Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Lökéshullám terápia / Lökéshullám terápia ára

Mennyi a lökéshullám kezelés ára?

A lökéshullám terápia ára biztos azért érdekli Önt, mert fáj a sarka, talpa, válla vagy könyöke, és gyógyulásához igénybe szeretné venni a kezelést.

A lökéshullám terápia árak összehasonlítására végeztünk Önnek egy kis kutatást

Megnéztük, hogy milyen áron és milyen feltételekkel tudja kérni a lökéshullám kezelést a budapesti és a nagyobb vidéki városok egészségügyi szolgáltatóinál.

Ha Ön a mozgásszervi betegségek valamelyikétől, például sarka fájdalmától, talpfájdalomtól, könyökfájdalmától, vállfájásától vagy éppen Achillese gyulladásától szenved, akkor biztos jó érzés tudni azt, hogy 4-6 megfelelő helyre irányuló kezeléstől panaszmentes lehet. Legalábbis a szolgáltatók ezt ígérik Önnek.

Vannak esetek, amikor nem múlik el a fájdalom

Nem árt azért résen lenni, mert vannak olyan esetek, amikor a leggondosabb kezelés hatására sem fognak elmúlni a fájdalmai. Ekkor bizony csalódni fog, ha előzetesen nem figyelmeztették erre.

 • Vannak olyan ellenjavallatok is, amikor a lökéshullám terápia nem is használható panasza megszüntetéséhez.
 • Akkor is csalódás érheti, ha Ön pusztán a kezeléstől várja fájdalmai tartós megszűnését. Vannak olyan esetek, amikor panaszmentességéhez Önnek is változtatni kell korábbi életmódján. Ha Ön mozgásszervi problémájával kapcsolatban valamelyik fokozott kockázati tényezővel számolhat, és nem változtat az életmódján, akkor fájdalma megszűnése csak átmeneti lesz. Hosszan tartó csodára ugyanis a legkörültekintőbb kezelés sem lesz képes.

Szakorvosi vizsgálatra van szükség a biztonságos kezeléshez

Fájdalma, gyulladása biztonságos kezeléséhez ortopédiai vagy reumatológiai szakorvosi vizsgálatra van szüksége. A pontos diagnózis ismeretében a kezelést már fizikoterapeuták, gyógytornászok és gyógymasszőrök is kellő szaktudással és hozzáértéssel nyújtják Önnek.

Találtam Önnek olyan vidéki nagyvárost a Dunántúlon, ahol már háromezer forintért is igénybe lehet venni a lökéshullám kezelést. A kezelés leggyakoribb díja azonban ennél érezhetően jóval magasabb. Ilyenkor persze rögtön felvetődik a kérdés, hogy vajon mi indokolhatja ezt a kivételesen kedvező árat?

Mennyi a lökéshullám kezelés ára a budapesti szolgáltatóknál?

Azt érdemes elmondani, hogy előzetes feltételezésünkkel szemben a kezelés díja nagy eltéréseket mutat az egyes szolgáltatóknál.

 • Az egyik szolgáltatónál Budapesten már négyezer forintért is meg lehet kapni lökéshullám kezelést.
 • Ezzel szemben vannak olyan helyek is, ahol a tízezer forintot közelíti a kezelések alkalmankénti ára.
 • Ilyen nagy eltérés esetén persze azonnal felmerül következő kérdésként, hogy vajon ugyanazt a színvonalú kezelést kapja-e a panaszos háromezer forintért és tízezer forintért is?

Panaszai elmúlásához a legtöbb esetben egy kezelés helyett kezeléssorozatra van szükség. Ezért érdemes több (általában 5) alkalmas bérletet váltania. Így ugyan előre kifizeti a kezelések árát, de összességében jól jár, mert a bérletes konstrukció olcsóbb, mintha egyenként venné igénybe a kezeléseket.

Emellett a kezelés bérletes konstrukciójának igénybevételével azt is jelzi a szolgáltatónak, hogy komolyan gondolja a gyógyulást, és éppen ezért ne csak a kezelések elvégzésével, hanem életmódjára vonatkozó tanácsokkal is segítse panaszmentessége elérésében, és tartós megtartásában.

A kezelések árára persze több tényező is hatással van

 1. A lökéshullám terápia ára nagymértékben függ a kezelésenként kapott lökések számától.
 2. A kezelés ideje is befolyásolhatja a szolgáltatás díját. Egyes szolgáltatóknál ugyanis hétvégén is lehet kérni a kezelést felár felszámításával.
 3. A kezelés helye is befolyásolja a díjat. A jó nevű, belvárosi egészségügyi központok magasabb díjat számolnak fel színvonalas szolgáltatásukért.
 4. A kezelést nyújtó szolgáltató (szakorvos, gyógytornász, gyógymasszőr) szakmai tapasztalatától, hozzáértésétől is függhet a kezelés díja. Ez sem a véletlen műve, hisz a kezelés közben megszerzett tapasztalat alapvetően befolyásolhatja a kezelés hatékonyságának eredményességét, és a panaszmentessége megőrzéséhez kapott tanácsok színvonalát is.

Ezzel szemben tapasztalatom szerint a kezelés díját érdemben nem befolyásolja a lökéshullám kezelést nyújtó készülék műszaki színvonala. Pedig a lökéshullám kezelések 80%-os eredményességét kimutató kutatásokat kivétel nélkül a svájci EMS S.A. Swiss DolorClast lökéshullám terápiás készülékeivel végezték.

 • Elgondolkodtató, hogy a lökéshullám kezeléseket végző többi készülékre nem készültek az egészségügyi intézményekben ilyen átfogó kutatások. Ezt érdemes számításba venni, mielőtt kiválasztja a kezelést nyújtó szolgáltatót.

Ne csak azt nézze, hogy mennyibe kerül a kezelés, hanem azt is érdeklődje meg, hogy

 • milyen kutatásokkal alátámasztott készülékkel végzik a kezelést,
 • milyen gyakorlati tapasztalata van a kezelést nyújtónak, és
 • milyen szolgáltatást kap fájdalma enyhítésére.

Melyek a kezelés általános jellemzői?

Ezzel is érdemes tisztában lennie, mielőtt kiválasztja kezelést nyújtó szolgáltatóját.

A lökéshullám az egyik leghatásosabb módszer mozgásszervi betegségek kezelésére. Más módszerekkel szemben a legfőbb előnye, hogy természetes gyógyító eljárás, ezért nincsenek mellékhatásai.

A lökéshullám terápiás készülék nagynyomású levegő felhasználásával mechanikus energiát állít elő, és percenként több mint 600 kis ütést mér a gondosan kiválasztott kezelendő területre.

Ezek a mechanikus hanghullámok a lágy részekben radiális, sugár irányban szétterjedve a vérbőség fokozásával nagy területen fejtik ki fájdalomcsillapító és gyulladást csökkentő hatásukat. Ahol viszont a mechanika törvényei szerint, a hanghullámok kemény anyaghoz, például a csontokhoz érnek, ott zúzó hatást érnek el. A lökéshullám kezelésnek ezt a hatását használjuk fel a sarokcsonti kinövések eltávolításához. Azt azonban tudni kell, hogy a kinövések eltávolítása a kezelés során nagyobb érezhető fájdalommal jár, és kisebb eredményességgel biztat.

Éppen ezért van szerepe annak, hogy időben forduljon sarokfájdalmával a megfelelő szakemberhez.

 • Sokkal nagyobb esélye van gyógyulásának akkor, amikor még "csak" a túlterhelt ízület csonthártyája gyulladt be a túlzott terhelés hatására, mint akkor, amikor már a hosszú ideje elhanyagolt gyulladás a begyulladt terület meszes lerakódását, csontosodását okozza.

Ha nem hanyagolja el a gyulladást, akkor a kezelések sikeressége és panaszmentességének biztosítása szinte teljes mértékben garantálható a kezeléssel. Ezt az is mutatja, hogy a kutatások szerint az 5 alkalmas kezeléssorozat végére a panaszosok 80%-a fájdalma megszűnésétől számol be.

A gyógyulás viszont az utolsó kezelést követően is folytatódik, és a kezelés eredményessége így közelít a 100% felé. Erre az eredményességre azonban csak nem elhanyagolt gyulladása esetén számíthat nagy biztonsággal. Ami évek, sőt akár évtizedek alatt elromlott fájdalmas ízületeiben, azt néhány kezelés hatására még a lökéshullámok sem képesek minden esetben helyreállítani, és meg nem történtté tenni. Csodát ne várjon a lökéshullámtól sem, mert csalódni fog.

Amikor fájdalma megszűnése csak átmeneti lehet

Ha a kezeléssorozat hatására panaszai megszűnnek, akkor még nem lehet biztos abban, hogy véglegesen meggyógyult. A végleges gyógyuláshoz, vagyis tartós panaszmentességéhez ugyanis a kezelés mellett sokszor az életmódján is változtatni kell.

Ha ugyanis ízületeinek a túlerőltetése okozta fájdalmát, akkor panaszmentesen csak úgy folytathatja ízületei ugyanolyan szintű terhelését, ha előtte megerősíti az ízületeit megfelelő erősítő és nyújtó gyakorlatok végzésével.

Az is lehet, hogy Ön jelentős túlsúlyt cipel magán, vagy pedig egyoldalúan terheli az ízületeit, és ha ezen nem változtat a jövőben, akkor előbb-utóbb a sikeres kezelést követően is vissza fognak térni a panaszai. Ezért végleges tünetmentességének biztosításához le kell adnia felesleges kilóit, és/vagy életmódja megváltoztatásával arányosan kell terhelni az ízületeit.

 • Ehhez a rendszeres tevékenysége, munkája során nem használt ízületeit is rendszeresen át kell mozgatnia, és meg kell erősítenie személyre szabott gyakorlatok végzésével és rendszeres nyújtással. Vagyis állandóan használt, túlterhelt ízületei ellen ható gyakorlatokkal meg kell erősítenie kevésbé használt ízületeit azért, hogy panaszai ne térjenek vissza.

Mit gondol?

 • A kezelés 4-6 ezer forintos alkalmankénti árába bele fog férni az, hogy Önt az életmódjával kapcsolatban olyan hasznos tanácsokkal lássák el, amelyek segítségével tartósan meg is őrizheti panaszmentességét?

A lökéshullám kezelés menete

Az árak összehasonlításánál vegye figyelembe azt is, hogy a kezelés olcsósága nem csökkentheti a kezelés biztonságát.

A kezelést megelőzően azért van szükség részletes ortopédiai vagy reumatológiai szakvizsgálatra, hogy ennek során kiderüljön az, hogy Önnél milyen eredményességgel használható a kezelés, és várhatóan hány alkalmas kezelésre van szükség panaszmentessége eléréséhez.

A szakorvosi vizsgálat során meghatározzák a fájdalmas területet is. A kezelések során ezt újra és újra megjelölik, és erre kerül fel a kontakt gél. Ez segíti majd a hanghullámok energiájának továbbítódását a bőrön keresztül a szövetekbe.

Ezután következik maga a kezelés, amikor a Swiss DolorClast készülékkel bejuttatjuk a gyógyító hanghullámokat a gyulladt, fájdalmas testrészbe.

A lökéshullám kezelés természetes gyógyító eljárás, vagyis semmilyen mellékhatást okozó anyagot nem használunk közben. A hanghullámok indítják be, illetve erősítik fel szervezete öngyógyító folyamatait, élénkítik a vérkeringését, meggyorsítják anyagcsere folyamatait, amelynek során a kóros lerakódások és meszesedések gyorsabban fognak eltávozni a szervezetéből felgyorsult vérkeringésével.

Az anyagcsere folyamatok felélénkülése mellett az izmok, inak és ízületek vérellátása is fokozódik, és ez elősegíti regenerálódásukat, visszaadja rugalmasságukat.

A kezelés tehát nem a tüneteit nyomja el, hanem fájdalma kiváltó okát, a gyulladást szünteti meg.

A hatásos lökéshullám kezelés bizony fáj

A kezelés hatékonysága a gyulladás, a fájdalom előrehaladottságától, a kezelést végző szakmai tapasztalatától és a kezelést kapó fájdalomtűrő képességétől is függ. Ugyanis a terapeuta a kezelt páciens fájdalomtűrő képességétől függően állítja be a kezelés erősségét. A panaszos fájdalomtűrő képessége pedig nemcsak a fájdalomküszöbétől, hanem a gyulladás előrehaladottságától is függ.

A kezelés akkor hatékony, ha érezhetően fáj, mert a hanghullámok ekkor tudják felerősíteni a szervezet öngyógyító folyamatait, felélénkíteni a vérkeringést a kezelt területen.

A kezelés erőssége természetesen a kezelt testtájéktól is függ, és erőssége a következő kezelések alkalmával fokozatosan emelhető lesz. Ez természetesen összefügg a gyulladás mértékének csökkenésével.

A legfontosabb kifogás a kezeléssel szemben, hogy túl drága

Ilyenkor érdemes megnézni azt, hogy mihez képest drága a lökéshullám terápia?

 • Olcsóbb hetekig szenvedni begyulladt sarka vagy könyöke fájdalmától, miközben a kezelés hatására sokkal hamarabb panaszmentes lehetne, és megelőzhetné a gyulladt terület irritációjából adódó esetleges meszesedést, csontosodást is?
 • Olcsóbb hosszú ideig szenvedni a fájdalomtól, esetleg kimaradni a munkából vagy elmaradni a munkájával, miközben a kezeléssel nemcsak fájdalmának idejét csökkenthetné le, hanem fájdalmait is jelentősen mérsékelhetné?

Ha Ön szerint a fájdalom olcsó, és a kezelés pedig drága, akkor a lökéshullám kezelést valóban nem Önnek találták ki.

Ezzel együtt természetesen nem csodaszer a lökéshullám terápia sem, és nem is alkalmazható minden esetben.

Ellenjavallatai is vannak a kezelésnek

 • Nem használható a lökéshullám a levegővel töltött tüdőnél, vagyis a mell és a hasüreg felett.
 • Nem használható nagy idegek és erek közelében sem, vagyis a fej, a gerinc és a szív területén.
 • Nem használható a vese, a máj, valamint az ivarszervek közelében sem.
 • Nem használható vérzékenység, trombózis, véralvadásgátlók használata idején, illetve daganatos betegség esetén a daganatos területen.
 • Nem használható terhesség idején.
 • Gyerekeknél sem.

Ezen kívül azonban a lökéshullám kezelés megszabadítja mozgásszervi panaszaitól, és fájó sarka, talpa, könyöke, válla és Achillese kezelésekor 80%-os eséllyel már az 5 alkalmas kezeléssorozat végére visszaadja mozgása szabadságát.

A lökéshullám terápia ára a Harmónia Centrumban

Lökéshullám terápiás kezelés ára alkalmanként 9.900,-Ft/ 1 alkalom / 1 terület
  15.000,-Ft/ 1 alkalom / 2 terület
Lökéshullám terápia bérlet: 45.000,-Ft/ 5 alkalom / 1 terület
  70.000,-Ft/ 5 alkalom / 2 terület
Hozzáadódó orvosi vagy gyógytornász konzultáció díja: 20.000,- Ft /
3.000,- Ft
Első alkalommal fizetendő
Kiegészítés további területek kezelésével 5.000,-Ft/ alkalmanként / terület

Amikor 10-ből 8 fájó sarok, talp, könyök és váll meggyógyul már a kezeléssorozat végére, a 9. pedig a kezeléssorozatot követő hónapokban lesz panaszmentes, akkor Ön megengedheti magának sarka, talpa, könyöke vagy válla fájdalmát?

Eljön hozzánk sarka, talpa, könyöke vagy válla fájdalommentességéért?

 • sarokfájdalom kezelése lökéshullámmalElőzetes bejelentkezés alapján várjuk a Markó utca 11-ben.
 • Munkatársunktól kérdezni, és a konzultációra, valamint kezelésre bejelentkezni a 06-1-269-2946-os telefonszámon, vagy az űrlap kitöltésével tud. Adja meg elérhetőségét. Kollégáink rövidesen visszahívják Önt.
 • A konzultáción szakorvosunk alaposan megvizsgálja, és teljes körűen tájékoztatja Önt állapotáról, a lökésterápia hatékonyságáról és kezelése várható eredményéről.
 • Csak akkor fogja javasolni terápiánkat, ha gyógyulásának komoly esélyei vannak. A konzultáció után már Ön is tisztán fog látni állapotával kapcsolatban, és a szakorvossal megbeszélt, megalapozott döntést hozhat a gyógyulásáról.

Harmónia Centrumunkban a svájci precizitás óramű pontossággal dolgozik mozgásszervi betegsége gyógyításán. A lökésterápia megszabadítja fájdalmától, és a mozgás szabadságával ajándékozza meg.

 • Megfizethetetlen gyógyulás várja megfizethető áron.
 • Eljön érte?

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.