Harmónia Centrum
Keze panaszmentességéért
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Gyógytorna / Kéztorna, csukló gyógytorna

Csukló, kéz gyógytornája

Valószínűleg bosszantja, hogy fájó csuklója miatt még a fésülködés vagy a borotválkozás is gondot okoz néha. Reggel gyorsan el kellene készülnie, de még az ingének a begombolása is gondot jelenthet.

Kezünk nagyon fontos szerepet tölt be mindennapjainkban. Ezért kiemelten fontos állapotának a védelme, egészségének a lehetséges maximális megőrzése.

Sajnos ebben számos tényező lehet ellenünk. Egy ízületi gyulladás, egy íngyulladás, túlterheltség, vagy akár baleset veheti el tőlünk önellátásunk eszközét, vagy akár mindkét kezet; rövidebb, vagy hosszabb időre.

Talán már tapasztalja is a nehézségeket, de ha szerencsés, és nem fájdalmasak az ujjai, akkor gondolja csak végig!

Mi mindenhez van szüksége a kezére?

 • kéz mozgásaSzüksége van a kezére reggel fésű, borotva, és fogkefe fogáshoz.
 • Szüksége van a nadrág, a felső begombolásához, a melltartó bekapcsolásához, a harisnya felhúzásához, és a cipő befűzéshez.
 • Kezeivel tudja összeállítani a szendvicset, vagy megfőzni az ebédet, de az elfogyasztása se kevésbé könnyű ujjai finom mozgása nélkül, evőeszközzel.
 • Be kellene kulcsolni az ajtót. Boltban bevásárolni, fizetni, és hazacipelni az árut.
 • Közlekedés? Kapaszkodni, és jegyet lyukasztani, vagy kormányozni kell. Ezekhez szüksége van a szorítóerejére.
 • Na és a munka! Ha épp nem is kétkezi fizikai munkát végez, fogni kell a tollat, papírokat, vagy gépelni a klaviatúrán.
 • S akkor még nem végzett semmit, ami esetleg kikapcsolódást jelentene, például kertészkedés, barkácsolás, színezés, keresztrejtvény fejtés, hímzés, kötögetés.
 • És nem tisztította ki a fürdőkádat, nem varrta meg a gyermek kedvenc plüssének leszakadt fülét,...stb.
 • Precíziós kézfunkció nélkül a fogmosás sem lehetséges.

A kéz mozgékonyságának megőrzéséért, és fájdalmainak csökkentéséért Önnek kell a legtöbbet tennie. Ennek módja ugyanis, természetesen a szakorvos által felírt, adott betegségre vonatkozó gyógyszeres és más kezelések mellett, a rendszeres tornázás.

Vajon Ön ismeri ujjai és csuklója mozgási képességeit?

 • Kihasználja annak maximumát a hétköznapi tevékenységei során?
 • Tudja, milyen egy egészséges kéz mozgása, és milyennek kell lennie egyes betegségek fennállása esetén?

Ha a mozgásszervi ismeretekkel rendelkező kézspecialista gyógytornász segítségét elfogadja, akkor megismerheti az egyszerű de nagyszerű, illetve precíz mozdulatokat, melyekkel erősítheti és fejlesztheti csuklója, keze, és ujjai izmait; valamint fenntarthatja az izmok, inak, szalagok, és idegek megfelelő hosszát, és rugalmasságát. Ezáltal biztosítja a védelmet szöveteinek a kéz használat során.

Ha pedig már fájdalmai is vannak, akkor biztos szeretné visszakapni keze, csuklója fájdalommentes mozgását.

Mikor és hogyan segíthet Önnek a kézspecialista gyógytornász tapasztalata?

 • Ha Ön sokat használja a csuklóját, vagy gyakran erőlteti meg sportolás közben, és rendszeresen tapasztal fájdalmat, gyengeséget, akkor előfordulhat, hogy a csukló körüli ínhüvelyei gyulladtak. Ebben az esetben érdemes az ínhüvely gyulladását gyógytornával, valamint kinesio tape felhelyezésével kezeltetnie.
 • Ha azt tapasztalja, hogy tenyerének bőre ráncosodik valamint egy pontban tömöttebb tapintatú, illetve nehezebben tudja nyújtani az ujjait, akkor lehetséges, hogy Dupuytren kontraktúra áll a háttérben, amelynek tüneteire kezdeti szakaszban, valamint a műtét után is remek kezelés a gyógytorna.
 • Zsibbad a keze, ujjai? Főleg éjszaka kínozzák a tünetek? Könnyen lehet, hogy panaszaira a Carpal tunnel szindróma gyógytornája lesz a hatékony gyógyír, amely segítségével hatékonyan szüntethetőek meg a zsibbadásos tünetek.
 • A kéz sérülései meglepően gyakoriak, gondoljunk egy törésre, zúzódásra, vagy csak egy húzódásra. Ezekben az esetekben, főleg törés gyanúja esetén, mindenképpen keressen fel orvost! Majd a megfelelő kímélet után, megkezdhető a kéztorna, kéz sérülés utáni rehabilitáció.
 • Ha Önt reumás betegség kínozza, és a kezei, csuklója is érintett, akkor mindenképpen érdemes megismerkednie a reumás kéz gyógytornájával.

Eljön hozzánk a Harmónia Centrumba keze és csuklója panaszmentes mozgásáért?

60 perc gyógyító figyelem várja keze állapotfelmérő konzultációján. Milyen kéz vagy csukló problémája van?

 • Turkovics Tímea kéz és csukló specialista gyógytornászTurkovics Tímea kéz és csukló fájdalmak gyógyításával is foglalkozó kéz specialista gyógytornászunkkal beszélni szeretne kéz vagy csuklófájdalmáról? Szeretné, ha keze panaszmentes lenne, és szeretne tanácsot kérni?
 • Várja Önt gyógytornászunk előzetes bejelentkezés után.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és munkatársunk visszahívja Önt!
 • Keze és csuklója állapotfelmérésén gyógytornászunkkal részletesen átbeszélik csuklója, kézfeje és újjai állapotát, jelentkező panaszait, a tapasztalt tüneteket. Keze állapotának felmérése után gyógytornászunk panaszait enyhítő gyakorlatsort állít össze Önnek.
 • A személyre szabott gyakorlatok még pontosabb összeállításához kérjük, hozza magával korábbi leleteit is.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.