Harmónia Centrum
Sarkantyú lökéshullám kezelés
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Sarokfájdalom kezelése / Sarokcsont sarkantyú kezelése

Sarkantyú eredményes kezelése lökéshullámmal

A sarokcsont sarkantyú egy csontkinövés a sarokcsont talpi részén. Úgy érzi, hogy ez okozza kínzó sarokfájdalmát?

 • Pedig valószínűleg fájdalmát a sarokcsont talpi részén megtapadó ín, a talpi fascia szalag túlzott terhelése miatti fokozott húzó hatás váltja ki.
 • Miért fontos ezt pontosítani sarkantyú fájdalma eredményes kezeléséhez?

sarkantyúA sarkantyú gyakori csontkinövés a talpon. Általában azonban ez a csontkinövés önmagában még nem okoz fájdalmat. Csak akkor fog szenvedni sarka fájdalmától, ha gyulladás alakul ki a talpi részen létrejött csontkinövést (sarkantyút) körülvevő szövetekben.

 • Fájdalmát általában reggel, felkeléskor veszi észre, amikor lelép az ágyáról.
 • Fájdalma azonban megjelenhet sarka talpi részén egy-egy hosszabb pihenés, ülés után is, amikor feláll, és megteszi az első lépéseket.

Megismeri részletesebben sarkantyú fájdalma kialakulását?

A sarokcsont sarkantyú kialakulásának leggyakoribb okai lehetnek

 1. A lábfej túlerőltetése, például az állandó állómunka miatt.
 2. Túlsúly.
 3. Lúdtalp.
 4. A lábat nem megfelelően alátámasztó sarok nélküli cipők viselete.
  • Ezek közül melyik zárja Önt sarkantyú fájdalmának börtönébe?

Az is megfigyelhető, hogy nőknél jóval gyakrabban alakul ki a talpi sarkantyú, mint a férfiaknál.

Milyen tüneteket okoz a talpi sarkantyú?

 • Legjellemzőbb tünete a járás közbeni égő, szúró fájdalom a sarok talpi részén.
 • Általában reggel, felkelés után egyetlen lépést sem tud tenni fájdalom nélkül, amíg be nem járatódik a sarka.
 • A sarok talpi része nemcsak járáskor fáj, hanem már nyomásra is érzékeny.

Ha röntgenfelvétel készül a lábfejről, akkor ezen egyértelműen látszódik a csontkinövés a talpi részen. Ha pedig nem látható a röntgenfelvételen csontlerakódás, de érzi a fájdalmat, akkor ennek örüljön, mert ez azt jelzi, hogy még „csak” a csonthártya van begyulladva a fascia szalag sarokcsonthoz csatlakozásánál, a gyulladás még nem vezetett csontkinövés kialakulásához. Ezért könnyebb lesz fájdalmas sarka kezelése is.

A kellemetlen sarokfájdalmak nagy részét ugyanis a sarok csonthártya gyulladása okozza. Sarkán a csonthártya erős terhelésre gyullad be. Ha túlságosan terheli a lábfejét, de a terhelés elviseléséhez nem tornáztatja a lábát, és nem nyújtja és erősíti a talpában található izmokat (talpi fascia), akkor lábának hosszboltozata elkezd kiegyenesedni, vagyis lúdtalpasodik a talpa. Miért annyira rossz ez?

sarokcsont sarkantyúIlyenkor egyre nagyobb lesz a nyomás a talpában feszülő lemezeken. A talpi ínszalag is húzza-feszíti a sarokcsonthoz tapadási pontján a sarokcsontot, pontosabban annak csonthártyáját. Ha a csonthártyának ez a feszülése, gyulladása sokáig kezeletlen marad, akkor az elhúzódó gyulladás miatt megindul a tüskeszerű csontképződés. Ezt a sarok talpi részén kialakuló csontlerakódást nevezzük sarokcsont sarkantyúnak.

Ha nem kezelteti a gyulladást, akkor annak előbb-utóbb sarkantyú képződés lesz a vége. Ne kockáztasson!

Sarka járáskor, futáskor, leüléskor, felálláskor, felugráskor egy jól funkcionáló erőkarként működik. A sarokcsontjához az Achilles-ínnal csatlakozó vádlijában dolgozó lábszár izmok és a talpán végigfutó ínszalag sarokcsontja körül egy jól működő mozgatószerkezetet alkot. Használat közben nemcsak a talpi részen, hanem a lábszárában, az Achilles-inánál is túlerőltetheti a sarkát, és ez sarka külső részén, Achilles-ina sarokcsonthoz való csatlakozásánál okozhat gyulladást. Ha ezt a gyulladást hanyagolja el, akkor az itt kialakuló gyulladás pedig itt vezethet fájdalmas csontlerakódáshoz. Haglund saroknak nevezzük ezt az elváltozást, ami azért kifejezetten kellemetlen, mert a cipő kérge, hátsó része állandóan nyomja, nagy fájdalmat okozva irritálja. A talpi részen kialakuló sarokcsont sarkantyú jóval gyakoribb, mint a Haglund sarok kialakulása.

Tehát kezeletlen sarokcsont gyulladása fájdalmas csontlerakódáshoz vezet sarka talpi és külső sarki részén is.

 • Ne hanyagolja el sarokgyulladását. Ne kockáztassa a csontlerakódást.
 • Kezeltesse begyulladt sarkát.

Sarok csonthártyagyulladás

sarok gyulladásSarka fájdalmáért a sarokcsonthoz tapadó ínszalag tapadási pontján kialakult csonthártya gyulladás a felelős. A sarokcsont fájdalom okának kiderítése azonban nem is olyan egyszerű.

 • Ha azt gondolja, hogy a csontkinövés a bűnös minden fájdalmáért, akkor rossz nyomon jár. A csontkinövés "csak" következménye az elhanyagolt gyulladásnak.
 • A fájdalmat legtöbbször a láb túlterhelése vagy egyenetlen terhelése váltja ki. 11 éves tapasztalatunk alapján összeállított kérdőívnek a kitöltésével megtudhatja, hogy mi okozhatja sarka fájdamát?
 • Emiatt gyullad be a csonthártya.
 • A csontkinövés pedig akkor alakul ki, ha elhanyagolja a csonthártya gyulladását.
 • Ebből is látszik, hogy a kezeletlen sarok csonthártya gyulladás okozza a sarok kinövést, és nem a csontkinövés miatt gyullad be a csonthártya.

A sarokcsont kinövés tehát nem oka, hanem következménye a sarokgyulladásnak. Most már tudja, hogy az elhanyagolt sarok gyulladás tehát nemcsak kellemetlen fájdalommal jár, hanem kinövést is okoz.

Sarokcsont sarkantyú

sarok sarkantyúA sarokcsont sarkantyú a csontkinövés egyik változata a talpi ín tapadásánál, a sarok talpi részén. Ezt látja pirossal jelölve a sarokcsont talpirészén. Ha a talpi fascia ín túlterhelődik, akkor könnyen begyulladhat. Ha ezt a gyulladást elhanyagolja, akkor a kezeletlen, elhúzódó gyulladás miatt a sarokcsont talpi részén sarkantyú alakulhat ki.

 • Ne hanyagolja el sarka gyulladását.
 • Időben forduljon sarok specialistához, és a gyulladás kezeltetésével előzze meg a talpi sarkantyú kialakulását.

Sarokcsont sarkantyú és csonthártya gyulladás kezelése lökéshullámmal

sarkantyú kezelése lökéshullámmal a Harmónia CentrumbanA sarok sarkantyú kialakulásakor, illetve már korábban, a sarok csonthártya gyulladásakor forduljon orvoshoz. Minél hamarabb fordul lökéshullám specialistához, fájó sarka annál hamarabb és könnyebben gyógyul meg. Fájdalma megszüntetésére a lökésterápia mellékhatások nélkül, remekül használható.

Dr. Hargitai Gergely ortopéd szakorvos évtizedes konzultációs tapasztalata, és lökéshullám terápia központunk gyógytornász terapeutáinak

 • 11 éves tapasztalata szerint,
 • 4-6 kezelés,
 • mellékhatások nélkül,
 • 80%-os eredményességgel megszünteti a csonthártya gyulladását, és 10-ből 8 beteg panaszmentes lesz már a kezeléssorozat végére.

Önt is nagyon jó eséllyel megszabadítjuk sarkantyú okozta fájdalmától.

Miért olyan eredményes a kezelés sarok csonthártya gyulladásának a megszüntetésére?

Természetes gyógymód Mellékhatások nélkül

4-6 kezelés  80%-os eredményességgel a mozgás szabadságát adja vissza, és az egészséges ember felszabadult mosolyát rajzolja arcára

  
    
megszünteti sarok csonthártyája gyulladását.

sarkantyú kezelése lökéshullám terápiávalAz 5x15 perces lökésterápia kezeléssorozat heteken át tartó felfokozott öngyógyulást indít el a sarkában. Felszámolja a gyulladást, és megszünteti fájdalmát.

 • Felgyorsult vérkeringése az utolsó kezelést követő hetekben-hónapokban is felfokozott tempóban szállítja a sejtekhez az életető oxigént és tápanyagot, valamint a visszaúton pedig szállítja el a salakanyagokat, és ezzel szünteti meg a gyulladást.
 • Felgyorsult vérkeringése a salakanyagok elszállításával oldja a még fájdalmat okozó gyulladásos gócokat, és
 • szállítja el a kiválasztott salakanyagokat. Persze csak akkor, ha van még ilyen a sarkában.
 • A kezelés nem a tüneteit nyomja el, hanem a fájdalmát okozó gyulladást számolja fel. A csonthártya gyulladásának csökkenésével sarka lankadatlanul gyógyul tovább, így közelítve a 100%-os panaszmentesség felé.

Nem titok az sem, hogy ha az 5x15 perces kezeléssorozat során feltárjuk fájdalma kiváltó okát, és ha betartja útmutatónkat, akkor a soha viszont nem látás ígéretét adjuk búcsúzóul. Hosszú távú panaszmentessége érdekében természetesen van néhány felatada is.

 • Fájdalmát sarka talpi részén a csonthártya gyulladása okozza. Ha a talpi fascia szalagot megfelelő gyakorlatok rendszeres végzésével nyújtja, akkor az edzett és rugalmas fascia szalag nem fogja irritálni a sarokcsonthoz tapadásánál a csonthártyát.
 • Ha lúdtalpas, akkor a talpára szabott, egyedi talpbetéttel kell megtámasztani lesüllyedt lábboltozatát.
 • Ha jónéhány felesleges kilót cipel, akkor érdemes leadnia néhány kilót sarka fájdalommentessége érdekében.
 • Ha pedig sarok nélküli cipői okozzák fájdalmát, akkor érdemes 3-5 centiméteres sarokkal rendelkező, rugalmas talpú cipőket viselnie fájdalma kiújulásának elkerüléséért.

Orbán Józsefné is eljött hozzánk a  centrumunkban már többezerszeresen bizonyított kezelésre

"Tisztelt Harmónia!
Sarkantyú kezelésre jártam Önökhöz. Az elmúlt 6 hétben igazi „csoda” történt. A bicegve járó asszonyból egy fájdalmaktól mentes boldog emberré váltam.
Köszönöm, hogy visszakaptam az életkedvemet. Az Önök segítségével 100%-os elégedettséggel távozhatok az egészségcentrumból.
2016.07.04.
Orbán Józsefné"

 • Eljön hozzánk Ön is sarka panaszmentességéért?

Magánrendelésünkön a lökésterápiában több éves gyakorlattal rendelkező ortopédus és reumatológus szakorvosaink 2008 óta figyelik a gyógyulási statisztikáinkat, és megnyugtató híreik vannak. Eddig még nem kellett csalódniuk a lökéshullám terápiában. A kezeléssorozat végére a 80%-os eredményesség biztosított. És ehhez jön még a hetekig-hónapokig zavartalanul folytatódó felfokozott vérkeringés okozta további öngyógyulás.

sarkantyú kezeléseHa van diagnózisa, mert panaszával már járt korábban szakorvosnál, akkor nincs szüksége szakorvosi konzultációra sem

Ha szakorvos vizsgálta már a sarkát, akkor felesleges egy újabb vizsgálat. Ilyen esetben gyógytornász kolléganőink meghallgatják az Ön panaszait, és kezelik sarokfájdalmát.

 • Felvette már a telefont, és hívta a 06-1-346-0325-ös számot?

Ha van 5x15 perce, akkor megszüntetjük sarkantyú fájdalmát

Sarkantyú kinövésének öngyógyulást beindító kezelése a mi gyógyító munkánk során 15 perc. Az Ön gyógyulásában viszont hónapok lankadatlan, felfokozott öngyógyulása.

 • Sarka gyógyuljon meg mellékhatások nélkül a leghatásosabb kezeléssorozattal, és a sarokfájdalmát kiváltó ok feltárásával!
 • Munkaidőben hívja munkatársunkat06-1-346-0325-ös telefonszámon, hogy 10 éves tapasztalatunk alapján részletesebben tájékoztassa gyógyulása lehetőségeiről!
 • Vagy töltse ki az űrlapot! Kollégáink hamarosan visszahívják Önt.
 • Megtesz ennyit sarkantyú fájdalma megszüntetéséért?
 • Jöjjön el hozzánk sarka panaszmentességéért, és fájdalma okának kiderítésével, fájdalma nélkül engedjük útjára!

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.