Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...

Heizler-Himes Eszter vállspecialista gyógytornász

Himes Eszter gyógytornászMiért lettem gyógytornász?

A mozgás gyerekkorom óta fontos része az életemnek, felfrissít és kikapcsol. Gimnáziumi éveim alatt úgy orientálódtam, hogy az emberi szervezetről, mozgásról minél többet megtudjak. Elsősorban a gyógytornász képzés ragadott meg.

Alap és mesterképzés a Semmelweis Egyetem gyógytornász szakán

2010-ben nyertem felvételt a Semmelweis Egyetemre, gyógytornász szakra, ahol hamarosan a gyakorlati órák és kórházi gyakorlatok egyértelművé tették számomra: jó döntést hoztam, amikor tanulmányaimat a gyógytornász szakon megkezdtem.

  • Pácienssel közös munkánk gyümölcse a fájdalom enyhülése, a mozgási szabadság növekedése… A legnagyobb enyhülést a kitartó és rendszeres mozgás hozza.
  • Szakdolgozatomban testtartás, testtudat, és általános fizikai állapot felmérését végeztem fiatalok körében, kiélezetten a számítógép előtt eltöltött idő káros hatásaira.

Miben tudok Önnek segíteni?

Szeretnék itt, a Harmónia Centrumban is lehetőséget nyújtani irodai munkát végzők számára a feszes nyaki és vállövi izmaik lazítására, felpezsdítésére.

  • Ha Ön is irodában dolgozik, akkor például várom az ebédszünetben, hogy a nap második felében is hatékonyan menjen a munka.

Mesterképzés a vállízületek rehabilitációs kezelésében

Azért, hogy tudásom még jobban elmélyítsem, alapképzés után részt vettem a mesterképzésen is, ahol kiemelkedő figyelmet a vállízületnek szenteltem. Hosszabb gyakorlati időt töltöttem el a Péterfy Sándor utcai Kórház - Rendelőintézet és Baleseti Központ Rehabilitációs osztályán. Itt írtam diploma dolgozatomat is, melynek témájaként a sérült váll körüli izmok műtéti ellátását követő rehabilitációs kezelési módok kutatását választottam.

  • Váll vagy vállövi baleset után lábadozik?
  • E területen szerzett tapasztalataimmal és tudásommal is szeretném az Ön panaszát is gyorsan és hatékonyan enyhíteni egyéni kezelés keretén belül.

Az egyetemi évek alatt több speciális kezelési technika alapelveivel is megismerkedtem.
Ezek közül részletesebben a Kineziotape-el foglalkoztam, a Funkcionális Elasztikus Taping alap tanfolyamot 2014 márciusában végeztem el.

Kórházi gyakorlat mellett gyakorlati tapasztalatot szereztem a Harmónia Centrumban is

Célom volt az elméleti képzés mellett a gyakorlati tapasztalatok gyarapítása is, ezért már a mesterképzés alatt igyekeztem egészségügyi intézményben állást találni. A Harmónia Centrumban lehetőséget kaptam szaktudásom kibontakoztatására, s most, sikeres államvizsgám után teljes erőbedobással állok az Ön rendelkezésére is a Harmónia csapatának a tagjaként.

Pilates képzéssel bővített szaktudás

A testtartás javításában, derékfájdalmak és vállproblémák elkerülésében hasznos kezelési formák után kutatva bukkantam rá a pilatesre. 2016-ban részt vettem egy intenzív STOTT Pilates oktatáson. Itt a pilates talajgyakorlatok mély elméleti és alapos gyakorlati oktatása megismertette velem Joseph Pilates eredeti elveit, és a naprakész módosításokat, melyeket időről időre frissítünk is workshopok keretén belül.

A pilatest a gyógytornába illesztve még hatékonyabban tudom a törzs központjának stabilizálását fejleszteni, a hasizmok rétegeit tudatosan erősíteni, a kontrollált és pontos mozgásra való készséget átadni vendégeimnek. A pilates különlegessége, hogy az izomegyensúly beállítását légzéssel egybekötve fejleszti, így sokkal funkcionálisabb és természetesebb a gyakorlatsora, noha az elsajátítása koncentrációt igényel.

Testtartását szeretné javítani, és egészségét szeretné megőrizni?

Segíthetek Önnek is

  • testtartása javításában,
  • vállfájdalma enyhítésében, és
  • ülőmunkája egészségére ártalmas hatásainak elkerülésében?
Eljön hozzám helyes testtartása megőrzéséért vagy helyreállításáért?