Harmónia Centrum
Eljön mozgása szabadságáért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Lökéshullám terápia / Igazi lökéshullám terápia

Igazi lökéshullám kezelés

Az eredeti, egyenesen Svájcból

Radial kezelőfej1999-ben az EMS Elektro Medical Systems S.A. hozta ki elsőként a lökéshullám terápiás készülék első, ortopédiai alkalmazásra szánt változatát, a Swiss DolorClast® Classic orvosi készüléket. A készülék bevezetését több mint 10 éves kutatómunka előzte meg.

 • A lökéshullámot már a 80-as évek végétől használták gyógyászati célokra, pl. vesekőzúzásra. De olyan, mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas készülék, amely könnyen mozgatható és hordozható, korábban nem volt.
 • Az EMS volt az első, és a Swiss DolorClast®-ot a 2000. évi Olimpiai Játékokon Sydneyben már alkalmazta néhány gazdagabb ország csapata. Az olimpikonok profik. Csúcsteljesítményükhöz a kezelésből is a legjobbra van szükségük.

A svájci EMS S.A. - az eredeti Swiss DolorClast® készülék gyártója - a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kezeléseket tudományosan is megalapozza, és komoly klinikai tanulmányokkal támassza alá.

 • Svájci alapossággal, szigorúan tartja magát ahhoz az elvéhez, hogy előbb az eredményeket mutatja meg, és csak azután adja ki a megerősítést, hogy egy-egy betegségcsoportra a radiális lökéshullám terápia alkalmas.
 • A lökéshullámmal eredményesen kezelhető betegségek köre az utóbbi 15 évben jelentősen megnőtt.
 • Az újabb betegségek kezelése nemcsak eredményes, hanem tökéletesen biztonságos is, mert a kezelésre vonatkozó megerősítést mindig csak több, hosszú távú (2-3 éves) komoly orvosi tanulmány, ún. „study” elvégzése után adják ki. Ilyen többéves vizsgálat előzte meg például a fekélyes lábsebek lökéshullámmal való kezelését, amelyet Magyarországon a Harmónia Centrumban vezettünk be elsőként. Sikerrel gyógyítunk vele olyan betegeket, akik már szinte minden reményüket elvesztették a gyógyulásra.

Cégünk 2003. óta képviseli Magyarországon az EMS S.A.-t, és több tíz lökéshullám terápiás készüléket adott el az országban.

 • „Lökéshullám vidéken” elnevezésű oldalunkon megtalálja azokat a vidéki partnereinket, akik Swiss DolorClast® készüléket használnak.
  • Melyik partnerünk van Önhöz a legközelebb?
 • Orvosaink a Harmónia Gyógyászati Centrumban természetesen szintén ezt a tudományosan bizonyított, igazi lökéshullám terápiát alkalmazzák már 10 éve, jelentős sikereket elérve a gyógyításban.

Az eredeti lökéshullám terápia kedvező hatása komoly klinikai tanulmányokkal alátámasztott

A Swiss DolorClast® készülék által gerjesztett lökéshullám olyan nagy energiájú hanghullám, amely létrehozza az a kavitációs teret (gyógyító teret), amely a kezelt területen vérbőséget okozva, mellékhatások nélkül szervezete öngyógyító folyamatait stimulálja, és a lerakódott káros anyagok eltávolítását segíti hónapokon keresztül.

A később megjelenő konkurens gyártók nem álltak elő önálló tanulmányokkal készülékeik gyógyító hatásának alátámasztására.

 • A Swiss DolorClast®-tal végzett tudományos eredményeket használják fel, és azt kommunikálják, hogy az ő készülékükkel is ugyanolyan jó eredmények érhetők el. Konkrét bizonyítékot szolgáltató tanulmány nélkül azonban felettébb kockázatos ezt kijelenteni.
 • Néhány beteg csalódottan állítja, hogy a lökéshullám terápia nem hozott számára gyógyulást. Ez a veszély sajnos valóban fennáll egy nem bizonyított kezelési eljárásnál. Ha valaki nem az eredetit, az igazit választja, fennáll a veszély, hogy az eredmény rosszabb lehet a vártnál.

Álljon itt egy idézet Dr. Per Nymann Andersentől, aki elismert norvég fizioterápiás szakember. Dr. Andersen korábban a magyar futball válogatott tagjait is kezelte. Több alkalommal tartott kimerítő előadást magyar orvosoknak is a Harmónia Centrumban a Swiss DolorClast® módszerről, amelynek lelkes nagykövete, és mindennapos alkalmazója. Ő is támogatta az orvosok munkáját a szocsi téli olimpián, az olimpiai faluban a lökéshullám kezelésekkel, és nap mint nap reményt nyújtott a sérült sportolóknak a gyors visszatérésre.

Dr. Nymann Andersen szerint: “Számos lökéshullám terápiás készülék van a piacon, nem egyenértékűek, de én a legjobbal dolgozom! Én élvonalbeli profi sportolókat kezelek. Számukra nem lenne elfogadható a második legjobb!”

 • És Önnek jó a második legjobb, vagy az igazit, a profit szeretné Ön is?

Fájdalmas gyulladása kezelésekor érdemes körültekintőnek lenni

Ha mozgásszervi betegséggel küzd, és ESWT-kezelést (testen kívüli lökéshullám terápiát) kíván igénybe venni gyógyulásához, akkor azt ajánljuk, hogy nézzen utána, milyen készülékkel végzik a kezelést. Olyan helyet, doktort válasszanak, ahol nem csalódhatnak a lökéshullám terápia eredményességében.

 • Mert a lökéshullám terápiától méltán elvárt sikeres kezelést a klinikai tanulmányokkal alátámasztott Swiss DolorClast® készülékkel végzik.
 • Mozgásszervi betegsége kezelése során az elvárt gyógyító hatást az igazi lökéshullám terápia eredeti készülékén, a Swiss DolorClast® készüléken kapja meg.

Eljön hozzánk mozgása szabadságáért?

Az igazi lökéshullám terápia dolgozzon svájci precizitással mozgásszervi betegsége gyógyításán?