Harmónia Centrum
Eljön formás alakjáért?
(+36-1)269-2946
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Speedfitness / Alakformálás

Alakformálás Speedfitness edzéssel

Szépen formált alakra vágyik?
Izmos combokkal és feszes fenékkel?

A karcsú, feszes és szépen formált alak elérése az izomépítésnél kezdődik. Azt a tévhitet, miszerint az izomépítő edzés csak férfiaknak való, el kell oszlassuk. A férfiaknál domináns nemi hormon a tesztoszteron, amely nagy segítséget jelent a látványos izomzat kialakításában. Mivel a női szervezetben csak kis mennyiségben fordul elő tesztoszteron, ezért mi – hacsak nem szedünk szteroidokat – soha nem fogunk tudni body builder szintű izmokat építeni erősítő edzések végzésével.

Formás alak Speedfitness-szelAz izomépítés hatására lesz csinos, atletikus és nőiesen kecses a hölgyek alakja, hiszen az izmok játszanak elsődleges szerepet a zsírégetésben. Mi, nők ráadásul alapvetően nagyobb testzsír mennyiséggel rendelkezünk, mint a férfiak, tehát a nőies forma elveszítésétől emiatt sem kell tartanunk.

A fogyókúrák először az izmokat emésztik fel

Az izomzatnak magas az energiaszükséglete, ezáltal növeli az anyagcsere sebességét. Szigorú diéta esetén a szervezet az anyagcsere csökkentésére kényszerül, ezért elsőként próbálja leépíteni az izmokat. Ez a folyamat azonban nem csak a vázizmokat, hanem a belső, szervi izmokat is érinti, vagyis gyengül a szív és renyhül a bélműködés (emiatt kellemetlen hasi panaszok jelentkezhetnek). A fogyókúrával leadott kilók nagy része ráadásul víz és izom, mindössze 10-30%-a zsír.

Az izmok szerepe az alakformálásban

Alakformálás Speedfitness-szelA folyadék és izomvesztés az egész szervezetre, a méregtelenítési folyamatokra, a keringésre és a bőr rugalmasságára is káros hatást gyakorol. Az izom méretével együtt az izom tónusa is csökken, emiatt ellaposodik a fenék, lötyögővé válik a kar és általános gyengeség vesz erőt rajtunk. A karcsú, feszes test eléréséhez tehát mindig szükség van a testedzésre!

Izomépítéshez szükséges tápanyagok

A testsúly kontrollálására és az izomleépülés megelőzésére a legjobb módszer a magas fehérje- és mérsékelt szénhidrátbevitel. A nőkre általánosságban jellemző, hogy nem fogyasztanak elegendő mennyiségű fehérjét, ami rendkívül hátrányos, ugyanis a fehérje az izmok tápláléka. Az aminosavak a test építőkövei, a felesleges kalória és zsír elégetéséhez pedig komplex fehérjeforrások kellenek.

A legjobb fehérjeforrások

 • a hús,
 • hal,
 • tojás,
 • tejtermékek és a
 • sajt.
 • Az étrendet kiegészíthetjük fehérjeturmixokkal vagy fehérjeszeletekkel is.

Alakformálás a Speedfitness segítségével

A Speedfitness edzéssel úgy fogyhat, hogy sovány izomtömege nem csökken, hanem növekszik. A tréning intenzitása megegyezik a súlyzós tréningek hatásfokával, de mindeközben ízületei és inai mentesülnek az extrém terhelés alól. Az edzés gyorsítja az anyagcseréjét, felépített izomzata pedig nyugalmi helyzetben is több kalóriát éget el.

A Speedfitness segítségével teste teljes izomzatát egyszerre edzheti (nem kell külön edzésnapokat tartani a különböző izomcsoportokra), így rövidebb idő alatt érheti el a kívánt változást. A hosszú távú siker elérése érdekében rendszeres, heti 1-2 Speedfitness edzésre van szüksége (egyéb sporttevékenységétől függően). Az edzések között legalább 1, legfeljebb 4 napos szünetet tartson.

 • Erre azért van szüksége, hogy edzés után az izomzatának legyen ideje regenerálódni, és egészségesen tudjon fejlődni.
 • Ha a pihenőidőt nem tartja be, az túledzettséget eredményezhet, ami a teljesítménye csökkenését okozhatja.

Tanos-Bognár Diána Speedfitness edzőFitt alakra vágyik Speedfitness edzéssel?

Szépen formált alak izmos combokkal és feszes fenékkel. Eljön hozzánk érte?

 • Tanácsot szeretne kérni Tanos-Bognár Diána Silver okleveles Speedfitness edzőtől?
 • Előzetes bejelentkezés alapján segít Önnek.
 • Munkaidőben hívja a 06-1-269-2946-os telefonszámunkat.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt!

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.