Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Pilates torna

Pilates Budapest V. kerületében gyógytorna alapokon

Pilates torna várja ízületeit alaposan megmozgató talajgyakorlatok formájában. Hasznos a torna kezdőknek és haladóknak, férfiaknak és nőknek, fogyni vágyóknak és gerinc panaszokkal küzdőknek.

 • Lehet, hogy éppen Önnek is?

Ön milyen céllal keresi a megfelelő pilates torna oktatót?

 • Nem akarja, hogy erőfeszítésbe kerüljön a jó tartás megőrzése nap, mint nap?
 • Elkerülné, hogy kis teher emelésénél, lehajlásnál folyton idegesítően beálljon a dereka, vagy meghúzódjon a válla?
 • Örülne, ha a hasa picit feszesebb lenne, jobb lenne a teherbírása és nyújtottsága?

Ha igennel válaszolt valamelyik kérdésre, akkor a pilates tornán a helye.

A pilates módszer azért jó, mert mindezeken egyszerre segít.

Látványos eredményeket szeretne elérni alakja formálásában vagy helyes testtartása kialakításában?

Ha igen, akkor ezt pilates tornával, a mély hasizmok és törzsizmok formába hozó és formában tartó tornájával alapozhatja meg.

Nem szeretne minden pillanatban figyelni helyes tartására?

 • Pilates tornával erősítse meg mély hátizmait, és ezek a megerősített mély hátizmok Ön helyett figyelni fognak majd a tartására.
 • A pilates torna finom csavaró-nyújtózó gyakorlatai megerősítik a pici, nem látványos, de annál fontosabb szerepet betöltő, mélyen a gerince két oldalán húzódó hátizmait. Ezek a megerősített, apró izmok akkor is tartják majd a gerincét, amikor Ön nem is figyel tudatosan a tartására.

Csinosabb alakot és lapos hasat szeretne?

 • A haránthasizom megerősítésével könnyebben elérheti ezt a célját.
 • Hasizmai közül a pilates gyakorlatok a legmélyebben fekvő, vízszintesen futó rostokat erősítik. Ezek az izmok is észrevétlenül tartanak a nap 24 órájában. Laposítják a hasfalát, mint egy alakformáló nadrág.

A pilates hatásai. Mire jó a pilates?

A pilates hatásai közé tartozik elsősorban a négy hasizomcsoport felébresztése, és megdolgoztatása. Önnek ez éppen kapóra jön, mert számos hasra irányuló pilates gyakorlat az alakformálásnak, valamint a hát- és derékpanaszok megszüntetésének fontos kulcsa.

A hasizmok mellett a gerinc és medence mozgatásáért felelős többi izom,

 • a hátizmok,
 • farizmok, csípő körüli izmok,
 • mellizmok,
 • lapocka körüli izmok, és mély nyakizmok is figyelmet kapnak.

A pilates módszer tehát odafigyel a derékra, hátra, nyakra, a váll és csípő körüli területek célzott erősítésére, stabilitására, és nyújtására is. A teherbírását fokozza, és a korábban esetlegesen fellépő fájdalmaknak is gátat szab.

Mozog? Akkor fogyni fog! A pilates hatékony fegyver lehet alakja formálásában.

 • A törzset fűzőként körül ölelő, és karcsúsító hasizmokat,
 • a mellkast kiemelő és púpos hátat egyenes helyzetbe húzó hátizomzatot; valamint
 • a formás feneket alkotó farizmokat egyaránt fejleszti.

A rendszeres mozgás önmaga is segíti a fogyást, azonban a gyorsabb zsírégetéshez érdemes táplálkozási szabályokkal és kardió gyakorlatokkal kiegészíteni a kezelést.


Mi történik Önnel a pilates órán?

hasizom gyakorlatFogy, erősödik, karcsúbb lesz az alakja, és ha vannak, akkor csökkennek a fájdalmai.

Felfrissül és megnyugszik. Rugalmasságával és erejével együtt a magabiztossága, önbizalma is erősödni fog.

A pilates órán nem csak erőt fejlesztünk. A pilates a test „erőközpontjának” fejlesztését légzéssel is összekapcsolja, tudatossá teszi, a tüdőt oxigén dús levegővel átlélegezteti. A gyakorlatok lassú üteme lehetővé teszi a precíz mozgás kivitelezést, a koncentrációt, melynek az ízületi stabilitásban, és a sérülésvédelemben van nagy szerepe.

átlós végtag emeléseA lassú mozgás, a mély légzésdiktálás és a nyújtózó gyakorlatelemek a stresszes mindennapok ellensúlyaként is szolgálnak. Lelki és fizikai relaxációs hatást érünk el általuk. Noha kívülről egyszerűnek tűnnek a gyakorlatok, valójában a lassú kivitelezés és összetett izomműködtetés az, ami igazán kihívássá teszi a pilates órát a tornázó számára.

Mit nyújt Önnek a gyógytorna alapú pilates?

A torna elsődleges célja a törzs stabilitásának, mobilitásának és tudatos mozgásának újbóli megteremtése, illetve fenntartása. Közben természetesen odafigyelünk a végtagok egészségére, tudatos mozgatására és megfelelő nyújtottságára is.

Ez azért jó Önnek, mert már egy alkalom után is érezheti, hogy stresszmentessé, energikusabbá válik, és ez jó érzéssel tölti el.

Minden alkalommal újabb csodára ébred a saját izmainak és mozgékonyságának megismerésében, fejlesztésében. Rendszeres gyakorlással pedig

 • hozzájárul a fájdalommentes hétköznapokhoz,
 • a szép és ellazult tartáshoz, valamint
 • az egyenletes izom erősödéshez.

Mi a pilates?

A pilates a mély törzsizmok és hasizmok tornája. Gerinckímélő és edzettséget javító torna erősítő és nyújtó gyakorlatokkal.

A pilates kulcsszavai: centralizálás, kontroll, precízió, fluiditás, és koncentráció.

 • A torna során milyen előnyöket nyújt ez Önnek?

A mozgásokat a medence beállításával indítjuk. Ez lesz a mozdulat központja. Ehhez mérjük a gerinc, és csípőízület helyzetét és elmozdulási irányát. A mozgás folyamatosan zajlik, lassan, átgondoltan.

Nem jók a hirtelen, lendületből kivitelezett mozgások, akkor sem, ha csak az első centi megtételében van rá szükség. Ami nem megy lassan, arra még nem áll készen a test, segítségre van szüksége. Minden pillanatban tudatosan kell egyes izmokat feszíteni, másokat ellazítani, a gerincet a megfelelő irányba görbíteni vagy egyenesíteni, egy szóval nem hagyni, hogy a testünk arra kompenzáljon, amerre neki kényelmes.

A pilates órák alatt a minőségi mozgást tartjuk a szem előtt, nem a mennyiséget. A lassú légzésnek és tudatos mozdulatoknak hála a befelé figyelésre, koncentrációra is lehetőséget teremt az óra. Ezáltal relaxál, oldja az Önben felhalmozódott feszültséget.

Mi a gyógytorna szerepe a gyakorlás során?

A gyógytornának teste védelmében van kulcsszerepe:

 • Az anatómiai ismeretek segítenek megérteni az ízületek mozgását, és ezzel nagyobb védelmet adnak.
 • A személyi analízis egyéni adaptációt tesz lehetővé, ami még tovább fokozza az ízületi és szöveti védelmet.

Hogyan tudja Ön is érvényre juttatni a gyógytorna előnyeit?

 • Gyógytornászunk az első magán pilates óráján megnézi a tartását, mozgását. Kikérdezi korábbi sérüléseiről, aktuális panaszairól.
 • Ezeket a panaszokat, és testének főbb anatómiai sajátosságait figyelembe véve alakítja ki az órán diktált gyakorlatsort. Az Ön esetében legmegfelelőbbnek vélt gyakorlatokat együtt elvégzik.
 • Mozgásai során gyógytornászunk tovább analizálja testének gyengeségeit, és igyekszik számos módszerrel segíteni Önt, a hibák tudatos kijavításában. Könnyítő, nehezítő, vagy alternáló módosításokat alkalmaz, ahol úgy látja, szükség van rá.

Az óra tehát egyénileg kialakított. Olyan kiindulási helyzeteket és olyan feladatokat javasol, mely legjobban kíméli az Ön törzsét, térdeit, csuklóját, stb. Ezáltal az eleve ízületkímélő céllal megalkotott gyakorlatsor még biztonságosabb lesz az Ön számára.

Ezeket a kis módosításokat később a csoportos órán is alkalmazni tudja majd, amikor már nem kap 100%-os figyelmet az óraadó gyógytornásztól.


Miből épül fel a pilates torna?

60 perc mindenféle Önnek igencsak hasznos finomságból.

 1. Az egyéni pilates óra 60 perce az Ön testének apró rezdüléseire van szabva.
  • Az egyéni foglalkozás keretein belül szabadabban lehet a feladatok között válogatni. Mégpedig a teste szükségleteit segítő erősítéseket vagy nyújtásokat túlsúlyba helyezve.
  • Illetve lehetőség van az instabil helyzetben végzett és komplexebb, nehezebb gyakorlatok kontrollálására.
 2. csoportos pilates tornaA csoportos pilates torna pedig a fontos izomcsoportokat mozgatja át alaposan.
  • Minden óra tartalmaz erősítő és nyújtó elemeket.
  • A csoportórákon általánosan és egységesen foglalkozunk a gerinc minden irányú elmozdulásaival, a csípőkkel és a vállakkal.
  • Kevesebb az egyensúlyt fejlesztő gyakorlat a biztonság érdekében.

Pilates torna kezdőknek is. Hogyan készülhet az első órára?

 • Hozzon kényelmes nadrágot és lehetőleg nem túl laza felsőt. Így az oktató ellenőrizni tudja törzse tartását, és jobban fog tudni segíteni.
 • Mezitláb a legpraktikusabb tornázni, de ha fázós, akkor hozzon tapadós talp zoknit.
 • Figyelje meg tartását egy tükörben, és próbálja megjegyezni asszimetriáit. Gondolja végig, mely mozdulatok szoktak nehézséget okozni Önnek, és hol okoznak fájdalmat.
 • Az oldalon lentebb található öt alapelv elolvasásával már egy nagy lépést tesz affelé, hogy a pilates órán hatékonyan tudjon koncentrálni.
 • Nézze meg a pilates gyakorlatok és pilates kérdések oldalát is, ha még kérdése van.

Az anatómiára épülő öt alapelv minden gyakorlatban szerepet játszik, eltérő dominanciával. Ismeretük hiányában a gyakorlat nem lesz hatásos, és akár még sérülésveszély is fennállhat. Ezért az ízületeinek és szalagjainak védelme érdekében mindig figyeljen az oktatóra. A dolgoztatott területen kívül minden másnak feszültségmentesnek kell lennie. Ha úgy érzi nem az, és nem tudja, hogyan lazítsa el, kérje az oktató segítségét.

1. A légzés

A belégzés a bordakosarat minden irányba szélesítve, has- hát- oldal- és mellkas felé is tágítva jöjjön létre. A légzésben a rekeszizom, és bordaközt izmok vannak segítségünkre. A gerinc homorításának csak minimális szerepe legyen.

Férfiaknál a hasba, nőknél a mellkas felső részébe történő légzés dominál általában. A háti és oldalsó részek sajnos átlélegeztetést kapnak a hétköznapi aktivitás mellett, helytelenül.

Hasba történő légzésnél gyakori hiba, hogy a hasfal közben elenged, semmilyen tartófunkció nem marad bekapcsolva. Mellkasi légzésnél gyakori hiba, hogy a nyak-váll befeszül. A megfelelő légzéstechnika elsajátításával képes lesz arra, hogy a torna során sejtjeinek elegendő oxigénbevitelt garantáljon, a törzsstabilitás megőrzése mellett, ellazítva a feleslegesen feszülő izmokat.

A hétköznapok során a levegőt passzívan engedjük ki, a torna alatt azonban aktívan lélegzünk kifelé is. Enyhe szájfékkel a kilégzés nehezített, ezért lassabban megy végbe. Az elnyújtott kilégzés lassítja a mozdulatokat, így tovább tart az izommunka, és tudatosabb lesz a mozgás. A koncentrációt és a relaxációt is elősegíti. Ráadásul a szájfék által létrehozott ellenállás hatására nő a has űri nyomás, és bekapcsolnak a hasizmok. Ennek hála a gerinc stabilabb.

Mindemellett a légzéssel kapcsolt mozgástanulás megalapozza, hogy a spontán mozdulatoknál is védve legyen az ízületi és izom sérülésektől. Gondoljon csak bele! Mi értelme egy feladatot elvégezni levegő visszatartás mellett, ha a mozgáshoz természetes igény az oxigén, és a mindennapokban Ön légzés mellett végzi mozdulatait?

légzéssel kapcsolt mozgás tanulás a pilates tornán

Próbálja ki!

Üljön egy kis zsámolyra. Kezeit pihentesse talpra tett lábai lábszárán. Vegyen mély levegőt, és húzza ki magát. Lassan kezdje kifújni a levegőt, miközben fejét lehajtja, vállait hagyja előreesni, hátát egyre gömbölyítse. A végén hasa erőteljes behúzásával érje el, hogy dereka gömbölyödjön, de ne menjen súlypontja az ülőgumója elé. A véghelyzetben próbálja gátizmait picit felemelni. Belégzésre egyenesedjen fel, most a dereka felől kezdve a mozgást, mintha egy fal lenne Ön mögött, amihez hozzásimul csigolyáról csigolyára.

Nehezítheti a feladatot: lefelé és felfelé is lassú kifújásra gördüljön, ne feledkezzen meg a hasizmokról, és a gátizmokról. Belégzést felegyenesedett helyzetben nyújtózás és oldalbordákba légzés kísérje. Előrehajolt helyzetben pedig a hátba próbáljon belélegezni. Nyaka ne feszüljön, ne húzódjon fel a füle mellé.

légzésgyakorlat

2. A medence

A medencecsont köti össze a lábakat a gerinccel, szoros kapcsolatban állnak. Az egyik feszülése, fájdalma kihat a másik egészségére is.

A torna során igyekszünk minden testhelyzetben a medencét beállítani és megtartani egy neutrális mozgástérben, ha kell újra és újra javítva a tartáson. Legyen az háton- hason- vagy oldalt fekvés, ülés, négykézláb támasz, vagy állás; megtanítjuk Önnek, hogyan tarthatja ízületeit semleges helyzetben, izmainak feszülését egyensúlyban. Ezzel elsajátítja a legbiztonságosabb és leggazdaságosabb terhelés átvitelre való képességet. A nehezebb feladatoknál a hasizmok minimális megrövidítésével növeljük a stabilizációt, ennek oktatását személyesen ajánljuk.

Próbálja ki!

Feküdjön hanyatt, lábait húzza talpra, körülbelül csípőszéles terpeszben tartva őket. Feje alá tehet vékony párnát, ha úgy érzi, feszül a nyaka-válla. Tenyereit helyezze a medencecsont kiálló tüskéire, hosszú ujjait a szemérem dombjára. Farizmai és hasizmai aktiválásával billentse medencéjét hátra, dereka közelítsen a talaj felé, amennyire csak tudja. Most csípőhajlító és mély hátizmait aktiválja, és homorítson derekával, előre billentve a medencéjét.

medence billentése

Ismételje oda vissza, egyre finomítva a mozgásokat. Lassan kapcsolja ki a mozgásból a far és combizmokat, csak a hasizmok enyhe feszülése és lazítása maradjon. Ha jól csinálja, a végére egy olyan pár milliméteres mozgásra áll be, ahol nem feszül csípője, dereka finoman ívelt a talaj felett, keresztcsontja belenehezedik a talajba. Alaposan figyelje meg, ez az Ön nyugodt fekvőhelyzete.

Ezt a helyzetet tartsa meg aktív izommunkával: Egyrészt a has, másrészt a hátizmokkal. Koncentráljon arra, hogy hasát ellaposítsa, köldöktáját próbálja közelíteni a gerincéhez. Anélkül, hogy dereka közelíteni kezdene a talaj felé, vagy kellemetlen érzete lenne. Ez ellen dolgoznak a mélyhátizmok, de csak másodlagos szereppel. Összességében tehát fűzőszerűen feszítse törzsét.

Ha Ön már ismeri a gátizom gyakorlatokat, azzal is próbálhat segíteni a kereszt és ferde hasizmok bekapcsolásában. Ellenőrizheti kézzel, hogy a hasizmok megfeszítésekor bordakosara és medencetüskéje közti távolság állandó marad-e, ujjait a medence tüskére, tenyerét a bordái aljára helyezve.

medencecsontok tapintásaNehezítene?

 • Az aktív izommunkával megtartott helyzethez adjon hozzá egy egyoldali lassú térd nyújtást-húzást. Amelyik láb nem dolgozik, az a talp talajba nyomással segíti a gerinc stabilitását.
 • A cél a kontrollált elmozdulás, nem a nagy mértékű lábmozgás.

3. A bordakosár stabilizációja és a háti gerinc helyzete

A felsőtestünket körülölelő bordákról se feledkezünk meg.

A bordakosár megfelelő helyzetét igen nehéz meghatározni, mert az egyetlen csontos kapcsolata az igen mozgékony gerinc. Valójában aktív izommunka kell a feszültségmentes helyzet megtartásához.

Itt szintén előtérbe kerülnek a hasizmok és azok formálása! Az alsó háti és deráktáji hátizmok
ugyanis gyakran túl feszesek, ezért rövidült helyzetükkel állandó nyújtást adnak az egyébként is
plöttyedésre hajlamos hasizmainknak.

Ne hagyja magát! Feszítse meg hasizmait álláskor, üléskor is,
de tartsa végig kontroll alatt a hosszú hátizmokat.

Az ideális ülőhelyzet az úgy néz ki, hogy a hát enyhén domború, az ágyéki szakasz enyhén homorú ívet ír le. Fontos, hogy se az alsó hát ne menjen homorítás irányába, se a felsőhát túl domborúba, se a derék ne domborítson vagy egyenesedjen ki.

ideális testhelyzet(A képen látható tartás még nem megfelelő, magasabb emelés kellene, mert túlzottan hátradől a páciens. Emiatt feszes a nyaka, és csípőhajlító izmai erősen dolgoznak a derék megtartásáért.)

Ideális tartás háton fekvésben végzett gyakorlatok során: Háton fekvéskor a fej és a medence között

a hát közepe-alja támaszkodik a talajon. A legalsó bordák érjenek a matracra, de a hát csak finoman
íveljen. Ha túlzottan bele akarja nyomni a talajba, a nyaka kezd majd feszülni.

Miért akarna elmozdulni a bordakosár és a háti gerinc? Mert a csípő, és a vállak feszülő alaphelyzete, vagy nagy izomerőt igénylő elmozdulása elhúzza. Amennyiben a csípő feszessége, térd merevsége nem tesz lehetővé kényelmes ülést, magasítóra van szükség. Túl alacsony ülésmagasság ugyanis a derekat domborulásra készteti, melyet az alsóhát homorítással kompenzál, vagy hátradőlve egy teljes gömbölyű púpba kerül.

Az is előfordul, hogy a csípő feszülése húzza előre az ágyéki gerincet. Egyik sem jó alternatíva. Emelje az ülőfelülete magasságát vastag szivacspárnákkal, vagy üljön zsámolyra, kisszékre.

Jó esetben ez a törzs helyzet a kar mozgására sem változik. A kar emelése elhúzni akarja a gerincet homorítás irányába, a bordakosár pedig elől emelné. A szűk mellizom túlozná a háti domborulatot, ilyenkor a hát a váll szűkösségét kompenzálja. Túlzott borda-medence közelítés már nem kívánt háti púposodást hoz.

Próbálja ki!

Háton fekve emelje karját, lassan, közben hasizmait feszítse, hogy a törzse ne mozduljon felfelé, se lefelé. Visszaengedéskor törekedjen ugyan erre. Ha már jól megy, próbálja meg széken ülve is. A talaj visszajelzése nélkül nehezebb lesz érezni, hogyan tartja magát, ezért ellenőrizze tartását tükörben.

pilates torna közben

Oldalt fekvésben helyezkedjen el. Egyik csípő a másik felett, térdek hajlítva, egyik váll a másik felett, alsó kar előrenyújtva a talajon. Kérjen meg valakit, hogy figyelje Önt felülről.

Karvezetéssel kezdjen hátrafordulni, nézzen is tenyere után tekintetével. Amennyiben hasizmait elengedi a mozdulat során, a háta homorítani fog, a válla előre nyomódik. Ez helytelen kompenzáció. Ha ezt észlelik partnerével, akkor álljon meg, kicsit jöjjön visszább a mozdulatban, húzza be hasizmait, és vállát pedig igazítsa hátra. Így, ezt megtartva törekedjen további csavarodásra.

4. Feszültségmentes vállöv, kontrollált lapockák

A váll legyen laza, mégis biztosítson fix alapot a karmozgásnak.

A váll feszültségmentessége felett gyakran elsiklanak az edzésen, amikor a minél nagyobb teljesítményre, és mozgáskoordinációra koncentrálnak. Ugyanígy az - egyébként a váll épségéhez
kulcsfontosságú - lapocka stabilitás is gyakran hiányzó paraméter a tornák során.

Az emberi fej a nyakon ül, melyet a vállról eredő izmok pányváznak ki. Vállizmainak akár alulműködése, akár túlműködése megboríthatja a kipányvázás egyensúlyát, és a nyak panaszokhoz vezethet. Márpedig amikor a váll feszes, vagy a háti gerinc lustán vagy mereven görnyed, végül mindig a nyak lesz az, aki egyenesbe hozza a fejet, bármilyen áron.

váll legyen laza

5. A nyak

Nyaka épségére úgy tud a legjobban vigyázni ha mindig a háti gerinc mozgásait követi vele:

 • Ha a háta egyenes, arca síkja is legyen mellkasával párhuzamos.
 • Ha a hátizom dolgozik, és homorítani próbál, fejét is hajtsa hátra, de ne erősebben, csak azonos mértékben.
 • Ha a törzse gömbölyít, bátran nézzen lefelé tekintetével
 • És ha a törzs csavarodik, akkor nézzen is abba az irányba a tekintet. Közben végig nyújtózásra koncentrálva.

nyak helyzete

Lassú mozdulatokról van szó, ezért nem kell tartania attól, hogy elszédülne. Álló, egyensúlyozó feladatokból, ahol egy pontot kellene néznie, kevés van.

A pilates torna Önnek is ajánlott, ha...

 • …különböző ízületi fájdalmaktól szenved nyakban, hátban,
 • …fogyás és alakformálás a célja
 • …erősíteni szeretné törzsizmait, karját, lábát
 • ...nyúlékony, hajlékony test elérésére vágyik
 • ...megnyugvásra, ellazulásra vágyik, szeretne relaxációs készséget szerezni.

Önnek a csoportos pilates edzés lenne szimpatikus?

 • Vagy első alkalommal az egyéni pilates órára szeretne eljönni?
 • Vagy mielőtt döntene van még kérdése?


Gyógytornászunk, Heizler-Himes Eszter által vezetett pilates torna várja Budapest V. kerületében, a Harmónia Centrumban

Himes Eszter gyógytornász"Személyes tapasztalatom: Mivel hangzatos, és közismert a pilates torna, elmentem csoportos órákra. Több fitnesz centrumban voltam próbaórán, de egyiknek se éreztem semmi hasznát. Miért végezzem, ha nem csepeg a végén izzadtságtól a testem, és nincs feszítő izomláz a végtagjaimban? Mit ér ez egyáltalán? - kérdeztem én is másokkal együtt, gyógytornász létemre.

Míg egy gyógytornász és STOTT pilates oktatónál részt nem vettem egyéni órákon, ahol kitárult előttem a pilates világa. Rögtön jelentkeztem is az oktatói képzésükre, és nem bántam meg."

Olvassa el Ön figyelmesen a gyógytorna alapú pilates foglalkozás fontos elveit, majd jöjjön el, és próbálja ki ezek ismeretében ismét.

A Harmónia Centrumban képzett gyógytornász és pilates oktatónk, Heizler-Himes Eszter vezénylése, és manuális korrekciói segítségével érezni fogja: Ez nem is olyan könnyű, mint amilyennek elsőre tűnt!

Jó tanács az órára:

 • Mindenképp hozzon magával kényelmes váltóruhát, de cipő nem szükséges, mert mezítláb dolgozunk (zokni lehet). Javaslom, hogy a nadrág bujtatója ne legyen túl vastag a deréktájon, mert a derekat gördítő feladatoknál kellemetlenül nyomhat.

Ön is csinos külsőre, feszesebb izomzatra vágyik? Vagy szeretne megszabadulni állandó hát- és derékfájásától?

Jöjjön el hozzánk, és vegyen részt Pilates tornánkon a Harmónia Gyógyászati Centrumban.

 • A gyakorlatok végzése közben megtanulja a törzsmozgások kivitelezésének helyes módját.
 • A szép formák eléréséhez gyógyboltunkban otthoni kiegészítőket is vásárolhat, mint például a gimnasztikai labda, szalag, pilates gyűrű; vagy Luna zsírégető gél.

Nem a pilates óra drága, hanem hát és derékfájdalma kínjai. Megelőzné? Vagy kezeltetné?

 • Előzetes bejelentkezés alapján várja Eszter.
 • Munkaidőben hívja a 06-1-269-2946-os telefonszámunkat.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt helyes testtartása visszanyerésének részleteivel kapcsolatban!

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.