Harmónia Centrum
Háta panaszmentességéért
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Gerincmasszázs

Dorn-Breuss féle gerincmasszázs

A Dorn-Breuss féle gerincmasszázs (gerinckiegyenlítő és porckorongmasszázs) modern terápiás eljárás, amely

 • a csípőcsont,
 • a keresztcsont és
 • a gerinc elváltozásait képes orvosolni.

Megszüntetheti csípő, hát és gerincfájdalmát.

gerincmasszázsEllazítja a görcsösen megfeszülő gerinc környéki izmokat, és az ízületeket, csigolyákat eredeti pozíciójukba mozgatja vissza

A szakember a masszázs során arra törekszik, hogy az említett helyeken keletkezett feszültségeket, aszimmetriát enyhítse, és a kezelés sorozat végére lehetőleg megszüntesse.

A Dorn-módszer és a Breuss-masszázs az öngyógyítás és önsegítés két egymáshoz kapcsolódó, egymást kiegészítő módszere. A hát, a gerincoszlop, az ízületek és a test minden - a gerincoszlophoz és az ízületekhez közvetlenül vagy közvetve kapcsolódó - területének számos problémájára és megbetegedésére kínál a 2 módszer kombinálása megoldást. Tapasztalt terapeuták a gerinckezelés során a 2 módszer kombinálásával rendkívül komoly eredményeket érnek el.

 • „Hajlott háttal, fájdalomtól gyötörten jön be, kiegyenesedve, a fájdalomtól megszabadulva és boldogan lép ki.”
 • Ez majdnem normális egy Dorn-Breuss kezelés után.

Az elmozdult csigolyák és ízületek gyengéd, mindazonáltal erőteljes módon kerülnek ismét vissza ideális állapotukba. A gyakorlott terapeuta többnyire csak saját kezét használja ehhez. Gyógyszert vagy fájdalomcsillapítót és más segédeszközt nem használ.

A Dorn-módszer előnyei

 • Azonnal hat. Igen gyakran mindössze egy kezelésre van szükség a sikerhez. Ritkán szükséges háromnál több kezelés.
 • Veszélytelen és kíméletes. Az elmúlt 30 év során még soha nem történt semmiféle sérülés a Dorn-módszer alkalmazása közben, bár sok ezer gerinckezelés történt már.
 • Elkerülhető a gyógyszer alkalmazása.
 • Alkalmazásával a gerinc és a csípő későbbi súlyos elváltozásai megelőzhetők.

A terapeuta empátiája döntő szerepet játszik a kiváló eredmény elérésében.

 • A módszer lényege az érintett érzékeny terület kitapintása és a csigolyák, valamint az ízületek ideális pozícióba történő kimozgatása, visszarakása.

Munkatársaink a 06-1-269-2946-os számon további információt adnak Önnek, és segítenek a problémájára legjobb megoldás kiválasztásában.

A Breuss-masszázs - gerinc és hátmasszázs

A Breuss féle gerincmasszázs könnyed, lazító, energetizáló hátmasszázs, mely oldja a lelki és testi feszültségeket, és segíti a szervezet öngyógyító mechanizmusainak működését.

 • Ideálisan összehangolt hátmasszázs a teljes gerinc régióban.
 • Oldja a mélyen fekvő finom blokádokat, és csigolyaporc problémáknál is nagy segítséget jelent.

A Breuss-masszázs egy rendkívül gyengéd gerincmasszázs, amely biztonságosan nyújtja, kiegyenesíti és gyógyítja a hátunkat.

Szeretne még többet tudni a Breuss-masszásról?

Rudolf Breuss (1899 – 1990) nevét viseli ez a masszázsterápia, kidolgozójáról, a neves osztrák természetgyógyászról, aki többek között a népi gyógymódok kiváló szakértője volt. A gerincmasszázs célja a porckorongsérv és egyéb, a háton fellépő panaszokkal jelentkező betegek állapotának javítása, amely lehetővé teszi a műtéti beavatkozás elkerülését.

Ezen túlmenően a Breuss-masszázs készíti elő a gerincoszlopot a Dorn-féle porckorong terápiához.

A Dorn féle terápia alapja az, hogy a terapeuta mindenekelőtt megvizsgálja a beteget, hogy fennáll-e nála csípőízület elcsúszása. A keresztcsont a csípőben ugyanis a gerincoszlop alapzataként funkcionál. Ha az alapzatban eltérések mutatkoznak, pl. nem egyenes, a gerincoszlop is elferdül, ami egy nagyobb fizikai és/vagy lelki teher hatására különböző problémákat okozhat a gerincoszlopban (derék- és hátfájás), és az érintett belső szervekben is az idegpályák nem megfelelő működése és csökkent energiaellátás miatt.

A Dorn-Breuss módszer alapos megértéséhez hasznos

A gerincünk, mint bármilyen más élő szervezet, állandóan a „feszítés és nyújtás” állapotában van. Szüksége van táplálékra és nyugalomra, de a megfelelő mértékű stresszre is - aktív mozgás formájában - teherbírásának és funkciójának megőrzése érdekében. A nap folyamán gerincünk, és különösen a porckorongok, feszített (stresszes) állapotban vannak, és betöltik „lengéscsillapító” feladatukat, amikor állunk, megyünk vagy akár ülünk. Emiatt a korongok összenyomódnak, a bennük lévő folyadék egy része kinyomódik, és a korongok elvékonyodnak.

Mindannyian valójában egy kicsit alacsonyabbak vagyunk este, mint reggel felkelés után. Az alvás során a gerinc pihen és ellazul, megnyúlik, a porckorongok némileg regenerálódnak azáltal, hogy „visszaszívják” a folyadékot, amit a nap során elveszítettek, majdnem úgy, mint egy száraz szivacs, amelyet vízbe tesznek. Ez a mechanizmus változik meg negatív irányban, ha az anyagcserénk nincs egyensúlyban, vagy különböző okok miatt megromlik az egészségi állapotunk.

A Breuss-masszázs aktívan helyettesíti a teljes és egészséges egész éjszakás alvást azzal, hogy nyújtja a gerincet, és a természetes olajok kezelés során történő alkalmazásával táplálja a porckorongokat. Ebben az ellazult, relaxált állapotban a gerinc biztonságosan és fájdalommentesen „kiegyenesíthető”.

A gyógyító technikák segítenek továbbá a regenerálódási folyamatban is, és egyensúlyba hozzák a gerinc energiáit, így oldódnak a fizikai és szellemi blokkok is.

Mi történik a gerinckezelés során?

A kezelés alatt egyaránt szerepet kap a finom, nyugtató masszázs, az ízületek könnyed kimozgatása, valamint a mélyizomzat erőteljes lazítása. A Breuss-féle gerincmasszázs hatékonyan oldja a gerincben és a gerinc mentén található izmokban lévő blokkokat. Közben csökkenti a porckorongok terheltségét is, valamint előkészíti a gerincet a Dorn-terápiához.

A bevezető vizsgálat után következik a Dorn-kezelés, amelyet a terapeuta a gerincoszlop célzatos nyomásával, lassú, ütemes mozgatásával végez. A technika rendkívül egyszerű, biztonságos és hatékony, néhány alkalom után a páciensek panaszmentesen távoznak.

Szeretne többet megtudni a gerincmasszázsról?
Bejelentkezne hozzánk kezelésre?

Csontjai és ízületei veszélytelenül kerülnek vissza eredeti helyükre

 • Rakovits Viktor Dorn-terapeutaElőzetes bejelentkezés alapján várja Dorn terapeuta gyógymasszőrünk.
 • Önnek hány kezelésre lesz szükség panaszmentességéhez?
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat, és munkatársunk válaszol kérdéseire.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt!
 • A masszázs során pedig kíméletesen kerülnek vissza csigolyái és ízületei eredeti helyükre.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.