájdalmas, és valószínűleg egyre fájdalmasabb a lábán kialakult fekély, hanem még azzal is számolhat, hogy fokozott fertőzésveszélynek van kitéve, mert a fekélyes seb bizony nem akar begyógyulni.
 • Minél előrehaladottabb a cukorbetegsége, annál nehezebb a lábán lévő fekélyes seb gyógyítása is.
 • Időben forduljon fekélyes sebek kezelésében jártas specialistához. Gyógyíttassa meg a sebét.
 • Van megoldás ma már krónikus fekélyek eredményes kezelésére is.

A lökéshullám hogyan gyógyítja a meg a fekélyes láb sebét?

Nézze meg a diabéteszes láb fekély kezeléséről készült videót!

Nézze meg néhány kezeléssorozat eredményét!

58 éves cukorbeteg férfi talpfekélye a kezelések megkezdése előtt, és a kezelések után:

talpfekély lökéshullám kezelés előtt gyógyult talpfekély a sebkezelés után

Ugye jól látható a különbség a gyógyítás hatására?

További képeket nézhet meg itt a lábfekély kezelések eredményéről.

Megnézne néhány kutatási eredményt is a fekélyes sebek lökéshullámmal való kezeléséről?

 • A tajvani egyetem és a Chang Gung Memorial Kórház 2011-ben végzett közös kutatása összehasonlította a lökéshullám terápia (ESWT) és a túlnyomásos oxigén terápia (HBOT) kezelések eredményességét 77 krónikus diabéteszes lábfekéllyel küszködő beteg kezelése során.
 • 2007 július és 2008 április között 18 beteg (6 nő és 12 férfi) 21 az Armstrong-skála szerinti 1A ill. 2A stádiumban lévő fekélyes sebét kezelték lökéshullám terápiával. Az átlag életkor 60 év volt. Nézze meg a kezelés eredményességéről készült kutatás adatait!
 • A Bari Egyetem Endokrinológiai osztályán (Olaszország) 2006 októbere és 2007 márciusa között kontrollált klinikai vizsgálatot végeztek. 30 véletlenszerűen kiválasztásra került neuropátiás diabéteszes lábfekéllyel élő beteg lökéshullám terápiás (ESWT) illetve hagyományos kezelési eljárása során.

Mi történik a sebész főorvosunkkal való konzultáción?

Dr. Fekete László lábszárfekély specialistaA kórelőzmények felméréséhez nagyon fontos, hogy ha vannak, akkor hozza magával korábbi leleteit. Ezekből Dr. Fekete László sebész főorvos úr át tudja nézni a kórtörténetét. A dokumentumok tanulmányozása után a főorvos úr kérdéseket fog feltenni Önnek az eddigi kezeléseivel kapcsolatban.

Sebe körültekintő vizsgálatával dönti el, hogy milyen esetleges további diagnosztikai vizsgálatokra illetve megkezdhető terápiára van szükség fekélyes lába gyógyulásához.

Krónikus fekélyes sebek kezelésének folyamata centrumunkban:

 1. A kezelési dokumentáció áttekintése szükséges a kórelőzmények felméréséhez. A dokumentumokban leírtakat egészítik ki a célzott kérdések az eddigi kezelésekről.
 2. A seb fizikális vizsgálata következik.
 3. Klasszifikáció - a fekélyes seb súlyosságának speciális skála szerinti besorolása.
 4. Ön beleegyező nyilatkozatot tesz, hogy vállalja a kezelést.
 5. Sebe lökéshullámmal való kezelése előtt elvégezzük a szabályok szerinti sebtisztítási és sebkimetszési teendőket. Minél mélyebb és nagyobb felületű a sebe, annál körültekintőbbnek kell lenni a fekélyes seb tisztításakor.
 6. A kezelés biztonsága érdekében steril műanyag fedőkötszert helyezünk a seb és a környező szövetek fölé. A műanyag fedőkötszer felhelyezésekor arra kell figyelnünk, hogy fedőkötszernek legalább 5 cm-rel túl kell érni a seb szélein. 
 7. A kötszerre steril kontakt gélt helyezünk. Ennek során arra kell ügyelnünk, hogy a kontakt gél ne kerüljön a seb és a fedőkötszer közé.
 8. A seb előkészítése után végezzük el a lökéshullám kezelést. A seb mélysége és felületi kiterjedése határozza meg elsősorban, hogy hány kezelésre lehet szükség. Általában 6-8 kezelés már szép eredményt mutat, és a sebek többségénél elég is ennyi kezelés. 
 9. A műanyag fedőkötszerrel együtt eltávolítjuk kezeléshez használt gélt is. Ezt követően steril sóoldattal megtisztítjuk a sebet.
 10. A kötözéshez sebe állapotának megfelelően választunk a sebkötöző kötszerek közül.

A radiális, testen kívüli lökéshullám kezelés a vérkeringés fokozásával

 • elősegíti új erek keletkezését,
 • támogatja az erek növekedését, és
 • a sejtek burjánzásával elősegíti a seb gyógyulását.

Vannak azonban a lökéshullám kezelést kizáró tényezők is:

 • fertőzött sebek,
 • nekrotikus sebek (elhalt szövetek),
 • az University of Texas Wound Classification System szerinti sebosztályozási rendszer szerinti III. fokozatú sebek nem kezelhetők lökéshullámmal.

lábfekély gyógyítása lökéshullámmalEgy-egy lökéshullám kezelés nem igényel többet, mint 10-15 perc. A seb megfelelő előkészítése a kezelésre, illetve a kezelés utáni gondos, körültekintő sebtoalett és a kötözés azonban további időt vesz igénybe. Így egy-egy kezelés időtartama több tényezőtől is függ, például a sebek számától és nagyságától is. Ezért a kezelőben töltött idő akár 45 perc is lehet.

Mivel Galsa Emese sebkezelő szakértőnk minden betegét a lehető legalaposabban látja el, ezért kérjük az Ön türelmét is, ha csúszás van a kezelések során. Ez ugyanis garancia arra, hogy Ön is a legjobb ellátásban részesül.

Ha a főorvos úr első alkalommal nem találja a sebet megfelelőnek a lökéshullám kezelésre, akkor ezt mindenképpen közli a beteggel és hozzátartozójával.

Azt is részletesen megbeszélik, hogy mi az előfeltétele a kezelés megkezdésének. Ilyen lehet például a jelenlévő kórokozók által okozott tünetek megszüntetése a területen, például antibiotikum kúra segítségével.

Dr. Derera Mihály orbáncos lábfej sebe is meggyógyult, és elmondja Önnek is tapasztalatait

Félrekezelt orbánc után 5x7 centiméteres seb keletkezett a bal lábfejemen, amit a körzeti bőrgyógyász kezelt. Három hónap után a seb csak egyre csúnyább és büdösebb lett, egyre reménytelenebbnek látszott a gyógyulás. Ki tudja miért, úgy gondoltam, tán meg kéne előzni, hogy a lábam üszkösödjön is, és le is kelljen vágni, ezért elkezdtünk a neten keresgélni sebkezelő specialista után. Így kerültünk a Harmónia Centrumba, Galsa Emeséhez.

Amikor megtekintette a sebet, két dolgot kért. Egyrészt, hogy soha többé ne kenjük rá azt, amit addig a bőrgyógyász adott, és soha többé ne kössük be azzal, amit szintén a bőrgyógyász adott. Ez kicsit ijesztően hangzik, de én abban reménykedtem, végre talán valaki tudja, mit kell tenni egy fekéllyel. És tudta.

Az antibiotikumos mezoterápia és a lökéshullám kezelés már az első hét után látható változást hozott, és bár én szkeptikusan szemléltem az egyre "szebb" eredményt (Emese szerint szépen javult, de én csak még mindig egy szörnyű sebet láttam), a tizedik kezelés után váratlanul új fejlemény következett be. "Na, ezt most megkezelem a biztonság kedvéért, be is kötöm, aztán három nap múlva le lehet venni, mert kész vagyunk" - mondta és amikor hitetlenkedve bámultam, felszólított, nézzem meg jól a lábamat. A seb gödre még látszott, de rajta már új bőr volt!

Időközben elolvastam az amerikai szakirodalmat, mely 78%-os siker arányról számolt be a lökéshullámmal kapcsolatban, és megismerkedtem több olyan beteggel, akiről máshol már "letettek", itt meg meggyógyult. Megtudtam, Európa nagy részén ez már bevett eljárás, amit a TB fizet, miközben itt az orvosok nem ismerik.

Az már csak hab a tortán, hogy a centrumban mindenki kedves és segítőkész volt, hogy a seb kezelésekor steril és egyszer használatos eszközökkel biztosították az egyéb fertőzések elkerülését, és hogy az egész intézményben azt próbálják sugallni: biztosan meggyógyulsz.

36 éve tevékenykedem a rehabilitáció területén, s bár nem vagyok orvos, az Országos Orvosi rehabilitációs Intézet Felügyelő Tanácsának egykori elnökeként is rengeteg rosszul végződő esetet láttam. Tudom azt is, Magyarországon háromszor annyi lábat amputálnak, mint Európában másutt, mert a kórházak ebben érdekeltek anyagilag. Mi betegek azonban a gyógyulásban vagyunk érdekeltek. És ehhez bizonyára másokat is hozzásegíthet a lökéshullám terápia és Galsa Emese és kollégái.”
Dr. Derera Mihály, 2017. június 20-án, 16 óra 43 perckor elküldve e-mailben;

Kérdése van még fekélyes sebe gyógyulásáról?

Derera úr lábfejének gyógyulása elég meggyőző Önnek is?

Azonban a kutatásokat megnézve és a kezelés menetét megismerve is lehetnek még kérdései, mielőtt eljön hozzánk sebét meggyógyítani:

 • Fáj a kezelés? Ha igen, akkor mennyire?
 • Be fog gyógyulni a sebem?
 • Hogyan gyógyítja meg a sebet a lökéshullám?
 • Hogyan történik a fekélyes láb kötözése?
 • Hány kezelés kell a gyógyuláshoz?
 • Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb kérdéseket, és azok válaszait. Kattintson erre a linkre, és rögtön válaszokat is talál kérdéseire.

Magánrendelésünkön jól képzett sebész főorvosunk - Magyarországon elsőként - gyógyít lökéshullám terápiával lábfekélyeket. Ismerje meg a cukorbetegséggel, lábfekélyekkel kapcsolatos tényeket, adatokat, és tájékozódjon

Szeretné megtudni, milyen lehetősége van fekélyes sebének meggyógyítására?

 • Jelentkezzen szakorvosi vizsgálatra, ahol szakorvosunk teljes körűen tájékoztatja gyógyulása lehetőségeiről, és a terápia lefolytatásáról.
 • Szakorvosunktól minden kérdésére lelkiismeretes választ kap. 30 perc gyógyító figyelem várja sebészeti szakrendelésünkön.

Talán fekélyes lába egyre rosszabb állapotban van? Ha igen, akkor bizonyára egyre nehezebben tudja már kezelni?

 • Többen fordulnak hozzánk sebük gyógyítása céljából olyan stádiumban, amikor már nem segít a lökéshullám terápia sem. Ön ne várja meg, amíg már ez a természetes gyógymód sem segít.
 • Idejében forduljon hozzánk, hogy segíthessünk Önnek ezzel a hazánkban páratlan eljárással.
 • Tegye meg önmagáért és családja nyugalmáért az első lépést, hogy még időben elkezdhessük a kezelését!

Fekélyes sebe gondos kezeléssel meggyógyul

 • Dr. Fekete László lábszárfekély specialistaSpecialistánk a rendelésekre előzetes bejelentkezés alapján várja.
 • Munkatársunktól kérdezni és bejelentkezni a 06-1-269-2946-os telefonszámon tud.
 • Az első konzultáció alkalmával szakorvosunk megvizsgálja, teljes körűen tájékoztatja a terápiáról és a kezelés várható eredményeiről.
 • Ön biztonságban van. Csak abban az esetben fogja javasolni terápiánkat, ha a gyógyulásnak komoly esélyei vannak, ezáltal Ön is tisztán fog látni állapotával kapcsolatban. Ragadja meg gyógyulásának az esélyét!

Lábfekélye gyógyulásáról felelőssége tudatában dönt, és szabadon választ a következő 2 lehetőség közül

1. Bejelentkezem a konzultációra, és lábfekélyem lökéshullám kezelésére azért, hogy ha alkalmas a sebem a kezelésre, akkor 100%-os eséllyel begyógyuljon a fekélyes sebem. Megértettem azt is, hogy a lökéshullám kezelés sem használható mindig. Ha a kezelés nem alkalmazható, akkor a szakorvosi vizsgálat után el sem kezdik a kezelést, és tájékoztatnak a lehetőségeimről. Kérem, hogy tájékoztassanak a további részletekről.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.

2. Nem jelentkezem fekélyes lábam lökéshullámmal való kezelésére. Ezzel kijelentem, hogy lemondok az eddigi tapasztalatok szerint 100%-os gyógyulást biztosító korszerű kezelésről. Teszem ezt még annak árán is, hogy a panaszaim nem szűnnek meg, és fekélyes lábam továbbra is fájni fog. A sebkezelés előnyeinek megismerése után ezt felelősségem teljes tudatában kijelentem, és vállalom döntésem következményeit.