Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Japán masszázs / Kineziológia / Kineziológia mozgásszervi problémákra

Mozgásszervi problémák kezelése kineziológiával

fáj a derekaÁllandóan fáj a háta, a dereka? Azt érzi, mintha a vállaira egy nagy súly nehezedne?
Ízületi problémái vannak már évek óta?
Csípőficammal küzd?
Porckorongsérve van?
Fájnak a térdei? Sportsérülései vannak?

Kineziológiai módszer a mozgásszervi problémák kezelésére

A kineziológia módszere rendkívül hatékony tud lenni a fájdalomcsillapításban. Nem is gondolná talán, hogy az izmok, szalagok, bélfal, porckorongok, a térd, a váll, a hát, a derék, ízületi folyadékok is képesek tárolni a stresszt. A múlt sérelmei, traumái elraktározódnak a testben, szervekben, szövetekben, amik akadályozzák a könnyed, egészséges mozgásban, és a lendületes életmódban.

A kineziológia hatékony és fájdalommentes módszere segítséget nyújt a fájdalmak enyhítésében, elmulasztásában.

 • A testrészeiben felgyülemlet stresszt kezeljük az izomteszt segítségével, azonosítjuk a fájdalom / betegség gyökereit, okait, és kineziológia oldásokkal kezeljük.
 • Fel tudjuk oldani az esetleges balesetek negatív érzéseit, traumáit, stresszeit.
 • A módszer sikeresen alkalmazható túlterheltség, fáradékonyság, erőtlenség és ezek megelőzése céljából.

mozgásszervi problémákA kineziológia alkalmazható mindenfajta mozgásszervi probléma esetén:

 • fájdalmas izomcsomók, ízületi deformitások,
 • porckorongsérv,
 • csípőficam,
 • sérülések utáni rehabilitáció,
 • ízületi szalagok, inak problémái
 • balesetek

Önnek milyen mozgásszervi problémája van?

 • Lelki szinten a porckorongsérv lehetséges okai a talajvesztettség, az önszeretet hiánya.
 • A csípő, a test egyensúlyáért felelős.
 • Az ízületek, a balesetek a változtatás lehetőségére hívja fel a figyelmet.
 • A térdfájdalom tükrözi az előrelépés, a motiváció hiányát.

Amikor egyéni konzultáción feltárjuk az okokat, és oldjuk azokat, már érezhető a könnyebbség fizikális szinten. A váll, a térd, a derék megszabadul a terhektől, amiket évek óta, vagy akár generációk sora óta cipel.

Gazsó Csilla kineziológus mozgásszervi problémák megszüntetésére irányuló kezeléseinek menete

Az első alkalommal nyugodt környezetben, egy állapotfelmérés keretén belül átbeszélik a panaszait, és természetesen oldjuk a lelki hátterét. A következő kérdésekre mindenképp számíthat:

 1. Mióta vannak meg a panaszai?
 2. Ezek a panaszok milyen tevékenységben korlátozzák Önt?
 3. Miért és hogyan jelent ez Önnek problémát?
 4. Tud-e kiváltó tényezőről, vagy élethelyzetről, amiben most benne van? Esetleg baleset, sérülés okozta-e a problémát?
 5. Milyen változásra erősödik vagy gyengül a panasza (napszak,időjárás, testmozgás stb.)?

Panaszai részletes átbeszélését követően kezdődik el a kineziológiai vizsgálat, majd a kezelés.

izomtesztelésA mozgásszervi problémáknak is – legyen szó akut vagy krónikus helyzetről - lelki okuk van. Ezt segít felderíteni (izomteszteléssel) és feldolgozni (oldással) a kineziológia. A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint a meridiánok – olyan csatornák, melyekben a Qi-nek vagy Chi-nek nevezett életenergia kering - nemcsak a szervi, fizikai működésekért, hanem az érzelmi-gondolati minőségekért, állapotokért is felelősek.

A kineziológiai izomtesztelések helyei épp a meridiánok kiemelt pontjain, az akupunktúrás pontokon vannak. A meridiánok - részben elhelyezkedésük miatt is - közvetlen kapcsolatban állnak az izmokkal.

Ez azért lényeges, mert életeseményeink szó szerint nyomot hagynak testünkben, azok is, amelyeket már elfelejtettünk. Sejtszinten tárolódik bennünk, hogy mit hogyan éltünk meg, és mi okozott bennünk elakadást. Mitöbb, a helyesen feltett kérdésekre testünk meg is mutatja az adott dologhoz való viszonyulásunkat.

Egy számunkra kedves vagy semleges emlékre kérdezve a vizsgált izom tónusa nem változik, ellentétben egy bennünket traumaként érintő helyzet vagy életszakasz említésekor, amikoris a kezelő számára egyértelműen érzékelhető tónuscsökkenés tapasztalható.

További kérdések feltevésével az izomtesztelés segítségével pontosan beazonosíthatjuk az érzelmi stressz időbeli forrását és pontos körülményeit.

 1. A kineziológia a stressz megkeresésén alapul. Testünk a stresszt bárhol képes tárolni, úgyhogy ezek a pontok/helyek/szövetek lehetnek az izmok és a szalagok mellett a porckorongok, a bélfal és akár még az ízületi folyadékok is.
  • Bárhol is rejtőzzön a stressz, hatással lesz nemcsak az egész testére, hanem gondolati-érzelmi világára is. Szemléletes példák erre az olyan szólások és szóképek, mint a “ görcsbe rándult a gyomra” vagy a “gombóc van a torkában”.
  • A kineziológia képes felderíteni ezeket a stresszgyűjtő helyeket, és oldani is őket, bárhol is legyenek. Így megszünteti az öngyógyító folyamatok előtt álló akadályokat, és az akadályok elhárulásával a gyógyulás beindul.
 2. Az izomtesztek segítségével kutatom fel a testében a probléma gyökereit. Megállapítom, hogy mi okozza az adott terület feszültségét, és hogy mi áll ellen a stressz oldódásának.
  • Önnek egy szót sem kell szólnia, teste minden számomra szükséges információt elmond az izomtesztek során.
 3. kineziológiai oldás után a korrekció teszteléseAz oldás a kitesztelt pontok, pontpárok tartásával történik, tudatos figyelemmel kísérve az ott lezajló folyamatokat. Ezek a pontok a test energetikai rendszerét alkotó meridiánokon található akupunktúrás pontok, melyek feszültsége blokkot okozhat a teljes szervezetben, ami nemcsak szervi, hanem érzelmi-gondolati problémák, stressz formájában is megnyilvánullhat.
  • A pontok tartásával nagyon leegyszerűsítve “rövidzárlatot” hozunk létre a rendszerben, így a blokk megszűnik, és a miatta felhalmozódott energia immár újra szabadon áramlik a teljes energetikai rendszerben, egyensúlyba hozva szervezetét minden szinten.
  • A tartott pontokban megjelenő finom pulzálás tudatja a kezelővel, hogy a feszültség megszűnt, és a rendszer újra kiegyensúlyozott állapotba került. Az energia akadálymentes, szabad keringése
   • lehetővé teszi a jobb és gyorsabb regenerációt,
   • megszünteti a fizikai feszültségeket, és
   • helyreállítja a megfelelő izomtónust.
  • Az érzelmi blokk megszűnésével tehát mozgásszervi problémája is a múlté lesz, hiszen az eddig azt a célt szolgálta, hogy felhívja a figyelmét a tudatalattijában elraktározódott helytelen, önmagának is ártó viselkedésmintára.
 4. A feszültséget/problémát okozó pontok oldását követően mutatok Önnek néhány egyszerű, és könnyen elsajátítható stresszkezelő technikát, hogy az elért eredmények minél tovább megmaradjanak (pl: relaxációs gyakorlatokat.) 
 5. Ezt követően virág esszenciák alkalmazásával még tovább erősítjük a megtartandó állapotot.
  • Önnek csupán annyi a teendője, hogy választ a virágokat ábrázoló kártyákból, de akár ki is tesztelhetem a jelenleg az Ön számára legmegfelelőbbet.
 6. Továbbá kitesztelek Önnek néhány egyszerű, otthon végzendő gyakorlatot, melyek rendszeresítésével Ön sokáig megőrizheti a kezelésen elért eredményeket.
  • Természetesen megtanítom Önnek ezeket a gyakorlatokat. 
 7. Végül néhány praktikus életmód tanáccsal látom el, melyek problémamentességéhez szintén fontos kulcsokként szolgálnak.

Fájdalma megszüntetésében segíthetünk a kineziológiával?

 • Gazsó Csilla kineziológusMilyen mozgásszervi problémája van?
 • Szeretne Ön is megszabadulni a terhektől, és egyéni kezelés alkalmával találkozni Gazsó Csilla kineziológussal, mozgásszervi panaszának kezelése érdekében?
 • Kineziológusunk a kezelésre előzetes bejelentkezéssel várja.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os számot, és munkatársunk válaszol a kérdéseire.
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk rövidesen visszahívja Önt.
 • Jelentkezzen be a kezelésre, és a mozgásszervi panaszát okozó stressz oldásán és hatásos kezelésén túl
  • egyszerű, otthon is végezhető gyakorlatokat, és
  • életvezetési tanácsokat is kap mozgásszervi panasza megszüntetéséhez.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.