Harmónia Centrum
Jobb kondíció, könnyebb szülés
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Kismama torna

Kismama torna várja Budapest V. kerületében

Terhessége alatt is szeretné megőrizni kondícióját?
Felkészülne a szülésre, hogy könnyebb legyen?
A szülés után minél hamarabb szeretné visszanyerni korábbi formáját?

kismama torna a Harmónia CentrumbanA terhestorna remek módja annak, hogy megőrizze erőnlétét, valamint ráhangolódjon az anyaságra és a gyerekágyas időszakokra egyaránt.

A kismama torna a pici fejlődésének veszélyeztetése nélkül segít megőrizni kondícióját a terhessége alatt is. A szülés időpontjára remek formába hozza majd, és segíteni fog a szülés utáni minél hamarabbi regenerálódásban is. Sőt mindezeken túl a mozgás javítja szervezete oxigénellátását, és ez a születendő babára is jótékony hatással lesz.

 • Kell Önnek ennél több?

A terhesség és a szülés egészséges és természetes folyamat. Rendszeres terhestornával Önnek könnyű és a lehetőségekhez képest fájdalommentes is lesz.

 • Most már csak az a kérdése, hogy mikor kezdhet hozzá a kismama tornához?
 • Vagy egy újabb bizonyítékot szeretne arra, hogy egészségesebb babája szülessen?

Terhestorna az egészségesebb babáért

Itt a bizonyíték egészségesebb babája születéséért.

kismama torna budapest központjában500 terhes nő részvételével végeztek egy kutatást, amelyről talán nem hallott, de az eredményét már bizonyára Ön is kitalálta. Jól sejti, hogy azoknak a kismamáknak, akik rendszeresen mozogtak a terhességük alatt egészségesebb babáik születtek. Ráadásul a rendszeresen mozgó kismamák gyorsabban hozzák világra gyermeküket, mint a kontrollcsoport.

Mit gondol? Mennyi időt töltöttek a kismama tornára járók a szülőszobán?

Azon kismamák kétharmada, akik rendszeresen tornáztak a terhességük alatt, kevesebb mint 4 órát töltöttek a szülőszobán.

Ha most várja az első kisbabáját, akkor biztosan szeretné, ha egészségesebb lenne, és minél kevesebb szenvedéssel hozná Őt a világra? A kismama torna segíteni fog Önnek ebben.

Kismama torna mikortól ajánlott?

Terhessége 12. hetétől egészen a szülésig várjuk a tornán. A 12. hétre a magzat túljut a kritikkus fejlődési időszakon. Mindenképp fontos megkérdezni a nőgyógyászától, hogy a torna nem veszélyezteti-e a baba egészségét. Szeretnénk megkérni, hogy az első alkalomra hozzon egy igazolást a nógyógyászától, hogy járhat terhestornára.

Heti néhány alkalommal 30-60 perc torna a legjobb, és minden hasznos, ami nem árt. Annyit mozgunk majd, hogy kellemesen elfáradjon. Természetesen, ha egy gyakorlatot túl nehéznek érez, vagy nem esik jól, akkor azt ne csinálja.

Mi fog történni a kismama tornán?

Sok minden jó.

 • terhestorna Budapest V. kerületébenAlapsan és jólesően átmozgatjuk a nagyobb izomcsoportokat és ízületeket.
 • Megtanulja a helyes légzéstechnikát, és elmélyülhet a teste minden porcikájára kiterjedő lazítás (relaxálás) képességének gyakorlásában.
 • A testtartását javító gyakorlatok rendszeres végzésével fájdalommentesen tud majd alkalmazkodni megváltozott alakjához.
 • A terhessége alatt és a szüléskor igénybevett izmok és ízületek teherbírásának az erősítésével és rugalmasságuknak a fokozásával pedig könnyebbé és fájdalom mentesebbé teszi terhességét és a szülést. Mindent megteszünk majd azért, hogy csak az örömteli pillanatok maradjanak meg, mert a fájdalmasabbak jóval könnyebben elviselhetők lesznek.

Azt mondják, hogy gyereke megszületése mindenért kárpótolja majd a kismamát. Terhessége azonban nem lesz minden pillanatban felhőtlen boldogság. Kisbabája növekedésével a testsúlya is növekszik majd. Egyre nagyobb lesz a pocakja, és egyre jobban terhelődik majd a gerince és a medencéje. A lábának minden lépésnél 8-15 kilóval többet kell majd hordoznia. Biztos lehet benne, hogy sokszor megkörnyékezi majd a csípő és hátfájdalom. Terhessége a vérkeringésére is hatással lesz, ezért bedagadhat a lába. Magzata növekedésével egyre gyakoribbak lehetnek majd a légzési nehézségei is.

 • Ön azonban elejét venné ezeknek?
 • Megőrizné testtartását, és javítaná vérkeringését?

További érvek a kismama torna mellett

 1. kismama torna Budapest V. kerületébenNem fog fájni a háta. A rendszeres terhestorna olyan fizikumot ad Önnek, amellyel terhessége könnyű, szülése pedig gyorsabb és kevés fájdalommal járó lesz.
 2. A terhestornán végzett célirányos gyakorlatok a gerinc-, a medence és a gátizomzatot, valamint az ízületek és inak rugalmasságát és erejét növelik.
 3. Megtanulja, és alaposan begyakorolja azokat a különböző légzéstechnikákat, amelyek az egész testét segítik az ellazulásban és a relaxálásban, és megkönnyítik a vajúdását.
 4. Olyan kedvező többlethatásai lesznek a terhestornának, amelyek vérkeringése javításával fokozzák szervezete – ezáltal a baba – vérellátását. Csökkentik a trombózisnak a veszélyét.
 5. Azt is bátran beírhatja tornája követel rovatába, hogy javítja lelkiállapotát. A rendszeres mozgás csökkenti majd lelki kimerültségének az esélyét is. Kevésbé lesz depresszióra hajlamos és ingerült. Elfelejtheti szorongását, és nem stresszel majd minden apróság miatt.
 6. Terhestornával eltöltött nappalai után könnyebbek lesznek majd az éjszakái.

Kiváló fizikai és mentális egészségben szeretné világra hozni kisbabáját?

 • Mit gondol? Érdemes hozzákezdeni terhessége 12. hetétől kezdve, ha ennek a nőgyógyásza semmi akadályát sem látja?

Kismama torna már minden hétköznap, tehát heti 5x60 percben

Mi fog történni a Harmónia tornán?

 • Mi várja Önt minden hétköznap este 18:10 és 19:10 között?

A tornán a rendszeres mozgás lehetősége várja, amely inkább kellemesen fárasztó, mint kimerítő. Itt nincs rohanás és erőlködés, csak folyamatos gyakorlás van.

A terhes tornára nem járó kismamák többségénél kialakul lábdagadás, valamint megjelenhetnek visszerek is.

 • A torna során végzett keringésjavító gyakorlatok során kiürítjük a vénákat, ezzel segítve az alsó végtag megfelelő keringését.

A lábdagadáson kívül a gyakori derékpanaszok is jellemzőek, melyeket a növekvő magzat súlya okoz. A terhesség során fokozódik az ágyéki lordosis (homorulat), amely számtalan panaszt okozhat.

 • A foglalkozásokon azonban rendszeres tornával kellően megerősítjük a törzsizmokat, és nagy hangsúlyt fektetünk a tartáskorrekcióra (gerinc mobilizáció, hátizmok megerősítése). A helyes testtartás megéreztetésével, és tudatosításával a kismama csökkentheti az ágyéki gerincszakaszra háruló terhelést.
 • Emellett egyensúly és koordinációs gyakorlatokkal és relaxációval színesítjük a tornát. Nagy szerepet kapnak a légzőgyakorlatok, melyeket a szülés alatt alkalmazhat majd. Megismerkedhet a relaxáló, a kombinált, valamint a préselő légzéstechnikákkal, amelyeket a vajúdástól, egészen a kitolás végéig alkalmazhat majd. A szülésig ezt be is gyakoroljuk, így felkészültebben érkezhet a szülőszobába.

Bányai Bea már tudja, és rendszeresen gyakorolja is  a légzőgyakorlatokat is

"Kedves Harmónia Centrum!

Több, mint egy hónapja járok ide kismama tornára és nagyon megszerettem, főként Timinek (a tornatanár :)) köszönhetően, aki változatosan és szuper hangulatosan tartja meg minden héten a nekünk az órákat.
Mindenkinek ajánlani tudom, aki kisbabát vár.
Még több vendéget kívánok Nektek!
Köszönettel:
Bányai Bea
Bp. 2015.12.04."

Bender Zília a tornán tanulta meg a mintkét szülése során alkalmazott légzőgyakorlatokat

"A Harmónia Centrum kismama tornáján (két éven belül) mindkét várandósságom idején részt vehettem, heti rendszerességgel, egészen a szülés előtti hétig.
Az alap "kondi" gyakorlatok mellett, külön hasznosnak tartom, hogy az alkalmak ténylegesen segítették a szülésre való felkészülést: jómagam itt tanultam meg a szülés során alkalmazott légzőgyakorlatokat, az intim torna alapjait. Emellett a mamatorna volt az az alkalom, ahol - a mindennapi pörgésből kiszakadva - igazán a kisbabámra és saját testem, lelkem alakulására koncentrálhattam.
A torna tehát nem csak fizikai, de lelki értelemben is óriási támogatást adott, amit jó szívvel ajánlok minden kismamának. A Centrum munkatársainak pedig ezúton is köszönettel küldöm elismerésemet és jókívánságaimat."
Bender Zília, 2018.11.20.

A képen terhestornát láthat a Harmóniában

terhestorna a HarmóniábanA foglalkozások 60 percesek.

 1. Bemelegítéssel készítjük fel izmainkat a tornára.
 2. Az erősítő gyakorlatok fokozatosan nehezednek, de természetesen senkinek sem kell túlerőltetnie magát.
 3. Majd az óra végén nyújtunk és relaxálunk.

Centrumunkban a kismama torna elérhető mind csoportos, mind egyéni foglalkozás keretein belül is.

Fakultációs program várja a 8. hónaptól

Ha a baba már nagyon mocorog ott benn, és érzi, hogy ki akar jönni, akkor az utolsó hetekben kiegészítjük a tornát a szülésre felkészítő órákkal is. Ez alkalommal a kispapákat is szeretettel várjuk, ugyanis a foglalkozás alatt megmutatjuk, hogyan tudnak hatékony segítséget nyújtani a kismamának a szülés alatt.

A nőgyógyásza azt mondta, hogy egészséges Ön és a babája is?

 • Akkor kérjen tőle erről egy papírt, és mozgásra fel!
 • Várjuk a várandós tornára. Nincs kifogás, mozgás van :) Kíméletes és rendszeres a baba és mama egészségéért.

Jobb lesz a kondíciója, és könnyebben alkalmazkodhat a trimeszterek változásaihoz.

Turkovics Tímea gyógytornászEljön a Harmónia kismama tornára?

 • Előzetes bejelentkezés alapján Turkovics Tímea gyógytornász várja Önt.
 • Ha még kérdése van, és beszélni szeretne munkatársunkkal, akkor munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt!

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.