Harmónia Centrum
Fejfájás ellen természetesen
(+36-1)269-2946
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Fejfájás ellen

Fejfájásra keres gyógymódot?

A fejfájás az orvosoknak is sokszor okoz „fejfájást”. Lehet, hogy az Önével sincs könnyű helyzetben a háziorvosa.

Orvos a talpán, aki pontosan megállapítja, hogy milyen fejfájása van. A fájdalom érzékelése, megjelenésének gyakorisága és a tünetek alapján több mint kétszázféle típusba sorolják a fejfájásokat.

 • fejfájásEbből kell kiválasztani azt, amelyik éppen Önt kínozza.
 • Fáj a feje, ezért Ön sincs könnyű helyzetben.
 • De az orvosa sem, miközben kérdezi a panaszairól, és a válaszai alapján zakatolnak a fejében a fogaskerekek. Lehet, hogy az ő feje is megfájdul.

Annyi mentőöve azért van az orvosának, hogy a leggyakrabban előforduló fejfájás típusok száma ennél jóval kevesebb.

 • Ha Ön nő, akkor annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy migrén kínozza, ha pedig férfi, akkor talán a cluster fejfájás valamelyik típusától szenved.
 • Azért persze valószínűleg nem fejfájása típusára kíváncsi, hanem inkább szeretné valahogy kiradírozni a fájdalmat a fejéből.

„Mitől fáj a fejem?” Melyek lehetnek a fejfájás okai?

fejfájás okaiMiért fáj a fejem? - Sokszor feltette már ezeket a kérdéseket?

 • Saját magának már sokszor, és talán másoknak is.
 • Fogós kérdések ezek, amelyekre nem mindig könnyű válaszolni.

Kada Anna természetgyógyász első lépése szintén az, hogy elkezdi kutatni, hogy mi lehet fejfájása oka?

Ha fáj a feje, akkor érdemes meginnia egy nagy pohár vizet, és várni a víznek a fejfájást elmúlasztó, jótékony hatását. Fejfájása okának meghatározásához fontos tudni, hogy mikor és mennyi folyadékot fogyasztott, mit és mikor evett. Ha fáj a feje, akkor óránként érdemes meginnia egy pohár vizet.

A fejfájások egy részének viszonylag könnyen azonosítható oka van.

 1. Az időjárás változása.
 2. Túlzott napozás,
 3. kevés folyadék fogyasztása,
 4. epeproblémát okozó táplálék, vagy az étkezés elmaradása,
 5. alacsony vagy magas vérnyomás,
 6. idegesség, tartós stresszhatás,
 7. szorongás, depresszió,
 8. kialvatlanság, kimerültség, fáradtság,
 9. a szem bizonyos betegségei stb.
 10. Míg a szemkörnyéki fejfájást valamilyen májprobléma okozza.
 11. Görnyedt testtartás. Túl hosszú idő eltöltése egy adott testhelyzetben, vagy kényelmetlen helyzetben végzett munka.
 12. Oka lehet pl. egy megfázás, vagy a túlzott alkoholfogyasztás is.
 13. Hormonok is okozhatják fejfájását. A menstruáció, a terhesség, a menopauza idején is jelentkezhetnek a panaszai.

Nem minden fejfájásnak nyilvánvaló azonban az oka.

A tünetekből szinte lehetetlen eldönteni, hogy milyen típusú fejfájása van, hiszen a panaszok nagyon hasonlóak lehetnek az egyes típusoknál. Fejfájásának az eredetét sokszor csak részletes kivizsgálás után találja meg az orvos.

 • Az elsődleges fejfájásoknak nincs nyilvánvaló fizikai oka. Ilyen a migrén, a tenziós fejfájás, és az egy adott helyre lokalizált cluster fejfájás.
 • A másodlagos fejfájásoknál valamilyen egyéb betegség vagy körülmény is van a háttérben.

Migrén, a nők fejfájása

Kb. háromszor annyi nő szenved tőle, de a férfiaknak is ugyanúgy fáj.

A migrén heves rohamokban jelentkezik. Pontos okát nem ismerjük, akár örökletes tényezők is állhatnak a háttérben.

 • Időközönként visszatérő, nagyfokú, lüktető fájdalommal jár.
 • Jellemzően a fej egyik oldalát támadja meg, de lehet kétoldali is.
 • Hallási, látási vagy más idegrendszeri tünetek előzik meg a hirtelen fellépő, lüktető fájdalmat. A végtagok zsibbadása is jelentkezhet a lüktető, görcsös fájdalom előtt. A migrénes roham rendszeres időközönként (havi 1-4 alkalom) jelentkezik. Néhány órától kezdődően akár három napig is eltarthat.
 • A migréntől szenvedőt még a hányinger, hányás és émelygés is kerülgetheti.

Izomfeszülésből származó tenziós fejfájás

Mintha satu szorítaná a fejét?

 • Ha gyakran stresszel, állandóan szorong, és különböző félelmei vannak, rendszertelenül étkezik, vagy keveset mozog, akkor lehetséges, hogy kialakul Önnél a tenziós fejfájás. Ennek a fejfájás típusnak - a neve ellenére - nincs semmi köze vérnyomáshoz. A fejfájást a fej és a nyakizmok görcsös összehúzódása okozza.
 • Gyakran előfordul azoknál is, akik hosszú időn keresztül, azonos testtartásban dolgoznak.
 • A tenziós fejfájásnak is különböző típusai vannak azonban, amelynek a meghatározása részletes vizsgálatot igényel.

A fejfájás típusok közül ezek az izomfeszülésből származó fejfájások a leggyakoribbak.

 • A tenziós fejfájásnál jelentkező állandó, tompa fájdalom általában az egész fejet érinti, és a nap vége felé, vagy stresszes helyzetben jelentkezik.
 • Valamilyen fizikai aktivitással is sikeresen csökkentheti a fájdalmát.

Egy oldali cluster fejfájás

Az egy helyen jelentkező cluster fejfájás főként a férfiakat kínozza.

 • Olyan fájdalommal jár, mintha éles nyilakat lőnének ki hátulról a szembe.
 • A hullámokban jelentkező fájdalom hetekig is tombolhat, és bizonyos időközönként visszatérhetnek a fájdalmak.

Mit tehet a fejfájás ellen?

A stressz, a kimerültség, az álmatlanság is okozhat fejfájást, ezért a kezeléskor a pszichés tényezőket is érdemes feltárni.

 • Felmérések szerint a tenziós fejfájás a leggyakoribb típus. Az előfordulások 70-80%-a ilyen típusú. Ez nem valamilyen betegség következtében alakul ki, hanem az életmód miatt.
 • A fejfájás megszüntetéséhez az életmódján szükséges változtatni. Érdemes csökkenteni a stresszes helyzetek számát, illetve célszerű megtanulni a stresszkezelés eredményes technikáit, és ezek közül azt alkalmazni rendszeresen, amelyik Önnél láthatóan beválik.

Mivel a fejfájás okainak felismerése, és típusának a meghatározása hosszadalmas folyamat, ezért igényli a beteg és az orvos közötti bizalmi kapcsolatot. A fejfájástól szenvedő problémája iránti érdeklődést és gondos odafigyelést nem szabad megspórolni a kezelés közben.

Minden ember problémája más, és minden egyes fejfájás külön diagnózist igényel. Csakis ezeknek a feltárása után lehet specifikus és gyakran egyedi kezeléseket alkalmazni.

Fejfájásra keres természetes gyógymódot?

A fejfájását leggyakrabban okozó stressz oldására az egyik leghatékonyabb módszer a kineziológiai kezelés, mert ez a kezelés problémájának okát/gyökerét tárja fel, és egy együttműködő páciens-terapeuta kapcsolatban néhány kezelés, és a közöttük eltelt idő alatt meg is oldja a problémát.

Mivel a legtöbb esetben a stressz okozza a fejfájását vagy az azt kiváltó egyéb tényezőket (izomfeszülés, alvászavar, emésztési problémák stb.), ezért a stressz kezelésén keresztül lehet fejfájását elmúlasztani és tartósan megszüntetni.

 • Stresszes helyzetének kialakulását és fennállását minden esetben valamilyen érzelmi vagy látásmódbeli probléma okozza.
 • Főleg akkor, ha ez a probléma tartósabb ideig fennáll, a testben vagy az elmében blokkot okoz, ami plusz terhet jelentve számunkra.

Ennek a blokknak feloldásában segít a kineziológia. Mivel a test és a lélek oda-vissza hat egymásra, így a fizikai blokkok oldásával gondolati-érzelmi terheinktől is megszabadulhatunk: elménk rugalmasabbá és megoldásközpontúvá válik a problémaközpontúság helyett. 

Kada Anna kineziológus-természetgyógyász kezelése fejfájása okának, stresszes élethelyzetének megszüntetésére irányul. Valójában a terapeuta csak segít, rávezet, sosem ő oldja meg Ön helyett a problémáját.

Az első találkozás elején egy részletes kérdéssorozat segítségével együtt derítik fel a fejfájása mögött meghúzódó lelki okokat.

 • Rendkívül hasznos információként szolgálnak az olyan körülmények, mint
  • milyen régóta állnak fent a panaszai,
  • hogyan nyilvánul meg Önnél a stressz,
  • mi, ki vagy milyen helyzetek a kiváltói, vagy hogy egyáltalán Ön indokoltnak tartja-e, hogy stresszel?
 • Tud-e aludni nyugodtan?
 • Megzavarja-e valami az étkezési szokásait?

Az elbeszélgetés - mely az állapotfelmérés fontos része - után történik az izomtesztelés. Ez a biofeedback, mely a kezelés alapját adja. Ennek során, ha egy konkrét feltett kérdésre az érintett pontok mentén haladó izmok tónusa gyengül, az azt jelenti, hogy az adott kérdéssel kapcsolatban valamilyen blokkolódás van bennünk. Ez azért lehetséges, mert szervezetünk minden velünk történt eseményt eltárol és pontosan “emlékszik” rájuk, mégha tudatosan mi már nem is tudunk erről. Vagy mert túl kicsik voltunk vagy, mert túl nagy volt a trauma.

Az izomtesztelés segítségével pontosan kimutatható, hogy múlt vagy jelenbéli eseményeink hogy befolyásolják gondolati és viselkedésmintáinkat. A blokkok oldása pedig segít abban, hogy újakat alakítsunk ki.

kineziológiai vizsgálatA tesztelés és a kezelés, vagyis a kineziológiai oldás során Ön végig kényelmes háton fekvésben helyezkedik el.

 1. A stressz indikátor pontok megkeresése a S.I.P.S. kineziológiai módszer alapja. Ezek azok a konkrét helyek, ahol a stressz az Ön testében elraktározódott. Bármilyen meglepően hangzik is, de a feszültséget teste bármely pontja, szövete tárolhatja: az mindenki által ismert, hogy az izmok és a szalagok játszhatnak ilyen szerepet, de a porckorongok, a bélfal és akár még az ízületi folyadékok, vagy egy-egy szerv is. Bárhová is bújjon el, a stressz hatással lesz az egész testére, és ha nem szünteti meg, akkor tudatában is megjelenik ez a feszültség. A “gombóc van a torkában” vagy a “görcsbe rándult a gyomra” és hasonló mondások jól érzékeltetik ezt a folyamatot. A kineziológia ezeket a stressz rejtekhelyeket segít felderíteni és oldani a testében, bárhol is legyenek. Így az öngyógyító folyamatok elől elhárulnak az akadályok, és a gyógyulás szépen megindul.
 2. Az izomtesztek nemcsak a stressz helyét mutatják meg, hanem azt is, hogy mi okozza a feszültséget, és miért áll ellen szervezete a stressz oldódásának. Eközben Ön kényelmesen fekszik, én pedig a test energetikai rendszerét alkotó meridiánokon lévő akupunktúrás pontok érintésével tanulmányozom az energiaáramlást és annak változásait a testében. Teste beszél Ön helyett az izomtesztelésen keresztül. A megfelelő pontok tartásával kiegyenlítjük a rendszerben fennálló diszharmóniát, így a blokk megszűnik, az energia kiegyenlítődése pedig egyensúlyba hozza gondolati-érzelmi működését is. 
 3. A stresszpontok felkutatását és oldását követően mutatok néhány könnyen elsajátítható stresszkezelő módszert (légzés, koncentrációs vagy relaxációs technikák), melyeket meg is tanítok.
 4. Ezután Bach-virág cseppeket alkalmazok a nyugodt állapot fenntartására. Önnek annyi lesz a feladata, hogy a virágokat ábrázoló kártyák közül válasszon, de akár ezeket is kitesztelhetem az Ön számára. Kezelése menetének függvényében határozunk erről.
 5. A kezelés során néhány otthon végzendő, egyszerű gyakorlatot/feladatot is kitesztelek Önnek, melyeket rendszeresen végezve megtarthatja a kezelés során elért eredményeket. Erre azért van szükség, mert ahogy tartásunk javításához, úgy lelki szokásaink megváltoztatásához is gyakorlás, Önmagunk emlékeztetése szükséges. Természetesen ezeket a gyakorlatokat is megmutatom Önnek.
 6. Mindezeken kívül néhány életmódbeli változtatást javasolva teszem teljessé a kezelést, hogy a továbbiakban még hatékonyabban tudja megszüntetni a kínzó fejfájást okozó helyzeteket.

Mellékhatások nélküli természetes gyógymódot keres fejfájás ellen?

Kada Anna kineziológus, természetgyógyászMegszabadulna fejfájásától Kada Anna természetgyógyász, kineziológus támogatásával?

 • A konzultációra előzetes bejelentkezés alapján várja Anna.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat. Munkatársunk válaszol kérdéseire, és információval látja el.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt.
 • Az első konzultáción alapos állapotfelmérésre kerül sor, amely alapján megállapítható, hogy
 • a sikeres kezeléshez milyen megoldásokat válasszunk (kineziológia, talpreflexológia, reiki), valamint
 • milyen életmódbeli változások szükségesek a stressz kezeléséhez, fejfájása megszüntetéséhez.

Gyógyulásához kérjen információt most!

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.