Harmónia Centrum
Nem gyógyuló sebe gyógyulásáért jön?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Lábfekélyek gyógyítása / Új sebkezelési eljárás krónikus lábsebekre

Új sebkezelési eljárás krónikus lábsebekre

Krónikus, nehezen gyógyuló sebek eredményes kezelését végezzük lökéshullámmal már 2012 óta. A nem gyógyuló sebeket fekélynek, fekélyes sebnek is nevezzük.

Ezek a fekélyes sebek nem külső sérülés miatt keletkeznek, hanem mert a seb területén romlik a vérkeringés, valamint a bőr és a bőr alatti szövetek tápanyag ellátottsága.

 • A romló vérkeringés a seb gyógyulását is nehezíti, mert a sejtek az elégtelen vérkeringés miatt nem jutnak hozzá a működésükhöz nélkülözhetetlen oxigénhez és tápanyagokhoz.
 • Emellett pedig a gyenge vérkeringés a salakanyagokat sem szállítja el a szükséges mennyiségben az érintett fekélyes, sebes területről.

Nem gyógyuló seb a bőrön

Krónikus sebnek tekintjük a sebkezelés gyakorlatában azokat a sebeket, melyek nem gyógyulnak meg három hónapon belül. A krónikus sebek nem, vagy csak nagyon hosszú idő (hónapok) alatt gyógyíthatók meg. Ez a betegnek súlyos érzelmi, fizikai és pénzügyi terhet jelent.

 • Szeretne megszabadulni ezektől a terhektől?

Milyen típusúak lehetnek a krónikus sebek?

A legtöbb krónikus, nem gyógyuló seb három kategóriába sorolható:

 1. Vénás fekély
  • A fekélyes sebek mintegy 70%-át a vénás keringés elégtelensége okozza
 2. Diabéteszes fekély
  • A cukorbetegség miatt kialakuló ér és idegkárosodás (neuropátia) is gyakori oka a sebesedésnek.
 3. Nyomás fekély
  • A mozgás hiánya miatt a tartósan ágyban fekvő betegeknél alakul ki.

Hogyan gyógyíthatók a nehezen gyógyuló sebek?

A nevükből adódóan is nehezen, de a seb szakszerű ellátásával és a pangó vénás vérkeringés élénkítésével sikeresen gyógyíthatók.

 • A kezelés lényege, hogy a nedvedző sebeket meg kell tisztítani a lepedéktől, váladékoktól valamint az elhalt szövetektől, és ezt követően a szakszerűen megtisztított sebes terület vérkeringése már megfelelő kezeléssel javítható.

Sebkezelés a Harmónia CentrumbanNyugat-Európai tapasztalatok alapján Magyarországon elsőként vállaltuk fel a nehezen gyógyuló sebek lökéshullám terápiával történő kezelését, az elégtelen vérkeringés élénkítését. A külföldi tapasztalatokról itt olvashat bővebben. A Harmónia Centrum-beli lábszárfekély kezelés képét pedig itt láthatja.

Mi történik a gyógyító kezelés során?

 1. A lökéshullám kezeléssel keltett hanghullámok mellékhatások nélkül élénkítik a fekélyes sebbel érintett terület vérkeringését. Az akusztikus hanghullámok a vérkeringés élénkítésével meggyorsítják a sebes terület anyagcsere folyamatait.
 2. A megélénkülő vérkeringés felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat. Javul a sérült sejtek oxigén és tápanyag ellátása, és a salakanyagok is felgyorsult ütemben szállítódnak el a kezelt területről. és a vérkeringés javulása elősegíti a sejtek regenerálódását, és a sejtképződést is.
 3. A sejtek anyagcserének, tápanyag és oxigén ellátásának javulása meggyorsítja a sérült sejtek gyógyulását, és beindítja az új sejtek képződését is. Ez pedig meggyorsítja a seb gyógyulását.

A lökéshullám terápia szélesre tárja a kaput gyógyulni nem akaró sebe gyógyulása előtt.

Természetes gyógymódMellékhatások nélkül

Ez a korszerű kezelés az anyagcsere folyamatok javításával olyan mértékben képes megjavítani a sejtek működését, hogy még a nem gyógyuló sebek gyógyulásának is kifejezetten nagy esélye van.

A kezeléseket lökéshullámmal gyógyító csapatunk szakképzett sebkezelő specialistái végzik ambulánsan, járóbeteg ellátásban, előzetes időpont egyeztetés alapján.

 • A hatékony gyógyulás érdekében heti két kezelést javaslunk, és a seb méretétől és egyéb tényezőktől függően már 5-10 kezelés után látványos javulás tapasztalható a sebek gyógyulásában.
 • A kezelések időtartama esetenként 30 perc. Ez természetesen hosszabb is lehet a seb állapotától, a seb tisztításának szükségességétől függően. A kezelés után a sebet a legkorszerűbb kötözőszerekkel látjuk el a megfelelő gyógyulás érdekében.
 • A kezelés nem jár vérzéssel és káros mellékhatások nélküli. Semmilyen idegen anyagot nem juttatunk be, hanem "csak" szervezete legfőbb öngyógyító folyamatát, a vérkeringését élénkítjük.

Gyógyító csapatunk 7 éves tapasztalata alapján minél hamarabb kezdődik el a kezelés, annál nagyobb esélye van sebe gyógyulásának. Ezért sebe gyógyulása érdekében ne halogassa a kezelést.

 • A nehezen gyógyuló seb gyógyítható, a kezelés azonban nem halogatható.
 • Időben forduljon hozzánk, hogy sebkezelés specialistáink segíthessenek a sebe gyógyulásában!
 • Munkatársunk a 06-1-269-2946-os telefonszámon válaszol nehezen gyógyuló sebeinek kezelésével és a kezelés esélyeivel kapcsolatos kérdéseire.

Nem gyógyuló sebek eredményes kezelése


Kutya harapásos alsó végtag lökéshullám kezelés előtt.

11 héttel a kezelés megkezdése után.


41 éves férfi beteg a kezelések előtt.


11 héttel a kezelések megkezdése után.


56 éves cukorbeteg férfi, 1éve nem gyógyuló lábsebe lökéshullám kezelés előtt.


6 héttel a kezelések elkezdése után.

talpfekély kezelés előtt
50 éves férfi beteg már 3 éve nem gyógyuló, sarokcsontig benyúló, üreges sebbel érkezett az első konzultációra.

talpfekély kezelés után
Pár alkalmas lökéshullám kezelés után, már csak időnként ismétlődő sebellátást és kötözést követően 2 hónap múlva gyógyultan távozott centrumunkból.

diabéteszes nem gyógyuló seb a kezelés előtt
65 éves diabéteszes hölgy kb. 2 cm átmérőjű, hónapok óta nem gyógyuló sebbel érkezett hozzánk.

diabéteszes nem gyógyuló seb 8 lökéshullám kezelés után
Heti egyszeri alkalommal elvégzett, összesen 8 kezelés után sebmentesen, megkönnyebbülve távozott centrumunkból.

Ugye, szemmel is jól látható a különbség a kezelés előtti és kezelés utáni képek között?

Tudni szeretné azt is, hogy mit mondanak azok, akik lábsebüket gyógyíttatták lökéshullám kezeléssel?

A vénás vérkeringés lökéshullám kezeléssel történő élénkítése mellett természetesen az is fontos, hogy a lehetőségeihez mérten mozogjon minél többet. A gyógyulása érdekében végezzen vénás torna gyakorlatokat, és kerülje illetve csökkentse a lábszára vénáit terhelő ülő és álló helyzetet.

A lökéshullám kezelés, gondos sebkezelés és kötözés, valamint a rendszeres mozgás mellett még más apróbb dolgok is hasznosak lehetnek a lábszárán kialakuló sebek gyógyulásához.

Meggyógyíttatja nehezen gyógyuló lábsebét?

 • Dr. Fekete László lábszárfekély specialistaNehezen gyógyuló sebét meggyógyító konzultációjára előzetes bejelentkezés alapján várja sebész szakorvosunk gyógyító csapának egyik szakorvosa.
 • Bejelentkezni és munkatársunktól kérdezni a 06-1-269-2946-os telefonszám, vagy az űrlap kitöltésével tud. Ebben az esetben adja meg elérhetőségét. Kollégáink visszahívják Önt.
 • Szakorvosunk megvizsgálja, teljes körűen tájékoztatja az első konzultáción sebének állapotáról, a kezelésről, és a kezelés várható eredményeiről.
 • A terápiát csak akkor fogja javasolni, ha gyógyulásának komoly esélye van. A konzultáció után már Ön is tisztán fogja látni sebének állapotát, és gyógyulásának lehetőségét.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.