Harmónia Centrum
Térdkalács fájdalom ellen
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Térdfájdalom kezelése / Ugrótérd kezelése

Ugrótérd kezelése lökéshullámmal 80%-os eredményességgel

Az ugrótérd szindróma gyakran előforduló sportártalom a térdkalácsnál. A combfeszítő izom krónikus túlterhelése okozza.

 • ugrótérdA túlterhelés hatására a fájdalom a térdkalács csúcsánál jelentkezik, és a térd alatt a patella ín tapadásának krónikus túlerőltetésével és fájdalmával jár. A terhelésre fokozódó térdkalács fájdalom, kezdetben pihenéssel elmúlik, később azonban már a pihentetés sem segít.
 • A neve miatt sem véletlen, hogy elsősorban ugróatlétáknál fordul elő. De röplabdázóknál és kosárlabdázóknál is rendszeresen jelentkező fájdalom.

Az edzés által okozott terhelés után az izom gyorsabban regenerálódik, mint az ínszövet. Ez azért van, mert az izmok vérellátása sokkal jobb. Az izmokhoz képest az inak vérellátása sokkal gyengébb. Ezért nem véletlen, hogy regenerálódásukhoz nem kapnak elég vért. Ennek egyenes következménye, hogy éppen akkor, amikor az erőteljes edzés után az inaknak gyorsan regenerálódniuk kellene, akkor vérellátásuk elégtelensége miatt tartósan tápanyag és oxigénhiányos állapotba kerülnek. Az inak a regenerálódásban csak kullognak az izmok után. Így van ezzel a patella ín is.

 • Regenerálódáskor az újonnan felépülő szövet alkalmazkodik ehhez a vérhiányos, csökkent anyagcseréjű állapothoz. Ennek azonban súlyos ára van.
 • Az ízület, az izmot a csonthoz kötő ín, nem lesz képes ugyanarra a teljesítményre, mint az izom, ezért kevésbé bírja a terhelést.
 • Ez azért jelent kifejezett veszélyt, mert úgy érzi, hogy az izmai már kipihenték a fáradtságot, ezért bátran edzhet tovább. A pihent izom azonban egy még nem regenerálódott ínnal csatlakozik a csonthoz, ezért arra a terhelésre, amit a regenerálódott izom elbír, az ín sokkal könnyebben megsérül, és akár el is szakad a további fokozott terhelésre.

Patellacsúcs szindróma

Térdkalács fájdalom a patella ín tapadásánál

A térd mozgatásában a patella ín nagyon fontos szerepet tölt be. A térdkalácson (patella) keresztül a sípcsontot köti össze a négyfejű combizommal. Ezért minden térdhajlításnál és térdfeszítésnél igénybe van véve.

Ha térde mozgatásával a patella ínt túlterheli vagy helytelenül terheli, akkor a térdkalács, a patella is túlzott terhelésnek van kitéve. A térdkalács irritációja miatt a térdízületben elváltozások alakulhatnak ki. Ez az alcímben már említett patellacsúcs szindróma.

Ahogy korábban már olvashatta, terhelés után izmai gyorsabban regenerálódnak, mint az inak. Ezért a  begyulladt patella ín is lassabban regenerálódik, mint az izmai. A térdkalács és a patella ín elégtelen regenerálódásakor a további túlzott terhelésre az ín akár el is szakadhat. Ennek a legfőbb tünete a térd bármilyen mozgatására jelentkező éles fájdalom, amit korábban nem érzett.

 • A patella ín teljes szakadásakor műtétre van szükség, mert az elszakadt ínt rögzíteni kell. Szerencsére az ín teljes szakadására ritkán kerül sor.
 • Részleges szakadáskor „csak” a térd néhány hetes sínes rögzítésére van szükség. A sín levétele után pedig több hetes rehabilitáció vár Önre a patella ín óvatos nyújtásával.

Patella ín szakadás megelőzése

Éppen ezért a patella ín szakadásának megelőzésére különösen fontos a túlterhelt térdízület, a térdkalács és a begyulladt patella ín pihentetése, regenerálódása, tehermentesítése. Ez azt jelenti, hogy le kell mondania a sportolásról, akár hónapokra is. Minden olyan megoldás hasznos lehet, ami kíméli, tehermentesíti a térdízületet.

 • Használhat térdvédőt térde tehermentesítésére, vagy valamilyen kötéssel, fáslizással is kímélheti térdét. Természetesen a legjobb az, ha nem saját maga lát neki a tehermentesítésnek, hanem megmutatja a fájdalmas térdkalácsot egy tapasztalt gyógytornásznak vagy ortopédusnak.
 • Kinezio tape ragasztásával is segítheti a patella ín gyulladása esetén a regenerációt, mert a megfelelően felragasztott szalag javítja a fájdalmas terület vérellátását.
 • A fájdalomcsillapítók csak a fájdalmat nyomják el, de nem segítenek a regenerálódásban. Könnyebb lesz tőle, de nem regenerálja a fájdalmas ízületet.
 • Mindenképp hasznos lehet a gyógytorna és a gyógymasszázs a térdkalács alatti fájdalom mérséklésére, amelynek során a kellő bemelegítés után a begyulladt patella ínt óvatosan nyújtja a szakember.
 • Hasznos a begyulladt ízület regenerálódásának elősegítésére az ultrahangos és a lökéshullám kezelés is.

Az ugrótérd kezelése a vérellátás fokozásával

A vérellátás fokozásával felgyorsítjuk az ízületet alkotó sejtek anyagcseréjét, hogy

 • a begyulladt patella ín és környezete elegendő tápanyaghoz és oxigénhez jusson, és
 • a terhelés utáni regenerációban ne maradjon le az izom regenerációja mögött.
 • Erre a feladatra a lökéshullám kezelés kiválóan alkalmas, hisz a kezelt területen vérbőséget okoz.

Hogyan segít a patella ín gyulladása esetén az ízület gyorsabb regenerálódásában a lökéshullám?

A kezelés során keltett hanghullámok a patella ín tapadásánál vérbőséget okoznak, és ezzel felpezsdítik a vérkeringést.

 1. ugrótérd kezelése lökéshullámmalA vérbőség fokozza az egyébként vérben szegény ín tápanyag és oxigénellátását.
 2. A radiálisan tovaterjedő lökéshullámok azonban ennyivel még nem érik be. A patella ínhoz tapadó izmot is megdolgozzák, és az is hamarabb regenerálódik, elernyed. A hatás azonban az izomban már kisebb, hisz a kezelés elsősorban a patella ín vérellátásának javítására koncentrál.
 3. A 15 perces kezeléssel azonban a terápia még nem ér véget. A patella ín vérbősége a kezelés utáni hetekben is fennmarad, és a rendelőből kilépve a szövetekben működő öngyógyító folyamatok még heteken keresztül zavartalanul dolgoznak tovább. A 15 perces stimuláló kezelés heteken át tartó lankadatlan öngyógyulást eredményez, és fokozatosan csökkenti térdkalács alatti fájdalmát.

11 éves tapasztalatunk szerint 80%-os eséllyel, 2-4 hét alatt térde a patella ín tapadásánál újra panaszmentes lehet.

 • Mit jelent ez? Azt, hogy 10-ből 8 kezelt betegünk már a kezeléssorozat végére tünetmentes lesz.
 • Az Ön fájdalmas térdkalácsa a 8 tünetmentes között lesz?
 • Érdeklődjön munkatársainktól a 06-1-269-2946-os számon, vagy az oldal alján küldje el a kitöltött űrlapot, és kérjen választ kérdéseire!

Megnézi patella ín gyulladása lökéshullámmal való kezelését?

Miért olyan hatásos ugró térdre a többezerszeresen bizonyított lökéshullám?

Mert gyógyulása kapuját tárja szélesebbre fájó térde előtt.

Természetes gyógymód Mellékhatások nélkül

4-6 kezelés  80%-os eredményességgel a mozgás szabadságát adja vissza, és az egészséges ember felszabadult mosolyát rajzolja arcára

Visszaadja térde panaszmentességét.

A 15 perces kezelés heteken át tartó felfokozott öngyógyulást indít el térdében a patella ín tapadásánál.

 • Ha az 5x15 perces kezeléssorozat után betartja hasznos tanácsainkat, és lelkiismeretesen végzi az összeállított ugrótérd torna gyakorlatokat, megfelelő bemelegítés után a patella ín nyújtását, akkor a soha viszont nem látás ígéretét adjuk búcsúzóul.
 • Eljön hozzánk térde panaszmentességéért?

Ha van 5x15 perce, akkor megszabadítjuk ugrótérd szindrómájától

Van 5x15 perce, hogy megszabaduljon ugrótérd problémájától?

Ha igen, akkor indítsa be térdében 15 perc alatt hosszú hetek folyamatos öngyógyulását!

 • Legyen újra panaszmentes a térde.

Ismerje meg a részleteket, és gyógyuljon meg!

 • Előzetes bejelentkezés után várjuk fájó térdével, és a kezeléssorozat után fájdalommentes járásával engedjük útjára.
 • Munkaidőben hívja munkatársainkat a 06-1-269-2946-os számon. Részletesen tájékoztatjuk térde panaszmentességének esélyeiről.

Szabadon választhat a következő 2 lehetőség között:

1. Bejelentkezem a begyulladt patella ín kimagasló eredményességű lökéshullám kezelésére. Azért jelentkezem, hogy a kezeléssorozat végére 80%-os eséllyel panaszmentes legyen a térdem. Megértettem azt is, hogy térdem gyógyulása a kezeléssorozatot követően is hónapokon át folytatódik még. Azért, hogy az utógyógyulással együtt 90%-os gyógyulási esélyemet még tovább fokozzam, igénybe veszem a 6. ingyenes lökéshullám kezelést is. Kérem, hogy tájékoztassanak gyógyulásom részleteiről.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.

2. Nem jelentkezem térdem patella ín kezelésére. Ezzel kijelentem, hogy lemondok a klinikai kutatások szerint messze legnagyobb eredményességet nyújtó kezelésről.

Teszem ezt még annak árán is, hogy a panaszaim nem szűnnek meg, és a térdem továbbra is fájni fog. A lökéshullám előnyeinek megismerése után ezt felelősségem teljes tudatában kijelentem, és vállalom döntésem következményeit.

Tudomásul veszem, hogy a kezeléssorozatról való lemondással nem vagyok jogosult a 6. ingyenes kezelésre sem.