Harmónia Centrum
Könyökfájdalma nélkül élne?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Teniszkönyök gyógyítása / Golfkönyök gyógyítása

Golfkönyök kezelése lökéshullámmal 80%-os eredményességgel

A golfkönyök könyöke belső, kisujja felőli oldalának túlterhelésekor jelentkező gyulladásos fájdalom. Legtöbbször az alkar hajlítóizmainak az egyoldalú, vagy állandó, monoton terhelésekor jelentkezik. Túlerőltetést nemcsak nagy súlyok mozgatása, hanem a túl sokszor végzett ugyanazon mozdulatok is okozhatnak.

Tehát nem arról van szó, hogy nagy súlyok emelgetésére gyulladnak be alkarja hajlítóizmai, hanem arról, hogy túl sokat végezte ugyanazokat a hajlító mozdulatokat az alkarjával, és ezáltal egyoldalúan terhelte meg a hajlítóizmait. Emiatt pedig a hajlító izmok túlzott terhelésére felborult az egyensúly alkarja hajlító és feszítő izmainak terhelése között.

Kik szenvednek a golfkönyöktől?

Az alkar belső oldalának fájdalmát a monoton, tartósan végrehajtott hajlító vagy dobó mozdulatok váltják ki. Innen ered a neve is, hisz ezek a mozdulatok jellemzők a golfozókra is. Ez az alkarfájdalom azonban nem ritka kézilabdázóknál vagy a dobóatlétáknál, például a gerelyhajítóknál sem.

A golfkönyök jellemző gyulladásos tünetei azonban nemcsak a sportolóknál jelentkeznek, hanem gyakorlatilag bárkinél előfordulhat, akinél alkarjának hajlítóizmai nem elég edzettek, rugalmasak az általa elvégzett rendszeres mozgáshoz, vagy egy-egy alkalommal kifejtett erőfeszítéshez, például a fizikai munkához. Ezért gyakran előfordul például a tavaszi kerti munkák elvégzésekor, amikor a fizikai munkához nem szokott alkarizmokat hirtelen nagy terhelés éri a kert rendbetétele, felásása során.

golfkönyök fájdalomGolfkönyöknél a fájdalom, a gyulladás a könyök belső oldalán, a kisujj felőli oldalon, az izmok könyökhöz történő tapadási pontján jelentkezik. Amint látja a képen is pirossal jelölve a fájdalom helyét. Nem véletlen ez, hisz a fájdalmas izmoknak a feszülése húzza-vonja a csonthártyát a könyökhöz történő csatlakozási pontján, és ha ez a feszülés tartós, akkor a feszülő csonthártya és az alkar hajlítóizmai begyulladnak, és már produkálják is a fájdalmas tüneteket.

Látni kell azt, hogy nem a profi edzésmódszerrel, fokozatosan növelt terheléssel dolgozó sportolók szenvednek elsősorban könyökük túlerőltetésétől, hanem azok az amatőr sportolók, akik hirtelen, a szükséges fokozatosság elmaradásával növelik meg a könyökük belső oldalára eső terhelést.

Jelentkezhet a fájdalom például a sportolás szüneteltetése utáni újrakezdésénél, vagy pedig egy edzőtáborban, ahol megnövekszik a terhelés intenzitása. Nem ritka azonban például egy új mozdulat, vagy például egy új labdával vagy másik ütővel való gyakorlás elkezdésekor.

Ennél a túlterheléses fájdalomnál a csukló befelé hajlításában résztvevő izmok vannak túlterhelve. Szemben a teniszkönyökkel, amikor az alkar külső oldalán található feszítő izmok túlterhelése okozza a könyök fájdalmát.

Melyek a golfkönyök tünetei?

 1. A golfkönyök tipikus tünete a túlerőltetés.
 2. Túlerőltetés hatására az alkar belső oldala már kis nyomásra is érzékeny lesz, és a kézfej behajlítása is nagy fájdalommal jár.
 3. Súlyos eseteiben a golfkönyök fájdalommal küzdő az egyes tárgyakat sem tudja megfogni, nem bírja megtartani.  Fogása erőtlen, és egyszerűen kiesnek a kezéből a megfogott dolgok. Találó elnevezés a golfkönyökfájdalommal küszködőre a „lyukas tenyerű vagy”.
 4. Előrehaladott golfkönyöknél a könyök belső ízületeinél a fájdalom nemcsak terhelésre, hanem éjszakánként és a reggeli felkelésnél is jelentkezik. Emiatt akár az is előfordulhat, hogy nem tud nyugodtan aludni.
 5. A könyök és a csukló behajlításánál belenyilall a fájdalom az ízületekbe. A fájdalmas ízületek nemcsak nyomásra érzékenyek, hanem duzzadtak is.

Nemcsak sportolásra, hanem az egyoldalú, monoton napi munkában történő túlterhelésre is begyulladhatnak az alkar belső oldalán található izmok. Például az ácsoknál a lécezéssel együtt járó állandó szegelés, a szekercével történő állandó faragás, kovácsoknál a kalapács állandó használata, műszerészeknél a csavarhúzó állandó forgatása, míg az irodai munkát végzőknél az állandó gépelés, a számítógép billentyűinek monoton ütögetése is okozhatja az alkar hajlító izmainak a gyulladását.

Hogyan történik a goldkönyök kezelése?

Mint minden gyulladásnál, így a golfkönyöknél is a tünet, vagyis a gyulladás kezelése, elnyomása helyett a gyulladást kiváltó okot érdemes megszüntetni, és hosszú távon ezzel lehet a legjobban kezelni a fájdalmat, a gyulladást.

Természetesen nem olyan egyszerű a gyulladás csökkentése, hisz egy sportolónak nem mondhatjuk, hogy feleannyit használja, terhelje alkarja hajlító izmait, és az irodában dolgozónak sem igazán járható az, hogy ezt követően feleannyit se gépeljen, mert ezzel könnyen a munkájának elvesztését kockáztatja.

A munkahely megtartásának valós igénye mellett is azonban természetesen a gyulladás visszaszorulásáig, megszűnéséig érdemes csökkenteni a könyök hajlító izmainak a terhelését. A gyulladás visszaszorítására a jól ismert jegelést, hideg vizes borogatást, valamint gyulladást csökkentő krémeket, gyógyszereket és injekciókat is használhat.

A gyulladás elmúlta után viszont szükség van az alkari hajlító izmok megerősítésére, illetve az izmok rugalmasságának a fokozására, nyújtására, hogy a következőkben jobban bírják majd a terhelést. Illetve egy nagyon jól használható megoldás még az is, amikor a hajlítóizmok túlzott terhelése előtt az izmok ellentétes irányú mozgásával megszűntetjük az egyoldalú, monoton terhelést.

Erre a célzott gyógytornára személyre szabott gyakorlatsort tud összeállítani Önnek egy szakképzett gyógytornász.

A gyulladásos fájdalom visszaszorítására nemcsak a pihentetés és a gyulladást csökkentő gyógyszerek és injekciók használhatók, hanem azok a gyógyító eljárások is, amelyek a gyulladásban lévő ízületek gyorsabb regenerálódását segítik elő a fájdalmas terület vérbőségének a fokozásával.

Ilyen gyógyító eljárás az ultrahang kezelés és a lézerterápia.

Ilyen kezelés a sajátvér terápia is, amikor a panaszos levett saját véréből centrifugálással készített sűrítményt fecskendeznek vissza a fájdalmas területre. Ezek mindegyike javítja a kezelt terület vérkeringését, és elősegíti a gyulladás gyorsabb elmúlását.

Van azonban ezeknél a kezeléseknél egy hatásosabb, és eredményesebb gyógyulást biztosító terápia. Ennek a legfőbb előnye, hogy természetes gyógyító eljárás, vagyis mesterséges anyagok szervezetbe juttatása nélkül, mellékhatások nélkül szünteti meg a gyulladást, mégpedig kiemelkedő hatékonysággal.

Golfkönyök kezelése lökéshullámmal

Ez a hatásos, természetes gyógyító eljárás a lökéshullám terápia, amikor a kezelésnél a kezelőfej által keltett hanghullámok vérbőséget hoznak létre a kezelt fájdalmas könyökízületekben. A begyulladt sejtek regenerálódása, öngyógyulása a vérkeringés javulásával felgyorsul. A kezelés hatására a sejtekben fokozódik az anyagcsere. A sejtek gyorsabban jutnak tápanyaghoz, és a keletkezett salakanyagok pedig gyorsabban ürülnek ki a szervezetből a felélénkült vérárammal.

Miért olyan hatásos ez a többezerszeresen bizonyított kezelés könyökére?

Szeretne megismerni 11 éves tapasztalatunk eredményét?

Természetes gyógymódMellékhatások nélkül

4-6 kezelés80%-os eredményességgel a mozgás szabadságát adja vissza, és az egészséges ember felszabadult mosolyát rajzolja arcára
visszaadja alkarja hajlítóizmainak és könyökének a panaszmentességét.

Az alkalmanként 15 perces stimuláló kezelés heteken át tartó felfokozott öngyógyulást indít be könyökében, könyöke belső részén, és kisöpri fájdalmát.

 • felfokozott vérkeringése az utolsó kezelést követően is még heteken át felgyorsult ütemben szállítja a sejtekhez az oxigén és tápanyagdús vért, a visszaúton pedig szállítja el a felhalmozott salakanyagokat. Ezzel pedig
  • oldja tovább a fájdalmas gyulladásokat,
  • lazítja könyökében a kóros letapadásokat, és ezzel párhuzamosan
  • el is szállítja könyökéből a gyulladásos folyadékot és a feloldott meszes lerakódásokat. Ez a gyógyulási folyamat pedig addig tart, amíg van mit feloldani, megszüntetni és elszállítani könyökében.
 • Nem a tüneteit nyomja el a kezelés, hanem fájdalma okát, a sejtek és szövetek oxigén és tápanyaghiányát, valamint a gyulladást szünteti meg. Könyöke heteken át gyógyul tovább, így közelítve a 100%-os panaszmentesség felé.

Célzott gyógytornával pedig meg is őrizheti könyöke panaszmentességét.

Reszegi Bettina megtanítja Önnek azt a golfkönyök torna gyakorlatsort, amelyet rendszeresen végezve megerősíti alkarja hajlítóizmait, és megerősödött és nyújtással kellően ellazított izmai biztosítani fogják könyöke panaszmentességét.

 • Ha rendszeresen végzi a gyakorlatokat, akkor könyökfájása nem tér többet vissza.
 • Eljön hozzánk könyöke panaszmentességéért?

Minél hamarabb felkeres bennünket, annál nagyobb esélye van panaszmentesnek lenni.
06-1-346-0325-ös számon érdeklődjön munkatársainktól. Kérjen válaszokat kérdéseire!

Szeretne megismerni egy átfogó klinikai kutatást is a golfkönyök kezelés eredményességéről?

A kezelés eredményességét 11 éves gyakorlati tapasztalatunk mellett németországi klinikai vizsgálatok is bizonyítják.

Az itt ismertetett kutatás 2009 júliusa és augusztusa között 568 Swiss DolorClast lökéshullám terápiás készüléket használó orvos írásos megkérdezésével készült.

Eljön hozzánk könyöke panaszmentességéért?

 • Érdeklődjön könyöke gyógyulásának részleteiről, és jelentkezzen be hozzánk szakorvosi konzultációra a 06-1-346-0325-ös telefonszámon!

Fájdalmas könyöke kezeléséről felelőssége tudatában dönt, és szabadon választ a következő 2 lehetőség között

1. Bejelentkezem begyulladt könyököm lökéshullám kezelésére. Azért jelentkezem, hogy a könyököm 80%-os eséllyel már a kezeléssorozat végére panaszmentes legyen. Megértettem azt is, hogy a gyógyulás a kezeléssorozatot követően is hónapokon át folytatódik még. Azért, hogy az utólagos gyógyulással együtt 90%-os gyógyulási esélyemet még tovább javítsam, igénybe veszem a 6. ingyenes kezelést is. Kérem, hogy tájékoztassanak a részletekről.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.

2. Nem jelentkezem könyököm lökéshullámmal történő kezelésére. Ezzel lemondok a klinikai kutatások szerint messze legnagyobb eredményességet biztosító kezelésről.

Teszem ezt még annak árán is, hogy gyulladásos panaszaim nem szűnnek meg, és a könyököm továbbra is fájni fog. A lökéshullám előnyeinek megismerése után ezt felelősségem teljes tudatában kijelentem, és vállalom döntésem következményeit.

Tudomásul veszem, hogy a kezeléssorozatról való lemondással nem vagyok jogosult a 6. ingyenes kezelésre sem.