Harmónia Centrum
Fejfájás ellen természetesen
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Fejfájás ellen

Fejfájás ellen keres természetes gyógymódot?

A fejfájás az orvosoknak is sokszor okoz „fejfájást”. Lehet, hogy az Önével sincs könnyű helyzetben a háziorvosa.

Orvos a talpán, aki pontosan megállapítja, hogy milyen fejfájása van. A fájdalom érzékelése, megjelenésének gyakorisága és a tünetek alapján több mint kétszázféle típusba sorolják a fejfájásokat.

 • fejfájásEbből kell kiválasztani azt, amelyik éppen Önt kínozza.
 • Fáj a feje, ezért Ön sincs könnyű helyzetben.
 • De az orvosa sem, miközben kérdezi a panaszairól, és a válaszai alapján zakatolnak a fejében a fogaskerekek. Lehet, hogy az ő feje is megfájdul.

Annyi mentőöve azért van az orvosának, hogy a leggyakrabban előforduló fejfájás típusok száma ennél jóval kevesebb.

 • Ha Ön nő, akkor annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy migrén kínozza, ha pedig férfi, akkor talán a cluster fejfájás valamelyik típusától szenved.
 • Azért persze valószínűleg nem fejfájása típusára kíváncsi, hanem inkább szeretné valahogy kiradírozni a fájdalmat a fejéből.

„Mitől fáj a fejem?” Melyek lehetnek a fejfájás okai?

fejfájás okaiMiért fáj a fejem? - Sokszor feltette már ezeket a kérdéseket?

 • Saját magának már sokszor, és talán másoknak is.
 • Fogós kérdések ezek, amelyekre nem mindig könnyű válaszolni.

Ha fáj a feje, akkor érdemes meginnia egy nagy pohár vizet, és várni a víznek a fejfájást elmúlasztó, jótékony hatását. Fejfájása okának meghatározásához fontos tudni, hogy mikor és mennyi folyadékot fogyasztott, mit és mikor evett. Ha fáj a feje, akkor óránként érdemes meginnia egy pohár vizet.

A fejfájások egy részének viszonylag könnyen azonosítható oka van.

 1. Az időjárás változása.
 2. Túlzott napozás,
 3. kevés folyadék fogyasztása,
 4. epeproblémát okozó táplálék, vagy az étkezés elmaradása,
 5. alacsony vagy magas vérnyomás,
 6. idegesség, tartós stresszhatás,
 7. szorongás, depresszió,
 8. kialvatlanság, kimerültség, fáradtság,
 9. a szem bizonyos betegségei stb.
 10. Míg a szemkörnyéki fejfájást valamilyen májprobléma okozza.
 11. Görnyedt testtartás. Túl hosszú idő eltöltése egy adott testhelyzetben, vagy kényelmetlen helyzetben végzett munka.
 12. Oka lehet pl. egy megfázás, vagy a túlzott alkoholfogyasztás is.
 13. Hormonok is okozhatják fejfájását. A menstruáció, a terhesség, a menopauza idején is jelentkezhetnek a panaszai.

Nem minden fejfájásnak nyilvánvaló azonban az oka.

Melyek lehetnek a fejfájás típusai?

A tünetekből szinte lehetetlen eldönteni, hogy milyen típusú fejfájása van, hiszen a panaszok nagyon hasonlóak lehetnek az egyes típusoknál. Fejfájásának az eredetét sokszor csak részletes kivizsgálás után találja meg az orvos.

A fejfájásokat alapvetően két nagy csoportba sorolhatjuk:

 • Az elsődleges fejfájásoknak nincs nyilvánvaló fizikai oka. A fejfájás típusok nagy többsége ebbe a csoportba tartozik. Ezeknek a fejfájásoknak alapvetően lelki oka lehet, vagy az állandóan rohanó, stresszes életmód okozhatja. Ilyen a migrén, a tenziós fejfájás, és az egy adott helyre lokalizált cluster fejfájás is.
 • A másodlagos fejfájásoknál valamilyen egyéb betegség vagy körülmény is van a háttérben.

Migrén, a nők fejfájása

Kb. háromszor annyi nő szenved tőle, de a férfiaknak is ugyanúgy fáj.

A migrén heves rohamokban jelentkezik. Pontos okát nem ismerjük, akár örökletes tényezők is állhatnak a háttérben.

 • Időközönként visszatérő, nagyfokú, lüktető fájdalommal jár.
 • Jellemzően a fej egyik oldalát támadja meg, de lehet kétoldali is.
 • Hallási, látási vagy más idegrendszeri tünetek előzik meg a hirtelen fellépő, lüktető fájdalmat. A végtagok zsibbadása is jelentkezhet a lüktető, görcsös fájdalom előtt. A migrénes roham rendszeres időközönként (havi 1-4 alkalom) jelentkezik. Néhány órától kezdődően akár három napig is eltarthat.
 • A migréntől szenvedőt még a hányinger, hányás és émelygés is kerülgetheti.

Izomfeszülésből származó tenziós fejfájás

Mintha satu szorítaná a fejét?

 • Ha gyakran stresszel, állandóan szorong, és különböző félelmei vannak, rendszertelenül étkezik, vagy keveset mozog, akkor lehetséges, hogy kialakul Önnél a tenziós fejfájás. Ennek a fejfájás típusnak - a neve ellenére - nincs semmi köze vérnyomáshoz. A fejfájást a fej és a nyakizmok görcsös összehúzódása okozza.
 • Gyakran előfordul azoknál is, akik hosszú időn keresztül, azonos testtartásban dolgoznak.
 • A tenziós fejfájásnak is különböző típusai vannak azonban, amelynek a meghatározása részletes vizsgálatot igényel.

A fejfájás típusok közül ezek az izomfeszülésből származó fejfájások a leggyakoribbak.

 • A tenziós fejfájásnál jelentkező állandó, tompa fájdalom általában az egész fejet érinti, és a nap vége felé, vagy stresszes helyzetben jelentkezik.
 • Valamilyen fizikai aktivitással is sikeresen csökkentheti a fájdalmát.

Egy oldali cluster fejfájás

Az egy helyen jelentkező cluster fejfájás főként a férfiakat kínozza.

 • Olyan fájdalommal jár, mintha éles nyilakat lőnének ki hátulról a szembe.
 • A hullámokban jelentkező fájdalom hetekig is tombolhat, és bizonyos időközönként visszatérhetnek a fájdalmak.

Mit tehet a fejfájás ellen?

A stressz, a kimerültség, az álmatlanság is okozhat fejfájást, ezért a kezeléskor a pszichés tényezőket is érdemes feltárni.

 • Felmérések szerint a tenziós fejfájás a leggyakoribb típus. Az előfordulások 70-80%-a ilyen típusú. Ez nem valamilyen betegség következtében alakul ki, hanem az életmód miatt.
 • A fejfájás megszüntetéséhez az életmódján szükséges változtatni. Érdemes csökkenteni a stresszes helyzetek számát, illetve célszerű megtanulni a stresszkezelés eredményes technikáit, és ezek közül azt alkalmazni rendszeresen, amelyik Önnél láthatóan beválik.

Mivel a fejfájás okainak felismerése, és típusának a meghatározása hosszadalmas folyamat, ezért igényli a beteg és az orvos közötti bizalmi kapcsolatot. A fejfájástól szenvedő problémája iránti érdeklődést és gondos odafigyelést nem szabad megspórolni a kezelés közben.

Minden ember problémája más, és minden egyes fejfájás külön diagnózist igényel. Csakis ezeknek a feltárása után lehet specifikus és gyakran egyedi kezeléseket alkalmazni.

Fejfájásra keres természetes gyógymódot?

A fejfájását leggyakrabban okozó stressz oldására az egyik leghatékonyabb módszer a kineziológia és a Theta Healing kezelés, mert ezek a technikák a kezelés problémájának okát/gyökerét tárják fel. Amikor a fejfájás mögé lát a kliens, a terapeuta segítségével, felismeri, mi okozza a jelenlegi fájdalmat és e hatékony módszerek segítségével könnyen és gyorsan csillapodik majd elmúlik a fájdalom.

Mivel a legtöbb esetben a stressz okozza a fejfájását vagy az azt kiváltó egyéb tényezőket (izomfeszülés, alvászavar, emésztési problémák stb.), ezért a stressz kezelésén keresztül lehet fejfájását elmúlasztani és tartósan megszüntetni.

 • Stresszes helyzetének kialakulását és fennállását minden esetben valamilyen érzelmi vagy látásmódbeli probléma okozza.
 • Főleg akkor, ha ez a probléma tartósabb ideig fennáll, a testben vagy az elmében blokkot okoz, ami plusz terhet jelentve számunkra.

Ennek a blokknak feloldásában segít a kineziológia és a Theta Healing. Mivel a test és a lélek oda-vissza hat egymásra, így a fizikai blokkok oldásával gondolati-érzelmi terheinktől is megszabadulhatunk: elménk rugalmasabbá és megoldásközpontúvá válik a problémaközpontúság helyett. Egy egészen más valóságot teremtünk, jó és kellemes dolgokkal, új látásmóddal, megoldásokkal.

Gazsó Csilla kineziológus kezelése fejfájása okának, stresszes élethelyzetének megszüntetésére irányul. Csilla intuíciójával, 11 éves szaktudásával segíti Önt, sosem ő oldja meg Ön helyett a problémáját.

Az első találkozáskor néhány szóban megbeszélik, miben kéri Csilla segítségét, majd elindulnak együtt egy kellemes utazásra, ahol kiderítik a fejfájása mögött meghúzódó lelki okokat.

 • Rendkívül hasznos információként szolgálnak az olyan körülmények, mint
  • milyen régóta állnak fent a panaszai,
  • hogyan nyilvánul meg Önnél a stressz,
  • mi, ki vagy milyen helyzetek a kiváltói, vagy hogy egyáltalán Ön indokoltnak tartja-e, hogy stresszel?
 • Tud-e aludni nyugodtan?
 • Megzavarja-e valami az étkezési szokásait?

izomtesztA megbeszélés után történik az izomtesztelés, a biofeedback, mely a kezelés alapját adja. Ennek során, ha egy konkrét feltett kérdésre az érintett pontok mentén haladó izmok tónusa gyengül, az azt jelenti, hogy az adott kérdéssel kapcsolatban valamilyen blokkolódás van Önben. Ez azért lehetséges, mert szervezete minden Önnel történt eseményt eltárol, és pontosan “emlékszik” rájuk sejtmemória szinten. Akkor is, ha tudatosan Ön már nem is tud erről. Vagy azért, mert túl kicsi volt még akkor, vagy mert túl nagy volt a trauma.

Az izomtesztelés segítségével pontosan kimutatható, hogy múlt vagy jelenbéli eseményei hogy befolyásolják gondolati és viselkedésmintáit.

A kezelés, vagyis a kineziológiai oldás során Ön végig kényelmesen ül. A terapeuta kiteszteli azt az életkort, ami összefügg a jelenbéli problémájával, és oldva a múlt sérelmeit a jelenben is megoldódnak a dolgok.

 • Talán meglepően hangzik, de a fejfájások döntő többségének, mintegy 96-98%-ának nincs nyilvánvaló testi-fizikai oka. Ezekben az esetekben a fejfájásnak a múltjában gyökerező, lelki oka van, illetve rohanó stresszes életmódja okozhatja. A múltjában gyökerező feszültséget, amely mostani problémáját okozza, teste bármely pontja, szövete tárolhatja. Az sokak által ismert, hogy az izmok és a szalagok játszhatnak ilyen szerepet, de a porckorongok, a bélfal és akár még az ízületi folyadékok, vagy egy-egy szerv is. Bárhová is bújjon el, a stressz hatással lesz az egész testére, és ha nem szünteti meg, akkor tudatában is megjelenik ez a feszültség. A “gombóc van a torkában” vagy a “görcsbe rándult a gyomra” és hasonló mondások jól érzékeltetik ezt a folyamatot. A kineziológia ezeket a stressz rejtekhelyeket segít felderíteni és oldani a testében, bárhol is legyenek. Így az öngyógyító folyamatok elől elhárulnak az akadályok, és a gyógyulás szépen megindul.
 • kineziológia oldásAz izomtesztek nemcsak a stressz helyét mutatják meg, hanem azt is, hogy mi okozza a feszültséget, és miért áll ellen szervezete a stressz oldódásának. Eközben Ön kényelmesen ül, én pedig a test energetikai rendszerét alkotó meridiánokon lévő akupunktúrás pontok érintésével tanulmányozom az energiaáramlást, és annak változásait a testében. Teste beszél Ön helyett az izomtesztelésen keresztül. A megfelelő pontok tartásával kiegyenlítjük a rendszerben fennálló diszharmóniát, így a blokk megszűnik, az energia kiegyenlítődése pedig egyensúlyba hozza gondolati-érzelmi működését is.

A stresszpontok felkutatását és oldását követően mutatok néhány könnyen elsajátítható stresszkezelő módszert (légzés, koncentrációs vagy relaxációs technikák), melyeket meg is tanítok Önnek.

Segítségünkre lesznek a Maui virág, Maui virágkő és a Bach-virág megerősítései is a nyugodt állapot fenntartására.

A kezelés során, az oldást követően – amennyiben szükséges – kitesztelek Önnek otthon végezhető korrekciós feladatokat. Ezeknek az egyszerű feladatoknak a rendszeres végzésével megtarthatja a kezelés során elért eredményeket. Erre azért lehet szükség, mert lelki szokásaink megváltoztatásához is gyakorlás, Önmagunk emlékeztetése szükséges. Természetesen ezeknek a gyakorlatoknak a végzését is megmutatom Önnek.

Mindezeken kívül néhány életmódbeli változtatást javasolva teszem teljessé a kezelést, hogy a továbbiakban még hatékonyabban tudja megszüntetni, de még inkább megelőzni a kínzó fejfájást okozó helyzeteket.

Mellékhatások nélküli természetes gyógymódot keres fejfájás ellen?

Gazsó Csilla kineziológus, Theta Healing konzulensMegszabadulna fejfájásától Gazsó Csilla kineziológus, Theta Healing konzulens támogatásával?

 • A konzultációra előzetes bejelentkezés alapján várja Önt szeretettel Csilla.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat. Munkatársunk válaszol kérdéseire, és információval látja el.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt.
 • Az első konzultáción alapos állapotfelmérésre kerül sor, amely alapján megállapítható, hogy
  • a sikeres kezeléshez milyen megoldásokat válasszunk (kineziológia, Theta Healing), valamint
  • milyen életmódbeli változások szükségesek a stressz kezeléséhez, fejfájása megszüntetéséhez.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.