Az immunrendszer erősítők a betegségekkel, vírusokkal és baktériumokkal szemben védik az egészségét.
Az egészséges és változatos étkezés valamint a rendszeres mozgás mellett pedig a legtöbbet talán azzal tehet immunrendszere megerősítéséért, ha megtanul néhány stresszkezelő technikát, és ezek közül azt fogja használni a stresszes helyzetek kezelésére, amelyik Önnek a legjobban bevált.
Emellett pedig kifejezetten hasznos a szervezet méregtelenítése is. A mozgás közbeni verejtékezéssel rengeteg méreganyag távozik el a szervezetéből. Az ízzadás méregtelenítő hatása hatványozottan érvényesül szaunázás közben. A szaunázás a szervezetben felhalmozott salakanyagokat távolítja el a szervezetéből az ízzadással, verejtékezéssel.
A hideg téli hónapokban is erős immunrendszert nemcsak immunerősítő készítmények rendszeres szedésével, hanem természetes immunerősítők segítségével is elérheti. Mégpedig sokkal biztonságosabban, lehetséges mellékhatások nélkül.
Immunrendszere megerősítésével, valamint vírusokkal és baktériumokkal szembeni ellenállóképessége javításával sokkal nagyobb esélye van elkerülni a különféle vírusfertőzéseket. Kevesebbet fog megfázni, nem fogja elkapni az influenzát. Illetve ha el is kapja, akkor a tünetek jóval enyhébbek lesznek, és sokkal könnyebben és hamarabb fog kilábalni ezekből a betegségekből.
Az erős immunrendszer természetesen még fiatal korban sem jelent biztos védelmet a különféle vírusokkal szemben, de sokkal nagyobb védettséget, immunitást ad, mint egy gyenge, legyengült immunrendszer.
Még inkább veszélyeztettebbek az idős korban lévők, illetve azok, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek. Különösen nagy a veszélyeztetettség akkor, ha többféle krónikus betegségtől szenved egy 65-70 év feletti ember. Ilyenkor még fontosabb az immunrendszer megerősítése.
Az immunrendszer megerősítésének egyik legfontosabb eleme az egészséges és változatos táplálkozás, mégpedig vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag élelmiszerekkel.
Immunrendszerének legfontosabb eleme az egészségesen működő bélflóra nem csak az emésztésében vesz részt. Képes megvédeni az ártalmas gombákkal, baktériumokkal és vírusokkal szemben is.
Az egészséges élelmiszerekben, friss zöldségekben és gyümölcsökben, gyógynövényekben és fűszernövényekben nagy mennyiségben megtalálható A-, B-, C-, D- és E-vitaminok, valamint ásványi anyagok és nyomelemek sokkal jobban képesek megvédeni a szervezetét és javítani immunrendszere ellenállóképességét, mint a különféle vitaminkészítmények.
A méz és a benne lévő propolisz kiváló gyulladást csökkentő. Vírusírtó és baktériumölő hatásával segíti a immunrendszer megerősítésében és a betegségek megelőzésében. Emellett flavonoidokat, B-, C és E-vitaminokat is tartalmaz a különféle ásványi anyagok mellett. Az emésztést segítő enzimek is bőségesen találhatók benne.
A fokhagyma legfontosabb immunerősítő anyaga az allicin, ami hatékony a gomba, baktérium és vírusfertőzések ellen is. Legalább napi egy gerezd fokhagyma elfogyasztásával nemcsak az immunrendszere lesz ellenállóbb a vírusokkal és baktériumokkal szemben, hanem még egyéb kedvező hatásai is vannak a fokhagyma fogyasztásának.
A legismertebb immunerősítő gyógynövények nemcsak erősítik az immunrendszert, hanem még sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaznak. Melyek a legismertebb immunerősítő gyógynövények?
A gyömbér az egyik legismertebb és legelterjedtebb immunrendszert erősítő fűszer és gyógynövény.
A gyömbér gyulladást csökkentő hatásával eredményesen megakadályozza a méreganyagok felhalmozódását a szervezetben. Nemcsak a nyirokrendszert tisztítja, hanem a sejtek anyagcseréjekor keletkezett salakanyagok, a toxinok kiürülését is elősegíti.
Javítja az emésztést, és megfázásnál a légutak tisztítására is használható. Köhögés és hányinger csökkentő valamint lázcsillapító hatása is jól ismert. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, C és E-vitamint, valamint ásványi anyagokat, káliumot, magnéziumot, vasat és foszfort is.
A gyömbért sokféleképpen felhasználhatja immunrendszere erősítésére. A gyömbér gyökere és a gyömbérből készült illóolaj is kiváló méregtelenítő. Teaként és italokba keverve is kiváló hatású.
A ginzeng az immunrendszer megerősítésével a vírus és baktériumfertőzések elleni védelemben is segít. A gyökerét a szárát és a leveleit is felhasználhatja. A légúti fertőzések és az influenza elleni védekezésben és a megelőzésben is eredményesen használható.
Az oregánó antioxidánsokban gazdag. Magas flavonoid tartalmának köszönheti gyógyító hatását. Legfőbb immunerősítő hatóanyaga a carvacrol és a timol. Jól használhatja a vírusok és baktériumok elleni védelemben légúti és emésztőrendszeri fertőzéseknél is. Gombafertőzés ellen is javítja immunrendszere ellenállóképességét.
A bodza leveléből vagy a bodzavirágból készült tea fogyasztásával kiválóan tud védekezni a különféle gyulladások, valamint az influenza és a megfázás ellen. Nemcsak a megelőzésben hatásos segítség a bodzatea fogyasztása, hanem a panaszok megszüntetésében is. Ha a bodzateát fogyasztja megfázáskor vagy influenzás tüneteknél, akkor néhány nappal le tudja rövidíteni a panasszal teli napokat. Érdemes naponta 2-3 alkalommal inni a bodzateából.
A bíborlevelű kasvirág illóolajokat, inulint, flavonoidokat és különféle értékes ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz. Különösen a megfázásos és egyéb felsőlégúti panaszok valamint húgyuti fertőzések ellen nyújt hatásos védelmet.
A bakteriális fertőzésekkel szemben erősíti az immunrendszert, és növeli szervezete ellenálló képességét. Magas antioxidáns tartalma révén fájdalom és gyulladást csökkentő hatása is jelentős.
A bíbor kasvirág gyökerét használják fel a leggyakrabban, de a növény szára, levelei és virága is gyógyító és immunerősítő hatású.
Leggyakrabban a kasvirág teát fogyasztjuk. Közkedvelt immunerősítő gyógynövényként azonban készül belőle kasvirág por, csepp és kapszula is. Sőt még krém formájában is használják a bőrbe dörzsölve gyulladást csökkentő hatása miatt.
Érdemes kúraszerűen használni. Ez azt jelenti, hogy egy hónapos rendszeres használata után 1-2 hét pihenőt célszerű tartani.
Az alma az egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott gyümölcsünk, amely ráadásul még egész évben kapható is a zöldséges üzletekben.
Az alma C-vitaminban gazdag. Flavonoid tartalma antioxidáns hatású, erősíti az immunrendszert. Az almában lévő pektin segíti az emésztést és a koleszterinszintet is csökkenti. A teljes hatás érdekében mindenképp az alma héját is elfogyasztani.
Érdemes almát enni minden nap, mert a népi bölcsesség szerint, "Minden nap egy alma, az orvost távol tartja."
A kivinek is kifejezetten magas a C-vitamin tartalma. Ha elfogyaszt egy közepes nagyságú kivit, akkor ezzel máris letudta a napi C-vitamin szükségletét.
A magas C-vitamin tartalom mellé alacsony kalóriatartalom társul, ezért az elhízásról sem kell tartania.
Magas C-vitamin tartalma mellett sok káliumot és emésztést segítő étkezési rostot is tartalmaz.
Nyersen érdemes fogyasztani magában vagy pedig gyümölcssalátába aprítva.
A naracsból is egy közepes méretű fedezi napi C-vitamin szükségletünket. Emellett pedig sok káliumot is tartalmaz, alacsony kalóriatartalom mellett.
Nyersen érdemes fogyasztani vagy pedig kifacsarva gyümölcsléként.
A grépfrút talán nem annyira ízletes, mint a narancs, azonban talán még egészségesebb is nála. A grapefruitból ugyanis már egy fél gépfrút biztosítja a napi C-vitamin szükségletet.
A kalóriatartalma is alacsony, ezért nem hízlal.
Nemcsak kiváló immunerősítő, hanem alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrához is ideális gyümölcs.
Érdemes nyersen fogyasztani, vagy pedig kifacsarva gyümölcsléként meginni. Ha nem tartja elég ízletesnek, akkor adhat hozzá egy kis édesítőt is. Vagy pedig a narancs levével fogyaszthatja együtt, mert a narancsnak jóval ízletesebb leve van.
A zöldségek között az egyik legmagasab C-vitamin tartalmú a savanyú káposzta. Emellett pedig magas antioxidáns tartalma is erősíti az immunrendszert az anyagcsere során felszabaduló szabadgyökök lekötésével.
Nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem segíti a méregtelenítést és az emésztést is. A bélflóra helyreállításával csökkenti még az emésztőrendszeri gyulladásos betegségeket is.
A spenót az egyik legjobb immunerősítő zöldség kimagasló antioxidáns tartalma miatt. Sok K-vitamint is tartalmaz, ami a máj méregtelenítésében játszik fontos szerepet. Emellett pedig az emésztést is segíti. Vitaminforrásként nyersen, salátaként érdemes fogyasztani. Ízletes étel készíthető azonban belőle főzve és párolva is.
A zöldségek közül a brokkoli az egyik legjobb C-vitamint tartalmazó zöldség. Egyetlen virága a napi C-vitamin szükséglet 220%-át adja. Emellett pedig még nagy mennyiségben tartalmaz a csontépülést segítő káliumot, emésztést segítő étkezési rostot és fehérjét is. Ezzel pedig a csontritkulással szemben és emésztési zavarok ellen is hatásos.
Sokféleképpen feldolgozva fogyaszthatja. Vitaminforrásként a legjobb nyersen megenni. Eheti azonban főzve, párolva főételek melletti köretként. Kevés kalóriát tartalmaz, ezért nem kell tartani az elhízástól sem a fogyasztása során.
A friss zöldpaprikának is kifejezetten magas a C-vitamin tartalma. Már egy közepes nagyságú friss zöldpaprika is fedezi a napi szükséglet közel kétszeresét.
Emellett pedig tartalmaz még jelentős mennyiségű káliumot és az emésztést segítő rostanyagot is.
Fogyasztásakor nem kell tartani az elhízástól, mert egy zöldpaprika csak 25 kalóriát tartalmaz.
Érdemes nyersen fogyasztani, mert ekkor őrzi meg teljes mértékben vitamintartalmát. Az ételek ízesítésére fűszerként is használhatja azonban a paprikát.
A sárgarépa is kiváló vitamin és ásványi anyag forrás, mert jelentős mennyiségű A-vitamint, valamint káliumot és az egésztést segítő étkezési rostot tartalmaz.
Az A-vitaminnak az immunrendszer erősítésén túl fontos szerepe van a látás javításában és a bőr egészségének a megőrzésében is. Emellett pedig a sárgarépa kalóriatartalma is nagyon alacsony.
Vitamin forrásként ezt is nyersen a legjobb fogyasztani. Fogyaszthatja azonban főzve és párolva is levesekbe főzve és sokféle főétel mellé köretként.
Az immunerősítő gyógynövények között felsorolt növények többségéből is kiváló immunerősítő teát tud készíteni, és ezeket elfogyasztva erősítheti immunrendszerét.
A gyógynövényekből készült teák mellett a zöld és fekete teában is megtalálható L-theanin aminósav a vírusfertőzésekkel szemben véd meg. Ezért ezeknek a teáknak a fogyasztása immunrendszere megerősítésével a vírusokkal szemben teszi ellenállóbbá szervezetét.
A zöld és fekete tea mellett a kamilla tea is bizonyítottan immunerősítő hatással bír.
Amikor ezt a kérdést teszik fel, akkor mindig azt mondjuk, hogy a korábban felsorolt immunerősítő gyógynövények, fűszernövények, zöldségek és gyümölcsök bármelyikét fogyaszthatja.
Az a fontos, hogy a mesterséges immunerősítők helyett inkább fogyasszon természetes immunerősítő ételeket. Miért olyan fontos ez?
A legjobb azonban természetes immunerősítők fogyasztásával erősíteni az immunrendszerét.
Természetes immunerősítő ételek, gyümölcsök és gyógynövények fogyasztásával erősebbé teheti immunrendszerét. Ezzel pedig a legbiztosabb alapját építi a vírusfertőzések megelőzésének.
Azért mert ezeknek az immunerősítő élelmiszereknek, zöldségeknek és gyümölcsöknek a fogyasztásával a túladagolás veszélye nélkül erősítheti az immunrendszerét a vírusokkal szemben.
Azért, mert ezeknek a természetes immunerősítő élelmiszereknek a fogyasztásával meg tudja akadályozni a káros szabadgyökök túlzott termelődését szervezetében.
Azért egyen egészségesebb ételeket, hogy immunrendszere a lehető legnagyobb védettséget biztosíthassa a vírusokkal szemben Önnek.
Vigyázzon immunrendszerére természetes immunerősítő ételek, zöldségek és gyümölcsök mindennapos fogyasztásával is.
Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni
Hoppá...! Más vizekre szeretne evezni gyógyulásáért.
Biztos, hogy ez a legjobb megoldás?
Ha ezek után is elkattint a honlapunkról, akkor kívánom Önnek, hogy találja meg azt a partner gyógyítóját, aki egész életén keresztül hasznos tanácsokkal látja majd el Önt gyógyulásáért és egészsége megőrzéséért.